Dodaj do ulubionych

Druga rekrutacja

IP: 87.205.145.* 30.06.08, 21:26
Witam
Mam taki problem że nie dostałem się do technikum, szkoły pierwszego wyboru, tylko do tej drugiej...
Chciałbym skorzystać z drugiej rekrutacji, ale nie wiem jak to zrobić...
Do jutra, czyli do 1 lipca trzeba oryginalne świadectwo itp. złożyć w tej szkole co wybrał system, a dodatkowa rekrutacja rozpoczyna się 2 lipca. I tu moje pytanie:
Czy mogę złożyć świadectwo do tej szkoły co się dostałem i wziąść udział w dodatkowej rekrutacji? I jeżeli uda mi się dostać to mam poprostu zabrać papiery z tej co wcześniej złożyłem? Żeby nie było tak, że nie złożę do tej co się dostałem, a w dodatkowej rekrutacji też się nie dostanę...trochę pokręciłem tą wypowiedź ;)
Proszę o szybką odpowiedź!
Obserwuj wątek
    • Gość: Nauczycielka Re: Druga rekrutacja IP: *.chello.pl 01.07.08, 21:31
      Co prawda listy przyjętych zostały dziś zamknięte, ale jeśli masz kopię
      świadectwa i zaświadczenia o wynikach egzaminu gimnazjalnego, możesz jutro rano
      zanieść ją do tej szkoły, o której marzysz. Lista chętnych przyjętych w wyniku
      rekrutacji dodatkowej powinna zostać wywieszona w szkole w czwartek o godzinie
      13. Jeśli okaże się, że zostałeś zakwalifikowany, idziesz do tej szkoły, w
      której złożyłeś oryginał (najlepiej z rodzicami, jesteś niepełnoletni, więc
      sekretariat może nie chcieć Ci wydać dokumentów), prosisz o jego wydanie, i
      koniecznie prosisz o jak najszybsze usunięcie z systemu. A z oryginałem udajesz
      się do swojej wymarzonej szkoły. Lista ostatecznie przyjętych w wyniku
      rekrutacji dodatkowej będzie wywieszona 7 lipca o 15.

Poza tym na www.warszawa.edu.com.pl masz listę wolnych miejsc we wszystkich
      szkołach, możesz tam sprawdzić, ile jest wolnych miejsc w technikum pierwszego
      wyboru i zastanowić się, czy masz szanse.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka