gatto-nero 30.07.08, 00:11 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Laska... Dyrektorka z Halinowa zostaje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 00:30 Ci rodzice to na prawdę mają na..e w bani... Bronić dzieciaka sku#$%^a. Cały ta akcja to parodia. Dzieciak narobił źle a popie@#$%ny rodzic zamiast dzieciaka ukarac to jeszcze go broni. Współczuję tylko tej kobiecie która była ofiarą... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: BogdanKa Re: Dyrektorka z Halinowa zostaje IP: *.ptim.net.pl 30.07.08, 09:07 Bo to rodzice z grupy "Mój Jacuś nie bił, on by krzywdy nikomu nie zrobił". Do takich nie trafi, nawet jak 20 osób mówi, że bił i są świadkowie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wieczniezdziwiony Dyrektorka z Halinowa zostaje IP: *.aster.pl 30.07.08, 00:51 absurd!! to wszystko na głowie stoi!! władze oświatowe straciły rok na bezsensowne dochodzenie oczywistych faktów i jeszcze podjęły fantastyczną decyzję o odwołaniu sprawiedliwej kobiety. rodzice powinni odpowiedzieć za zachowanie swoich dzieci przed sądem!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia "mogą i mają wysoko postawionych" IP: *.chello.pl 30.07.08, 08:41 pewnie jakichś lokalnych działaczy z tego śmiesznego niknącego towarzystwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: Dyrektorka z Halinowa zostaje IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.08, 09:11 Logika twojego rozumowania jest taka sama jak język, którego używasz.Odwołaj to co napisałeś wyraźnie upał ci nie służy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paranoja Re: Dyrektorka z Halinowa zostaje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 09:49 a może lepiej wreszcie dać po ryju tym, którzy tak lubią po ryju dawać? wziąć za pysk rozwydrzonych gó..arzy i przy okazji rodziców też - skoro nie potrafią się nimi zająć? Odpowiedz Link Zgłoś
przewoz_pw Re: Dyrektorka z Halinowa zostaje 30.07.08, 10:36 Jestem ciekawy, jak byś napisał, gdyby tą staruszką była Twoja matka/babka, albo gdyby jej coś się stało. Słoneczko przygrzało? Odpowiedz Link Zgłoś
vanee Re: Dyrektorka z Halinowa zostaje 30.07.08, 11:48 Czarny kotku, jest coś takiego jak MORALNOŚĆ (lub etyka). Jest to takie coś, co mi mówi, że bierne przyglądanie się jest równie złe jak zły uczynek sam w sobie. Twoja moralność mówi ci, że brak sprzeciwu i konformizm jest OK. Nie będę generalizować i przyklejać takiej łatki całemu młodemu pokoleniu, bo przecież wszystkie uogólnienia są złe ;), a przecież byli wśród uczestników tacy, którzy poinformowali nauczycieli o sprawie. Uważam, że uczniom słusznie obniżono oceny z zachowania. Szkoła nie ma wprawdzie wielu narzędzi wychowawczych ale po prostu użyła jednego z nich. A że kilku rodziców postanowiło użyć swoich "wpływów", żeby ukarać panią dyrektor, to pokazuje w jakich rodzinach wychowują się winni i jakie wzorce mają w rodzicach. Odpowiedz Link Zgłoś
boguswi Dyrektorka z Halinowa zostaje 30.07.08, 11:56 Już się raz wypowiadałem w sprawie tej bezprecedensowej grandy i skomentuję to tak: dobrze, że ów pan kurator cofnął swoją decyzję, dobrze że pani Julia Pitera interweniowała. Jednak jest w tej sprawie kilka "ale". Po pierwsze zwolniony powinien być sam pan kurator Dobijański, gdyż nie nadaje się do nadzoru pedagogicznego, karząc dyrektorkę, ktora słusznie reagowała na zdziczenie halinowskich dzieci. Jest faktem absolutnie przerażającym, że tzw. "rodzice" chcą się mścić na osobie, która i w troce o ich dzieci, postanowiła ukarać ich pociechy. Ale zupełnym horrorem są ci rodzice właśnie, hodujący w domu małych zbirów, nie dostrzegający tego faktu, że to oni są winni temu, iż mają takie dzieci, jakie mają. Może nie złe, ale zapuszczone wychowawczo. Bo dlaczego mają być inne, skoro ich matki i ojcowie to rodzice patologiczni, nie umiejący nawet odróżnić rzeczy elementarnych: dobra od zła. I za grosz wstydu ani autorefleksji. Sztafeta zdemoralizowanych pokoleń. Groza! purpura.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: Dyrektorka z Halinowa zostaje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 12:37 niektorzy czytać nie umieją ,pani Pitera była za czy przeciw ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: (xxx) Re: Dyrektorka z Halinowa zostaje IP: *.adsl.inetia.pl 09.08.08, 14:46 Wsumie to jaki ojciec taki syn. Dzieciak zawsze bierze przykład z rodzica bo czasami nie wie co dobre. Gnoje! Jak oni wogóle mogli sie tak zachować! Jak teraz te dzieciaki nie umieja sie zachować to co będzie później? Sory ale napewno sie nie zmienią. Poobnizać im zachowanie. Co to wogóle za pomysł. Dzieciak ma to gdzieś jakie ma zachowanie, bardziej by się może przejął kuratorem, chociaz nie do końca jestem pewna. Odwołac dyrektorkę a bachorów wyrzucić ze szkoły! Co? W gimnazjum on będzie handlował narkotykami? Bo przecież mu nic nie zrobią. Wszyscy powinni być ukarani. Nawet ci co stali i to oglądali. Rzeczywiscie sobie znaleźli rozrywkę. Niech się wezmą do nauki. Rodzice mają gdzieś co ich dziecko robi po szkole, może czas to zmienic? Zacznijcie sie zmieniać rodzice a nie później sie dziwicie czemu się dzieci was nie chca słuchać!!! Szkoda staruszki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ferment Re: Dyrektorka z Halinowa zostaje IP: *.chello.pl 30.07.08, 18:29 .boguswi napisał: > Już się raz wypowiadałem w sprawie tej bezprecedensowej grandy i > skomentuję to tak: dobrze, że ów pan kurator cofnął swoją decyzję, .....< Popieram Twoje stanowisko! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wat Dyrektorka z Halinowa zostaje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 12:45 To skandal, co oni wyprawiają - mówiła nam matka jednego z uczniów, który też został ukarany za napaść. - Pomagałam w organizacji tego pikniku. Dzieci krzyczały, że jest tu gdzieś jakaś wiedźma. Żałuję, że to zbagatelizowałam, myślałam, że ktoś zbiera puszki. Do głowy mi nie przyszło, że dzieciaki robią coś tak strasznego. Proszę mi wierzyć, tam nikt nie był przypadkiem. Jedni rzucali w staruszkę, inni patrzyli. Ale poszli tam jak na widowisko. Ponieśli słuszną karę. Powinniśmy dziękować, że to tak się skończyło. Bo mógł być kurator, ciąganie na przesłuchania, mogło się coś stać staruszce - dodaje. gdzie byli dorośli ?Takie zbiegowisko ich nie zaniepokoiło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Banan Re: Dyrektorka z Halinowa zostaje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.08, 15:30 Sądząc po poziomie Twojej wypowiedzi nigdy nie miałeś nic wspólnego z żadną placówką edukacyjną i komentowanie takich pseudo-podwórkowych wypocin w ogóle nie powinno zaprzątać mojej głowy, ale tym razem zjadę windą intelektu kilka poziomów niżej i odpowiem Ci słowem na bełkot. Podążając tokiem Twojego rozumowania (nie wiem czy nie galopuje podejrzewając Cię o myślenie) domyślam się, że jakbyś szedł ulicą i 10 dresów skakało by po głowie jakiegoś bezdomnego to, aby broń Boże nie dostać "po ryju" jak piszesz, natychmiast przyłączyłbyś się do skaczących bez względu na konsekwencje? Zapewne gdy już by was powyłapywali i zapuszkowali Twoi rodzice powinni domagać się odwołania prokuratora za to, że postawił Ci zarzuty?? Siadając do komputera i mając na celu wypisywanie tego rodzaju bredni jakie dziś spłodziłeś powinieneś zastanowić się kto może je przeczytać. Być może udajesz degenerata i jesteś jednym z opisywanych rodziców (hmm wtedy nie musiałbyś w sumie udawać aż tak bardzo), a jeśli nie to współczuje osobom z Twojego otoczenia. Jeszcze raz gratuluje pomysłu na uzewnętrznienie swoich przemyśleń na forum internetowym, ale patrząc na to z boku wyraźnie pomyliłeś fora, choć nie jestem do końca pewien czy na jakimkolwiek byłbyś w stanie zabłysnąć. Odpowiedz Link Zgłoś
nessie-jp Re: Dyrektorka z Halinowa zostaje 30.07.08, 17:06 gatto-nero napisał: > Jasne, dzieciak ma fajny wybór w takiej sytuacji - nic nie zrobic i > dostać nieodpowiednią ze sprawowania, albo postawić sie i dostać za > przeproszeniem po ryju od kolegów z klasy. Taki wybór będzie miał nieraz w życiu. Zachować się haniebnie i ochronić własny różowy tyłeczek albo bronić drugiego człowieka i oberwać za to od fałszywych przyjaciół. Takiego wyboru powinna uczyć szkoła. Powinna pokazywać, że konformizm i chronienie własnego tyłeczka to jest nieodpowiednie sprawowanie. A może uważasz, że to nic złego Odpowiedz Link Zgłoś
ko_menta_tors Re: Dyrektorka z Halinowa zostaje 30.07.08, 20:19 > Jasne, dzieciak ma fajny wybór w takiej sytuacji - nic nie zrobic i > dostać nieodpowiednią ze sprawowania, albo postawić sie i dostać za > przeproszeniem po ryju od kolegów z klasy. Nie wiem, może faktycznie lepiej dostać po ryju, może tak mocno nie biją? > > Pani dyrektor wyraźnie tego wszystkiego nie rozumie. Odwołać ją jak najszybciej! Sam powinieneś dostać "po ryju". Nie mam wątpliwości, że jesteś z tej grupy rodziców lub funfli, która uważa, że nic się nie stało. Szkoda, że Uczciwa Pitera "rozmyśliła się" w sprawie interwencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Dyrektorka z Halinowa zostaje IP: *.acn.waw.pl 30.07.08, 22:27 Ta sprawa pokazuje jak bezradnia są pedagodzy we współczesnej szkole. Ci tak zwani wzorowi to bardzo często dzieciaki najlepiej potrafiące owinąć sobie dorosłych wokół palca. Nie jestem za cielesnym karaniem dzieci, ale nie podoba mi się bezkrytyczne postępowanie niektórych rodziców latających do kuratorium. Z drugiej strony- ogólnie dorośli nie mają pomysłu na wychowanie dzieci. Dla rodziców najważniejsze jest by dziecko sobie radziło, a wymierajaca kadra pedagogiczna coraz rzadziej cieszy się autorytetem i daje się wodzić za nos- bo jakby co rodzice załatwią gdzi trzeba. Brawa dla pani dyrektor za to że się nie bała. Szkoda dzieciaków że mają tak głupich rodziców, którzy z wszystkiego chca ich rozgrzeszyć. Im wcześniej zrozumieją że za swoje czyny odpowiadają osobiście tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
zero.0 Dyrektorka z Halinowa zostaje 06.08.08, 09:37 jeśli nie za TO, to za CO wolno obniżać stopien z zachowania ? Odpowiedz Link Zgłoś