Dodaj do ulubionych

do p.Kasi - Celestone

12.05.10, 16:35
Witam Panią bardzo serdecznie i będę wdzięczna za odpowiedź na moje pytania.
Wczoraj zaczełam 31 tc. Od samego początku mam problem z szyjką. W tej chwili jest to 19 mm i niestety rozwarcie wewnetrzne na 5.6 mm. Od 18 tc mam założony pessar i leże cały czas w łóżku. Przyjmuję leki: fenoterol, isoptin, magnezin, nospe i luteine. Nie odczuwam zadnych skurczy.
Moja pani doktor przepisała mi Celestone-steryd na szybszy rozwój płuc płodu. przyjełam dzisiaj dawkę 3x4 ml i niestety zauważyłam, że mam bardzo podniesiony cukier w krwi (mierzę glukometrem-do tej pory wszystko bylo w porzadku-stosuje diete).Jutro dostanę taką samą dawkę sterydu i zastanawiam sie jak dlugo po przyjęciu tego sterydu będę miała podniesiony cukier w krwi?

Będę Pani bardzo wdzięczna bo czuję się jakbym siedziała na bombie:(
Z pozdrowieniami,
gorzkacava

Obserwuj wątek
    • a_lex Re: do p.Kasi - Celestone 12.05.10, 17:54
      hej, ja też dostalam celestone, ale chyba w mniejszej dawce, bylam w skończonym
      33 tc, moze dlatego. dostałam dwa zastrzyki - w odstępie doby. cukier na drugi
      dzień po ostatniej dawce był straszny (208 na czczo), unormował się po dwóch dniach.
      pozdrawiam :)
      • gorzkacava Re: do p.Kasi - Celestone 13.05.10, 10:33
        Dziękuję za odpowiedź. Czuję się spokojniejsza:)
        Pozdrawiam serdecznie,
    • katarzynaoles Re: do p.Kasi - Celestone 12.05.10, 23:21
      Czasem zdarza się taka reakcja po podaniu sterydu. Zwykle ustępuje
      dość szybko, ale różnie u różnych kobiet (kilka godzin - doba). Może
      się Pani skonsultować ze swoim lekarzem i powiedzieć mu o swojej
      reakcji, ewentualnie może Pani zadzwonić do szpitala. Pozdrawiam
      serdecznie :)
      • gorzkacava Re: do p.Kasi - Celestone 13.05.10, 10:30
        Dziękuję Pani serdecznie za odpowiedź. Tak też uczyniłam - zadzwoniłam do swojego lekarza i usłyszałam to samo co mi Pani odpisała. Mam nadzieję, że jutro cukry wrócą do normy.
        Serdecznie pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję za odpowiedź:)

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka