leilana26 13.05.10, 14:15 Przy pierwszym dziecku nie miałam skurczów partych. Teraz obawiam się co będzie przy kolejnym porodzie i czy znów czeka mnie wakum. Boję się bo pierwszy poród był z komplikacjami. Co czeka mnie tym razem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewamro Re: brak potrzeby parcia 13.05.10, 15:11 Miałam identycznie. Pierwszy poród zakończył się vacuum bo akcja skurczowa zupełnie stanęła. Z drugim porodem było inaczej, nie zanikły skurcze ale nie czułam w ogóle potrzeby parcia. Zbawieniem była cudowna położna, która po prostu kazała mi przeć. Więc parłam... i to jak :) Poszukaj wątku o parciu, mnie bardzo pomógł pod względem technicznym. Życzę Ci, żebyś trafiła na położną, która będzie potrafiła odpowiednio poprowadzić poród. Jestem przekonana, że to wcale nie jest rzadkość :) Odpowiedz Link Zgłoś
leilana26 Re: brak potrzeby parcia 15.05.10, 10:14 Masz rację że dobra położna to szansa na lepszy poród. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynaoles Re: brak potrzeby parcia 13.05.10, 21:11 Też radzę odnależć ten wątek. Jeśli po lekturze będzie Pani miała dalsze pytania to służę :) Odpowiedz Link Zgłoś
leilana26 Re: brak potrzeby parcia 15.05.10, 10:09 dziękuję za odpowiedz. Napewno poszukam tego wątku. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
listek_a Jakbyś nie mogła znależć, to tu coś jest: 15.05.10, 13:56 forum.gazeta.pl/forum/w,548,109304456,109426629,Re_Nie_potrafie_przec.html Odpowiedz Link Zgłoś
leilana26 Re: Jakbyś nie mogła znależć, to tu coś jest: 17.05.10, 12:03 bardzo dziękuję za pomoc. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
eliza_dm Re: Jakbyś nie mogła znależć, to tu coś jest: 18.05.10, 13:40 Nie wiem, wkuj moze tamt rasy na pamiec. a go przyczytalam, ale jak przyszlo co do czego to nie moglam sobie nic przypomniec. Nie wiem co bylo nie tak do dzis,ale nie umialam przec.Dziecko zostalo wypchniete przy pomocy lekarza. Odpowiedz Link Zgłoś
ewamro Re: Jakbyś nie mogła znależć, to tu coś jest: 19.05.10, 12:01 Zamiast wkuwać na pamięć zasady lepiej porządnie to przećwiczyć, nauczyć ciało pracować w odpowiedni sposób. I starać się nie wpadać w panikę podczas parcia :) U mnie się sprawdziło. Odpowiedz Link Zgłoś
leilana26 Re: Jakbyś nie mogła znależć, to tu coś jest: 20.05.10, 12:37 nie mam zamiaru tego wkuwac, wolę potrenowac. To co wycwiczone trudniej zapomniec. Ale wydruk ściąga byłaby chyba niezłą pomocą dodatkową ;) Odpowiedz Link Zgłoś