Dodaj do ulubionych

Czy gorący prysznic

17.05.11, 20:31
jest bardzo niewskazany? Bo to chyba nie to samo, co kąpiel? Bardzo bolą mnie plecy, ten prysznic to błogosławieństwo po całym dniu. Stoję i obracam się w kólko, najwięcej wody idzie na plecy, tydzień 34. Bardzo grzeszę?
Obserwuj wątek
    • mama.rozy Re: Czy gorący prysznic 17.05.11, 22:01
      ale dlaczego nie prysznic?
      ja nie polecam tylko do porodu-wyrwałam przy skurczu ze ściany:)cały:)w państwowym szpitalu:)
      • maman3 Re: Czy gorący prysznic 17.05.11, 22:57
        Wyczytałam tu na forum, że gorąca kąpiel matki szkodzi maleństwu w łonie-stąd to pytanie. To co-mogę?
        • dominikanj1 Re: Czy gorący prysznic 18.05.11, 00:06
          wysoka temperatura moze powodować wady rozwojowe w pierwszym trymestrze, więc Ciebie już nie dotyczy.
          w późniejszym czasie moze doprowadzić do odklejenia łożyska, ale skoro strumień wody skierowany na plecy a nie na brzuch to raczej nie problem. pilnuj tylko, aby cała się zbytnio nie przegrzać
          • hatchalit Re: Czy gorący prysznic 18.05.11, 15:37
            Jak masz wątpliwości i wielką ochotę na kąpiel, zaopatrz się w taki termometr-rybkę, którym mierzy się temperaturę wody do kąpieli niemowląt. Temperatura tam oznaczona, jako prawidłowa, będzie też ok w ciąży.
            • katriel Re: Czy gorący prysznic 12.06.11, 00:12
              > Jak masz wątpliwości i wielką ochotę na kąpiel,
              E, ale ona ma ochotę na gorący prysznic, nie na kąpiel. Nic nie pisze, że ten prysznic to zamiast kąpieli i wolałaby w wannie (na kręgosłup prysznic pewnie lepszy, bo masuje).
              Po pierwsze - prysznic, więc rybką temperatury nie zmierzy.
              Po drugie - gorący, a "prawidłowa temperatura do kąpieli niemowląt" to woda co najwyżej lekko ciepła.
              • maman3 Re: Czy gorący prysznic 14.06.11, 12:11
                Tak, katriel, mnie też irytuje takie pobieżne czytanie bez zrozumienia, ale już się nie chciałam czepiać :) .
    • katarzynaoles Re: Czy gorący prysznic 24.05.11, 18:44
      Prysznic jest bezpieczniejszy niż gorąca kąpiel, bo niekorzystny efekt ma przegrzanie całego ciała - podnosi to temperaturę także w macicy i nie jest wskazane dla dziecka. Prysznic nie nagrzewa ciała tak szybko jak kąpiel, więc nie jest taki niewskazany. Myślę, że może Pani kurować kręgosłup :)
      Pozdrawiam :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka