17.10.12, 22:18
Witam, podczas porodu pękła mi szyjka macicy (I st) utrata krwi 500ml , chwilkę po porodzie łożyska rozpoczęła się rzucawka, ciśnienie podskoczyło do 120/100. Trzy lata temu miałam problemy neurologiczne, omdlenia, utrata przytomności, bóle głowy. Rezonans wykazał zmiany żylne w mózgu część lekarzy określiła je jako hipoplazje kilku jako skrzepy, posłuchała tych drugich i brałam tabletki na rozpuszczenie skrzepów, objawy praktycznie zanikły. Mam pytanie czy moje wcześniejsze problemy mogły wpłynąć na pojawienie się rzucawki poporodowej, oraz czy lub jak rzucawka może wpłynąć na moje problemy. Wiem pytanie powinnam zadać neurologowi ale niestety na ten rok nie ma już rejestracji, a dotychczasowe moje kontakty z neurologami wyjątkowo mnie zraziły do jakichkolwiek wizyt więc nie chciałabym iść na konsultacje bez powodu.
Obserwuj wątek
    • mama.rozy Re: rzucawka 17.10.12, 23:12
      a jakie masz normalnie ciśnienie?
      • makurokurosek Re: rzucawka 18.10.12, 07:58
        110/60-65 .
    • katarzynaoles Re: rzucawka 25.10.12, 10:28
      Rzucawka to bardzo poważna komplikacja porodowa, a kłopoty neurologiczne to też nie drobiazg więc nie dziwię się, że się Pani niepokoi. Moim zdaniem nie uniknie Pani konsultacji lekarskiej , bo już sam opis sytuacji rodzi we mnie wiele pytań - a na pewno forum nie jest miejscem do roztrząsania podobnych przypadków. Radziałabym jednak skorzystać z konsultacji neurologicznej. Pozdrawiam serdecznie :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka