Dodaj do ulubionych

parcie na krocze

12.02.13, 21:22
jestem w 22tyg i od jakiegoś czasu mam uczucie parcia na krocze, np. jak siadam to czuje jakbym na "coś" siadała, jak za długo kucam (jak kąpie starszaka) to to uczucie się nasila no i oczywiście w czasie wypróżniania. czy to rozciągają się jakieś więzadła czy coś? czy raczej powinnam się zgłosić do lekarza? moje mięśnie macicy są raczej słabe, bo mam lekkie nietrzymanie moczu (szczególnie jak kaszlę). generalnie nie jest to jakieś bolące, po prostu to czuję. na wizycie 2tyg temu wszystko było ok. to moja druga ciąża.
Obserwuj wątek
    • 1mzeta Re: parcie na krocze 13.02.13, 00:36
      Obstawiam, że mięśnie dna miednicy masz kiepskie- ćwiczenia Kegla wykonuj bo dziecko co raz bardziej będzie napierać w dół i będzie jeszcze gorzej.
      Dla spokoju idź do lekarza bo to jednak forum i nikt diagnozy nie postawi.
      • inakaro Re: parcie na krocze 13.02.13, 09:25
        dodam jeszcze, że najgorzej jest rano jak wstanę.
    • katarzynaoles Re: parcie na krocze 13.02.13, 22:55
      Pewnie ma rację koleżanka, że mięśnie przepony moczo-płciowej są nienajmocniejsze. Absolutnie unikałabym podnoszenia ciężkich przedmiotów, a także starszego dziecka. Nie polecałabym także kucania, bo wtedy dziecko obniża się w kanale rodnym i ucisk jest jeszcze większy - lepiej przyklękać. Dobrze byłoby skonsultować się z fizjoterapeutą albo lekarzem znającym się na problemie. Pozdrawiam serdecznie :)
      • inakaro Re: parcie na krocze 14.02.13, 11:21
        dziękuję za odpowiedź.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka