lukrusia3006 02.03.13, 18:50 Jakie macie sposoby na zgagę podczas ciązy ? lukrusia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klarci Re: Jakie macie sposoby na zgage w ciązy 03.03.13, 01:57 mi pomagało "świeże" mleko z lodówki Odpowiedz Link Zgłoś
arathlo Re: Jakie macie sposoby na zgage w ciązy 03.03.13, 13:11 W pierwszej ciąży brałam rennie. W drugiej zrezygnowałam z "medycznych" środków, chociaż zgagę miałam sto razy gorszą i po wszystkim...pomagało mleko chyba najbardziej, czasem cola, bo sobie za przeproszeniem "pobekałam" ;) i przechodziło. Teraz jestem w trzeciej ciąży, też mam straśną zgagę, mleko już nie pomaga, po coli i w ogóle gazowanym (nawet wodzie) to zwykle się pogarsza, za to maślanka owszem i migdały. Najlepiej to migdały. Próbowałam też pić miętę, ale tak sobie...jak się akurat nie ma nic w domu, to można też spróbować umyć zęby albo wypłukać jesli się ma miętową pastę/płyn ;) Ale to raczej krótkotrwałe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
adzia_p Re: Jakie macie sposoby na zgage w ciązy 03.03.13, 22:25 gaviscon w syropie-można stosować w czasie ciąży; czasami coś gazowanego,żeby mogło się odbić. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynaoles Re: Jakie macie sposoby na zgage w ciązy 03.03.13, 23:29 Oto kilka naturalnych, sprawdzonych metod wpomagających zwalczć zgagę: 1. małe porcje mleka albo kefiru 2. migdały do żucia 3. nasiona anyżku, kopru włoskiego, kminku do żucia 4. papaja - tabletki, albo świeża 5. napar z prawoślazu lekarskiego Oczywiście można też sięgnąć po preparaty aptecznie, jest ich wiele i większoś można stosować w ciąży. Pozdrawiam i życzę ustąpienia, albo choć złagodzenia dolegliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
1mzeta Rennie 24/7 04.03.13, 11:30 I to Rennie Ice- lub każde inne z taką samą dawka głównego składnika czynnego. Każde inne smakowe ma tą dawkę niższa i już na mnie nie działało. Odpowiedz Link Zgłoś
milamala Re: Jakie macie sposoby na zgage w ciązy 04.03.13, 13:35 Mnie pomagala herbata mietowa. Odpowiedz Link Zgłoś
ania.rene Re: Jakie macie sposoby na zgage w ciązy 23.03.13, 09:14 w ddzien nie bralam nib bo dalo sie wytrzymac. najgorzej bylo wieczorem i w nocy. pilam wtedy wapno - oczywiscie bez przesady. Odpowiedz Link Zgłoś
frebia Re: Jakie macie sposoby na zgage w ciązy 28.03.13, 07:15 Witaj :) szczerze polecam siekane migdały bądź płatki migdałów do jedzenia/żucia. działają naprawdę szybko i skutecznie. również owoce papai mogą Ci pomóc. pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś