Dodaj do ulubionych

MAŁO WÓD PŁODOWYCH!!!

31.05.05, 17:21
Droga Pani Doktor!!!
Właśnie wróciłam ze szpitala gdzie stwierdzono u mnie mało wód płodowych,
oprócz tego mam zastuj w nerce, łożysko II/III martwię się o te wody. Lekarz
kazał mi liczyć ruchy i jak coś się będzie działo to biegiem do szpitala.
Jestem obecnie w 36 tc i ruchów mam sporo martwię się czy nic nie zagraża
mojej dzidzi z powodu tych wód. Z góry dziękuję za odpowiedź!!!
Obserwuj wątek
    • elyzabeth4 Re: MAŁO WÓD PŁODOWYCH!!! 31.05.05, 17:23
      Jeszcze dodam że dostałam Fenoterol i polopiryne S (A tam jest napisane żeby nie
      stosować w 3 trymestrze ciąży)
      • koala.mb Re: MAŁO WÓD PŁODOWYCH!!! 31.05.05, 20:21
        Polopiryna S nic nie wniesie do sprawy, ponieważ jest w niej zbyt duża dawka
        kwasu acetylosalicylowego ( 0,5). Powinnaś jednak przyjmować kwas
        acetylosalicylowy w dawce 0,075 lub 0,1/ dobe (np. Acard). Na ulotce rownież
        jest napisane że w ciąży p/wskazany jednak podaje się go w uzasadnionych
        przypadkach do 38 tygodnia ciąży
    • koala.mb Re: MAŁO WÓD PŁODOWYCH!!! 31.05.05, 20:24
      Niewiele można poradzić. Dziecko jesli zacznie mu to przeszkadzać da znać
      właśnie min. zmniejszeniem aktywności ruchowej. Ty możesz jedynie pic więcej -
      jesli pijesz mało i ewentualnie przyjmować Acard.
      • wiola2214 Re: MAŁO WÓD PŁODOWYCH!!! 08.06.05, 16:40
        Witaj ja miałam stwierdzone małowodzie już w 32 tygodniu ciąży , poza tym dzidzia przestała rosnąć, faktycznie byłam pod ścisłą kontrola lakarza, w tym trzy razy w szpitalu ale z malutka było oki,trzeba śledzić ruchy dzidzi. Co do picia wody to sa na ten temat sprzeczne opinie (często różne), ale mi pomogło - przez tydzień piłam tyle że az robiło mi sie niedobrze - nawet po 3-4 litry wody minerlanej dziennie, no i własnie w tym czasei Majka urosła o pół kg, czyli faktycznie wód zrobiło się więcej, ja urodziłąm w 38 tyg, przez planowane cc, i wszystko było dobrze, także nie martw się na zapas, obserwuj maluszka , a na pewno będzie ok. pozdr
        • elyzabeth4 Re: MAŁO WÓD PŁODOWYCH!!! 10.06.05, 09:31
          Droga Wiolu!!!
          Dzięki za słowa otuchy w niedzielę będę miała cc i mam nadzieję że wszystko
          będzie oki!!!
          Pozdrawiam!!!
          • katarzyna_b1 Re: MAŁO WÓD PŁODOWYCH!!! 10.06.05, 21:33
            Też miałam mało - w 32 tygodniu. Chodziłam co tydzień na KTG i również liczyłam
            ruchy tyle tylko, że z tygodnia na tydzień było ich coraz mniej, bo dziecku
            było ciasno. Wody mają jednak to do siebie, że ich ilość się zmienia. Ja tuż
            przed porodem miałam ich dwukrotnie więcej niż w 32 tygodniu. Życzę powodzenia
            i buziaki dla małej dzidzi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka