kiniusm 12.09.08, 15:49 Witam. Jestem w 6 tygodniu ciazy i lekarz powiedzial mi dzisiaj ze mam lekko oderwana kosmowke!!! Czy jest to bardzo duze zagrozenie dla ciazy?? co robic??Prosze o pomoc!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mharaszyn Re: oderwanie kosmówki :((( !!!!!! 12.09.08, 16:35 Zapewne fachowo na ten temat wypowie się Pani Kasia. Ja natomiast zastanawiam się, dlaczego nie dopytałaś lekarza co oznacza "lekkie oderwanie kosmówki" dla Towjej ciąży, w chwili gdy Ci o tym powiedział? Zadanie lekarzowi pytania lub poproszenie o wyjaśnienie zaoszczędziłoby Ci niepotrzebnego stresu. Trzymam kciuki, żeby wszystko było ok. Monia Odpowiedz Link Zgłoś
987ania Re: oderwanie kosmówki :((( !!!!!! 12.09.08, 16:40 Miałam tak samo. Dziś córka ma 2,5 miesiąca. Odpowiedz Link Zgłoś
katarzynaoles Re: oderwanie kosmówki :((( !!!!!! 12.09.08, 19:27 Odwarstwienie kosmówki we wczesnej ciąży jest dość powszechne. Często niewielkie odwarstwienia nie dają żadnych objawów, dowiadujemy się o nich oglądając obraz KTG. Z mojego doświadczenia wynika, że nierzadko takie komplikacje mijają bez żadnych konsekwencji, a dziecko rodzi się zupełnie zdrowe. Na pewno nie zaszkodzi homeopatyczna Arnica - pomaga się wchłonąć krwiakowi. Do tego, oczywiście, przestrzeganie zaleceń lekarza. Pozdawiam serdecznie :) Odpowiedz Link Zgłoś