emi-6 18.09.09, 12:15 chce zapisac sie na prawno jazdy, w czestochowie jest tak duzo tych szkol ze nie mam pojecia co wybrac, slyszalam o firmie progress? czy robil ktos z was tam prawko? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: polecam Format Re: gdzie robic prawko? progress? warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.09, 12:24 start- bylam porazka zrobilam kurs a nic nie umiem!!!!!!!!! teraz robie kurs dodatkowy w Formacie!!!!! niebo a ziemia!! serdecznie polecam Format.. slyszalam jak prowadza teorie... od 8-18:00 wpadasz kiedy Ci pasuje i Pani Kasia wszystko tłumaczy nawet indywidualnie... a jazdy super.. jezdzisie w tych miejscach gdzie potrzeba, gdzie najczęściej się oblewa... wszytko dokładnie instruktor tłumaczy.. pod maska swiatla itp jezdzilam z w zielonej corsie z P Mariusezem serdecznie polecam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nicko Re: gdzie robic prawko? progress? warto? IP: *.net.stream.pl 18.09.09, 16:18 Również polecam Format. Może i nie są najtańsi, ale jak już płacić to porządnie! (co z tego, że kurs za 900zł jak gó*** się nauczę) Tak jak wyżej wpadasz kiedy chcesz, nie ma dużo osób. Bardzo dużo można się nauczyć. Teorie można bez problemu zdać. Teraz czekam na jazdę :) I kadra jest super. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
wielewiem Re: gdzie robic prawko? progress? warto? 18.09.09, 16:40 Teoria to pikuś gdzie byś się nie uczyła. Wystarczy wykuć parę pytań jak na sprawdzian. Popytaj znajomych gdzie im dobrze było - ilu kursantów tyle opinii. Ja polecam REFLEX, bo tam robiłem i zdałem elegancko. Co z tego, że nauczą na pamięć Zawodzia i kilku krzyżówek na Rakowie jak się wyłożysz później w normalnej jeździe na pierwszym lepszym skrzyżowaniu. Nie uczcie się zdać tylko uczcie się jeździć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala na kota Re: gdzie robic prawko? progress? warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 21:44 "jezdzi sie w tych miejscach gdzie potrzeba, gdzie najczęściej się oblewa..." - LUDZIE TRZYMAJCIE MNIE!!! i co jak nie daj boże zdasz...będziesz jeździć po tych miejscach, którymi się nauczysz...koszmar...pomyśl co się stanie jak nagle zostaną zmienione znaki. Pewnie zaparkujesz i pójdziesz na autobus:) I polecam ADROM, gdzie jeżdzi się wszędzie...może dlatego zdałam za pierwszym razem :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dsasad Re: gdzie robic prawko? progress? warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 22:42 Start to totalny syf, a progress o tyle lepszy od startu, że chociaż auta są czyste;) Obie firmy odwiedziłem i obie odradzam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ONA Re: gdzie robic prawko? progress? warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.09, 22:52 Z czystym sumieniem mogę polecić MAD MAX . Indywidualne podejscie do kursanta, instruktorzy mili - i co najwazniejsze - jesli cos ci nie wychodzi to do skutku będziesz się tego uczyła/uczył. Jedyna szkoła gdzie "łUKU" nie uczą na PAMIĘĆ !!! (chwile przez egzaminem słyszac teksty typu ... 2 pachołek obrót kierownica 3/4 ... nie wiedziałam o co chodzi .. ale tak to łuk na sposób ... BYLE ZDAĆ !! Ale co potem ??? Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: gdzie robic prawko? progress? warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.09, 11:22 to sie patrzy na znaki bejbe!!!! chodzi o to ze bedac w starcie jezdzilam tylko rakow-polnoc!! niektórzy to jednak sa ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: gdzie robic prawko? progress? warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.09, 11:24 choć dziecko porozmawiamy twarzą w twarz bo jak jesteś w internecie to kozaczysz.. dorośnij to pogadamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sylwia Re: gdzie robic prawko? progress? warto? IP: *.chello.pl 18.09.09, 23:16 stanowczo odradzam progres, jeździ tam taki łysy instruktor który jest bardzo sprośny: jakieś dziwne dowcipy opowiada, jakieś dziwne skojarzenia, żenada... no chyba że jesteś chłopakiem, to nie będzie ci to przeszkadzać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurka wodna Re: gdzie robic prawko? progress? warto? IP: *.strefa.com 19.09.09, 07:21 NA PRAWDĘ POLECAM SZKOŁĘ "KTM"NA KILIŃSKIEGO(W BRAMIE PRZY SKRZYŻOWANIU Z JASNOGÓRSKĄ).INSTRUKTORZY BARDZO WYROZUMIALI,WIDAĆ,ZE ZALEŻY IM NA TYM,ZEBY DOBRZE NAUCZYĆ.WYGRALI KONKURS NA PROWADZENIE KURSU DLA BEZROBOTNYCH I BIORĄ TYLKO 990ZŁ.SZCZERZE POLECAM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz odradzam progress IP: *.197.29.126.threembb.co.uk 19.09.09, 11:14 ja ososbiscie progress odradzam, instruktor zamiast skupic si na kursancie i tlumaczyc, rozmawia przez telefon, albo opowiada glupie dowcipy, zenada!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martysia Ja też odradzam !! IP: *.apus-net.pl 19.09.09, 11:32 Tak dokładnie w progressie albo głupie dowcipy, albo jazda do McDrive'a, albo załatwianie swoich spraw w trakcie jazd. A rozmowy przez telefon - STANDARD! Połaszczyłam się na niską cenę, a teraz żałuje, ale cóż mądry Polak po szkodzie! Odpowiedz Link Zgłoś
ona10001 ja polecam" ARES" 19.09.09, 11:47 Polecam firme "ARES"-pan Arek bardzo sumiennie podchodzi do nauki.Zdałam za pierwszym razem .tel dla zainteresowanych-664 786 500 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iza Re: Ja też odradzam progres !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.09, 12:59 te beznadziejnie sprośne dowcipy, tylko jedno im w głowie, a załatwianie prywatnych spraw w czasie kursu - hańba, o odbieranych permanentnie telefonach komórkowych nie wspomnę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezstronny Re: Polecam "Progress",dlaczego? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.09, 14:29 W "Progressie" jezdzi wielu instruktorow,miedzy innymi Michal.Chodzac na studia pracowal,razem z ojcem w bardzo dobrze wyposazonym warsztacie samochodowym.Remontowal stare,i zabytkowe samochody.Gosc posiada bardzo duza wiedze o samochodach, a w szczegolnosci o motocyklach.Jestem swiecie przekonany,ze odpowie wam pozytywnie na kazde postawione pytanie z zakresu mechaniki samochodowej. Odpowiedz Link Zgłoś
wielewiem Re: Polecam "Progress",dlaczego? 19.09.09, 14:51 To ja idę na kurs, czy nauczyć się budowy silnika? Dobrze, że można o czymś pogadać, ale z Anną Nowak z REFLEXu też nie narzekałem na brak tematów. Ale są osoby, którym wręcz przeszkadza taka rozmowa podczas jazd. Skupiają się na popychaniu pierdół, a nie na nauce jazdy. Później ktoś wsiada do swojego samochodu i panika co zrobić na tym czy innym skrzyżowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xyz co ma wspolnego nauka jazdy z budowa motoru? IP: *.197.89.232.threembb.co.uk 19.09.09, 15:27 jak ide na kurs to oczekuje nauki prowadzenia samochodu i zachowania na skrzyzowaniach a nie chwalenia sie swoja wiedza o motorach, dla mnie to dziwne, place za to zeby instruktor przez 60 minut jazd skoncentrowal sie na wytlumaczeniu mi obslugi auta i przepisow ruchu drogowego, a nie opowiadal mi o swojej pracy z ojcem , co mnie to obchodzi a juz tym bardziej nie interesuja mnie ich sprawy firmowe ktore nagminnie zalatwiaja podczas jazdy z kursantem, tylko czekac na wypadek samochodu progress przez ich lamanie przepisow i gadanie przez telefon, place im za nauke a nie za gadanie i glupie dowcipy, jak bede chciala sie posmiac to pojde na wystep kabaretu.progress to zenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kristof Re: Nie Polecam "Progress",dlaczego? IP: *.chello.pl 19.09.09, 21:32 no widzisz! a ja o tym że Michał zna się na budowie silnika dowiedziałem się do ciebie, bo na kursie tego nie mówił, a poruszzał wiele tematów nie związanych z nauką jazdy, a ja potrzebuję wiedzieć: tu pojedź tak, na tym skrzyżowaniu zwróć uwagę na to itd. Jak wykupiłem sobie dodatkowe godziny w refleksie to taką wiedzę uzyskałem i zdałem, a po dowcipach progresu musiałem się jeszcze wiele dowiedzieć o samochodach, szkoda że od innych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC . Re: Spojrzec w cztery oczy. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.09, 15:42 Wiadomo wszedzie jest konkurencja,ale niech to bedzie zdrowa konkurencja,konkurencja oparta na zdrowych regulach gry.Osmieszac,i zbluzgac mozna kazdego,nawet przypiac rogi,ale trzeba tez miec na to niezbite dowody.Zdaje sie co niektorym,ze sa anonimowi,ze wolno im oczerniac wszystko, i wszystkich,nic blednego.Sprawdzenie IP,to kwestia kilkunastu minut,i wiemy ,kto sie ukrywa pod danym Nickiem.Powtarzam zeby cos,i kogos oczerniac trzeba sie powaznie zastanowic,i miec niezbite dowody,bo mozna miec powazne klopoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kakakak Re: Spojrzec w cztery oczy. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.09, 19:41 i co mi Piotruś wtedy zrobisz? hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiedzacy Re: Ja też odradzam !! IP: *.rev.masterkom.pl 21.09.09, 12:29 jak najnizsza jak 1100zl a ktm ,start i inni robia po 800zl:) to jest zenada :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Martysia Re: Ja też odradzam !! IP: *.apus-net.pl 21.09.09, 13:07 Ale ja nie polecam Progressu, bo sama tam robiłam kurs i wiem jak to wyglądało. Nie są to bezpodstawne słowa które sobie wymyślam! Załatwianie swoich spraw, McDrive, rozmowy przez telefon, szczegóły życia osobistego, a dodatkowo jazda zaczynała się 5-10 minut po wyznaczonej godzinie a za 10 już staliśmy na parkingu no to przepraszam bardzo płaciłam za 60 minut czy za 40 ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ana Re: gdzie robic prawko? progress? warto? IP: *.chello.pl 19.09.09, 20:35 Polecam AUTO-TEST MARIAN DĄDELA !!! naprawdę swietni instruktorzy ! Odpowiedz Link Zgłoś
viola230 ja tez nie polecam progressu, 20.09.09, 12:41 witam, ja robilam kurs w progressie ale nie mam zbyt ciekawych wspomnien, instruktorzy bardzo przeklinaja pzez co wprowadzaja stresujaca atmosfere, no i jak bylo to juz wyzje napisane zalatwiaja swoje sprawy na godzinach jazd( czeste rozmowy przez telefon, i wycieczki do mcdriva), a wyzej wymieniony instruktor Michal, zamiast koncentrowac sie na nauce to caly czas sie chwali swoim autem albo opowiada o swoich sprawach dotyczacych zycia osobistego,sorry ale dla mnie takie zachowanie zero profesjonalizmu, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Goisc Re: Forum nie jest anonimowe. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.09, 14:25 Wiola 230 jutro przyjedziemy do ciebie na rozmowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga do goisca Re: Forum nie jest anonimowe. IP: *.adsl.inetia.pl 20.09.09, 20:36 Spieprzaj dziadu. I to mało powiedziane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Piotr Re: gdzie robic prawko? progress? warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.09, 14:59 Ja tam polecam gorąco szkołę "PEZETMOTU" Riwiera w al. NMP 4. Chodzę tam i jest super, od przyszłego tygodnia zaczynam jazdy więc nie wiem jak jest z jazdami ale instruktorzy jazdy jak pani instruktor teorii jest super !!!. Zajęcia również są indywidualne, dużo ludzi nie ma, a teoria jest tłumaczona prostym, polskim językiem. Również instruktorów poznałem i są bardzo sympatyczni i mili. Polecam jednym słowem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: gdzie robic prawko? progress? warto? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.09, 05:37 Chodziłem do progressu i faktycznie zero profesjonalizmu , ciągłe czekanie aż instruktor zje hot doga , pogada przez telefon , zawieź mnie tam bo muszę coś załatwić , nigdy ale to nigdy nie jeździsz godzinę. Instruktorzy zmieniają się co jazda , każdy mówi co innego , z Krystianem lepiej nie umawiać się na gębe bo i tak zapomni. MIle wspominam tam tylko jedną panienke która potrafi nauczyć. 4 Podejścia do egzaminu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: gdzie robic prawko? progress? warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.09, 14:54 No to chyba rzeczywiście najlepszy jest PEZETMOT jak Piotr pisze, tam ok. 70% ludzi zdaje jak nie więcej i to za pierwszym razem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: instruktor Re: gdzie robic prawko? progress? warto? IP: *.rev.masterkom.pl 21.09.09, 22:31 ale was boli ten progress, ze sie rozwija,maja najwiecej kursantow w miescie,macie po 20 lat osrodki i na jednym aucie jezdzicie,a oni 3 lata i 6 samochodow,nie moga sie obrobic:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: gdzie robic prawko? progress? warto? IP: 212.160.172.* 21.09.09, 15:10 I ja nie polecam Progresu! totalne nieporozmunienie. Instruktorzy szkoda gadać, przez 2 godziny jazdy pan Piotrek, Paweł czy inny Michał powiedział dzień dobry i dowidzenia. Jazda tylko jedna drogą z pierszeństwem, bez żadnych rond, stref, czy innych szybkich tras. Zdającemu zależy na profesjonaliżmie, wytłumaczeniu w jaki sposób należy zachować się na danym odcinku drogi, zwracaniu uwagi na znaki i ich znaczeniu-tego nie nauczysz się w Progresie! Zdając za 3 razem dopiero nauczyłam się jeżdzić łuk, zdałam za 4 razem tylko dlatego że zmieniłam instruktora z innego ośrodka. Nie polecam, szkoda czasu i pieniędzy, nie naucza Cię tam jeżdzić! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Re: gdzie robic prawko? progress? warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.09, 15:26 nie piszcie bzdur 70% to kłamstwo i nic wiecej ZA PIERWSZYM RAZEM ZDAJE 18% i są to dane WORD a i tak pewnie sa zawyżone bez względu na to gdzie chodzisz na kurs, jak nie masz predyspozycji to nie zdasz, jak masz rozum blondynki to nie zdasz , jak masz ponad 22 lata to twoje szanse maleją ,jak masz 30 to jeszcze bardziej, jak 40lat to nawet na rower nie siadaj ,jak trafisz na egzamintora tzw.myśliwego to i tak cię upoluje tak nazywają byłych instruktorów nauki jazdy którzy egzaninują. Z tych 18% odejmij tych którzy maja protekcję to zostanie ci ok 8 do 10 % i to jest stan faktyczny.Gdyby tokie kryteria były 10 czy 20 lat temu to nikt by nie miał prawojazd i by były puste ulice a ile wypadków mniej.Gdyby takie kryteria postawili wykładowcy na uczelniach wyższych to nikt by nie miał wyższego wykształcenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nieznajoma Re: gdzie robic prawko? progress? warto? IP: *.alfanet24.pl 21.09.09, 21:18 Jesli o mnie chodzi, to robilam kurs w Progresie i bylam bardzo zadowolona. Instruktorzy milo i bezstresowo podchodza do sprawy. Firma rzetelna i uczciwa-godna polecenia.A te zle opinie to jak sie mozna domyslic sa od zazdrosnej i zlosliwej konkurencji;>.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Re: gdzie robic prawko? progress? warto? IP: *.gre.pl 21.09.09, 23:18 Konkurencja raczej nie narzeka - a Progress też nie zbiednieje jak kilka osób przeczyta na forum o nich złe opinie. Nawet najgorsza szkoła ma kursantów, więc bez obaw. Po prostu sporo osób się zawiodło na Progresie. Sam myślałem do nich iść, ale po czasie nie żałuje. Choć może jak ja zdawałem to było inaczej (dopiero zaczynali praktycznie). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: gdzie robic prawko? progress? warto? IP: *.rev.masterkom.pl 22.09.09, 07:26 jak nie byles, to skad wiesz ze tak fatalnie??,masz racje ma tym forum siedzi z 20 tych samych osob pod roznymi nikami, zamiast pracowac w pracy to im sie nudzi i pisza brednie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Halyna Re: gdzie robic prawko? progress? warto? IP: *.apus-net.pl 24.09.09, 12:27 Robiłam tam ja i moi znajomi i każdy mówi to samo po zakończeniu kursu. Lenie i nic więcej, wiecznie głodne (Mcdrive) wiecznie nie wysikane (zatrzymaj sie tu pojde się odsikac) wiecznie do załatwienia jakies sprawy (jedz tam i tam bo musze coś tam "zawiesc" "odebrac" itp.) wiecznie później o 10 minut zaczynające sie jazdy i kończące o 10 minut wcześniej (a jedziemy już na parking)ciągłe kawały, rozmowy przez telefon, krzyki przez okno do przechodzących panienek lub co gorsza do innych kierowców którzy zrobili coś źle. No atmosfera po prostu wtedy REWELACYJNA!!! Niech mają nawet 12 samochodów i 15 instruktorów niech się rozwijają, życzę im jak najlepiej, ale niech trochę pomyślą o kursancie który chce się czegoś nauczyć, a nie tylko o kasie!!! ps. A te napisy mgr. inż. przed nazwiskiem na samochodzie. Super! Bo teraz bardzo ciężko jest zdobyć wykształcenie! naprawdę :| Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lukas Re: gdzie robic prawko? progress? warto? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.09, 15:10 polecam ABES na boya żeleńskiego. Maja super system do nauki teorii. na prawde dowiedziałem się wielu ciekawych rzeczy. Pan Irek instruktor jazdy-właściciel z Żona wykładowczynią tworzą super duet. zdałem za 1 razem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gitarzysta Re: Oto cala prawda. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.09, 19:40 Jest to krzyk rozpaczy zakompleksionych bylych kursantow.Wracanie do przeszlosci swiadczy o niedowartosciowaniu wlasnej osobliwosci,i nabyciu sie kompleksow podczas lekcji nauki jazdy.Pewne zwroty swiatcza o niskim ilorazie inteligencji IQ.Dziwne jest ,a nawet dajace duzo do myslenia,co do niektorych osob,ze po skonczeniu kursu osoby te wracaja jak bumerang do czegos co minelo.Zjawisko takie mozna nazwac syndromem schizofreni wsrod tych ludzi.U osob tych proces ten bedzie sie rozwijal ,co w pozniejszym stadium tej choroby doprowadzi do zaburzen nerwicowych,oraz furi drogowej,co sie wiaze z zagrozeniem ruchu drogowego.Zastanawiajace jest rowniez ,jak mozna beszczescic tytul mg. inz.Trzeba sobie zadac pytanie kim sa te osoby,jakie reprezentuja srodowisko,wyglada na to ze sa to chodzace Omnibusy,znawcy wszelakiej materi,i kilku jezykow.Czy ludzie Ci ktorzy charakteryzuja sie zwyklym koltuniarstwem sa zagrozic Progressowi,wydaje sie ze nie.Antyreklama ktora zostala wywolana stala sie reklama tej firmy,i uwazam ze zdobeda coraz to wiecej kursantow. Z powazaniem Gitarzysta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: roksbi Re: Oto cala prawda. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.09, 10:04 Niezwykle trafne podsumowanie Panie Gitarzysto:) Progress to firma prężna, a instruktorzy profesjonalni i rzetelni. Polecam i pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basista Re: Oto cala prawda. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.09, 10:40 tak! to chodzące omnibusy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Oto cala prawda. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.09, 10:08 nie chodzilam na kursy do progresu,jezdzilam ze swoim chlopakiem - moze 3 razy. ciagle telefony, na jednej lekcji wrzucili mu kursantke zeby sie doksztalcila w zakresie obslugi. chlopak stracil na tym najmniej 30 minut! w trakcie jazdy nic nie powiedzial innego oprocz skrecamy w prawo/lewo czy jedziemy na wprost. potem slyszalam juz z opowiadan (ja mu wierze) : ze nie wyjezdzal godziny, ze chcieli mu zabierac godziny bo nie mogl przyjsc, piszecie ze malo - 1200 zl za takie cos? w innych osrodkach maja ponizej tej kwoty, a wy piszecie malo? chlopak napisal negaytywny komentarz na forum to dostal telefon z pogrozkami lepiej juz z rodzicem pojezdzic niz pojsc do progressu ja chodze teraz do adromu, jestem juz przy koncu,1000 zl co prawda nie mam materialu do nauki pozyczylam sobie, ale instruktor cierpliwy, wytlumaczy. w czasie jazdy mowi o wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
renata198 Re: Oto cala prawda. 18.11.13, 18:56 zgadzam się...omijajcie Progress.. a juz przeważnie Michała i Sławka.. ludzie nie patrzcie na wielkosc osrodków tylko na jakość.. w progressie nic was nie nauczą.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karka Re: gdzie robic prawko? progress? warto? IP: *.prenet.pl 26.09.09, 22:42 SKOT :) na Al.Pokoju u Pana Sławka Kota:) Solidnie, rzeczowo, z uśmiechem. Dzięki niemu zdałam za pierwszym razem:) Odpowiedz Link Zgłoś
renata198 Re: gdzie robic prawko? progress? warto? 18.11.13, 18:52 odradzam wszystkim PROGRESS!! patrzą tylko jak pieniądze od człowieka wyciągnąc.. stare samochody maja nie takie jak na egzaminie,,, no i dwóch instruktorów ktorym zależy tylko na podrywaniu kursantek(michał i sławek)...omijajcie szerokim łukiem ten ośrodek Odpowiedz Link Zgłoś
luiz.a89 Re: gdzie robic prawko? progress? warto? 19.11.13, 14:04 Polecam wszystkim którzy chcą za pierwszym razem zaliczyć egzamin szkołe p.Wojtka Jastrzebskiego. u.Kopernka.Wyjątkowy nauczyciel,cierpliwy i uczy do skutku.No chyba tylko antytalent nie zaliczy z tej szkoły egzaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
agamichon13 Re: gdzie robic prawko? progress? warto? 26.01.19, 16:48 Z całego serca odradzam O.S.K "Progress".Kilka lat wstecz gdy pracowała zupełnie inna kadra był to Ośrodek godny polecenia ,natomiast w chwili obecnej strasznie "zszedł na psy".Właściciele Ośrodka przekupują ludzi by im pisali przychylne opinie- to prawda! Sama miałam taką propozycję i kilku moich znajomych. Piorytetem dla tego Ośrodka są pieniądze i jak najszybsze"pozbycie"się kursanta.Przecież inni czekają w kolejce nieświadomi tego jak tam naprawdę jest! Przecież to "najlepszy Ośrodek" w Częstochowie..Przewaga instruktorów którzy tam pracują minęli się z powołaniem do tego pracują po 12 godz.dziennie ,co za tym idzie są przemęczenie i sfrustrowani a to negatywnie przekłada się na naukę MOJA RADA: Jeżeli chcecie być dobrze przygotowanymi kierowcami i nie wykupywać dodatkowych jazd w innych ośrodkach ( a jest to nagminne) omijajcie tą "Szkołę" szerokim łukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
asiulamula Re: gdzie robic prawko? progress? warto? 02.10.20, 12:08 Robiłem kurs w progressie (u Przybylskich) i jestem mega zadowolona. Teoria prowadzona sprawnie i wszystko jasno tłumaczą. Jazdy tez ok. Maja tez symulator jazdy także przed wyruszenie w miasto można trosze się oswoić z prowadzeniem samochodu. Instruktor na placu był wymagający i uważny świetnie uczy manewrów. Na mieście podobnie. Egzamin zdałam za pierwszym razem. Spokojnie mogę ich polecić Odpowiedz Link Zgłoś
pkt4a Re: gdzie robic prawko? progress? warto? 02.10.20, 18:33 A ten podnosi spleśniałe 11-letnie wątki --------------------------- "... w Gnieźnie w 2020 r. do seminarium duchownego przyjęto jednego kandydata, a rok temu 10 kandydatów. Rok temu w Olszynie przyjęto też jednego kandydata. W tym roku z powodu braku kandydatów i by zmniejszyć koszt, połączono seminaria duchowne w Elblągu i Olsztynie." Odpowiedz Link Zgłoś
ulaurszullaa Re: gdzie robic prawko? progress? warto? 30.11.20, 13:47 Zgadzam się Przybylscy mają dobrą szkołę. Sama uczyłam sie jeździć u nich w Progressie. Dobrze przygotowują do egzaminy. Potrafią nauczać jeździć. Super atmosfera. Instruktorzy z odpowiednim podejściem. Polecam Odpowiedz Link Zgłoś
anitkamitka Re: gdzie robic prawko? progress? warto? 04.01.21, 19:42 ulaurszullaa dzięki za namiary na Progress. Super ośrodek nauczyłam się u nich jazdy od podstaw. Pan Michał świetnie prowadzi zajęcia. Zawsze jest wyluzowany ale uważnie obserwował moją jazdę. Perfekcyjnie przygotował mnie do egzaminu który zdałam za pierwszym razem. Odpowiedz Link Zgłoś