Dodaj do ulubionych

DIWA-ostrzegam!!!

04.01.10, 21:21
Ostrzegam wszystkich przed organizowaniem imprez w restauracji DIWA (dawniej
TEMIDA) na ulicy Dąbrowskiego. Spędziłem tam ostatniego sylwestra i to był
koszmar. Fatalna obsługa, muzyka była odtwarzana z laptopa z nagłośnieniem 2+1
(to taki podstawowy zestaw głośników na biurko!!!) Szatnie stanowiły dwa
wieszaki usytuowane na schodach do kuchni. Do obsługi prawie 60 osób
oddelegowano jednego kelnera. Pani prowadząca imprezę o dodatkowych osobach
poinformowała dopiero po jej rozpoczęciu. Dla wszystkich gości była jedna
toaleta (jedno oczko dla ścisłości). Jakiekolwiek ustalenia słowne z ludźmi
prowadzącymi ten lokal nie mają sensu bo albo celowo te ustalenia zmienili
albo nie rozumieją języka polskiego. Polecam tzw. ciepłe dania w wydaniu tej
"restauracji" Naprawdę sami się zdziwicie jak można kpić z ludzi. Szkoda mi
nerwów na przypominanie sobie tego koszmaru. Wpis traktuję jako przestrogę
dla innych. Jeżeli ktoś Was namówi i dacie sie oczarować miłym słówkom i
uśmiechom prowadzących DIWĘ to radzę dobrze spiszcie umowę nawet co do ilości
sztućców i kieliszków...będziecie mieli z czym iść do sądu. Ja jak i moi
znajomi czujemy sie oszukani przez tych ludzi!!! Sprawa, będzie miała swój
epilog bo nie może być tak, że w takim szczególnym dniu zamiast radości jest
stres i wstyd przed znajomymi, że wyciągnęło się ich do takiego miejsca.
Obserwuj wątek
    • Gość: dudo Re: DIWA-ostrzegam!!! IP: *.xdsl.centertel.pl 04.01.10, 21:30
      Takie samo wrażenie mam po spędzonym sylwetrze w gimnazjum w Opatowie.
      Muzyka totalne dno !!
      dobrze, ze kuchnia i organizacja była ok. !!
      • Gość: . Re: DIWA-ostrzegam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 21:43
        od razu przypomina mi sie taki watek dokładnie sprzed roku, co do tego jakie
        niewypały były na roznych imprezach w lokalach ;] co do autora...jest cos
        takiego jak umowa słowna i ona tez zobowiazuje..jezeli jest was wiecej a
        zapewnienia były inne jak najbardziej macie prawo do reklamacji - np ta
        nadprogramowa liczba osob, ktora stwarzała dyskomfort zabawy, zapewne dowód
        wpłaty za impreze byc powinien..nalezy spisac to co nie zgadzało sie z tym co
        mowili organizatorzy..jezeli jest was wiecej macie wieksze szanse na zwrot
        jakichkolwiek kosztów..nie dajcie sie ludzie robic w h... trzeba ukrucac takie
        zachowania i tyle, bo nigdy nie bedzie dobrze
      • Gość: :) Re: DIWA-ostrzegam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.10, 21:47
        Byłem raz Diwie na obiadku i też czuję się oszukany. Ceny podane w menu to jedno
        a rachunek później to coś całkiem innego :) bowiem okazuje się że dodatkowo
        płacimy za dodatkowe rzeczy, które na pozór znajdują się w zestawie chociaż tak
        nie jest. Oczywiście wszystko zostało wyjaśnione przy zapłacie a nie przy
        zamawianiu.
        Ogólnie nie polecam. Z resztą nie pierwszy raz słyszę o takiej sytuacji w Diwie.
        • Gość: imrpezowicz Re: DIWA-ostrzegam!!! IP: *.net.stream.pl 04.01.10, 22:16
          Tak , faktycznie - tegorocznego sylwestra także spędziłem w DIWIE(czyt. dziwie)
          i normalnie to tam na pewno nie jest. Wystarczy przytoczyć tylko mały incydent z
          muzyką...która zaczęła grać(wcześniej coś tylko charczało) dopiero o godz. 00.20
          - kable wytrzymały jakieś 3 godziny i później znów była tylko żenada. Świetny
          mają tam także kibelek - nie chodźcie tam z dziećmi , bo mogą się pokaleczyć
          popękaną dechą. Inne atrakcje , jak np.wylatujące ze ścian kontakty , albo
          niedomyte szklanki już nie zrobiły na mnie takiego wrażenia.
          Więc szczerze nie polecam DIWY , no chyba ,że jesteście fanami mocnych doznań
          i macie wykupioną polisę.
          • Gość: loka55 Re: DIWA-ostrzegam!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.01.10, 06:25
            ooo!!!
            • Gość: loka55 Re: DIWA-ostrzegam!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.01.10, 06:32
              Mieszkam na Jasnogórskiej i szukam lokalu w którym mogłabym zorganizować synowi
              18 urodziny. Diwa jest za rogiem, więc myślałam żeby tam zajrzeć. W tej sytuacji
              proszę autora wątku o kontakt e-mailowy. Nie stać mnie na kosztowne błędy.
              • shotinthearm Re: DIWA-ostrzegam!!! 05.01.10, 16:07
                Witam,
                ja również miałam nieprzyjemność uczestniczenia w Sylwestrowej zabawie w Diwie... i NIC nie zgadzało się z tym, co było "ustalone" przez organizatorów-właścicieli tegoż lokalu. Bowiem:

1. Impreza nie była "zamknięta" skoro właściciel lokalu wspaniałomyślnie dostawił stoliczek z 10 znajomymi/rodzinką oczywiście nawet bez próby poinformowania nas o tym...
                2. Jedna działająca toaleta na 60 osób to istna komedia!!! (druga rzekomo nie działa) Aby móc się wysiusiać w spokoju należało w zasadzie ciągle stać w kolejkach...
                3. Tzw. zimna płyta zniknęła ze stołów już na początku imprezy ale nikt z obsługi nie wpadł na pomysł aby ją uzupełnić...
                4. Z kolei dania ciepłe podane były w takich ilościach że "kot by zapłakał"...
                5. Obsługiwał nas AŻ JEDEN KELNER (60 osób) który ledwo się wyrabiał i delikatnie mówiąc k...... sobie pod nosem
                6. Krzesełek nie dało się ruszyć bo ścisk był okrutny a aby jeden śmiałek mógł pojść do tej jednej-jedynej toaletki to wstawało wraz z nim pół stołu...
                7. Nawet muzyka nie chciała grać jak należy...a to dlaczego? Bo kolumny były dość archaiczne, Dj chyba przyleciał z Marsa, kabelki powiązane plasterkami a kontakty dyndały sobie w powietrzu...
                8. Wzburzony organizator przyleciał więc ze wsparciem i ... rozstawił sprzęt grający, czyli jakieś śmieszne głośniczki do laptopa! O litości!
                9. Wiele zakupionych wcześniej produktów w ogóle nie pojawiły się na stołach...
                i długo by tak mnożyć...
                Smiech w biały dzień,że nie zależy DIWIE na klientach, że są niesłowni, kłamią i nie poczuwają się do winy. Wróżę im rychły upadek a właścicieli pozdrawiam z ramienia UOKiK oraz Sanepidu. Ludzie, jak najdalej od nich!!!!!!!!
                • Gość: dokker Re: DIWA-ostrzegam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.10, 16:16
                  No za rok tam pewnie puchy będą :-) Czy ta knajpa mieni się jeszcze
                  indyjską ??
              • Gość: Pablo__79 Re: DIWA-ostrzegam!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.10, 16:20
                Na osiemnastke lokal ok hehehhehhe
                i tak się wszystko posypie hehhe
              • adaneku Re: DIWA-ostrzegam!!! 05.01.10, 20:07
                witam
                co do 18stki proszę się zgłosić do mnie, ja pani doradzę wszystko, znam się na
                tym ponieważ jestem dj-em i grałem na ponad 200 18stkach w częstochowie:)Pozdrawiam
                • Gość: nelson77 Re: DIWA-ostrzegam!!! IP: *.mtk-tv.pl 05.01.10, 20:26
                  Mam nadzieję, że wątek będzie wisiał jak najdłużej. Nie jestem człowiekiem
                  złośliwym ale nie chcę, żeby kolejna osoba przeżywała to co ja i moi znajomi
                  tego pamiętnego wieczoru.
    • anya.1 Re: DIWA-ostrzegam!!! 06.01.10, 08:43
      Dwa lata temu zorganizowałam w Temidzie, dzisiejszej Diwie, I Komunię mojego
      syna. Widzę,że właściciele są nadal Ci sami bo do dziś mam niesmak po tamtym
      przyjęciu. I czuję się tak samo oszukana jak ci którzy spędzili tam tegorocznego
      sylwestra. Wszystkie wcześniejsze ustalenia wzięły w łeb i oczywiście nic się
      nie zgadzało. A już końcowe rozliczenie najbardziej. Żal.pl
      • Gość: Karol Na Komunie to tylko do Stefana do DASTU IP: *.adsl.inetia.pl 08.01.10, 13:47
        Zarcie wypas. Kupa miejsca i atrakcji dla dzieciaków. Parking.
    • crystallized Re: DIWA-ostrzegam!!! 06.01.10, 09:30
      Podobno sylwestra można reklamować, a z tego co tu czytam są do tego podstawy -
      i można odzyskać pieniądze
      • Gość: ajajajaj Re: DIWA-ostrzegam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.10, 10:38
        crystallized napisała:

> Podobno sylwestra można reklamować, a z tego co tu czytam są do tego podstawy -
        > i można odzyskać pieniądze

alez oczywiscie ze mozna, jest to forma usługi, a ta nie była zgodna z obietnicami..
      • Gość: kkkkkkkkk Re: DIWA-ostrzegam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.10, 22:52
        Mam nadzieję,że można.....ponieważ też czuję się oszukana, byłam na tej imprezie i z żalem stwierdzam, że poprzednie złe opinie nie są wyolbrzymione...Obietnice prowadzących lokal nie zostały dotrzymane. Ta noc miała być wyjątkowa, a stała się koszmarem...liczę,że właściciele będą pamiętać o niej jeszcze dłużej...
    • Gość: częstochowianka Re: DIWA-ostrzegam!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.10, 11:39
      przy okazji ostrzegam przed rezerwowaniem stolików w MEXICOPEI na
      jakieś świeta typu Andrzejki / Sylwester - w tym roku "zagubili"
      podczas sylwestra bagatela stolik na 20 osób - wyobraźcie sobie
      akcje organizowania stolika i nakryć na niego w trakcie zabawy -
      talerzyki deserowe jakie nam udostępnione śmiało nadawały się do
      pizzy - a na zbyt małą liczbę miejsc do siedzenia paniusia/manago
      odpowiedziała "to się ściśnijcie" zaznaczam, że każde miejsce było
      opłacone... co dziwne na liście tzw. "wjazdowej" byliśmy a stoliczek
      poprostu znikł...;) :)))
      pozdrawiam m.
      • Gość: dokker Re: DIWA-ostrzegam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.10, 13:07
        Fajne jazdy w tych knajpach, najlepsza to chyba była Zornica,
        odwołując imprezę 27 grudnia
      • Gość: Pablo__79 Re: DIWA-ostrzegam!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.10, 15:52
        Gość portalu: częstochowianka napisał(a):

> przy okazji ostrzegam przed rezerwowaniem stolików w MEXICOPEI na
        > jakieś świeta typu Andrzejki / Sylwester - w tym roku "zagubili"
        > podczas sylwestra bagatela stolik na 20 osób - wyobraźcie sobie
        > akcje organizowania stolika i nakryć na niego w trakcie zabawy -
        > talerzyki deserowe jakie nam udostępnione śmiało nadawały się do
        > pizzy - a na zbyt małą liczbę miejsc do siedzenia paniusia/manago
        > odpowiedziała "to się ściśnijcie" zaznaczam, że każde miejsce było
        > opłacone... co dziwne na liście tzw. "wjazdowej" byliśmy a
        stoliczek
        > poprostu znikł...;) :)))
        > pozdrawiam m.

Może opisz to w "nie do wiary"
        hehhehhee

ale dobrze sie przynajmniej bawiłaś czy też lipa???
    • Gość: TYM Re: DIWA-ostrzegam!!! IP: *.chello.pl 06.01.10, 13:29
      a tyle bylo tu smiechu z imprez w remizach z tego co ty piszesz to
      nawet do zwyklej imprezy w rezmizie wiejskiej nie ma porownania i
      meisjcie sie nadal z imprez w remizach strazackich w okolicznym
      wsiach smeijcie sie nadal
      • Gość: Pablo__79 Re: DIWA-ostrzegam!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.01.10, 15:56
        a tyle bylo tu smiechu z imprez w remizach z tego co ty piszesz to
        nawet do zwyklej imprezy w rezmizie wiejskiej nie ma porownania i
        meisjcie sie nadal z imprez w remizach strazackich w okolicznym
        wsiach smeijcie sie nadal

hehhe....który się śmiał????

impreza to ludzie zapamietajcie to !!!
        miejsce jest ważne ale to chyba sprawa drugorzędna !!!

brawa dla dzielnych strażaków OSP, którzy wspaniałomyślnie odstępuja
        nam remizy na sylwestra!!!
    • Gość: gość Re: DIWA-ostrzegam!!! IP: 193.138.241.* 06.01.10, 17:55
      Autor tego postu najwyraźniej chciałby bawić się w luksusowej restauracji nic za
      to nie płacąc albo może i żeby jemu dopłacić, że raczył przyjść...ale nie ważne
      tak czy tak moje zdanie jest takie ze miał fatalne towarzystwo...ja i moi
      znajomi jak wychodzimy ekipą to ani muzyka, ani kolejki do WC ani inne
      "przeszkody" nam na drodze nie stoją bo mamy dobre towarzystwo, które umie się w
      swoim gronie bawić!
      Jednym słowem ten kto to pisał ma bardzo nierówno pod sufitem, do tego jeszcze
      jawnie grozi i nastawia innych. Poziom poniżej krytyki
      a co do restauracji...to byłem tam kilka razy i jest świetna zabawa-szczególnie
      w soboty na Karaoke - tylko trzeba umieć sie bawić!
      • Gość: hmmm Re: DIWA-ostrzegam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.10, 18:12
        Gość portalu: gość napisał(a):

> Autor tego postu najwyraźniej chciałby bawić się w luksusowej restauracji nic z
        > a
        > to nie płacąc albo może i żeby jemu dopłacić, że raczył przyjść...ale nie ważne
        > tak czy tak moje zdanie jest takie ze miał fatalne towarzystwo...ja i moi
        > znajomi jak wychodzimy ekipą to ani muzyka, ani kolejki do WC ani inne
        > "przeszkody" nam na drodze nie stoją bo mamy dobre towarzystwo, które umie się
        > w
        > swoim gronie bawić!
        > Jednym słowem ten kto to pisał ma bardzo nierówno pod sufitem, do tego jeszcze
        > jawnie grozi i nastawia innych. Poziom poniżej krytyki
        > a co do restauracji...to byłem tam kilka razy i jest świetna zabawa-szczególnie
        > w soboty na Karaoke - tylko trzeba umieć sie bawić!

ale oczywiscie ze tak jest, ale nie w przypadku kiedy idzie sie na impreza
        opłacona gdzie z gory zalozenia byly inne i nie zostały spełnione..to znaczna
        roznica nie sadzisz? no pewnie nie bo wypowiadasz sie jako własciciel albo ktos
        znajomy..po drugie ja tez swietnie bawie sie ze swoimi znajomymi jak ide
        gdziekolwiek i nic mi nie przeszkadza pod warunkiem ze nie wywaliłam na to
        kasy...chyba kazdy normalny człowiek sie zdenerwuje kiedy idzie na sylwestra za
        ktorego zapłacil, a wiekszosc rzeczy sie nie sprawdza jak tu podobno - zimne
        jedzenie czy problemy z muzyka...juz nie wspominajac o bezczelnosci i
        doładowywaniu wiekszej ilosci osob dla ktorych nie ma miejsca, co zaburza
        komfort zabawy i samopoczucia..nigdy nie bylam w tym lokalu jednak gdyby taka
        sytucja by mnie spotkała jak tych ludzi jak najbardziej złozyłabym
        reklamacje...mysle ze właśnie tutaj jest sytuacja w ktorej organizator chetnie
        nałapał sie kasiury, a w zamian odstawił chałke...nie zapominajmy ze to
        restauracja powinna byc dla tych klientów i zapewnic maximum zadowolenia, tak
        aby utrzymac jako taki poziom...
    • Gość: gosc Re: DIWA-ostrzegam!!! IP: 193.138.241.* 06.01.10, 18:07
      Ludzie do tego wszystkiego jeszcze zobaczcie, że główny post jak i odpowiedzi na
      niego pisze jedna i ta sama osoba - adresy IP się powtarzają :) buahaha żenada :D
      • Gość: hmmm Re: DIWA-ostrzegam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.10, 18:14
        Gość portalu: gosc napisał(a):

> Ludzie do tego wszystkiego jeszcze zobaczcie, że główny post jak i odpowiedzi n
        > a
        > niego pisze jedna i ta sama osoba - adresy IP się powtarzają :) buahaha żenada
        > :D

co ci sie niby powtarza?? napis - neostrada - tak pewnie 3/4 osob na tym forum
        ma neostrade - proponuje zagłebic sie w to ip i zobaczyc ze numery jednak sa
        inne madralo...
        • Gość: niezły-cwaniak Re: DIWA-ostrzegam!!! IP: 195.205.202.* 06.01.10, 18:54
          W odpowiedzi na post idioty-cwaniaka podpisanego <gosc>, zapraszam Wszystkich
          kochajacych dobrą zabawe i muzyke ostatkową na impre za 200 zl od pary.
          Gwarantuje cos tam cos tam, a wy zabierta ze soba dobry humor,bo bedzie wam
          potrzebny :D Zapewniamy dobrą zabawe,ale trzeba ją sobie przytaszczyc z Domu. Za
          nic nie odpowiadam ,bo kto sie umie cudnie bawic to bedzie sie cudnie bawil na
          wysypisku śmieci. Zapraszam .
          • Gość: Halina Re: DIWA-ostrzegam!!! IP: *.net.stream.pl 06.01.10, 20:34
            właściciele tego lokalu są niepoważnie i niepoważnie traktują swoich klientów.Mnie zrobili dwa razy w balona ale już po raz trzeci nie zrobią,więcej już tam po prostu nie pójdę.Zamawiasz lokal na dwie poważne imprezy służbowe a jedna z nich to kolacja wigilijna przyjeżdżasz rano dograć szczegóły i co widzisz ? kartkę w drzwiach.... URLOP OD.....DO telefon nie odpowiada bo i po co?.......i szukasz lokalu który jeszcze tego samego dnia zorganizuje ci imprezę na 15 osób........nie polecam DIWY na żadne imprezy........jak najdalej od tego lokalu........pozdrawiam
            • Gość: nelson77 Re: DIWA-ostrzegam!!! IP: *.mtk-tv.pl 06.01.10, 22:17
              "sprawa, będzie miała swój epilog" - to chyba to jest to grożenie? Całe
              szczęście, że powoli Nasz kraj normalnieje i takie sprawy człowiek może załatwić
              w bardzo prosty sposób. Są instytucje, które chronią klientów przed tego typu
              nieprawidłowościami. Instytucje legalne, państwowe... z tego co się orientuję
              informacja, że chce się zgłosić szkodę do takiej instytucji nie jest grożeniem
              (chyba, że według osoby o nicku gość czyli kogoś z DIWY jest inaczej) Za to z
              całą pewnością publiczne określenie, iż ktoś ma nierówno pod sufitem (takie
              stwierdzenie w poście gościa padło na temat mojej osoby)jest pomówieniem.

Co do osób, które się ze mną "bawiły" to podziwiam ich za takt i opanowanie.
              Myślę, że inni ludzie tamtego wieczoru inaczej by zareagowali.

Czy impreza kosztuje 250 czy 5 tys. nie ma znaczenia jeżeli chodzi o szacunek
              dla klienta. Ludzie pracują na te pieniądze! Chyba, że zaczniemy przenosić
              wzorce z innych kręgów kulturowych, gdzie ludzi bez wypchanych portfeli i
              białych mercedesów nie szanuje się.

nelson77 autor tego wątku...IP tego postu powinno być takie samo jak i
              pierwszego wpisu.
              • Gość: zyczliwy Re: DIWA-ostrzegam!!! IP: *.adsl.inetia.pl 07.01.10, 07:09
                Wszystkie negatywne opinie o tym lokalu niestety nie sa przesadzone.
                Wspomnianego sylwestra rowniez spedzalem w tym lokalu i gdyby nie wlasnie
                swietne towarzystwo to podejrzewam, ze wiekszosc uczestnikow by wyszla przed
                polnoca. Dodatkowa ilosc osob dolozona od siebie przez wlascicielke sprawila ze
                siedzenie przy stole to byl koszmar nie mowiac juz o wstawaniu od stolu, ktore
                wymyszalo wstawanie conajmniej kilku osob.Kurtki porzucane jedna na druga
                dokladnie przy schodach do kuchni. Toaleta dokladnie jak opisana wczesniej - na
                trzezwo niebezpiecznie a po alkoholu to juz rosyjska ruletka - naprawde... Jeden
                kelner na tyle osob, do tego ubrany jak nastolatek na luzie, choc w zasadzie jak
                na tyle pracy co mial to i tak piekielnie sie musial nudzic bo jeden posilek
                goracy na cztery godziny, z czego pierwszy po poltorej godziny od rozpoczecia
                imprezy, a deser o 3 nad ranem!!! Przez cala impreze wymieniane byly moze 2 razy
                sztucce, a juz wisienka na deserze byl o polnocy prezent od wlasiciela w postaci
                szampana gratis, ale niestety okazalo sie ze... nie ma polowy szampanek, i czesc
                gosci otrzymala zamiennie literatki lub szklanki do napojow!!! Wspomniane juz
                byl temat myzyki ale parkiet tez niczego sobie: piwnica oswietlona 3 malymi
                swiatelkami w rytm muzyki, ktora notabane ledwo mozna bylo rozpoznac... Mozna by
                mnozyc, ze wlasciciel sobie chodzil z papierosem i tylko bezczynnie przygladal,
                i ze mozna bylo odniesc wrazenie, ze krecony jest wlasnie odcinek "Alternatywy
                4" lub widzimy wersje rezyserska "Misia" tylko niestety niestety nie bylo to nic
                miesznego i nie placi za to spoleczenstwo tylko kazdy z nas - nieczgo nie
                spodziewajacych sie gosci, a raczej wymagajacych gruszek na wierzbie intruzow -
                w oczach wlascicieli.
                • Gość: Kasia Re: DIWA-ostrzegam!!! IP: *.adsl.inetia.pl 07.01.10, 11:01
                  Witam
                  Ja również spędziłam sylwestra w tym lokalu :( Wszystkie negatywne opinie są jak
                  najbardziej zgodne z prawdą! ścisk niemiłosierny ponieważ właścicielka dostawiła
                  dodatkowy stolik dla rodziny o czym wcześniej nie było mowy ponieważ impreza
                  miała być zamknięta.Jedna toaleta na 60 osób-koszmar.O stanie nie
                  wspomnę...Jeden "kelner" - młody chłopak ledwo dawał sobie radę z zapamiętaniem
                  zamówionych 4 kaw i 2 herbat na które czekaliśmy dobre 20 minut...nie spamiętał
                  również stolika,chodził i pytał kto zamawiał.Ekspres do kawy akurat się zepsuł
                  tak jak toaleta na dole...bez komentarza.Pierwszy posiłek podany po 1,5
                  godz-mięso wyliczone co do sztuki o ilościach innych dań zimnych nie wspomnę bo
                  nie ma to sensu :/ Szampan podany przed 0.00 jako prezent od właścicieli i tekst
                  "kelnera" kiedy podał do stolika 10 osobowego 3 kieliszki do szampana : "Proszę
                  brać bo więcej nie będzie"...deser podany o 3.00 nad ranem kiedy goście już
                  wychodzili...o muzyce której w zasadzie nie było nie będę się rozpisywała o
                  "szatni" również!Przestrzegam Państwa przed tym lokalem !Moja noga więcej tam
                  nie postanie i moich znajomych również.Bardzo się cieszę,że trafiłam na ten
                  wątek ponieważ gdybym ja miała wcześniej taką wiedzę w życiu bym tam na
                  sylwestra nie poszła.śmieszą mnie wypowiedzi ludzi typu :

cyt. Autor tego postu najwyraźniej chciałby bawić się w luksusowej restauracji
                  nic za
                  to nie płacąc albo może i żeby jemu dopłacić, że raczył przyjść...ale nie ważne
                  tak czy tak moje zdanie jest takie ze miał fatalne towarzystwo...ja i moi
                  znajomi jak wychodzimy ekipą to ani muzyka, ani kolejki do WC ani inne
                  "przeszkody" nam na drodze nie stoją bo mamy dobre towarzystwo, które umie się w
                  swoim gronie bawić!
                  Jednym słowem ten kto to pisał ma bardzo nierówno pod sufitem, do tego jeszcze
                  jawnie grozi i nastawia innych. Poziom poniżej krytyki
                  a co do restauracji...to byłem tam kilka razy i jest świetna zabawa-szczególnie
                  w soboty na Karaoke - tylko trzeba umieć sie bawić!

Mówią same za siebie!Nikt tu nie grozi i nie nastawia innych...tak prosze Pana
                  właśnie działa forum!Ostrzega się ludzi!A jeśli Pan umie się bawić w
                  przeciwieństwie do tych wszystkich ludzi ,którzy nie umieli bawić się w
                  sylwestra to życzę Panu powodzenia i tak właśnie udanych zabaw jak sylwestrowa!!!

Pozdrawiam
                  Kasia

• Gość: autor Re: DIWA-ostrzegam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.10, 11:41
                  uważam, ża Państwo powinni domagac się zwrotu pieniędzy. Zebrać się
                  ( z tego co czytam, niezadowolonych jest dużo) ustalić jaka była
                  umowa (co z tego, że ustna) poprosić o zwrot pieniędzy ( a
                  przynajmniej części). Lepsze to niż użeranie się w pojedynkę z
                  właścicielem...
                  PS.ja raczej do tej restauracji się już nie wybiorę, po przeczytaniu
                  takich opinii.
                  • Gość: Kasia Re: DIWA-ostrzegam!!! IP: *.adsl.inetia.pl 08.01.10, 09:42
                    Szczerzę wątpię,żeby właścicielka zwróciła koszty...
                    • Gość: gosc Re: DIWA-ostrzegam!!! IP: 193.138.241.* 09.01.10, 11:53
                      Rozwalaja mi serce takie komentarze jak" po przeczytaniu takich opini juz
                      napewno do tej restauracji nie pojde" hahah byles(as) widzialas czytalas nie to
                      nie pisz głupot - NIE OCENIA SIE KSIAZKI PO OKLADCE dopoki sie jej nie przeczyta :P
                      Fakt jest taki, ze dziwnym trafem 3 poprzednie sylwki i inne imprezy
                      okolicznosciowe w tej knajpie byly ok nikt sie nie zalil a tutaj teraz prosze
                      wielkie oburzenie! Wlasciciele zrobili blad ze zdecydowali sie przyjac
                      zorganizowana grupe
                      • Gość: nelson77 Re: DIWA-ostrzegam!!! IP: *.mtk-tv.pl 09.01.10, 12:18
                        Dziwnym trafem jak pokazuje to forum nie wszystkie inne imprezy były ok w tym
                        lokalu. Jak widać w poprzednich postach nie tylko ostatni sylwester był katastrofą.
                        Oczywiście, gdyby goście przychodzili pojedynczo łatwiej można by im było buzię
                        zamknąć a z grupą to już trudniej. Mamy konsumenckie i moralne prawo ostrzegać
                        innych przed tym co Nas spotkało w DIWIE. Na tzw. fajne poprzednie imprezki też
                        się nie dajcie nabierać. Nam również pokazywano na laptopie filmiki jak to
                        wspaniale się ludzie bawili kiedyś w tym lokalu. Tym większe nasze oburzenie, że
                        rzeczywistość okazała się taka a nie inna. No chyba, że zostaliśmy w ten sposób
                        wyróżnieni przez właścicieli lokalu za to, że jesteśmy tacy "nie fajni"?

nelson77-autor wątku
    • Gość: xx Re: DIWA-ostrzegam!!! IP: *.icis.pcz.pl 09.01.10, 12:23
      Ja widze ze tam po prostu jest brudno.
      Az sie dziwie jak mozna jesc w takich warunkach.
    • Gość: gość aaa Re: DIWA-ostrzegam!!! IP: 212.87.241.* 09.01.10, 13:59
      Powiem szczerze że to co tu czytam to może i prawda, ale wczoraj byłam na 18stce
      właśnie w Diwie i zostałam zaskoczona pozytywnie. Ciepłe posiłki były pyszne,
      dj-ej grał bardzo fajną muzykę, klimatu dodały efekty świetlne, no i dym był, co
      prawda nie znam się na tym jednak mi osobiście się bardzo podobało i jak
      najbardziej polecam ten lokal. A co do państwa które opisuje to i owo. To zadam
      proste pytanie. Czy nie oczekują państwo za wiele płacąc tak mało? Bo mi się
      wydaje że jak się płaci za coś to cena idzie razem z jakością. Dlaczego nikt nie
      poszedł do innych ekskluzywniejszych lokali na sylwestra a wybrał tanią opcję
      jaką była Diwa? Dowiadywałam się ile płaciła moja przyjaciółka za tą 18stkę i są
      to śmieszne pieniądze za to co dostaliśmy w zamian. Pozdrawiam
      • Gość: gosc Re: DIWA-ostrzegam!!! IP: 193.138.241.* 09.01.10, 21:06
        aaa mimo ze mloda osoba ale widac ze napisala szczezrze i bez emocji w
        przeciwienstwie do Pana z Sylwestra :P
      • Gość: niezly-cwaniak Re: DIWA-ostrzegam!!! IP: 195.205.202.* 09.01.10, 21:24
        ten dym mała blondyneczko to był dym z papierosów .
        • Gość: gość Re: DIWA-ostrzegam!!! IP: 212.87.241.* 09.01.10, 22:03
          niestety Panie Cwaniaku, myli się Pan! ten dym nie był z papierosów, tylko
          wytwarzany przez specjalne urządzenie jakie posiadał d-ej, jeszcze jedno-
          pachniało malinkami, poziomkami- jednym słowem super!!! i jedzonko tez było
          ekstra.
      • Gość: do aaa Re: DIWA-ostrzegam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 23:30
        Gość portalu: gość aaa napisał(a):

o zadam
        > proste pytanie. Czy nie oczekują państwo za wiele płacąc tak mało? Bo mi się
        > wydaje że jak się płaci za coś to cena idzie razem z jakością. Dlaczego nikt ni
        > e
        > poszedł do innych ekskluzywniejszych lokali na sylwestra a wybrał tanią opcję

dziecko dorgie, widac ze mało wiesz o zyciu..to ze cena nie byla jak w hotelu
        Sheraton nie oznacza ze ludzie maja jesc zimne posiłki i rzucac sie na literatki
        od szampana bo jest deficyt w knajpie...mylisz dwie rozne rzeczy...przy takim
        podejsciu knajpa za długo nie pociagnie
    • Gość: ciekawy Re: DIWA-ostrzegam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.10, 13:07
      Ile kosztował taki sylwestrowy survival? :)
      • Gość: shotinthearm Re: DIWA-ostrzegam!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.01.10, 23:24
        śmieszne są opinie ludzi ktorzy nie rozumieja, ze nawet za srednie
        pieniadze pewne standardy sa OBOWIAZKOWE!!! W tym lokalu mozna spotkac
        jedynie brak dobrego wychowania ze strony wlascicieli, ktorzy niczym
        dzieci spychaja odpowiedzialnosc na innych i beztrosko zapraszaja
        kolejnych naiwnych na karaoke, oraz istna PRLowska rzeczywistosc. Jesli
        tacy wlasciciele jak ci z Diwy nadal istnieja to jak oni chca przetrwac
        na rynku? bez szacunku dla klienta? Ta pani chyba nigdy nie miala do
        czynienia z marketingiem i nie wie jeszcze,ze klient ma zawsze racje!
    • Gość: kiler Re: DIWA-ostrzegam!!! IP: *.apus-net.pl 12.01.10, 07:31
      kolego cos ci sie pomylilo diwa to jest indyjska mama restauracyjka a tamta sie
      nazywa inaczej jak sie nie umie czytac napisu nad wejsciem to sie nie pisze byle
      czego popatrz dobrze na nazwe a pozniej napisz
      • Gość: x Zwial! IP: *.oginskiego.trustnet.pl 05.03.10, 21:39
        No i knajpa się zwinęła z ZALICZKAMI!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka