lomka 07.02.10, 12:41 orientuje sie ktos czy mozna na parkitce w szpitalu zrobic oznaczenie grupy krwi i ewentualnie jakas karte czy nalepke na dowod no i za ile? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Menel Re: onaczenie grupy krwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 13:13 Kiedys w Dzienniku Zachodnim byly takie naklejki male na dowod, ale nie wiem czy cos takiego jest wiazace dla lekarza w chwili ratowania zycia. Jest mozliwosc uzyskania "krew karty", z oznaczeniami wszystkimi-ale z tego co wiem to trzeba 3 razy oddac honorowo krew w 1 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lomka Re: onaczenie grupy krwi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.10, 13:20 wlasnie oddalam raz ale mam pco i niedocznnosc tarczycy a to z tego co wiem eliminuje z mozliwosci oddania. ale dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lomka Re: onaczenie grupy krwi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.10, 13:48 slyszlaam cos o pck w szpitalu.. ale nie wiem czy to jeszcze akutualne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: onaczenie grupy krwi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.10, 13:56 Na Mickiewicza nie polecam, słyszałem że tam tragicznie to robią, dużo krwi niszczą a bywa tak że pacjent musi przychodzić kilka razy i oddawać krew. Ja polecam przychodnię na przeciwko placu czerwonek albo jak kto woli, na przeciwko PKP. Koszt to chyba jakieś 50zł. Ewentualnie jak zostaniesz dawcą krwi to ci zrobią to bandanie za free. Tyle na ten temat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaanka Re: onaczenie grupy krwi IP: 195.205.202.* 07.02.10, 14:10 to chyba jakieś plotki słyszałaś.Od lat robię sobie i całej rodzinie badania w Diagnostyce na Mickiewicza i nigdy mi żadnej krwi nie zniszczyli, wszystkie wyniki były na czas i żaden lekarz ich nigdy nie kwestionował.Oznaczenie grupy wymaga pobierania krwi 2 razy.Taka procedura Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maciek Re: onaczenie grupy krwi - odpowiedź IP: 188.33.25.* 07.02.10, 14:56 Udaj się do centrum krwiodawstwa i krwiolecznictwa. Tam za opłatą (jeśli nie jesteś honorowym dawcą) zbadają Ci krew i wystawią taką plastikową kartę gdzie jest Twoja grupa krwi. Z tego co mi mówili jest to pewnego rodzaju dokument i tylko na takiej podstawi w razie wypadku lekarz weźmie to pod uwagę. Naklejki na doody, wisiorki czy nawet tatuaż nie może być podstawądo przetoczenia krwi dla lekarza. Centrum krwiodawstwa jest przy szpitalu na parkitce. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) Re: onaczenie grupy krwi - odpowiedź IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.10, 22:05 :)dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: onaczenie grupy krwi - odpowiedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.02.10, 09:39 witam będąc w wojsku kolega uległ wypadkowi, potrzebna była krew sporo chłopaków i ja też oddaliśmy dla niego kilka litrów krwi potem jeszcze kilka krotnie oddawałem i mam wytatułowaną grupę krwi na lewej ręce oczywiście w dokumentach mam legitymację Honorowego Dawcy Krwi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lomka Re: onaczenie grupy krwi - odpowiedź IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.02.10, 10:48 witam bylam na Parkitce na badaniach wiec wpladlam do Krwiodawstwa:) btw ciezko tam trafic, krwiodastwo jest za budynkiem onkologii, na szczescie sa strzalki:) pani w recepocji bardzo mila wszytsko mi powiedziala i w koncu wyszlo ze mam legitymacje krwiodawcy ale istotnie krwi juz oddac nie moge:( karta kosztuje 60zl 3x oddanie krwi- karta za darmo jesli chodzi o same oznaczenie krwi lepiej radzila robic w szpitalu.:) zachecam do oddawania pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś