dinkflurple 15.03.11, 22:15 Tytuł sugeruje, że ktoś zapłacił wędkarzom aby oni zatruli Wartę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: acotopo Re: Zapłacił wędkarzom za zatrucie Warty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.11, 22:29 Ci wędkarze niby na rybki - a w rzeczywistości zatruwają Warte...:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzychu Re: Zapłacił wędkarzom za zatrucie Warty IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.11, 23:25 "Ci wedkarze niby bna rybki - a w rzeczywistosci zatrujwa warte..:)" moze jakbys ty wlazl do tej wody to bys ja zatrul a wedkarze czym niby maja zatruc?wobler? nie no koles rozjebales mi system hehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acotopo Re: Zapłacił wędkarzom za zatrucie Warty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.11, 01:28 Gość portalu: krzychu napisał(a): > "Ci wedkarze niby bna rybki - a w rzeczywistosci zatrujwa warte..:)" > > moze jakbys ty wlazl do tej wody to bys ja zatrul > a wedkarze czym niby maja zatruc?wobler? > nie no koles rozjebales mi system hehe Oj Krzysiu masz zero poczucia humoru... Przeczytaj sobie tytuł i skieruj swoje frustacje na kogoś innego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędkarz amator Re: Zapłacił wędkarzom za zatrucie Warty IP: *.netcominternet.pl 15.03.11, 22:33 ciekawe kiedy nielegalnie działająca sortownia odpadów "zatruje" Wartę..... pewnie przy pierwszej wiosennej powodzi....... a sanepid,wioś,rgzw, ma to głęboko w d...e i wydaje zgody na działanie. gdyby nie determinacja mieszkańców i władz gminy Poczesna pewnie była by już dawno legalna.... może pozostali wędkarze przyłączą się do walki z firma s...ch i w końcu wykurzą znad rzeki Warta realne zagrożenie dla życia biologicznego w w/w. Odpowiedz Link Zgłoś
pike22 Zapłacił wędkarzom za zatrucie Warty 16.03.11, 09:56 Cieszy mnie, że jeszcze można w tym kraju skutecznie dochodzić swoich praw. Te wyrządzone przez zatrucie rzeki szkody, to były po cześci nasze (członków Okręgu Częstochowskiego PZW) pieniądze, które wnosiliśmy i wnosimy corocznie jako tzw "składkę". Mam nadzieję, że wiekszość z tych środków z odszkodowania pójdzie na ochronę i zagospodarowanie wód górnej Warty. W mojej ocenie na "górskim" odcinku Warty poniżej zb. Poraj nadal jest "pustynia". "Atrakcyjna" wędkarsko wydaje się być jedynie w czasie i krótko po zawodach wędkarskich, które czasem odbywają się tu na przełomie zimy i wiosny. Potem tęczowa rybka zostaje zjedzona i zapomina się o rzece do następnego sezonu. A presja wędkaraska (i kłusownicza) wydaje się być ogromna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wędkarz amator do pike22 IP: *.netcominternet.pl 16.03.11, 15:19 osobiście uważam że lepiej zapobiegać niż później cieszyć się z skutecznego egzekwowania prawa... ciekaw jestem dlaczego jeszcze do tej pory PZW o Częstochowa nie protestuje i nie walczy o likwidacje nielegalnej sortowni odpadów zlokalizowanej w miejscowości Borek w bezpośrednim sąsiedztwie rzeki Warta ..... może czekają na skażenie aby później wystąpić o odszkodowanie? Odpowiedz Link Zgłoś
kindofmagic co za osiol wymyslil ten tytul?! 16.03.11, 10:36 To tak specjalnie zeby ludzie chetniej czytali? To juz nawet Fakt sie do takich rzeczy nie posuwa... Odpowiedz Link Zgłoś