Dodaj do ulubionych

Zapłacił wędkarzom za zatrucie Warty

15.03.11, 22:15
Tytuł sugeruje, że ktoś zapłacił wędkarzom aby oni zatruli Wartę.
Obserwuj wątek
    • Gość: acotopo Re: Zapłacił wędkarzom za zatrucie Warty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.03.11, 22:29
      Ci wędkarze niby na rybki - a w rzeczywistości zatruwają Warte...:-))
      • Gość: krzychu Re: Zapłacił wędkarzom za zatrucie Warty IP: *.dynamic.chello.pl 15.03.11, 23:25
        "Ci wedkarze niby bna rybki - a w rzeczywistosci zatrujwa warte..:)"

moze jakbys ty wlazl do tej wody to bys ja zatrul
        a wedkarze czym niby maja zatruc?wobler?
        nie no koles rozjebales mi system hehe
        • Gość: acotopo Re: Zapłacił wędkarzom za zatrucie Warty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.03.11, 01:28
          Gość portalu: krzychu napisał(a):

> "Ci wedkarze niby bna rybki - a w rzeczywistosci zatrujwa warte..:)"
          >
          > moze jakbys ty wlazl do tej wody to bys ja zatrul
          > a wedkarze czym niby maja zatruc?wobler?
          > nie no koles rozjebales mi system hehe

Oj Krzysiu masz zero poczucia humoru...

Przeczytaj sobie tytuł i skieruj swoje frustacje na kogoś innego...
    • Gość: wędkarz amator Re: Zapłacił wędkarzom za zatrucie Warty IP: *.netcominternet.pl 15.03.11, 22:33
      ciekawe kiedy nielegalnie działająca sortownia odpadów "zatruje" Wartę.....
      pewnie przy pierwszej wiosennej powodzi.......
      a sanepid,wioś,rgzw, ma to głęboko w d...e i wydaje zgody na działanie.
      gdyby nie determinacja mieszkańców i władz gminy Poczesna pewnie była by już dawno legalna....
      może pozostali wędkarze przyłączą się do walki z firma s...ch i w końcu wykurzą znad rzeki Warta realne zagrożenie dla życia biologicznego w w/w.

• pike22 Zapłacił wędkarzom za zatrucie Warty 16.03.11, 09:56
      Cieszy mnie, że jeszcze można w tym kraju skutecznie dochodzić swoich praw. Te wyrządzone przez zatrucie rzeki szkody, to były po cześci nasze (członków Okręgu Częstochowskiego PZW) pieniądze, które wnosiliśmy i wnosimy corocznie jako tzw "składkę". Mam nadzieję, że wiekszość z tych środków z odszkodowania pójdzie na ochronę i zagospodarowanie wód górnej Warty. W mojej ocenie na "górskim" odcinku Warty poniżej zb. Poraj nadal jest "pustynia". "Atrakcyjna" wędkarsko wydaje się być jedynie w czasie i krótko po zawodach wędkarskich, które czasem odbywają się tu na przełomie zimy i wiosny.
      Potem tęczowa rybka zostaje zjedzona i zapomina się o rzece do następnego sezonu. A presja wędkaraska (i kłusownicza) wydaje się być ogromna.
      • Gość: wędkarz amator do pike22 IP: *.netcominternet.pl 16.03.11, 15:19
        osobiście uważam że lepiej zapobiegać niż później cieszyć się z skutecznego egzekwowania prawa...
        ciekaw jestem dlaczego jeszcze do tej pory PZW o Częstochowa nie protestuje i nie walczy o likwidacje nielegalnej sortowni odpadów zlokalizowanej w miejscowości Borek w bezpośrednim sąsiedztwie rzeki Warta .....
        może czekają na skażenie aby później wystąpić o odszkodowanie?
    • kindofmagic co za osiol wymyslil ten tytul?! 16.03.11, 10:36
      To tak specjalnie zeby ludzie chetniej czytali? To juz nawet Fakt sie do takich rzeczy nie posuwa...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka