eska-3 29.03.11, 07:23 Na imieniny właściciela firmy pogrzebowej proponuję wysłać wieniec pogrzebowy. Przecież to też kwiaty. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
brylant1 wystarczy pomyśleć i działać... 29.03.11, 07:47 bojkot usług tego pana i po sprawie :) chyba że na psy się przerzuci... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Adam Re: wystarczy pomyśleć i działać... IP: 212.87.246.* 29.03.11, 17:29 >bojkot usług tego pana i po sprawie Dokładnie tak! Poza tym niech mu zadzwoni co któryś klient i powie co myśli... Poza tym... proponowałbym mu te ulotki "promocyjne" odwieść, niech sobie je wsadzi, wiadomo gdzie. Minimum godności trzeba mieć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: wystarczy pomyśleć i działać... IP: *.net.stream.pl 29.03.11, 22:18 Debile jakieś, po całym mieście ulotki do skrzynek porozrzucali, takim PR dalego buce nie zajdą!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
comon6 Pogrzeb jak kawał kiełbasy? 29.03.11, 07:55 wlasnie rano wyjolem to samo, kompletna zenada, brak jakiegos wyczucia klimatu, zalosne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: be Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.xdsl.centertel.pl 29.03.11, 19:23 widzę, że nie jestem jedna a próba dodzwonienia się do powyższego zakładu w celu przekazania opinii na temat tej reklamy oczywiście była nie udana - nikt nie odbiera !!! mama 2 maluchów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.net.stream.pl 29.03.11, 21:08 Kurcze, a my się uśmialiśmy do łez gdy dostaliśmy te reklamy. Chyba ten Pan nie przewidział , że Częstochowa to miasto malkontentów, którym wiecznie jest źle, wszyscy obrażają ich uczucia religijne i mają zawsze wiatr w oczy. Moja 90 letnia babcia gdy dostała ten list to nie pomyślała, że ktoś jej życzy śmierci. Nie wyrzuciłam ulotki i z tego co widziałam ona też nie. Czy ludzie troszeczkę nie przesadzacie?? Po prostu: nie jesteście zainteresowani - wyrzućcie reklamę, jak to robicie z resztą spamu który dostajecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dryma Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.static.reseler.com 29.03.11, 08:05 Jak dostanę 25% upustu to może się zdecyduje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M.B. Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.11, 10:36 10% upustu niech sobie do dupy wsadzi- tak mnie zdenerwował przepraszam... Uważam że przynajmniej wiekszość nie skorzysta z usług tego pana chociażby za jego grubiaństwo i brak empatii!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marc_pl Pogrzeb jak kawał kiełbasy? 29.03.11, 08:06 Gdy zmarła moja mama udałem się do kościoła parafialnego w celu ustalenia ceremonii pogrzebowej. Na początek ksiądz zapytał się jaka firma pogrzebowa będzie dokonywała pochówku gdy wymieniłem nazwę firmy wprowadziłem księdza w widoczną złość i zaczęły się problemy z kaplicą i godziną pogrzebu. Później dowiedziałem się że między tymi firmami a kościołami parafialnymi istnieją jakieś ciche powiązania i sponsoring finansowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ormowiec Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.prenet.pl 29.03.11, 12:43 To mogłeś pochować ją w ogródku i po sprawie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.net.stream.pl 29.03.11, 08:07 Walczę z chorobą nowotworową. Dostałem to samo do skrzynki. Uczucie gorąca i strachu które przeze mnie przeszło nie do opisania. Życzę temu panu takich samych wrażeń... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: -Ola Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 29.03.11, 08:11 Otrzymać taką reklamę po utracie pracy w wieku pięćdziesięciu kilku lat, gdy człowiek ma depresję ............... Szkoda słów. Trochę taktu i wyrozumiałości. Wiadomo biznes, to biznes, ale należy się też liczyć z uczuciami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inka Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.11, 08:23 Reklamę niech sobie umieści w mediach,a nie wysyła w kopertach. Odpowiedz Link Zgłoś
grrypa1313 Pogrzeb jak kawał kiełbasy? 29.03.11, 08:35 Pisałam w tej sprawie do gazety w piątek: Wczoraj rano przyjechała do mnie mama i opowiedziała mi fantastyczna historyjkę. Rano na przystanku autobusowym spotkała rozstrzęsioną kobietę w wieku około siedemdziesięciu lat. Kobieta chcąc porozmawiać z kimkolwiek zaczepiła moją mamę stwierdzeniem, że skrzynki pocztowe na klatkach schodowych nie powinny być otwarte dla wszystkich, tzn. nie powinno być możliwości wrzucenia tam przez kogokolwiek czegokolwiek (w skrócie). Moja mama od razu wiedziała, o co chodzi. Dzień wcześniej wyjęła ze swojej skrzynki zamkniętą białą kopertę. Koperta wyglądała zachęcająco (obiecywała coś przyjemnego), w środku zaś była reklama... usług pogrzebowych. Gdy po południu wróciłam ze spaceru, w swojej skrzynce znalazłam czystą kopertę. Wiedziałam już, o co chodzi, więc otworzyłam ją dopiero dziś rano (można to ująć tak: nie byłam ciekawa jej zawartości). Pół roku wcześniej zalałabym się łzami, bo przez dłuższy czas miałam, powiedzmy łagodnie, obniżony nastrój. Generalnie z przymróżeniem oka patrzę na różnego rodzaju ulotki reklamowe, ale to już chyba przesada. Na pewno przesada. Wszyscy na pewnym etapie życia czujemy lęk przed śmiercią, radzimy sobie z nim lepiej lub gorzej, choć nie każdy. Jeśli reklama tego tupu usług dźwignią handlu, to rozumiem, że umieszcza się ją w prasie, na ulotkach, ale nie zanosi się ich (pięknie opakowanych) ludziom do domu, bo chyba są jakieś granice.Weźmy na przykład sytuację, gdy taką korespondencje otrzymuje osoba, która boryka się od miesięcy z chorobą nowotworową lub ktoś, kto cierpi np. na depresję, ktoś, kto ma bliską osobę w stanie terminalnym i nie może pogodzić się z nieuchronnym. Odpowiedz Link Zgłoś
bonzo1 Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? 29.03.11, 08:47 Właściciel firmy zaciera pewnie ręce, bo ma darmową reklamę w prasie i necie. I o to pewnie mu chodziło ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRZEDSIĘBIORCA Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.11, 15:51 DOBRA REKLAMA - TO DOBRZE WYKONANA PRACA , WIEM BO SAM PROWADZĘ TAKĄ FIRMĘ OD 20 LAT I NA TAKI POMYSŁ NIGDY MI NIE PRZYSZEDŁ DO GŁOWY . TRAGEDIA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do PRZEDSIEBIORCY Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.prenet.pl 29.03.11, 21:58 Wyłacz caps lok debilu ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRZEDSIEBIORCA Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.play-internet.pl 04.04.11, 20:33 TAM GDZIE LUDZIE MAJĄ ROZUM -TY MASZ PUSTKĘ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.rev.inds.pl 29.03.11, 08:50 A po co w ogóle otwierać druki bezadresowe? Ja jak coś jest w kopercie bezadresowej wyrzucam odrazu do kosza i nie interesuje się tym co tam jest w środku, ot. opróżniam tylko skrzynkę ze śmieci prosto do kosza stojącego obok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olo Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.11, 17:12 Dzisiaj otrzymałem kopertę od tej firmy i na pewno nigdy z tej firmy nie skorzystam nawet jakby mi dawali upust 50-cio procentowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyś Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.11, 14:02 Oprócz upustu dostaniesz PAVULON ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Do właściciela Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.11, 09:09 Te pana koniki widać okradły pana z kopert, albo panu brakło, - ja mieszkam w śródmieściu i u nas w skrzynkach były same karty BEZ ŻADNYCH KOPERT. Dla mnie to lepiej, bo te stosy kolorowych reklam wyrzucam od razu bez oglądania. ALE CO DO STARSZYCH OSÓB, to zachował się pan jak nieczuły skończony drań. Skoro pan traktuje ciało ludzkie jak KIEŁBASĘ, to nic dziwnego, że później są afery. ZAKŁADY POGRZEBOWE POWINNY BYĆ UPAŃSTWOWIONE. Albo przynajmniej jeden taki w mieście. Uniknęlibyśmy handlu skórami, tzn. kiełbasą - ups, tzn. ciałami ludzkimi. PRYWACIAŻE, - nieuczciwi bandyci - WON! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 30 latka Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.11, 09:18 Ja również wczoraj popołudniu wyjęłam ze skrzynki białą kopertę nie opisaną a w środku ulotka. Po otworzeniu , naprawdę byłam zszokowana, myślałam,że ktoś jaja sobie robi. Nie wiem kto panu taką reklamę podsunął, ale nie sądzę aby to był dobry pomysł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.11, 09:44 pracuję w aptece zapraszam właściciela styxa dam nawet 30% zniżki na leki onkologiczne tylko musi się szybko decydować / ja też otrzymałem taką kopertę/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.180.134.41.nat.umts.dynamic.eranet.pl 30.03.11, 21:39 jest przecież w mieście zakład pogrzebowy MIEJSKI przy cmentarzu komunalnym ja miałem z nim kontakt - pełna profeska i nie bałem się że zostanę oszukany. Odpowiedz Link Zgłoś
wilk-syty spytał sąsiada czy on też dostał 29.03.11, 10:08 to się uspokoiłem bo myślałem, że to anonim z pogróżkami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawie jak FAKT Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.11, 11:28 Pani Aneto...myślałem że artykuł będzie na jakimś poziomie...ale jak widać..ostatnimi czasy GW przeradza sie w Fakt....czy Super Express...traaagedia... kampania reklamowa jak każda inna...pogrzeb i śmierć jest koleją rzeczy... a reklama..?? może warto aby ludzie wiedzieli że ni tylko Concordia czy Hades są w częstochowie...może dość ich monopolu na kościołach i cmentarzach...zmów z policją pomocą drogową i karetkami pogotowia które odrazu powiadamiają służby ratunkowe... a może artykuł powstał na czyjąś prośbę...może konkurencji..?? jeśli tak to gratuluję idiotycznego pomysłu... założę się również że 90% tych postów pochodzi od konkurencji która siedzi i nie ma co robić...:) ale cóż...polska mentalność... byle zaszkodzić... a ja kibicuje temu panu z całego serca... i jeśli tylko będę komuś mógł polecić firmę pogrzebową to będzię na 100% ta firma.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arek Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.net.stream.pl 29.03.11, 12:37 A może ten komentarz napisał właściciel omawianej firmy i autor idiotycznego pomysłu reklamowego, bądź osoba mająca w tym swój interes? Założę się że jest tak w 90%... No cóż - polska mentalność... po trupach do celu... Bez zasad. Ja nie kibicuje temu panu z całego serca... i jeśli tylko będę komuś mógł odradzić firmę pogrzebową to będzię na 100% ta firma.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolka Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 29.03.11, 12:52 a czego to sie mohery boją ?? dziwne .. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawie jak FAKT Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.11, 13:30 Arku...nie jestem właścicielem, pracownikiem czy też spokrewniony z tym panem, nawet g nie znam ani w życiu nie widziałem... chodzi mi jedynie o jego pomysł na reklamę... może to i odważne było z jego strony... za to go podziwiam... prowokujące...?? a jaka ma być reklama jak nie prowokująca...gdyby taka nie była to to nikt by na nią nie zwrócił uwagi... Media Markt pisze nie dla idiotów...a i tak powoła idiotów ją przegląda...:) tylko Prezes Jarek tam nie ma wstępu...:P gdyby dał reklame do prasy też by była szokująca..?? a czy ta jest szokująca..?? polskalokalna.pl/wiadomosci/wielkopolskie/wagrowiec/news/trumny-w-ktorych-wygladasz-jak-zywy,1180719 trumna w której wyglądasz jak żywy...?? szokuje i dobrze...cała Polska o tym mówiła..:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja też coś dodam Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.net.stream.pl 29.03.11, 14:11 A ja myślę, że są jakieś granice dobrego smaku. Poza tym w pewnych okolicznościach to taka reklama naprawdę może być odebrana jak zła wróżba (jak u Pani z artykułu, której mąż miał mieć ciężką operację) albo jak jakaś pogróżka. Doradcę od marketingu ma Pan z artykułu kiepskiego, bo reklama powinna kojarzyć się pozytywnie, wywoływać ciepłe uczucia, wtedy do nas trafia. Lepiej by już wyszedł reklamując się w telewizji czy radiu, i nie nachalnie, nie rabaty, tylko rozumiemy, że to ciężki moment w życiu gdy odchodzi ktoś bliski, że z jednej strony chcielibyśmy godnie tą osobę pożegnać, a z drugiej jeszcze nie możemy się z tym pogodzić i w takiej chwili trudno zająć się tymi wszystkimi przyziemnymi sprawami...po czasie zaś możemy żałować, że mogliśmy lepiej zorganizować pochówek, że o czymś zapomnieliśmy...nasza firma chce pomóc, poznać was i postarać się spełnić oczekiwania zmarłego i Państwa...ale jaka reklama taka firma, pewnie zero wrażliwości i wyczucia...liczy się tylko kasa...zwłaszcza, że facetowi nie sprawia różnicy czy w reklamie chodzi o kiełbasę, czy o człowieka, bliskiego nam człowieka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bryg Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.11, 13:35 Ten Pan jeszcze niedawno sprzedawał kiełbachę oraz wino marki jak wcześniej, czego więc się po nim spodziewać? Odpowiedz Link Zgłoś
krasnal_bojowy Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? 29.03.11, 13:45 kiełbasa czy tez nie,reklama powinna trafiac do potencjalnego klienta a nie odrzucac go. Gratuluje pomysłu włascicielowi firmy,znalazł sie na prywatnej liscie firm omijanych szerokim łukiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lupo Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.11, 15:45 POPIERAM PANA Odpowiedz Link Zgłoś
januszowy Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? 30.03.11, 21:59 Tak to jest styl Faktu albo jakiegoś innego brukowca Gość portalu: prawie jak FAKT napisał(a): > Pani Aneto...myślałem że artykuł będzie na jakimś poziomie...ale jak widać..ost > atnimi czasy GW przeradza sie w Fakt....czy Super Express...traaagedia... > kampania reklamowa jak każda inna...pogrzeb i śmierć jest koleją rzeczy... a re > klama..?? może warto aby ludzie wiedzieli że ni tylko Concordia czy Hades są w > częstochowie...może dość ich monopolu na kościołach i cmentarzach...zmów z poli > cją pomocą drogową i karetkami pogotowia które odrazu powiadamiają służby ratun > kowe... > a może artykuł powstał na czyjąś prośbę...może konkurencji..?? jeśli tak to gra > tuluję idiotycznego pomysłu... > założę się również że 90% tych postów pochodzi od konkurencji która siedzi i ni > e ma co robić...:) ale cóż...polska mentalność... byle zaszkodzić... > a ja kibicuje temu panu z całego serca... i jeśli tylko będę komuś mógł polecić > firmę pogrzebową to będzię na 100% ta firma.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tropiciel gnid Re: Tępić hieny cmentarne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.11, 15:58 Trzeba być prymitywnym bucem dyszlem zrobionym by coś takiego zrobić. Puchała jest klinicznym przypadkiem realizującym hasło "choćby po trupach do pieniędzy". Kiedyś takie gnidy nazywano hienami cmentarnymi. Też otrzymałem taką reklamę i obiecuję solennie chamie, że kedyś cię spotkam i zeżresz ją na moich oczach bez popijania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiek Re: Tępić hieny cmentarne IP: *.net.stream.pl 29.03.11, 16:13 Też dostałem TAKĄ reklamę! Chętnie"dołożę się" na ... świąteczny wieniec dla TEGO Pana/ właściciela nowej firmy pogrzebowej.../ Cóż to będą TYLKO "świąteczne" kwiaty! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Tępić hieny cmentarne IP: *.prenet.pl 29.03.11, 16:35 otrzymałam też taka reklamę i tak sobie myślę - może dać na mszę za zdrowie tego pana bo na romuz to chyba już u niego troche zapóźno. napewno jednak jego firmę ominę szerokim łukiem jak będę kiedyś musiała załatwiać tego typu sprawę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiola Kiedy są imieniny Wioletty? IP: *.play-internet.pl 29.03.11, 16:14 Czy na imieniny właścicielce i jej mężowi Sławkowi wszyscy zainteresowani powinni wysyłać lilie w kolorze trupiego (v)fioletu.. Tak to już jest jak były handlarz pietruszki bierze się za tego typu biznes.Słoma z butów niektórym będzie wystawać do dziesiątego pokolenia naprzód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: assa Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.static.reseler.com 29.03.11, 16:32 Taka forma reklamy, ktorą zaprezentował pan Puchała, choc troszkę kontrowersyjna daleka jest od naprawde złego smaku. Firma Lindrer-producent trumien, swoją reklamą w formie kalendarza wzbudziła nie lada sensacje na skale krajową, choc większośc obserwatorów przewidywała jej plajte, firma poprzez tą reklame odbiła się od dna. Dodam, że dzis jest dobrze prosperującym przedsiębiorstwem. oto link: www.zpdlindner.pl/pl/calendar2010.php Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiola Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.play-internet.pl 29.03.11, 17:04 hellol... a czy jakaś inna firma,która w podobny sposób łamie pewne granice dobrego smaku jest w jakiś sposób autorytetem ? Nie sądzę. Natomiast rzeczywiście.Buc bucem będzie zawsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prawie jak FAKT Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.11, 17:05 assa... i właśnie o to mi chodzi...ale jak widać większość ludzi tutaj ma problem ze stykaniem tic-taców w głowie...:) tak samo można powiedzieć że reklamy podpasek czy środków pseudo odchudzających w których pokazują obtłuszczych ludzi jest nie smaczna... jeszcze jedna rzecz...jeśli właściciel firmy...wysłał 50tyś...100tyś...czy 150tyś takich ulotek...a głos na tym forum zabrało kilka osób...pozostaje jeszcze cały czas tam masa ludzi dla których może to być atrakcyjna oferta w porównaniu do konkurencji...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiola do prawie jak fakt IP: *.play-internet.pl 29.03.11, 17:16 > .pozostaje jeszcze cały czas tam masa ludzi dla których może to być atrakcyjna > oferta w porównaniu do konkurencji...:) Wieśniaku! Możesz wysłać nawet 2 miliony ulotek. Nie odróżniasz podstawowej różnicy. Czym innym jest reklama podpasek czy prezerwatyw a czym innego wysyłanie ulotki z ofertą pogrzebową, która np, trafi do osoby chorej na raka. Pomyśl. Myślenie nie boli. Chyba,że ma się słomę nie tylko w butach ale we łbie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyś Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.11, 14:11 "assa"- ale przy trumnach pokazano diablice! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ivory Życie jak kawał kiełbasy, też ma koniec ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.11, 17:02 i promocje się w marketach kończą, każdy z Nas też kiedyś umrze, taka kolej. A Tej Firmie proponuje żeby sprawiła sobie pochówek w miejscu gdzie kończy cytowana kiełbasa. Na końcu czarnego tunelu, wpadając w białą otchłań nicości. Pluuum ;) Jaka promocja (g...) takie jej miejsce spoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOKLADNIE Re: Życie jak kawał kiełbasy, też ma koniec ... IP: *.net.stream.pl 29.03.11, 17:34 JUZ ZANIM POJAWIL sie artykul. forumowicze podniesli temat tego idiotycznego PRZEDSIEBIORCY, ktory spowodowal palpitacje serca u wielu starszych i mlodszych. tez dzwonilam to tego gbura i tez mial argumenty o reklamie gazetek tesco, kielbasy, przy czym okazuje sie , ze WSZYSTKIE DZIALAJACE FIRMY TO OSZUSCI, ROBIACY USLUGI W KWOCIE CALEGO ZASILKU, A ON JEDYNY UCZCIWY I JESZCZE DAJE 10 PROCENT RABATU. OBY SIE OKAZALO, ZE mieszkancy dadza mu nauczke omijajac jego zaklad szerokim lukiem poczytajcie co bylo w tym watku pisanym jeszcze przed artykulem. nalezalo by mu chyba spalic ten zaklad i pochowac go zywcem POLECAM UWADZE forum.gazeta.pl/forum/w,55,123637223,123637223,Reklamy_zakladu_pogrzebowego_w_skrzynkach_PorazkA.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: Życie jak kawał kiełbasy, też ma koniec ... IP: *.iplus.com.pl 29.03.11, 18:15 DOKLADNIE napisał(a): b]WSZYSTKIE DZIALAJACE FIRMY TO OSZUSCI, ROBIACY USLUGI W KWOCIE CALEGO ZASILK > U, A ON JEDYNY UCZCIWY I JESZCZE DAJE 10 PROCENT RABATU.[/b] Masz racje ,święte słowa jak umre to w charakterze ducha zgłoszę się do niego i weznę ten upust .Pieniążki nawet w niebie się przydadza .I jako duch będe mogła lepiej sprawdzic fakturę , Czy rachunek z upustem wynosi dokładnie tyle co kwota z Zusu ?? Odpowiedz Link Zgłoś
umcio Pogrzeb jak kawał kiełbasy? 29.03.11, 18:35 Mieszkam w tej samej dzielnicy Częstochowy co właściciel tego zakładu pogrzebowego i uważam tego pana za ograniczonego i dążącego za wszelką cena do celu gościa.Jest on pozbawionym zasad moralnych prostakiem który porównuje kiełbasę do pogrzebu i tymi słowami pokazuje właśnie jaki on jest "inteligentny".Dla niego kiełbasa którą niedawno sprzedawał mając sklep spożywczy jest tym samym co dla niektórych ogromny cios w serce po stracie bliskiej osoby matki ojca itp.Przekłada on wartości materialne nad ludzkie uczucie nie widząc w tym nic złego.Chce szybkiej i skutecznej reklamy która mu się pewnie uda bo ludzie go zauważą a o to w reklamie chodzi żeby być zauważalnym i prosty człowiek który w chwili pogrzebowej pierwsze co weżnie taką ulotkę i pewnie zadzwoni bo nie będzie miał głowy w tak przykrym momencie do szukania innych rozwiązań,ale tu się trzeba zastanowić czy o to w życiu chodzi panie szanowny właścicielu żeby za wszelką cenę dać się omotać pieniądzu.Trzeba się też zastanowić panie Puchała kto może dostać taką ulotkę pan przecież przeprowadził badanie i powinien pan to wiedzieć że tego typu ulotka trafiająca do osoby starszej,chorej może u niej spowodować pogorszenie stanu zdrowia , ja osobiście jestem osobą młodą i jak otworzyłem tą kopertę to było mi z jednej strony wstyd że w mojej dzielnicy mieszka ktoś taki jak pan a z drugiej strony przypomniały mi się przykre chwile w moim życiu związane ze śmiercią bliskich mi osób .Nie wiem o co panu chodziło w tej reklamie ale może o to żeby ktoś właśnie dostał zawału albo pogorszył mu się jego stan zdrowia bo to przecież kolejny potencjalny klient i kaska leci zacieramy ręce. Nie piszę tego z zazdrości,że ktoś się czegoś w życiu dorobił ale po to aby przeczytał to może właściciel owej firmy i pomyślał dużej nad tym co robi i w jaki sposób chce się wypromować bo "miarą szczęścia nie jest pieniądz" i lepiej według mnie jest być kimś niż mieć dużo pieniędzy i być nieszczęśliwym człowiekiem bez zasad moralnych i uczuć. Dobrze według mnie wytłumaczyła definicję śmierci pani prof. Joanna Górnicka-Kalinowska i powinien według mnie pan to dogłębnie przeanalizować i wyciągnąć wnioski w dalszym życiu żeby nie być wytykanym,obgadywanym i móc ludziom patrzeć prosto w oczy.Opisał bym tą sprawę obszerniej ale mam mało czasu za błędy przepraszam i zapraszam do lektury. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: 193.138.241.* 29.03.11, 19:24 Kiedy kilka dni temu znalazłam w skrzynce na listy kopertę z reklamą też stwierdziłam, że jest ona łagodnie mówiąc nie na miejscu. Niestety dość szybko okazało się, że muszę skorzystać z usług zakładu pogrzebowego. Odnalazłam ulotkę i po kontakcie z lekarzem i księdzem muszę przyznać, że ze strony pracowników i właściciela tego zakładu spotkało mnie dużo taktu, pomocy, wyrozumiałości, spokoju. Nie pamiętam kiedy ostatnio miałam kontakt z zakładem pogrzebowym i może forma reklamy nie do końca jest trafiona, ale myślę, że nie do końca opinie wyrażone w poprzednich postach są prawdziwe, chociaż jestem w stanie zrozumieć, że emocje związane z tematem są ogromne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gienek emeryt Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.net.stream.pl 29.03.11, 19:29 Takie postępowanie charakteryzyje gadów żyjących na Rakowie - pewnie to ich jakiś pobratymiec...ja też w swojej skrzynce pocztowej znalazłem takie " zaproszenie" - ale dziękuję NIE SKORZYSTAM !!! I tak wam powiem, że jeśli jeszcze raz coś takiego w skrzynce swojej znajdę ( a zaczaję się na tego wrzucającego) to zdzielę go przez łeb moją nieodłączną laską...moresu chyba tych gadów trzeba nauczyć...i kultury... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiola Gad z Rakowa IP: *.play-internet.pl 29.03.11, 19:33 Puchała to właśnie gad pochodzący z Rakowa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Gad z Rakowa IP: *.perr.cable.virginmedia.com 29.03.11, 20:43 niestety pochodzi z lisinieca prosze jak piszesz to pisz tylko prawde ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wiola Re: Gad z Rakowa IP: *.play-internet.pl 29.03.11, 20:47 W młodości mieszkał w jednym z bloków na Ossowskiego. Prawda i tylko prawda ;) Wie kto ma wiedzieć :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MIXT. Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.rev.inds.pl 29.03.11, 20:32 Ja też dostałem taką reklamę. Niech ten błazen wysyła to swojej rodzinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mirek Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.03.11, 20:41 a ja odesłałem mu ten rabat z powrotem z najlepszym....... wiecie czym może mu się przyda Odpowiedz Link Zgłoś
przem0_25 Pogrzeb jak kawał kiełbasy? 29.03.11, 20:57 Pozwólcie że najpierw wypowiem się na temat osób , które pan dziennikarz zamieścił w swoim artykule . Pan profesor ma racje śmierć to trudny temat , i człowiek lęka się jej . Lecz jeśli mamy obwiniać właściciela firmy , to obwiniajmy również rząd bo zabrał pieniądze na pochówek i przez to zaczęli całą aferę . Druga rzecz jeśli ta staruszka bała się myśleć o śmierci , to dlaczego na pewno miała zpisany testament , na pewno myślała od dawna o zapewnieniu dobra dla swoich potomków . Na sam koniec podsumuje głupotę samego właściciela firmy . Po pierwsze pogrzeb wystawiają osoby bliskie , a nie te które umierają . Po drugie umierają nie tylko osoby starsze , ale też młode , a nawet dzieci . Wiem bo sam jestem niepełnosprawny a koperty nie otrzymałem . Szkoda koperta by mi się przydała na Wielkanoc a reklamą napalił bym w piecu . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grobokop Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.prenet.pl 29.03.11, 21:57 Proponuje dzwonić z fałszywymi zgłoszeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: icco Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.11, 22:00 Wielkie halo o nic, witamy w Częstochowie mieście absurdu, kościołów, aptek i wiecznie niezadowolonych ludzi (to już właściwie przypadłość całego kraju). Biała, zaklejona koperta w skrzynce na listy jest dość osobista stąd pewnie u niektórych osób taka reakcja. Gdyby powtórzyć to w innym mieście bez używania kopert, ludzie pewnie by tak nie reagowali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktos Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.11, 22:02 Reklama jest w pytę. Zwłaszcza te 10% ulgi. Toć to więcej niż ulga podatkowa na dzidziusia. ech fajnie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
aloi-ram1 Pogrzeb jak kawał kiełbasy? 29.03.11, 22:24 ludzie zastanówcie sie co wy piszecie??? o wam chodzi ? przeciez zakłady pogrzebowe nie uśmiercają ludzi , tylko oferują usługi związane z pochówkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 123 Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.rev.inds.pl 29.03.11, 22:28 Skoro tak, to niech ci ten ..... wyśle wszystkie reklamy, będziesz się cieszył. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.11, 00:17 Te 10 % rabatu brzmi jak nawoływanie do ... zbrodni. Teraz pochowasz babcie taniej:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.enion.pl 30.03.11, 07:46 Człowiek zdrowy poczuł sie niekonfortowo a jak miał się poczuc ktos kto jest na przykład przed czy po poważnej operacji, gdzie "czarne myśli" kłębia się przez kilka miesięcy w głowie. Myśle, ze zrobili sobie dobrą ktyptoreklamę! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyś Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.11, 15:15 "aloi-ram1"-ten rabat to jest PAVULON ! Nie będziesz się długo męczył! Odpowiedz Link Zgłoś
kasia573 Pogrzeb jak kawał kiełbasy? 29.03.11, 22:37 Niedawno wróciłam do domu i też wyjęłam ze skrzynki "kupon rabatowy". Mam wiekowego ojca, zdenerwowałam się! Zmarła sąsiadka i myślałam, że to przy okzazji załatwiania formalności zakład objął "rabatem" cały blok. A to okazuje się, że oni są jeszcze bardziej bezczelni i bezduszni! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chłodne oko Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.net.stream.pl 29.03.11, 22:45 A wszystko sprowadza się do naszej mentalności i tego jak podchodzimy do życia. Śmierć i jej nieodłączny element - pogrzeb - (czyli konieczność skorzystania z usług firm pogrzebowych) to dla każdego trudny i osobisty temat. Każdy podchodzi do tego na swój sposób. Nawiasem mówiąc wg wiary katolickiej śmierć to przejście do lepszego życia jednak w tym kraju prawdziwych katolików jest garstka a dominują ci katolicy na pokaz co widać po agresji osób starszych, skłonnościach donosicielskich (np dzwoniąc na policję gdy dzieci pod oknami grają w piłkę zamiast siedzieć przed komputerem). to widać po osobach, które nie kupują biletu w komunikacji publicznej - mało katolickie podejście. to widać po uczestnikach awantur rodzinnych, którzy później razem idą do kościoła. to widać po osobach atakujących straż miejską i Biuro Ochrony Rządu pod pałacem prezydenckim podobno "broniąc krzyż". i takich przykładów jest cała masa gdy pokazujemy się w kościele i twardo mówimy że jesteśmy katolikami jednak nie przestrzegamy chociażby Przykazań. i tak samo jest z tą reklamą - praktykujący! katolik przyjął by do wiadomości, wyrzucił lub zachował bo to tylko bardziej bezpośredni sposób reklamy, z którą i tak mamy styczność nacodzień - widząc na ulicy karawany, billboardy, lub też i tu uwaga - czytając Gazetę Wyborczą, w której znajduje się reklama dwóch czołowych częstochowskich firm pogrzebowych! Jednak my wolimy dla zadady wywołać aferę, dzwonić do biura owej firmy, pisać druzgocące i pałające nienawiścią komentarze w internecie, czym sami nakręcamy poziom agresji u siebie i innych. Fakt też jest taki, że Częstochowa to dziwne miasto, w którym każdy by narzekał, wyzywał, szukał sensacji nie wnosząc przy tym żadnych pozytywów. Kipi tiu także od układów, przeróżnych przez które nowicjuszowi, lub komuś kto ma dobrą ofertę do przedstawienia szerszemu gronu jest bardzo ciężko. Jak widać ww firmie się to udało bo wszyscy o niej mówią. Moja rada dla wszystkich - najpierw zadbajmy o to żeby mieć czyste sumienie a później bierzmy się za sumienia innych! pozdrawiam P.S. poziom artykułu skandaliczny - co staje się domeną GW Odpowiedz Link Zgłoś
aloi-ram1 Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? 29.03.11, 23:01 masz rację pisząc , ze gazeta wyborcza schodzi do poziomu brukowca , reagując na telefony pseudo katolików. Gratuluje Pani Aneto tak udanego artykułu , właściciel ww firmy pogrzebowej napewno bedzie wdzięczny za taką bezpłatną reklamę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: 212.87.244.* 29.03.11, 23:34 Według Kościoła Katolickiego, śmierć to wybawienie i przejście do nowego lepszego świata, bez cierpienia i doczesnych zmartwień. Śmierć, to sens życia i forma przejściowa zbliżająca do zbawienia. Więc dlaczego nie zasiąść po prawej stronie Boga - 10 % taniej!. Fakt porównanie z "kiełbasą" jest żałosne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jupiter Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.11, 08:19 nareszcie normalny logiczny wpis mam 50 lat i też myślę o śmierci bo każdego to czeka nie udaję że mnie to nie dotyczy, też odpalę wrotki jak to niektórzy mówią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goscinka Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.netcominternet.pl 30.03.11, 09:11 Brawo za ten komentarz bo czytając większość komentarzy na tym forum dochodzę do wniosku jak mało inteligentni i prymitywni są częstochowianie!!! A co jest złego w ulotkach firm pogrzebowych!!! Przecież nie napisali ulotek imiennych w stylu "Panie Zbyszku czekamy na Pana"! Co się z Wami dzieje? Moze to zazdrość? Zenada. Taka jest kolej rzeczy a skoro jest firma ktora w racjonalny sposob probuje WAm pomoc w takich chwilach to chyba dobrze? No moze jeszcze nie zdajecie sobie z tego sprawy ale kazdy z nas kiedys umrze, zreszta te ulotki nie sa skierowane bezpoosrednio do nas. Chcesz to skorzystasz, nie chcesz to wyrzuc a nie wywoluj paniki bo nie ma z czego. Jak dostajecie ulotke agencji towarzyskiej to tez jest taka reakcja??? Nie ;-) I sam sobie odpowiedz dlaczego. Czestochowa Swiete Miasto a boi sie karawanow na ulotce. Nikt chyba z Was nie zdaje sobie sprawy ze ZUS obnizyl kwote zasilku pogrzebowego z 6160 zł do 4000 zł więc tak osmieszana znizka 10% moim zdaniem to duzo no ale przeciez spicie na pieniadzach to po co Wam ona? Wyrzuccie i po sprawie a nie robcie z siebie hipokrytow. Brawo dla Zakladu za odwage. Jesli kogos z moich bliskich spotka tragedia napewno skorzystam z usług tej firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: baba Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.iplus.com.pl 30.03.11, 10:01 A co kogo obchodzi ,że zus obniżył kwotę skoro zakłdy pogrzebowe tak wyliczały kwotę ,że zabierały wszysko co do grosika .To oni dostali po tyłku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.perr.cable.virginmedia.com 30.03.11, 10:24 Oni(zakłady pogrzebowe) nie dostali po tyłku ponieważ kasuja ciągle swoje stawki(bazuja na tragedii ludzkiej) a jak ci braknie to Ci skredytują brakująca kwote powyżej zasiłku pogrzebowego ! (chociaż placisz podatki to Cię ciągle nie stać na pochowanie bliskiej osoby, chora sytuacja)!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wiekowy Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.11, 11:17 Po pierwsze to zasilek był większy a nie tak piszesz. Po drugie najpierw się ceny podnosi a póżniej daje się 10 % zniżki i tak to wychodzi drożej niż w konkurencyjnych mniejszych firmach- osobiście sprawdziłem. Po trzecie jak sobiemy uzbieramy 10 takich kuponów to będziemy mieli 100 % zniżki , proszę sprawdz czy właściciel da tyle.- musiał by zrobić za darmo w co to nie wierzę. MORAŁ- JEST TLE MNIEJSZYCH FIRM UMIEJĄCYCH WYKONAĆ PRACĘ TEŻ Z SZACUNKIEM. SPOTKAŁA CIĘ TRAGEDIA PO DZWOŃ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.net.stream.pl 30.03.11, 11:38 Cytując słowa piosenki " życie choć piękne tak kruche jest wystarczy jedna chwila by zgasić je" i tak się akurat składa, że jedyna pewna rzecz w życiu to śmierć. I gdy życie zgaśnie czasem po długiej chorobie a czasem zupełnie niespodziewanie to co wtedy. no trzeba zmarłego pochować. I w takiej chwili smutku, żalu trzeba co? kupić GW żeby znaleźć reklamę zakładu pogrzebowego z nr tel, a może pobuszować po necie w tym samym celu? Bo ja np nie nauczyłam się jeszcze nr tel do jednej z takich firm mimo, że akurat codziennie mijam ich reklamę na ulicy. A tu proszę akurat jest ulotka w skrzynce lub też zachowana w razie potrzeby, przecież nigdy nie wiadomo kiedy ten najpewniejszy moment w życiu nastąpi. A tak na potrzeby tego forum znalazłam starą książkę telefoniczną, otwieram na str usługi pogrzebowe a tam co? O zgrozo! Reklamy dwóch zakładów pogrzebowych! To jakiś skandal! Jak oni tak mogli i to już tyle lat u mnie w domu leży?! No tak... ale wtedy jeszcze nie było internetowego wydania gazety wyborczej i tego fantastycznego forum:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.net.stream.pl 30.03.11, 11:56 Aha! I jeszcze jedno: żyjemy w demokratycznym kraju i mamy prawo wyboru prezydenta, posła na sejm, radnego, marki telewizora, samochodu, pralki, lodówki...itd. Zakładu pogrzebowego też, bo wybór to nie znaczy"wybranie" się np przed szpital i spisanie tel z reklamy. Wybór to porównanie ofert i wybranie tej, która nam najbardziej odpowiada. I właśnie tym nasze życie w tym kraju różni się od życia Libijczyka, Chińczyka, Koreańczyka czy też wielu innych obywateli państw gdzie rządy sprawują DYKTATORZY!!! Szkoda, że nie potrafimy tego docenić:(( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do Agi Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: 195.205.171.* 30.03.11, 16:56 Pier....isz jak mały Kazio po dużym piwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WB------> Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.11, 19:11 Tu już nie chodzi o to że Pan Puchała rozdał takie ulotki. To człowiek który w ogóle nie ma doświadczenia ani kwalifikacji do prowadzenia takiej firmy. jeszcze rok temu miał sklep spożywczy (ten sam budynek) który prowadził przez większość swojego życia, sprzedawał tanie wina na zeszyt swoim wiernym klientom którzy przez całe dnie spędzali pod sklepem. (jako wierni ochroniarze). Następną rzeczą jest to że właściciel takiej firmy powinien być jakoś związany z kościołem, chodzić albo wierzyć (wtedy może i by miał jakiś szacunek dla człowieka po śmierci i dla rodziny) a bywało tak że jak chodziło się do tego sklepu (stało się w kolejce) to często się słyszało, jak to kościół kradnie, oszukuje, księża to jacy źli, zero szacunku dla drugiego człowieka, zwłaszcza biedniejszego od niego, (nie mówię tutaj żeby bronić kościoła, ale branie się za taką firmę mając własnie takie myślenie) A teraz jak się prowadzi taką firmę to kontakt z kościołem jest w 100% nieunikniony. Pewnie dlatego właściciel firmy postanowił zrobić taka reklamę, bo na poparcie kościoła i rozgłos nie ma co liczyć. A tu właśnie kościół daje dużą reklamę, bo własnie tam rodzina przychodzi i pyta się księdza czy poleca jakiś zakład pogrzebowy. Na dzień dzisiejszy liderem w Częstochowie jest OAZA, i nawet moje zdanie że ta firma ma klasę i szacunek, wiem z własnego doświadczenia. ( miałem tą przykrą sytuacje korzystać z kilku zakładów ) Więc zdanie moje jest takie, że taka osoba jest nie na miejscu aby prowadzić taka firmę, bo tutaj trzeba człowieka z szacunkiem i kulturą do drugiego człowieka, ponieważ rodzina ma dostać wsparcie, może teraz tak jest żeby zdobywać renomę i klientów, ale za jakiś czas znów pokarze się prawdziwa natura i charakter tego człowieka, nawet już się pokazała jak przyrównał człowieka do kiełbasy w supermarkecie, oraz zacieranie rąk na pieniądze, które można zarobić na śmierci człowieka. (pewnie lepsze niż prowadzenie sklepu spożywczego) Wiec zachęcam do refleksji i przemyśleń czy naprawdę warto skorzystać z tej firmy w przykrych sytuacjach. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Romper Stomper Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.11, 19:42 Gość portalu: WB------> napisał(a): "Następną rzeczą jest to że właściciel takiej firmy powinien być jakoś związany z kościołem, chodzić albo wierzyć (wtedy może i by miał jakiś szacunek dla człowieka po śmierci i dla rodziny)." Zdolność empatii oraz umiejętność negocjacji z ludźmi różnego wyznania nie jest domeną wyłącznie katolików. Skreślam tę firmę za żenujące tłumaczenia - karawan i kiełbasa. Reklamą się nie popisali, ale zupełny brak klasy wyszedł w dialogu z oburzonymi Klientami i w komentarzu dla gw. Odpowiedz Link Zgłoś
daga2826 Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? 30.03.11, 19:46 Człowieku Oaza to dopiero oszuści i złodzieje , od kiedy rodzina pyta się najpierw księdza , najpierw się dowiedz jak jest naprawdę i dopiero cokolwiek pisz a jakie trzeba mieć kwalifikacje żeby prowadzić zakład pogrzebowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.11, 19:50 A taki trzeba mieć że trzeba rozmawiać z innymi ludźmi a ten Pan nie potrafi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bbbb Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.11, 19:53 WB ma racje, rodzina która nie zna się i nie ma głowy do załatwiania takich rzeczy, idąc do księdza załatwiając sprawy pogrzebowe, nie ma ZAZWYCZAJ jeszcze wybranej firmy to pyta się księdza czy kogoś nie poleca. WIEM TO Z WŁASNEGO DOŚWIADCZENIA!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.net.stream.pl 30.03.11, 20:40 No to teraz jako nie-katolik jeszcze bardziej popieram taką firmę. A firma, której właściciel podlizuje się księdzu, żeby ten mu robił reklamę ( z pewnością nie z darmo) mnie nie interesuje. Nie uważam aby szacunek do człowieka i do jego ciała był związany z jakąś wiarą. Nie trzeba być wierzącym aby być dobrym i przyzwoitym człowiekiem. A gościu nie porównał zmarłego do kiełbasy, tylko reklamę firmy usługowej do gazetek reklamowych marketów. Uczcie się czytać ze zrozumieniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: 212.87.244.* 30.03.11, 22:24 Czytając wpisy na forum, bardziej od śmierci przeraża mnie ubóstwo językowe, inwektywy obrażające innych czytelników. Tylko, dlatego, że mają inne zdanie. Przeciętny poziom wpisów świadczy o braku kultury i szacunku do bliźniego. Odnoszę wrażenie, że Forrest Gump był geniuszem na miarę Albert Einsteina. Pozdrawiam wszystkich używających wulgaryzmy. Myślę, że prędzej zabije nas ubóstwo intelektualne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ANDRZEJ Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.11, 15:30 OAZA CACY ! INNE ZAKŁADY BE ! CACY BO DAJĄ NA MSZE ZA ZMARŁEGO , TYLKO KTO ZA TO PLACI TY - POGRĄŻONY W BÓLU I ŻAŁOBIE.BO COŻ TO ZA PROBLEM DOPOISAĆ DO RACHUNKU 50 ZŁ I DAĆ ZA MSZĘ ZA ZMARŁEGO. GDY SPOTKA CIE COŚ ZŁEGO TO PODZWOŃ I POPYTAJ PO CENY ! I ZOBACZYSZ TO CACY ! Odpowiedz Link Zgłoś
januszowy Pogrzeb jak kawał kiełbasy? 30.03.11, 21:56 Dla mnie skandalem jet ten artykuł!!! Pani dziennikarka robi burzę z niczego. Niefortunna i być może prostacka wypowiedż właściciela firmy pogrzebowej... To jedno i to pewnie zaważyło. Ale po co to cytować??? Co złego w reklamie zakładu pogrzebowego????Czy w Gazecie Wyborczej nie ma reklam zakładów pogrzebowych? W loklnych wydaniach? Są!!!Ktoś się oburza? I też może ktoś przeczyta kto miał operację....Dochodzimy do jakiegoś absurdu. Czy nie wolno mówić o usługach pogrzebowych? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.03.11, 23:16 Co innego reklama w gazecie a co innego karta z propozycją rabatu wrzucona do skrzynki listowej.Ten właściciel zrobił sobie antyreklamę.Właśnie dzisiaj kartki dotarły na osiedle Parkitka.Bezczelnośc faceta osiągnęła wyżyny.Nic sobie nie robi z krytyki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: januszowy Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.147.213.201.nat.umts.dynamic.eranet.pl 03.04.11, 17:20 Jaka różnica? Druk bezadresowy i ogłoszenie w gazecie? Jaka???A może szukacie ofiary??? Odpowiedz Link Zgłoś
marek-14 Pogrzeb jak kawał kiełbasy? 30.03.11, 23:26 włos mi na głowie staje kiedy czytam te wasze wpisy na temat właściciela zakładu pogrzebowego. Drogi Panie "umcio" jeżeli jest pan taki odważny w swoich wypowiedziach to dlaczego nie powie pan prosto w twarz właścicielowi zakładu co pan o nim mysli skoro jestescie z jednej dzielnicy ? czyzby to strach przed ujawnieniem sie?? czy poprostu brak odwagi?? łatwo jest obgadywac kogos nie ujawnijac swoich danych ale pewnie jest pan takim pseudo katolikiem jak to wcześniej ladnie ktos opisał. Teraz pan obgaduje a pozniej lezy pan zapewne krzyzem w kościele. Pewnie kole w oczy to ze wlasciciel jest dobrze w zyciu ustawiony. Chciałbym jeszcze nawiazac do wypowiedzi "gościa z WB" fanatyku z WB własnie tacy ludzie popieraja korupcyjne układy księży z zakładami pogrzebowymi, nie popisałes sie ta wypowiedzia wrecz pograzyłes siebie i wasz kościól mówiac ze ksiadz narzucił ci zakład pogrzebowy z którego masz skorzystac. Dobrze zebys opisał ten temat obszerniej bo własnie takie rzeczy wymagaja duzego nagłosnienia. Moze wtedy dowiemy sie który ksiadz ma z jaka firma układ??? Wnioskujac z twojej wypowiedzi oaza jest czestym gosciem waszej parafii. a nowa firma spoza układów jest zagrozeniem dla innych firm i dlatego powsatała cała ta burza medialna. P.S. twoja kultura osobista i szacunek dla bliżnich (napewno wyczytałes to w biblii)przejaw agresji i zazdrosc w stosunku do tego człowieka to własnie jest klasyczny wizerunek katolika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WB------> Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.11, 00:15 Ja napisałem WB, ale to nie znaczy że jestem mieszkańcem tej dzielnicy, po prostu bywałem tam, przejazdem oraz u znajomych przyjaciół!! Wiec proszę mi nie wmawiać że tam mieszkam, a co do kościoła to wiem jak jest ponieważ miałem przykrą sytuacje w rodzinie, pogrzeb swoich rodziców w różnym czasie, i będąc z żoną w kościele sam z siebie zapytałem o zakład pogrzebowy i uzyskałem odpowiedź, więc nie mówmy tutaj o jakiś korupcjach, chciałem to zapytałem, nikt mi nie kazał!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.perr.cable.virginmedia.com 31.03.11, 00:58 do "WB----->" proszę przeczytaj sobię komentarz napisany wczoraj bardzo ciekawy, jak ktoś powiedział do ksiądza ze korzysta z TEJ firmy, to ksiądz sprawiał kłopoty, a czemu bo ma na 100% dole za polecenie odpowiedniej firmy !!! księza to tez ludzie !! będe szczery znalem tylko jednego księdza proboszcza z powołania!! reszta ?!?! jeden lubiał chłopców, inny młody bardzo kochał katolików płuci żeńskiej, inny zrobił dziecko gosposi i kuria płaci alimenty !! moim zdaniem ksiądz powinien odprawidź msze i isc do domu do żony i dzieci ! taka droga jest normalna. Na Blachownii młody chłopak zabił księdza a czemu? bo go molestował, szkoda młodego chłopaka bo siedzi teraz za bardzo Katolickie zachowanie księdza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misia1020 Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.11, 11:54 Bardzo dużo wiesz na ten temat.Ci którzy nie mieszkają w tej dzielnicy to nic nie wiedzą lub bardzo mało a ty wiesz bardzo dużo.Zrobił reklamę to zrobił i nic się nie zrobi.Rozgłos to rozgłos pewnie o to mu chodziło i tylko o to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yyyyy Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.11, 12:00 Wszyscy się wielce wypowiadają na temat tej firmy. A było chociaż 1 osoba na pogrzebie tej firmy? Nie sądzę.Wiecie w ogóle jak ta firma funkcjonuje? Ja sam osobiście byłem na pogrzebie i nie mam żadnych zarzutów co do firmy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONIA Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.11, 20:47 A możesz powiedzieć na ile Cię wykasowali ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o co tyle szumu? Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 31.03.11, 21:36 Możliwe że takie ulotki sprawiają komuś przykrość bo znalazły się w skrzynce akurat tej osoby, która zmaga się z problemem ciężkiej choroby lub śmierci w rodzinie. Ale w skrzynkach znajdujemy też inne ulotki i nie robimy z tego powodu awantury. Gdyby czepiać się wszystkiego to każda ulotka może obrażać czyjeś uczucia. Reklama jak reklama, po prostu nie przywykliśmy że tego typu usługi są reklamowane. Po prostu wyrzucajmy niezaadresowane koperty i wszystkie ulotki jeśli nas nie interesuje reklama i będzie po kłopocie. Śmierć czeka każdego z nas, nie róbmy z tego tabu. To że omijamy temat śmierci nie uchroni nas od niej. A chyba lepiej żeby rodzina wiedziała jakie są nasze życzenia odnośnie pochówku. Niedawno musiałam zająć się pogrzebem bliskiej osoby i prawde mówiąc nie znałam warunków w poszczególnych zakładach pogrzebowych, wybrałam w ciemno. Odpowiedz Link Zgłoś
misio.inc Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? 31.03.11, 22:21 Gość portalu: MONIA napisał(a): > A możesz powiedzieć na ile Cię wykasowali ? witam ja równiez robiłam pogrzeb w firmie styx w styczniu gdy zasiłek wynosił jeszcze 6400 zł. chce powiedziec ze pogrzeb był naprawde przeprowadzony tak jak sobie zyczyłam , nikt mi nic nie narzucał , moja cała rodzina była wrecz zszokowana obsługa i samochodami, którymi dysponuje ta firma : samochód po księdza , samochód po rodzine , samochód z kwiatami i piekny karawan z trumna , a nie jak to w innych "wiodących " firmach , ze trumne przewozi tzw. samochód dostawczy , chce dodac jescze ze na pogrzebie była oprawa muzyczna. jak myslicie ile zapłaciłam ?? pewnie was to zdziwi , moze nie powinnam pisac kwot , ale wydaje mi sie ze wielu ludzi chcialo by wiedziec ile kosztuje pogrzeb w tej firmie. mnie ten pogrzeb kosztował zaledwie 3600zł. a dzwoniac do dwóch innych firm pytajac ile by wyniósl taki pogrzeb jaki chciałam, powiedzieli mi ze zasiłek moze mi wystarczy. Wiec teraz zastanówcie sie zanim w ogóle sie wypowiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do misio Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.04.11, 13:57 Właśnie dlatego zapłaciłeś aż 3600 zł. Bo pojechały mercedesy. Ten samochód po rodzinę to zbyteczny wydatek. Wstyd było jechać swoim ? Trzeba podnieś swoje EGO ? Niejeden z Was za życia niema samochodu , ale rodzina uważa że jak gościa przewiozą mercedesem to mu się polepszy. Trochę realnego spojrzenia na tą sprawę. W innych firmach jeżdżą ładnymi karawanami niekoniecznie mercedesami i za dużo mniejsze pieniądze. Pogrzeb to tylko pewien etap w życiu dla rodziny i niekoniecznie trzeba później przez 2 lata spłacać kredyty bo ktoś miał kaprys pojeździć Mercedesem przy okazji pogrzebu członka rodziny. Pozdrawiam i zapraszam do myślenia. Odpowiedz Link Zgłoś
misio.inc Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? 01.04.11, 19:58 jezeli uwazasz ze 3600 to jest duzo za pogrzeb to proponuje podzwonic po róznych firmach i sie popytac o ceny. owszem mógł byc za 2500 , ale ja wybrałam trumne za 1700 i do tego kilka wiency. a tak poza tym to jak wczesniej było napisane zasiłek był 6400, z czego róznice odrazu mi wypłacono. trzeba czytac ze zrozumieniem!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do misio Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.11, 22:13 W innych zakładach takie trumny kosztują 900 zł. Wiem coś o tym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.04.11, 08:39 do moni - a ja zapłacilam w innej firmie za to samo 2800 zł , to znaczy że cię wykasowali a nawet kupon rabatowy nie pomógł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONIA Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.03.11, 21:14 Tak w ogóle to prawdę napisał Gość "wiekowy" - Też doszłam do tego wniosku na własnej skórze przy organizowaniu pogrzebu mamy. Małe firmy pogrzebowe , a zwłaszcza te poza Częstochową są wielką konkurencją cenową dla firm z miasta i nie odbiegają , a nawet przewyższają je pod względem kultury osobistej , podejściem do rodziny w żałobie czy wyposażeniem (karawany). Polecam czasem w tych trudnych dla Nas chwilach zebrać myśli , zadzwonić do kilku firm pogrzebowych , pomyśleć którą wybrać i nie płakać po fakcie , że firma pogrzebowa skasowała was totalnie. Wiem co mówię. W tym miesiącu zmarła mi mama i organizację pogrzebu powierzyłam firmie spoza Częstochowy. Nie podaję nazwy ale na południe. Tą firmę poleciła mi moja krewna. Byłam mile zaskoczona , bo liczyłam się z dużą dopłatą do pogrzebu a okazało się , że 4000 zł. z zasiłku wystarczyło na wszystko (zakład , księdza, grabarza, i kwiaty) i jeszcze dostałam 240 zł.zwrotu. Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DOKLADNIE Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.net.stream.pl 02.04.11, 12:46 2 razy korzystalam z ZAKLADU OAZA i nie mam zlej opinii o tej firmie. z firmy z reklama w skrzynce nie skorzystam osoba ktora pisze Gość: mp 29.03.11, 19:24 Odpowiedz Kiedy kilka dni temu znalazłam w skrzynce na listy kopertę z reklamą też stwierdziłam, że jest ona łagodnie mówiąc nie na miejscu. Niestety dość szybko okazało się, że muszę skorzystać z usług zakładu pogrzebowego. Odnalazłam ulotkę i po kontakcie z lekarzem i księdzem muszę przyznać, że ze strony pracowników i właściciela tego zakładu spotkało mnie dużo taktu, pomocy, wyrozumiałości, spokoju. Nie pamiętam kiedy ostatnio miałam kontakt z zakładem pogrzebowym i może forma reklamy nie do końca jest trafiona, ale myślę, że nie do końca opinie wyrażone w poprzednich postach są prawdziwe, chociaż jestem w stanie zrozumieć, że emocje związane z tematem są ogromne. to napewno "SWOJ CZLOWIEK" KTORY PISZE pod dhyktando szefa. niech wiec ta FIRMA opija swoje zyski tanim winem, ktore mu zoistalo po likwidacji sklepu, a za pogrzeby niech sie nie bierze NIGDY Z NIEJ NIE SKORZYSTAM. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: XXX Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.perr.cable.virginmedia.com 02.04.11, 15:24 ha ha jak by "Gość: mp 29.03.11, 19:24" był by ze styxa to by nie pisał tak: "Odpowiedz Kiedy kilka dni temu znalazłam w skrzynce na listy kopertę z reklamą też stwierdziłam, że jest ona łagodnie mówiąc nie na miejscu." to co widzę to konkurencjia nie śpi !? i czemu tak reklamujesz swoja firme. Czemu najeżdzasz na kogoś kto sprzedaję "tanie wina" na swiecie są jeszcze "śmieczarze", "sprzątaczki" żadna praca nie hańby moim zdaniem !! Czemu piszesz:"a za pogrzeby niech sie nie bierze" żyjemy w wolnym kraju, Kto Ci broni otworzyć jakomkolwiek firme! jak ktoś ma głowę do biznesu to ma biznes ! jak jesteś z konkurencji to obniż ceny, będzie lepiej dla nas wszystkich Częstochowian, dziwne jak czytam komentarze to inne firmy ci za biarą cały zasiłek a z tej firmy masz zwrot! i tak jak widzę na mojej ulotce to mają fajne auta też! Aha: ludzie mający biznesy nie płacie za reklamę z Gazetach, wystarczy jeden reportach i jesteście w Gazecie i na internecie za darmo! Możę szef styxa własnie chciał tego! ;-) piszę to co widze po tych komentarzach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dużo wiedzący Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.11, 21:49 Oaza. Miło , niskie ceny itp. pierdoły. Tylko za pogrzeby kasuje dwa razy drożej niż u konkurencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MONIA Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.11, 21:54 Nie miałam na myśli OAZY. Oaza odpowiednio mnie podliczyła przy pogrzebie babci . Nie polecam. Omijać z daleka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krakoo Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: 193.138.241.* 04.04.11, 22:00 Idąc Twoim tokiem rozumowania, tez jesteś 'Swój człowiek' i piszesz pod dyktando swojego szefa - firmy O... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SMIECHU WARTE Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.w109-213.abo.wanadoo.fr 06.04.11, 23:30 cieszcie sie ze mieszkacie w pl ,bo u nas to na porzadku dziennym ,przynajmniej jest w czym wybierac na przyszlosc ,np mozna porownac ceny i zdecydowac gdzie i za ile chcemy byc pochowani lub skremowani ,my jestesmy w lepszej sytuacji bo sami wybieramy za zycia co nam pasuje i mamy spisane w papierach lezacych w specjalnej teczce ,dzieci wiedza co maja zrobic i nie panikuja niepotrzebnie ,wszystko jest zaplacone , nie zostawiamy dzieciom smietnika za soba , zeby nie narzekaly na glupich rodzicow zostawiajacych nie uregulowane sprawy np spadkowe , juz mija 10 lat jak placimy jakas niewielka oplate co miesiac i mozemy spokojnie umierac ,chociaz nam sie nie spieszy bo jastesmy jeszcze mlodzi a w zyciu trzeba przewidziec kazda ewentualnosc ,,nie badzcie tacy oburzeni i pomyslcie logicznie ,zycze wam dlugiego i szczesliwego zycia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: acotopo Re: Pogrzeb jak kawał kiełbasy? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.11, 00:27 ZAJEBISTA PROMOCJA Jak kopne w kalendarz to pójde do tego zakładu i załatwie se rabat!!!! Odpowiedz Link Zgłoś