Dodaj do ulubionych

Nauczyciel Roku: Anna Sosna z Częstochowy

14.10.11, 19:38
Serdeczne gratulacje dla P. Anny! To wielkie wyróżnienie.

Cieszę się bardzo, że Gazeta napisała wreszcie coś pozytywnego o pracy nauczycieli, bo do tej pory ciekawsze były dla redaktorów tylko afery i nieprawidłowości. A przecież jest tylu mądrych, dobrych pedagogów, którym naprawdę należą się wyrazy uznania. Dobrze byłoby ich promować.
Obserwuj wątek
    • Gość: car50 Re: Nauczyciel Roku: Anna Sosna z Częstochowy IP: 83.238.5.* 14.10.11, 21:20
      Gratulacje!!!
      .Ale głównie cieszy że są jeszcze Nauczyciele z pasją,dla których nie tylko przedmiot nauczania jest ważny ale także inne aspekty wychowania młodego człowieka.
      Miałem wielka przyjemność mieć takich 'belfrów" w Technikum Hutniczym.I do dzisiaj po wielu ,wielu latach wspominamy Ich z ogromnym szacunkiem i sympatią.
    • Gość: danka Re: Nauczyciel Roku: Anna Sosna z Częstochowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.11, 21:31
      ... mówią co prawda jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale to miłe wyróżnienie, a poza tym znam jeszcze inne ptaszki-nauczaszki w okolicy, poza tą "jaskółką", które z pasją nie krzywdzą uczniów i pozwalają odnaleźć im ich własną ścieżkę życia budząc pasję poznania...
      • angrusz1 Ale 14.10.11, 22:15
        do Danki :

Pisze :" które z pasją nie krzywdzą uczniów i pozwalają odnaleźć im ich własną ścieżkę życia budząc pasję poznania..."

Ale uczciwy nauczyciel tak samo " z pasją " musi stawiać jedynki , kiedy trzeba .
        Prawda ?
        • Gość: gość Re: Ale IP: *.54.175.20.tvksmp.pl 15.10.11, 08:53
          Gratulację, bo to wielkie wyróżnienie i pewnie każdy nauczyciel chciałby być kiedyś na Pani miejscu :)
          • Gość: Anna Sosna Re: IP: *.net.stream.pl 15.10.11, 11:15
            Bardzo dziękuję wszystkim za miłe słowa :-) Zapewniam, że nie jestem pierwszą i jedyną jaskółką w Częstochowie. Siłą rzeczy znam środowisko nauczycielskie w naszym mieście, obserwuję i często inspiruję się pracą moich koleżanek i kolegów. Wierzcie mi Państwo - Częstochowa ma prawo być dumna ze swoich pedagogów! :-) Finalistką konkursu Nauczyciel Roku jest również pani Agnieszka Stefańska z Zespołu Szkół Samochodowo - Budowlanych w Częstochowie. Wyróżnienie w konkursie Innowacyjny nauczyciel otrzymała pani Dorota Kawka z tej samej szkoły (i jednocześnie doradca SOD). Pani Iwona Skrzypczyk - Gałkowska z VIII LO zdobyła I miejsce w ogólnopolskim Konkursie na wykorzystanie wizualizera „Umiem uczyć nowocześnie” za scenariusz i dokumentację projektu „MIŁOSZomania WIZUALIZOWANIA”. A to tylko najnowsze wiadomości o osiągnięciach naszych nauczycieli :-) O pracy wielu nauczycieli niewiele słychać, choć są to przykłady praktyk godnych naśladowania. W tym zawodzie jest wielu pasjonatów, dla których uśmiech uczniów jest najcenniejszą nagrodą.
            Serdecznie pozdrawiam,
            Anna Sosna
            • Gość: danka Re: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.11, 14:04
              ... rzadko się zdarza by osoba publiczna, będąca podmiotem forumowych komentarzy - krytycznych czy wręcz przeciwnie - raczyła dać głos... A tu masz babo placek - chwalebny wyjątek - dzisiejsza laureatka z takim wdziękiem, wskazując przy tym na równie wartościowe koleżanki - nauczycielki pasjonatki... pozdrawia na forum... miłe i przywracające wiarę w ludzi, którym powierzamy nasze dzieci...

... troszkę mnie przeraża to "wykorzystywanie wizualizera" w szkole, ale myślę sobie, że to chyba nic strasznego i nie kupuje się tego w specjalnych sklepach, a i ostatecznie dobry nauczyciel, IMHO, powinien oddziaływać na wszystkie zmysły ucznia... by wspomóc jego intuicję...
        • Gość: Ja Re: Ale IP: 212.87.240.* 15.10.11, 11:31
          JEST NAPISANE A NIE PIESZE !!!
          Panie nauczycielu...
          • Gość: Ja Re: Ale IP: 212.87.240.* 15.10.11, 11:34
            PISZE - literówka
            • Gość: już emeryt Re: podziękowania dla dobrych pedagogów IP: *.play-internet.pl 15.10.11, 13:06
              Brawa wielkie za to wyróżnienie.A ja wspomnę o wspaniałych wychowawcach młodzieży z lat 6o .Dyrektor Hawro i pan Kozłowski z Technikum Górniczego na Jasnogórskiej..Dyplom sportowy za osiągnięcia szkoły w piłce siatkowej wisi chyba do dzisiaj w szkole-może na uboczy,ale szkoła walczyła o mistrzostwo juniorów w Polsce-mecze odbywały się w sali Technikum Górniczego.
              Czy ktoś pamięta te lata tego wspaniałego technikum-wychowanków tej szkoły spotykam. Na forum o tej szkole i ich nauczycielach też jest pisane wiele dobrego-tylko wtedy takich wyróżnień
              nie było -a uczniowie uczyli się zawodów technicznych-dzięki którym rozwijał się przemysł i
              budownictwo mieszkaniowe różnego rodzaju.
            • Gość: zadna literowka Re: Ale IP: *.net.stream.pl 15.10.11, 13:10
              Żadna literowka.Winno być: do Danki, która pisze(bądź: która napisała:) jako że autor zacytował słowa. Błędne jest natomiast wyrażenie: tam pisze( w gazecie pisze...). W takich sytuacjach należy napisać lub powiedzieć: tam jest napisane (w gazecie jest/było napisane). I TYLE na ten temat !
              • Gość: jankachanka Re: Ale IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 23.10.11, 21:22
                Nie zawracajcie sobie głowy jakimis tam literowkami, błond jest czasami uroczy, dodaje pikanterii i swiat się od tego nie zawali, ja zawsze robie blendy,bo chce. bo jakis tam miodek nie bedzie mi tu zawracał głowy i odwracał uwagi od spraw ważniejszych. Jest madra i piekna , bo sie nie maluje, mało jest takich kobiet.
          • Gość: ricardo53 Re: Ale IP: 91.210.242.* 15.10.11, 12:54
            Nie uczmy "mistsza" jak się pisze po polsku, bo to mistrz w dziedzinie języka angielskiego ;))
            SORRY !
            • Gość: Anna Sosna Re: Pisze IP: *.net.stream.pl 16.10.11, 18:17
              Czy ja dobrze rozumiem, że jestem posądzana o użycie słowa "pisze" w kontekście "napisano"? To nie w moim poście ;-)
              • Gość: angrusz1 Re: Pisze - do Anny Sosny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.11, 09:23
                Hmm, być może o mnie chodzi , bo ja napisałem słowo " pisze " na początku mojego postu .

Ja tym nie przejmuję się . Taki jest koszt zaistnienia na forum .

Widzę po nickach , kto to pisze i wiem , co sądzić o tych forumowiczach .

Oni nic merytorycznego nie wnieśli do dyskusji , nic istotnego nie napisali na temat tego , co ja napisałem .
                To takie patologiczne charaktery .
                Jedyny z nich pożytek, że odświeżyli wątek .

A ja chciałem tylko zaznaczyć , że i nawet bardzo dobry nauczyciel musi stawiać jedynki .
                I że nie ten jest dobrym nauczycielem , który tych jedynek nie stawia , nie stawia z zasady .
                W szkołach są różni uczniowie , wyjąwszy szkoły o doborowym składzie . Są i tacy , którzy i nie uczą się, nie zamierzają się przyzwoicie zachowywać na lekcji . Często i ich rodzice byli i są
                podobni .I wtedy nawet dobry nauczyciel jest bezradny i musi postawić ocenę niedostateczną .
                Jest złe zjawisko stawiania dobrych , ba !!! pozytywnych stopni na tzw zachętę i dla świętego spokoju - świętego spokoju nauczyciela .
                Potem okazuje się to na maturze - na pisemnej maturze . Sprawdzam od lat pisemną maturę z angielskiego i czasem ręce opadają .
                Zadanie, które winien wykonać dobry uczeń szóstej klasy , nie jest wykonane przez maturzystę - tak , tak , czasem puste miejsca .

Jak taki uczeń dotarł do klasy maturalnej ?
                Kto go przepuszczał z klasy do klasy ?
                To jest poważna patologia w oświacie .
                Władze jakby tego nie widzą , nie chcą widzieć .

Na koniec , gratuluję sukcesu i wyróżnienia .
        • storima Z pasją stawia jedynki? To sadysta. 15.10.11, 18:00
          angrusz1 napisał:
          > Ale uczciwy nauczyciel tak samo " z pasją " musi stawiać jedynki , kiedy trzeba
          > .
          > Prawda ?

Nieprawda :

« był niemiły, uczniów traktował jak karną drużynę w zakładzie zamkniętym, i z pasją wyżywał się, stawiając im jak najniższe stopnie.
          Dlaczego z pasja nie dawał pan im ocen najwyższych? - zapytał prokurator.
          Bo moją pasją jest bicie ucznia linijką po rękach.
          Również z pasją wpisuję najniższe oceny.”
          • Gość: yes Re: Z pasją stawia jedynki? To sadysta. IP: 87.206.155.* 24.10.11, 08:32
            Ty storimo w tej ,a nawet w każdej,która dzieje się tutaj, możesz sobie wsadzić paluszek do du..ci !
            • storima Angrusz, komentuje twoje wypowiedzi 24.10.11, 16:43
              Angrusz, napisales:
              dobry nauczyciel "z pasja stawia jedynki".
              Moj komentarz odnosi się do tej cytowanej
              twojej wypowiedzi.
              Zacytowałem również
              t w o j e
              forumowe opinie na temat
              t w o j e j
              'wizji' współczesnego pedagoga.
    • jacek_wu Re: Nauczyciel Roku: Anna Sosna z Częstochowy 24.10.11, 13:21
      Anka, gratulacje i uściski - Kapitan.
      • Gość: anna nieuk Re: Nauczyciel Roku: Anna Sosna z Częstochowy IP: *.sta.tvknaszapraca.pl 24.10.11, 14:02
        Anny są najmadrzejsze na swiecie, nie szukają błędów ,szukają rozwiązań. fotoforum.gazeta.pl/u/anna14.bis.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka