angrusz1 04.03.12, 22:17 stanowisko zawarte w " In eminenti apostolatus speculo " . Taak , sztuka królewska nadal jest nie do pogodzenia z religią katolicką . Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
prawdziwakicha1 [...] 05.03.12, 00:25 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: Nadal obowiązuje 05.03.12, 07:03 Tygodnik Niedziela nr 10. Tam więcej . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Nadal obowiązuje IP: *.dynamic.chello.pl 05.03.12, 12:06 Agitować gazetkę możesz sobie pod kościołem bo tam są tacy jak Ty . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do w/w [...] IP: 91.210.242.* 05.03.12, 12:09 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przekupni "sojusz tronu i ołtarza", "pecunia non olet" IP: *.ice-net.pl 05.03.12, 12:31 Ponad systemowe i polityczne maksymy obowiązujące do dzisiaj: "sojusz tronu i ołtarza": tylko obecnie: zwrot majątków i nieruchomości; religia w szkołach finansowana z budżetu państwa; finansowanie kapelanów z budżetu panstwa; śniadanka premiera Tuska z ab Gocłowskim; kilka lat temu wigilia ab Głódzia z premierem Leszkiem Millerem przed kamerami telewizyjnymi. "pecunia non olet" msza św. w intencji gen. Jaruzelskiego; katolicki pogrzeb, śp. gen. Płatka "(...) Gen. Wojciech Jaruzelski dostał nietypowy prezent z okazji 85 urodzin. W najbliższą niedzielę, w dniu jego urodzin, w Kolegiacie św. Anny w Wilanowie odbędzie się msza święta w jego intencji - dowiedział się serwis internetowy tvp.info. Niewykluczone, że w nabożeństwie udział wezmą politycy SLD. - Msza święta będzie sprawowana w niedzielę o godzinie 13 - potwierdza ks. prałat Bogusław Bijak z Kolegiaty Św. Anny. - To będzie zwykła msza o charakterze parafialnym - dodaje. Oznacza to, że świątynia nie zostanie na tę okazję specjalnie przystrojona ani nie uświetni jej występ chóru (...)" wiadomosci.onet.pl/1782282,11,item.html "(...) Zmarł generał SB Zenon Płatek, oskarżony o kierowanie zabójstwem ks. Jerzego Popiełuszki w 1984 roku. Proces tego byłego szefa osławionego IV departamentu MSW, zwalczającego w PRL Kościół katolicki, zawieszono jeszcze w 2000 roku z powodu jego złego zdrowia. Katolicki pogrzeb 82-letniego Płatka ma odbyć się w piątek na cmentarzu na Wólce Węglowej w Warszawie (...)" www.rmf.fm/fakty,157821,Nie,zyje,general,SB,Zenon,Platek.html A to chyba już na zasadzie "kabaretu": "(...) Lokalni włodarze za życia stali się świętymi. To nie żart. - W wiejskim kościółku w Dargosławiu pod Gryficami, w oknach zamontowano witraże, lecz podobizny świętych zakryto zdjęciami sołtysa, radnego i b. wójta - donosi portal gs24.pl. (...)" wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80273,7287629,Witraze_z_soltysem__radnym_i_b__wojtem__Wierni__To.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu... A gdyby ktoś chciał wiedzieć o co chodzi. IP: *.dip.t-dialin.net 05.03.12, 16:21 To ja proponuję przeczytać www.opoka.org.pl/biblioteka/P/PR/grzech.html To właśnie na podstawie tego wywiadu najprawdopodobniej przygotowała coś niedziela. Bo tym razem to nie o zakłamaniu pazernych duchownych, ale po prostu o stosunku kościoła do wolnomularstwa, (zwanego również "sztuką królewską", albo masonerią) mowa w artykule. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do jasia.... Masoni stali się wygodnymi chłopcami do bicia IP: *.ice-net.pl 05.03.12, 16:36 jasiu, a widziałeś kiedyś takiego "mansona"? oj przepraszam masona. to już jak UFO, niby jest, niby coś tam widzieli, ale konkretów brak. kiedyś, przed wiekami, rzeczywiście mieli znaczenie, ogromne wpływy tak jak np. Templariusze, Krzyżacy czy włoskie rody, które trzęsły miastami i regionami. Obecnie masoni stali się wygodnymi chłopcami do bicia. Można na nich coś zgonić, wiele się nie ryzykuje. Lepiej ponawalać na nich, niż na obecnie rządzących czy na byłą nomenklaturę. prawda? jak to się mówi. Kto winni? Żydzi, cykliści a teraz masoni. wpierw trzeba zastanowić się nad swoim postepowaniem, poszukać przyczyn u siebie, dlaczego otoczenie ocenia mnie tak a nie inaczej. dlaczego tyle niechęci. tyle zwątpienia, odwracania się plecami. a kto rozpętał na Zachodzie, w USA te afery pedofilskie? same z siebie tak powstały? masoni winni? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasiu... Re: Masoni stali się wygodnymi chłopcami do bicia IP: *.dip.t-dialin.net 05.03.12, 18:30 zawsze byli winni cykliści ;-) Nie, nie widziałem masona, ja po prostu pomogłem osobom, które zastanawiały się, cóż to za rewelacje nam AnGrusz przygotował. Skoro mają płacić za gazetę, to mogą z materiałem zapoznać się za darmo. I szczerze mówiąc, to ponieważ mnie to nie dotyczy, to mam do tego stosunek całkowicie obojętny. Nie przynależę, przynależeć zamiaru nie mam, chyba nawet by mnie w swoich kręgach nie chcieli, więc przynajmniej u siebie problemu nie widzę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruś Re: Masoni stali się wygodnymi chłopcami do bicia IP: *.alfanet24.pl 05.03.12, 18:38 a ja bym chcial byc masonem Odpowiedz Link Zgłoś