Dodaj do ulubionych

Trwa debata smoleńska - 5.02.2013

05.02.13, 14:23
Na Uniwersytecie Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie trwa "Debata Smoleńska". Eksperci dyskutują o przebiegu i przyczynach katastrofy smoleńskiej. Analizowane są wszystkie techniczne aspekty katastrofy. Debatę transmituje telewizja TRWAM - i tylko ta ! Oto obraz "polskich" mediów !
Obserwuj wątek
    • d0_0b Re: Trwa debata smoleńska - 5.02.2013 05.02.13, 14:28
      forum.gazeta.pl/forum/w,55,142317599,142317599,N_W_O_z_Wolnosci_do_Faszyzmu_.html
    • Gość: nuda Re: Trwa debata smoleńska - 5.02.2013 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.13, 14:31
      zwracam uwagę na "". Masz rację - jest to "debata smoleńska" (a w zasadzie jednostronna podtrzymująca spiskowe teorie propaganda).
      Ile złej woli trzeba mieć, żeby nie rozumieć, że podczas mgły trzeba zachować szczególną ostrożność, bo może dojść do tragedii? Nie jestem w żadnej mierze ekspertem, ale jestem kierowcą i jak jest gęsta mgła to jadę (i każdy kierowca to potwierdzi) bardzo, bardzo ostrożnie. I to mgła była podstawową przyczyną wypadku. Gdyby widzieli ziemie to pewnie byłoby inaczej, ale że nie widzieli (mgła) to stało się tak a nie inaczej. I nie ma co doszukiwać się bzdurnych teorii wstecz...
      • Gość: / Re: Trwa debata smoleńska - 5.02.2013 IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.13, 14:35
        Po co debata jak takie "nudy" już wiedzą.
        • Gość: nuda Re: Trwa debata smoleńska - 5.02.2013 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.13, 14:39
          masz prawo jazdy? jeśli jechałeś kiedyś w gęstej mgle to też byś wiedział... może doszły do tego jeszcze jakieś inne powody, ale nie były one kluczowe. Poza tym to nie jest debata, a zwykła propaganda spiskowych teorii.
          • Gość: / Re: Trwa debata smoleńska - 5.02.2013 IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.13, 14:42
            Szkoda, ze ciebie nie zaprosili.
            • Gość: :) Re: Trwa debata smoleńska - 5.02.2013 IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.13, 14:47
              Wielka szkoda ! "Nuda" przy pomocy eksperymentu z lewarkiem skrzyni biegów potwierdziłby wszystkie wyniki komisji Anodiny !
          • Gość: domino Re: Trwa debata smoleńska - 5.02.2013 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.13, 14:46
            A fakt, że ruscy z niewiadomych powodów nie chcą oddać wraku oraz fakt, że w dziwnych okolicznościach zginęli ludzie którzy mieli zeznawać w sprawie smoleńskiej to też są teorie spiskowe?
            • Gość: nuda Re: Trwa debata smoleńska - 5.02.2013 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.13, 15:00
              dokładnie tak - to właśnie są spiskowe teorie smoleńskie!
              • Gość: domino Re: Trwa debata smoleńska - 5.02.2013 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.13, 15:26
                dokładnie tak - to właśnie są spiskowe teorie smoleńskie!

No ale o tych faktach mówi się oficjalnie w TV i to nie w "oszołomskiej" TV Trwam ale w TVP, TVN, Polsacie czyli tych "wiarygodnych" mediach. :) W ten sposób nuda to Ty możesz każdą informację nazwać "teorią spiskową" - już mnie nudzi ten wyświechtany frazes ludzi, którym myślenie ból sprawia. A fakty są takie że wraku nie mamy (i obstawiam że nie będziemy mieć) a ludzie którzy mieli coś ważnego powiedzieć - nagle zginęli.
                • Gość: nuda fakty? IP: *.free.aero2.net.pl 05.02.13, 16:48
                  :D faktach? jakich faktach? :D
                  fakty są takie: była mgła (choć spiskowcy twierdzili, że sztuczna, ale samego faktu mgły nie kwestionują, a i teoria o sztucznej mgle też chyba odeszła do lamusa), samolot się rozbił i zginęli ludzie. To są fakty. A cała reszta to insynuacje i gra polityczna i budowanie kapitału na kolejne wybory.

A teraz zagadka: taka na myślenie. Skoro tak jest jak piszesz (a nie wiem, bo nie oglądam TV - szkoda mi po prostu czasu na te propagandowe bzdury z każdej strony), to dlaczego tak jest? z jednej strony koncepcja wypadku (jak dla mnie oczywista, ale nie każdy musi się z tym zgadzać), a drugiej "lekkie przypomnienie" o krążących teoriach spiskowych. Czemu (a w zasadzie komu) to ma służyć? naprawdę nie widzisz tego, że nikt nie jest zainteresowany dojściem do prawdy, a jedynie samym dochodzeniem do prawdy? naprawdę nie widzisz tego, że na Smoleńsku więcej zyskuje PO niż PiS? to pomyśl trochę i zastanów się nad tym co napisałem...
                  • Gość: domino Re: fakty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.13, 17:16
                    Nuda
                    Fakty są takie: Nikogo z nas tam nie było i tak naprawdę goowno wiemy co tam się wydarzyło. To jest fakt niepodważalny. Możemy sobie jedynie spekulować o tej sprawie na podstawie informacji z mediów. Wszyscy ludzie są zaaferowani jakimiś głupotami typu brzoza, mgła itp... Nikt nie patrzy na to z innej perspektywy - co było PO INCYDENCIE. A po incydencie zginęli ludzie którzy mieli coś do powiedzenia w tej sprawie a wrak został w Rosji i nie mamy do niego dostępu i nie będziemy mieć. Takie są fakty na chwilę obecną.

A co do tej zagadki umysłowej to sorry nuda ale ja nie wiem o czym Ty tam piszesz - widzę jakiś upiorny bełkot naprędce napisany. Ja lubię przejrzyste treści czytać a nie jakiś groch z kapustą.
                    • Gość: nuda Re: fakty? IP: *.free.aero2.net.pl 05.02.13, 17:44
                      " Możemy sobie jedynie spekulować o tej sprawie na podstawie informacji z mediów"

Dokładnie tak, domino. Poza tym, że była mgła, samolot się rozbił i zginęli ludzie, dodajmy to co napisałeś - że nikogo z nas tam nie było. To również jest fakt.

To, że ktoś miał coś do powiedzenia to czysta insynuacja a nie fakt. A co do zagadki umysłowej: no cóż - w takim razie nie wyszło Ci obrażanie mnie, że to mnie myślenie boli, bo ja napisałem wprost o co mi chodzi :D poprosiłem Cię tylko o przemyślenie tego :D
                      • Gość: domino Re: fakty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.13, 18:00
                        Sorry nuda ale ja trolla internetowego w tobie czuję swoją intuicją i nie chce mi się z tobą gadać na dłuższą metę bo z niejednym trollem się wciągnąłem w gadkę na przeróżnych forach w necie i potem żałowałem bo tylko utratę energii czułem. Co by się nie powiedziało o faktach to ty i tak będziesz mielić ozorem, że to NA BANK była katastrofa, nie biorąc faktów pod uwagę. Mam rację?
                        • Gość: nuda Re: fakty? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.02.13, 18:09
                          Nie masz. Ale rzeczywiście dyskusja z kimś kto insynuacje nazywa faktami jest bardzo, bardzo trudna. Ale wynik rozmowy jest zadowalający, bo spekulacje (to Ty pisałeś) to przecież nic innego jak spiskowe teorie. Wiec dziękuję za potwierdzenie moich słów :)
                          • Gość: domino Re: fakty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.13, 18:26
                            Nuda - z twoich wpisów wieje nudą, ja piszę o faktach a ty jakieś totalnie rozmydlone trujące pierdy o niczym... Powtarzam: wraku nam sowieci nie chcą oddać i zginęli ludzie którzy mieli coś do powiedzenia w kwestii smoleńskiej. Takie są fakty.
                            Nie będę kopał się z koniem/ przepraszam z tobą. :) Wolę sobie pograć w literki na kurniku... :)
                            • Gość: nuda Re: fakty? IP: *.free.aero2.net.pl 05.02.13, 18:48
                              w epitety i obrażanie nie wchodzę, dziękuję.

A ja powtarzam (zresztą zgadzając się z Tobą!!!), że to nie są fakty, a tylko spekulacje, bo nikogo tam nie było. Skoro są to spekulacje to nie mogą być to fakty. To nic innego jak spiskowe teorie.
                              To że wraku nam sowieci nie oddadzą (na razie) to też w pewnym sensie (!) dobrze, bo potem problemem będzie co z nim zrobić - są też poglądy, by z niego muzeum zrobić... a jakby trochę poszukać to i pewnie chętny na zrobienie z niego świątyni by się znalazł :D
                              • Gość: domino Re: fakty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.13, 19:12
                                Ty nawet nie wiesz ile teorii spiskowych to czysta prawda - albo wiesz o tym doskonale ale ktoś ci płaci aby zaciemniać ludziom wgląd na to...
                                • Gość: nuda Re: fakty? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.02.13, 20:24
                                  Taaaaa :D ktoś mi płaci, bo kwestionuje celowość wywalania duzej kasy z budżetu na badanie wypadku? Jeśli juz to raczej spiskowcom płacą, by ktoś miał zajecie. Tak na logikę. Tak, jeśli za 5 lat muzulmani jak w tym zarcie- oświadcza, ze wysadzili samolot to potwierdzę, ze to zamach, ale póki co nie ma najmniejszego dowodu na to, wiec po co wyrzucać pieniądze publiczne w błoto? poza tym jak to mówią w kazdej bajce jest odrobina prawdy... :) lubię bajki, ale nimi nie żyje.
                                  • Gość: domino Re: fakty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.13, 20:41
                                    lubię bajki, ale
                                    > nimi nie żyje.

Żyjesz Muminku tymi bajkami. :)
                                    • Gość: nuda Re: fakty? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.02.13, 20:52
                                      :D ok, byleby tylko przestali wyrzucać kasę na badania tego wypadku. A ja żyje tymi "bajkami", gdzie mam konkretne dowody, a Wy żyjecie ta rzeczywistością, która zostanie wytworzona przez Wasze insynuacje, spiskowe teorie ;)
                                • Gość: niestety Re: fakty? IP: *.dynamic.chello.pl 06.02.13, 21:57
                                  Podziwiam cie domino za twoją niewiarygodną cierpliwość, jaką wykazujesz w dyskusji z umysłowym betonem. Niestety beton, cokolwiek by robić, pozostanie betonem.
                                  • Gość: nuda Re: fakty? IP: *.free.aero2.net.pl 06.02.13, 22:29
                                    beton? leming? rozumiem, że poza epitetami trudno o coś konstruktywnego? ;) ale rzeczywiście trudno dyskutuje się z kimś kto myli fakty z insynuacjami i jeszcze brnie w zaparte, że to nie insynuacje (choć wcześniej sam tak to określił) lecz fakty. Ale nie nazwałbym domino "betonem" - kwestia wyjaśnienia i dyskusji.
                                    • Gość: domino Re: fakty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.13, 09:42
                                      beton? leming? rozumiem, że poza epitetami trudno o coś konstruktywnego?

Ty nuda chcesz konstruktywnej dyskusji podczas gdy fakty nazywasz insynuacjami? Każdy zdrowo myślący człowiek odpuści sobie gadkę z tobą po krótkiej wymianie zdań. Beton i leming to łagodne określenia, wręcz pieszczotliwe. :) Ja bym w tym wypadku użył innych ale sobie odpuszczę. :)
                                      • Gość: nuda Re: fakty? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.13, 10:44
                                        fakt jest niepodważalny, bo istnieje na to konkretny dowód. Zresztą sam napisałeś, że fakty są takie jak wyżej wymieniliśmy reszta to insynuacje. Więc nie nazywaj insynuacji faktami. Z faktami się nie dyskutuje. Faktem jest, że była mgła - fakt, samolot się rozbił - fakt, nikt nie przeżył- fakt, nikogo z nas tam nie było - fakt. A cała reszta to insynuacje, przypuszczenia.
                                        • Gość: domino Re: fakty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.13, 11:03
                                          Fakty są takie, że sowieci nie chcą oddać wraku i zginęli ludzie którzy mieli zeznawać w sprawie smoleńskiej czyli coś tu śmierdzi na kilometr. A co do reszty twoich wypocin to sorry ale już mi się nie chce z tobą gadać - strata czasu i energii.
                                          • Gość: nuda Re: fakty? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.13, 11:34
                                            "śmierdzi na kilometr" idealne potwierdzenie insynuacji :D
                                  • Gość: domino Re: fakty? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.13, 09:32
                                    Podziwiam cie domino za twoją niewiarygodną cierpliwość, jaką wykazujesz w dyskusji z umysłowym betonem. Niestety beton, cokolwiek by robić, pozostanie betonem.

A ja sobie odpuściłem bo wierszyk sobie przeczytałem. :)

"Nie nowina, że głupi mądrego przegadał;
                                    Kontent więc, iż uczony nic nie odpowiadał,
                                    Tym bardziej jeszcze krzyczeć przeraźliwie począł;
                                    Na koniec, zmordowany, gdy sobie odpoczął,
                                    Rzekł mądry, żeby nie był w odpowiedzi dłużny:
                                    "Wiesz, dlaczego dzwon głośny? Bo wewnątrz jest próżny."
                                    • Gość: nuda Re: fakty? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.13, 10:51
                                      uwielbiam ten wierszyk - tyle że on dowodzi moich racji :)

To jest wiersz, a w wierszu trzeba umieć czytać między wersami. Spójrz na charakter dysputy: a) głupiego: emocjonalna, niemertytoryczna, "krzykliwa", "z epitetami"
                                      b) mądrego: merytoryczna, konkretna, bez wyzwisk

No i teraz jaka jest Twoja dyskusja? kto używa "epitetów"?
                                      • Gość: :) Re: fakty? IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.13, 20:02
                                        NUDA, ten to trafił nickiem w sedno swojej osobowości :)
                                        • n.u.d.a Re: fakty? 07.02.13, 21:54
                                          gdybym pisał "od rzeczy" to uznalibyście za bezsensowne dyskusje ze mną (na przykładzie dyźka, z którym nikt o Kościele dyskutował nie będzie). A że jednak "coś w tych moich wypowiedziach jest" to zobacz jak długie są wymiany zdań (a co za tym idzie - chyba nie do końca jestem taki nudny ;) ), a jak już ktoś nie ma argumentów to jakieś epitety się posypią (w to akurat nie wchodzę i na tak niski poziom dyskusji patrzę z politowaniem... to jest dopiero nudne :D : "lemingi", "betony" i co tam jeszcze).
      • Gość: chupakabra777 Re: Trwa debata smoleńska - 5.02.2013 IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.13, 14:41
        Jakimi kwalifikacjami dysponujesz - kierowco - żeby debatę nazywać propagandą ? Sprawność w operowaniu lewarkiem skrzyni biegów pozwala ci na wyciąganie wniosków z zakresu aerodynamiki ? :) Twój tekst - to dopiero propaganda !!!
        • Gość: nuda Re: Trwa debata smoleńska - 5.02.2013 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.13, 15:03
          jeśli uważasz, że mój tekst to propaganda to chyba nie mamy o czym dyskutować. Tylko jak kiedyś zrobisz prawo jazdy to proszę - nie jedź szybko podczas mgły, gdy na drodze będą inne samochody. Nie chodzi o Ciebie. Poniesiesz skutki swoich nieodpowiedzialnych działań, ale ucierpią na tym inne osoby. I żadne prawa fizyki czy aerodynamiki Ci nie pomogą! nie uchronią Cię przed wypadkiem, gdy nagle będzie ostry zakręt...
          • Gość: fascynacja do nudy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.13, 15:20
            nuda ośmieszasz się na forum taki z ciebie ekspert jak z koziej dupy trąba. Na wszystkim sie znasz jak żaba na orzechu. Nie szkoda ci życia tracić na necie. Poszukaj może znajdziesz przyjaciół. Idź na browarka jest karnawał a ty tylko piszesz na forum jak pi.... Nuda jesteś właśnie taką pie...ną nudą.
            • Gość: nuda Re: do nudy IP: *.free.aero2.net.pl 05.02.13, 17:05
              fascynacjo, dziękuję Ci za troskę, ale niepotrzebnie się martwisz. Co prawda jestem uparty, ale przy tym optymistyczny i skory do pomocy, więc raczej na brak przyjaciół nie narzekam (choć nie są to koledzy "od browarka"). Natomiast co do tego, że nie jestem żadnym ekspertem to niestety czysta manipulacja z Twojej strony. Napisałem wprost, że ekspertem nie jestem! Wypowiadam się w wątkach, w których mam ochotę i mam co powiedzieć, w których mogę z kimś polemizować, ale nie na "epitety" a merytorycznie, więc porównania do żaby i dyskusje na tym poziomie mnie nie interesują. A ton Twojej wypowiedzi tylko o Tobie świadczą... niestety niezbyt dobrze :(
            • Gość: kioto Re: do nudy IP: *.opera-mini.net 05.02.13, 23:30
              Nie nie. To ty, sekto PISmoleńska kompromitujesz się dzień po dniu. Cała Polska się z was śmieje. Nie wyszła teoria o helu, sztucznej mgle, to teraz wybuch. Jeśli i to nie wyjdzie to pojawi się teoria o Elvisie.
          • Gość: @ nuda Re: Trwa debata smoleńska - 5.02.2013 IP: *.96.232.61.tvksmp.pl 05.02.13, 19:56
            klepiesz i klepiesz o tej mgle w kółko
            nie wiesz nawet, że - z punktu widzenia Anodiny i Millera - to nie mgła miała decydujące znaczenie dla widoczności, a podstawa chmur
            ps coraz bardziej niedouczonych tutaj nasyłają ;-)
            • Gość: nuda Re: Trwa debata smoleńska - 5.02.2013 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.02.13, 20:47
              No to masz dowód, ze nikt mnie nie nasłał. Dla mnie istotne jest to, ze to był wypadek i naprawdę mało mnie obchodzi kto jaki czynnik uznał za kluczowy lub jak go nazwał. Jak dla mnie gdyby nie było mgły to widzieliby ziemie i nie zeszli tak nisko, a ze nie widzieli to samolot się rozbił, a teraz panstwowa kasę wyrzucają na bzdurne badania :(
              • Gość: @ nuda Re: Trwa debata smoleńska - 5.02.2013 IP: *.96.232.61.tvksmp.pl 05.02.13, 21:35
                a nuda dalej swoje: mgła rządzi :-)

dowiedz się nudo, że wg Anodiny i Millera bez mgły też by zginęli
                jesteś zaskoczony? to się nazywa popularnie, lecz błędnie dysonansem poznawczym ;-)

ps możesz mi wierzyć lub sprawdzić u źródeł
                • Gość: nuda Re: Trwa debata smoleńska - 5.02.2013 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.02.13, 21:45
                  Juz Ci napisałem, ze dla mnie nie ma to znaczenia jak to się nazywa i jak kto klasyfikuje stopniowanie kryterium przyczyn tego wypadku. Bez mgły by nie zginęli, zerknalem w raport prokuratury wojskowej i potwierdza, ze była slaba widoczność, przez mgle i niska podstawę chmur.
          • Gość: driver Re: Trwa debata smoleńska - 5.02.2013 IP: *.dip.t-dialin.net 08.02.13, 20:51
            Gość portalu: nuda napisał(a):

> jeśli uważasz, że mój tekst to propaganda to chyba nie mamy o czym dyskutować.
            > Tylko jak kiedyś zrobisz prawo jazdy to proszę - nie jedź szybko podczas mgły,
            > gdy na drodze będą inne samochody. Nie chodzi o Ciebie. Poniesiesz skutki swoic
            > h nieodpowiedzialnych działań, ale ucierpią na tym inne osoby. I żadne prawa fi
            > zyki czy aerodynamiki Ci nie pomogą! nie uchronią Cię przed wypadkiem, gdy nagl
            > e będzie ostry zakręt...

Nuda masz zdecydowanie racje. Ale chyba faktycznie nie masz z kim dyskutować. Przecież to nietolerancyjny pieniacz, który się ekscytuje fanatycznie polityką.
    • Gość: 0^0 nuda 0^0 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.02.13, 14:56
      ja cię obserwuję od dawna ;;)
      • Gość: gościu Re: nuda 0^0 IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.13, 19:10
        Nuda stał się specjalistą od katastrofy smoleńskiej .Od Millera i rzecznikiem spraw rządowych.
        • Gość: nuda Re: nuda 0^0 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.02.13, 20:54
          Przeczytaj jeszcze raz ten watek :) ze zrozumieniem :)
          • Gość: @ nuda Re: nuda 0^0 IP: *.96.232.61.tvksmp.pl 05.02.13, 21:22
            nie przynudzaj, tylko odpowiedz -
            co było ważniejsze wg Anodiny i Millera: mgła czy niska podstawa chmur?
            ze zrozumieniem i wężykiem ;-)
    • Gość: taki tam sobie... Re: Trwa debata smoleńska - 5.02.2013 IP: 188.95.29.* 05.02.13, 19:10
      "Debatę transmituje telewizja TRWAM - i tylko ta !
      Oto obraz "polskich" mediów !"

...i wystarczy,a debata niech sobie trwa.
      • Gość: gościu Re: Trwa debata smoleńska - 5.02.2013 IP: *.dynamic.chello.pl 05.02.13, 19:17
        Dobrze ,że jest telewizja TRWAM ,to chociaż zobaczymy.Koniec bajki o Donaldzie i jak się kojarzy zielona wyspa w Stanach.Z Portugalią.
        • Gość: franek kimono Re: Trwa debata smoleńska - 5.02.2013 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.02.13, 21:33
          może mi ktoś powiedzieć jacy to niezależni eksperci zabierają głos w tej debacie?
          i od czego są ekspertami??
          • Gość: @ franek Re: Trwa debata smoleńska - 5.02.2013 IP: *.96.232.61.tvksmp.pl 05.02.13, 21:38
            franek jest wyjątkowym leniem ;-)
          • Gość: kioto Re: Trwa debata smoleńska - 5.02.2013 IP: *.opera-mini.net 05.02.13, 23:33
            Jak to? Nie znasz światowej sławy ekspertów maścierewicza? No właśnie....nikt nie zna:)
            • Gość: do kioto alias fsb Re: Trwa debata smoleńska - 5.02.2013 IP: *.96.232.61.tvksmp.pl 06.02.13, 00:15
              przypomnij, ilu było ekspertów "światowej sławy" w komisji Millera?
              ilu profesorów? i dlaczego tylko jeden? w dodatku - inżynier drogownictwa
              • Gość: malkowicz Re: Trwa debata smoleńska - 5.02.2013 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.02.13, 15:06
                tacy eksperci jak z koziej du*y trąbka
        • Gość: Zenon Re: Trwa debata smoleńska - 5.02.2013 IP: *.play-internet.pl 06.02.13, 08:46
          @ gościu
          Masz rację - całe szczęście że mamy TV TRWAM i że tylko w niej te bzdury pokazują.
          Czołem!
          • Gość: :)))) Re: Trwa debata smoleńska - 5.02.2013 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.02.13, 08:50
            kolejny leming? :))))))
            • Gość: do lemingów Re: Trwa debata smoleńska - 5.02.2013 IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.13, 06:15
              Tylko małe sekrety muszą być strzeżone. Wielkie trzymane są w sekrecie dzięki niedowierzaniu opinii publicznej – Marshall McLuhan
              • Gość: nuda Re: Trwa debata smoleńska - 5.02.2013 IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 07.02.13, 07:23
                Masz racje. Cały czas nie mogę uwierzyć, ze Kościół toleruje pseudo-katolickie media ojca dyrektora. Nie tylko toleruje, ale propaguje. W czym tkwi sekret? Kasa?
                • Gość: buachacha Re: Trwa debata smoleńska - 5.02.2013 IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.13, 10:10
                  Chcesz powiedzieć, nuda, że Ojciec Rydzyk działa sekretnie ?
                  • n.u.d.a Re: Trwa debata smoleńska - 5.02.2013 08.02.13, 13:48
                    chcę powiedzieć, że media tego duchownego nie przekazują treści katolickich, choć do takich mediów uzurpują sobie przynależność (czy wręcz monopol). Wręcz bije w nich nawoływanie do nienawiści (nie tylko rasowej, religijnej czy natury seksualnej), ale z błahych powodów odmienności poglądów politycznych. A jednak Kościół nie tylko pozwala na ich działalność, ale wręcz je propaguje lobbując na ich korzyść. I dlatego wierni czują ten dysonans między wiarą wynikającą z Pisma Świętego a obrazem wiary w instytucji Kościoła w Polsce (znam księży, którzy też się temu dziwią i nie rozumieją, bo to są księża z powołania). A że Kościół jest jeden - też mój, więc mnie irytuje, że w tak debilny sposób został wplątany w polityczne przepychanki. I dla walk politycznych odsuwa (jako instytucja) wartości, które reprezentuje.
    • angrusz1 Pan Lasek wybrał prawidłowo 05.02.13, 21:39
      lepiej posiedzieć za kłamstwo niż być ofiara seryjnego samobójcy
      • Gość: nuda wiezienie? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 05.02.13, 21:51
        Od kiedy urzędnik państwowy odpowiada za brednie wypisane w rapotach za gruba kasę? :D :D :D jeśli tak to dostanie cele razem z twórca raportu o likwidacji WSI? :D :D :D
        • Gość: Zen Re: wiezienie? IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 05.02.13, 22:07
          nuda:
          www.uwazamrze.pl/artykul/724046,909451-Alfabet-leminga.html
          :)
          • Gość: ? Re: wiezienie? IP: *.96.232.61.tvksmp.pl 05.02.13, 22:19
            nuda, zdaje się, jest gimnazjalistą i nie pija legalnie "czianti", więc nie może być lemingiem :)
          • Gość: fcb Re: wiezienie? IP: *.opera-mini.net 05.02.13, 23:34
            Łyknąłeś lemindżku, co naPISali?
        • Gość: nuda Re: wiezienie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.13, 10:40
          a tu coś na potwierdzenie (dowód, a nie insynuacja):

www.tokfm.pl/Tokfm/1,103087,13360737,Szef_MON_znowu_przeprasza_za__raport_Macierewicza__.html#BoxWiadTxt
    • Gość: Zen Re: Trwa debata smoleńska - 5.02.2013 IP: *.jasnogorska.trustnet.pl 05.02.13, 21:40
      niezalezna.pl/38091-debata-smolenska-transmisja
      • Gość: kioto Re: Trwa debata smoleńska - 5.02.2013 IP: *.opera-mini.net 05.02.13, 23:37
        Niezalezna.pl, uwazamrze, nasz dziennik, trwam....... Niezła sekta:) daj jeszcze coś z gazety polskiej codziennie łże :)
        • Gość: ! Re: Trwa debata smoleńska - 5.02.2013 IP: *.dynamic.chello.pl 06.02.13, 00:29
          Udowodnij!
          • Gość: gościu Panika w Angorze IP: *.dynamic.chello.pl 06.02.13, 19:47
            Coraz niższa sprzedaż Gazety Wyborczej.I co piszą na necie :Czekałem na to od lat.Nareszcie dobra wiadomość.Nie brałem tego ..........i tu kropki nigdy do ręki.Czym będę palił w piecu.Itp i itd.To tylko krótka lista niezainteresowanych. kioto vel fcb i nuda ,tak samo są rzetelni i prawdomówni.
            • Gość: :) Re: Panika w Angorze IP: *.dynamic.chello.pl 06.02.13, 22:22
              Niedługo Wyborczą można będzie kupić tylko w rezerwacie lemingów :) Za orzeszki lub paluszki, na które wiewiórki mają tylko jedno słowo: łykcik :)))
            • Gość: Niewodniczański To tragedia dla nawiedzonych IP: *.apus-net.pl 06.02.13, 22:23
              Nie ciesz się Miglancu, bo jeśli G.W. padnie to gdzie będziesz wylewał swoje żale.
              No gdzie ?????
              • Gość: :) Re: To tragedia dla nawiedzonych IP: *.dynamic.chello.pl 06.02.13, 22:28
                Nie lękaj się Niewodniczański ! Wpłyniemy na szeroki przestwór internetu, bez pozwolenia Michnika i bez jego bzdetów :)
                • Gość: gościu Mieszko ,Mieszko nasz koleżko IP: *.dynamic.chello.pl 07.02.13, 19:54
                  Młody człowieku ładnie się podszywać pod kogoś.A jeszcze brzydziej wcinać się, w nie swoją gadkę.Niewodniczański ,już ci kiedyś pisałem,że GW nie jest moją jedyną miłością pisania.Póki Milicja Obywatelska będzie rządzić .Tematów nie braknie.Nowości :rząd sprzedaje kolejną transzę akcji PKO BP ,czyli ordynarna wyprzedaż majątku.Druga MSZ cenzuruje Huberta .Usunięty został środek wiersza "zdradzonych o świcie".Niewodniczański tobie to kiedyś zetną głowę .Jak przyjdzie godzina rozliczeń ,za kłamstwa i wypaczenia.
            • ku-tz Re: Panika w Angorze 28.01.14, 21:05
              Mija rok GW ma się dobrze, nie ma natomiast ani Miglanca, ani Niewodniczańskiego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka