Dodaj do ulubionych

Czy MPK znowu dała ciała? System CallPay

20.02.13, 10:32
Skuszony reklamami zamieszczonymi w tramwajach, założyłem konto w CallPay aby korzystać z usługo zaproponowanej przez MPK Częstochowa zakupu biletu przez telefon kom. Przelałem pieniądze i już w tramwaju próbuję dokonać zakupu (pierwszy zakup jakieś 2 mies. temu). Zgodnie z instrukcją wybieram nr linii 1 i czekam, w głośniku coś charczy i po połączeniu. Łączę się drugi raz i jak typowy Polak kombinuję: może dam po jedynce #? Jest, udało się, jeszcze jeden # dla potwierdzenia zakupu i ok. Myślę sobie początki, pewnie system docierają, za chwilę poprawią. No i ostatnio poprawili, po wybraniu 3 i # mam komunikat wybrałeś linię 33 niepoprawny produkt i rozłączenie. Stoję w tramwaju, zwykłego biletu nie mam samej trójki wybrać nie można. Dzwonię do MPK i po kilku odesłaniach pod inne nr (tracę własne pieniądze na połączenia) rozmawiam z Panią: Zgłaszam że nie działa Wam system CallPay. Pani: działa wg raportów z CallPay wszytsko jest ok. Ja: ale czy sprawdzał ktoś z Waszych pracowników, tak zwyczajnie wziął telefon i sprawdził? Pani: Nie bo my nie mamy takiej potrzeby, mamy raporty z firmy CallPay. Ja: Ale mnie nie działa, co mam zrobić, co powiedzieć jak będzie kontrola biletów? Pani: no może coś sprawdzę ale to nie nasza sprawa bo to firma zewnętrzna. Koniec rozmowy. Czyżby zlewanie klienta?
Obserwuj wątek
    • Gość: Szefu Re: Czy MPK znowu dała ciała? System CallPay IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.13, 08:17
      Dzisiaj miałem dokładnie tak samo tyle, że po 3 próbach poddałem się i kupiłem bilet u kierowcy.
      Porażka i totalne olewanie klienta. A co mnie to kur.. obchodzi, że tym się zajmuję zewnętrzna firma? Jadę autobusem czy tramwajem MPK Częstochowa i skoro taka usługa jest to powinna działać albo powinni ją całkiem wyłączyć.
      • lowcadebili3 Re: Czy MPK znowu dała ciała? System CallPay 10.07.13, 09:43
        Nie miałem już czasu z nimi walczyć, dostałem kilka telefonów grzecznościowych że coś działają, że poprawili. Owszem poprawili na tyle że kombinacja z # znów działała, więc czym prędzej 'wyjeździłem' kasę z konta i zrezygnowałem z tej marnej usługi.
        • Gość: Rajek Re: Czy MPK znowu dała ciała? System CallPay IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.13, 11:25
          Korzystam z tej funkcjonalności od kilku miesięcy, nigdy nie miałem problemów, dla mnie to rewelacyjne rozwiązanie, podobnie jak opłata za parking za pomocą telefonu.
          Rzadko jeżdżę komunikacją miejską i rzadko parkuję w strefie i nie muszę pamiętać o bilecie, o noszeniu drobnych itp.
          Mam nadzieję, że to tylko chwilowa awaria i problem naprawią zanim ponownie skorzystam z ich usług :)
          A w MPK to nawet kontrolerzy nie ogarniają tego sposobu płatności, dwukrotnie trafiłem na kontrolę, dwukrotnie pytano mnie czy dostałem SMSa potwierdzającego opłacenie podróży, dwukrotnie takiego SMSa nie otrzymałem, a kontroler poszedł dalej ... z tym, że wg informacji, które znalazłem to kontroler powinien mi podać numer, pod który mam zadzwonić, aby otrzymać wiadomość zwrotną potwierdzającą płatność, oni chyba zakładali, że w momencie rozpoczęcia kontroli i blokady kasowników wiadomość jest wysyłana automatycznie, co chyba nie ma miejsca ... a może się mylę ? Wie ktoś jak to dokładnie wygląda podczas kontroli?
          • lowcadebili3 Re: Czy MPK znowu dała ciała? System CallPay 10.07.13, 11:28
            Z tego co zdążyłem się dowiedzieć, problem jest z tą usługą dla niektórych operatorów np. orange. Z innymi działa poprawnie.
          • diablonetka Re: Czy MPK znowu dała ciała? System CallPay 27.11.14, 13:38
            Tak dokładnie tak jest. Szanowny pan kanar powinien podać nr telefonu pod który dzwonisz (a dokładnie wysyłasz kod) i dostajesz SMS zwrotnego Pt "zakupiono bilet czasowy , ważny do godziny... ". Nie wiem jak wygląda SMS w Częstochowie ale myślę że podobnie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka