Dodaj do ulubionych

Po pożarze przy Wolności

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 21:37
Z jakiego powodu miasto pokrywa pobyt tych ludzi w akademiku? Przecież to
prywatna kamienica Pana Rybickiego i on brał czynsz od tych ludzi. A może z
tego powodu, że Pan Rybicki to NASZ WSPANIAŁY RADNY? To dobra zasada - jak
brać kasę , to ja, jak pomagać, to oni a ja kupię wodę mineralną.
Obserwuj wątek
    • Gość: erty Re: Po pożarze przy Wolności IP: *.juranet.czest.pl 19.07.04, 22:31
      Jak wybuchły bloki to też miasto pomagało. jest taka zasada że gmina odpowiada -
      za warunki lokalowe zameldowanych na jej terenie ludzi i dlatego są lolale
      socjalne.
      • Gość: klituś bajduś Re: Po pożarze przy Wolności IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.04, 22:50
        Czyżby? Gazeta opisywała warunki kobiety, której dach zawalił się na głowę a
        miasto wsadziło własną głowę w piasek.Ale ona nie była RADNĄ.
        [OT] radny Rybicki usilnie starał się przekształcić ścianę kamienicy od strony
        placu dworcowego (czy jak mu tam) w sklepy i tym podobne. Nie bardzo się to
        udało, sądzę, że teraz będzie już łatwo, MIASTO pomoże. A może tym
        pokrzywdzonym ludziom (zalano im cały dobytek) udzieli pomocy nieoprocentowanej
        Jasna Góra? Tak miłosierna ostatnio i chętna w udzielaniu pomocy -pożyczek.
        • Gość: xx CZERWONI WON Z MIASTA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 01:42
          juz widac co zrobia z ludźmi, którzy nie maja sie gdzie podziac, czerwoni w tym
          miescie, jakby nie daj Boże doszli do władzy.
          skąd sie jeszcze biora tacy czerwoni debile na tym forum? przeciez macie 5
          procent i nikt was nie chce?
          miasto ma pomaGAc ludziom od tego jest - pomogło wczesniej ludziom ze spalonej
          kamienicy Cymermana. Ludzier nie sa niczyja własnościa - sa tylko lokatorami,i
          nie ma znaczenia gdzie: w prywatnym czy gminnym.
          CZERWONYM NA POHYBEL!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: Zibi Głos Jasnej Góry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.04, 05:11
            Wypowiedź niejakiego, za przeproszeniem, XX jest tworem chorobliwej wyobraźni
            biednego i zarazem ciężko upośledzonego człowieka, przesiąkniętego
            ksenofobizmem oraz nienawiścią ziejącą z murów rzekomo bogobojnej Jasnej Góry.
            Całe szczęście, że takich ludzi, wymagających bezwzględnego leczenia, pozostała
            niewielka garstka.
            Przesyłam wyrazy uznania dla Prezydenta Wrony i Zarządu Miasta za wyjątkowo
            życzliwe zajęcie się losem lokatorów nieszczęsnej kamienicy w al. Wolności.
    • Gość: qbuś Re: Po pożarze przy Wolności IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 20.07.04, 14:13
      Nie wiem jak jest w przypadku Pana Rybickiego, ale w większości prywatnych
      kamienic czynsz wystarcza tylko na pokrycie bieżących wydatków. Każdy większy
      remont to pieniądze, które musi wyłożyć właściciel. Dlatego miasto powinno
      pomóc tym ludziom przynajmniej do czasu zakończenia remontu, bez względu na to,
      czy jest właścicielem tego budynku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka