Dodaj do ulubionych

Chcecie zobaczyć "Fahrenheit 9/11" w Cz-wie ?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.04, 23:28
Nic z tego !

Kino "Wolność" w ogóle nie zamierza wyświetlać tego filmu !

Według mnie - to po prostu skandal !

Zróbmy coś !

Dzwońcie do kina pod numer 324 62 48 i pytajcie dlaczego olali film
nagrodzony Złotą palmą na festiwalu w Cannes .
Obserwuj wątek
    • Gość: Boki Re: Chcecie zobaczyć "Fahrenheit 9/11" w Cz-wie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.04, 09:33
      Nie ma sie co obawiać, zapewne film pokaże OKF, ewentualnie w troche
      późniejszym terminie.

pozdr..
    • Gość: xx Re: Chcecie zobaczyć "Fahrenheit 9/11" w Cz-wie ? IP: *.icis.pcz.pl 25.07.04, 11:15
      Dla normalnego widza ten film sie nie nadaje, wiec sie nie dziwie.

Nadzieja jest w OKF.

Pozdrawiam,

• snoopyblue Re: Chcecie zobaczyć "Fahrenheit 9/11" w Cz-wie ? 25.07.04, 15:05
      no cóż... może gdyby było tam coś związanego z katolicyzmem , to może by wyświetlili :/ w końcu dyrektor teatru też się zmienił , bo było za mało repertuaru pod dyktando JG :/
      • Gość: xx Re: Chcecie zobaczyć "Fahrenheit 9/11" w Cz-wie ? IP: *.icis.pcz.pl 25.07.04, 15:44
        Tobie tylko jedno w glowie kolego - a tak naprawde to bardzo specyficzny film o
        wyraznympolitycznym nastawieniu. Zreszta pal licho to nastawienie, ale to
        naprawde nie jest gatunek ktory jest w stanie przyciagnac wiekszej liczby
        widzow. Nadaje sie w sam raz do okf.

Pozdrawiam,

• snoopyblue Re: Chcecie zobaczyć "Fahrenheit 9/11" w Cz-wie ? 25.07.04, 20:42
          fakt faktem w naszym kinie filmy wchodzą z 1-2 tygodniowym opóźnieniem do reszty kraju , albo nie wchodzą wogóle .
      • Gość: misiek snoopy=snopek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.04, 23:10
        jestes debilem: OKF jest kinem finansowanym przez Wronę. Kino Wolność - to
        prywatna inicjatywa. I jak wyglądasz dupku?
        • lookas.prv.pl Re: snoopy=snopek 26.07.04, 00:33
          wyjdź z sali, bo robisz oborę

------------------------------------------
          www.lookas.prv.pl
          • snoopyblue Re: snoopy=snopek 27.07.04, 15:52
            widzę , że coniektórzy nie myją uszu i słyszą co mówi się po cichu , a są to przeważnie te prawdziwe fakty i powody wielu decyzji . mówi się trudno . powodzenia , żyjcie słodko jak w Matrixie .
    • Gość: thedude Re: Chcecie zobaczyć "Fahrenheit 9/11" w Cz-wie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.04, 17:09
      kiepski, kłamliwy film. Typowa lewacka propaganda.
      • snoopyblue Re: Chcecie zobaczyć "Fahrenheit 9/11" w Cz-wie ? 25.07.04, 21:19
        a filmy typu "Armagedon" nie są propagandą ? tam też Amerykanie ratują całą ziemię i jakoś wszyscy lecą na takie bajki do kina :]
        • Gość: misiek snoopy=snopek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.04, 23:13
          do Iraku naszych chłopców zagnala czerwona banda Millera. i jak wygladasz dupku?
        • Gość: thedude Re: Chcecie zobaczyć "Fahrenheit 9/11" w Cz-wie ? IP: 217.96.15.* 26.07.04, 08:39
          no nie mieszajmy tutaj gatunków. F9/11 powstał wiadomo w jakim celu a z metod w
          nim uzytych na pewno dumni byli by towarzysze z dawnego zsrr.
          • Gość: xx Re: Chcecie zobaczyć "Fahrenheit 9/11" w Cz-wie ? IP: *.icis.pcz.pl 26.07.04, 10:36
            Ale ten Armageddon to tez przyklad takiej hiper-Amerykanskiej propgandy.

Wcale nie lepszy od tego co bylo w ZSRR.

Pewne sprawy sa wieczne. Szczegolnie ze teraz USA w wielu sprawach upodobnilo
            sie do bylego ZSRR.
            • snoopyblue Re: Chcecie zobaczyć "Fahrenheit 9/11" w Cz-wie ? 27.07.04, 15:57
              No dokładnie . Amerykanie nakręcili "Armagedon" , a ruscy dawno temu "Czterech pancernych" - film równiez uznany przez wielu znawców jako ówczesną propagandę .
              • Gość: xx Re: Chcecie zobaczyć "Fahrenheit 9/11" w Cz-wie ? IP: *.icis.pcz.pl 27.07.04, 17:46
                Ok ok - ale Czterech Pancernych nakrecili Polacy, a nie Ruscy.

Tyle to wypadaloby wiedziec :)))

Pozdrawiam,

• mmaly Re: Chcecie zobaczyć "Fahrenheit 9/11" w Cz-wie ? 25.07.04, 22:26
        > kiepski, kłamliwy film. Typowa lewacka propaganda.

Kochany kolego. Bardzo bym chciał, żeby było tak, jak piszesz.
        Ale gdy zaczynała się inwazja Iraku zrozumiałem z przerażeniem jedno. Że telewizja Fox News to propaganda. Oglądałem wtedy telewizję kilkanaście godzin na dobę: CNN, Fox News, Chinese TV9, TV Nile International. I niestety, nigdzie nie było tak kłamliwej propagandy, jak na FOX News. To się po prostu widziało w stylu. Typowe chwyty propagandowe - pisałem z tego i pracę licencjacką, i magisterską.
        A chciałbym, by było tak jak piszesz, bo miałbym jako najeźdźca trochę czystsze sumienie. Niestety, nie mam. A najgorsze, że boję się co będzie dalej i jakie potwory przyszłości zbudziła bezmyślna administracja amerykańska.
        Film widziałem już. Prawda jest pewnie gdzieś po środku. Ale nawet jeśli założyć, że to lewacka propaganda, warto to zobaczyć. Specyficznie zrobiony. Wbrew przerażającej tematyce, z dużym jajem.
        • Gość: thedude Re: Chcecie zobaczyć "Fahrenheit 9/11" w Cz-wie ? IP: 217.96.15.* 28.07.04, 11:21
          Co bys drogi kolego nie napisal F9/11 to jest tylko i wyłącznie film
          propagandowy. Z olbrzymią ilośią przeinaczeń, pomijania , kłamliwych komentarzy.
          A tworczosc pana Moore'a ogladam od jakiegos czasu na explorerze i wiem jakie
          ten czlowiek ma poglady.
          Pzd.
          • v.ci do thedude i innych krytyków 30.08.04, 18:40
            Gość portalu: thedude napisał(a):

> Co bys drogi kolego nie napisal F9/11 to jest tylko i wyłącznie film
            > propagandowy. Z olbrzymią ilośią przeinaczeń, pomijania , kłamliwych
            komentarzy

Masz rację - Moore skłamał . Gdy chodziło o wspólne interesy między rodzinami
            Bushów i bin Ladenów pomylił się aż o 0,3 mld $ . W rzeczywistości chodziło o
            kwotę "zaledwie" 1,1 mld $ ...
    • redakcja_czestochowa Re: Chcecie zobaczyć "Fahrenheit 9/11" w Cz-wie ? 26.07.04, 16:24
      Zapytaliśmy o to u żródła, czyli szefa firmy, prowadzącej kino w filharmonii
      Odpowiedź na stronie:

miasta.gazeta.pl/czestochowa/1,35270,2198524.html
      • Gość: OLEK Re: Chcecie zobaczyć "Fahrenheit 9/11" w Cz-wie ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.04, 12:12
        A może podajcie link, gdzie na sieci mozna ściągnąć w wersji divx.
        Wszyscy sobie za darmo obejrzą....
        I po co nam kina?
        • snoopyblue Re: Chcecie zobaczyć "Fahrenheit 9/11" w Cz-wie ? 27.07.04, 15:58
          Gość portalu: OLEK napisał(a):

> I po co nam kina?

dla rozwoju kultury i przeciwdziałania piractwu .
          • Gość: V.C. Re: Chcecie zobaczyć "Fahrenheit 9/11" w Cz-wie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.07.04, 23:55
            A więc - udało się !

Do zobaczenia w kinie " Wolność" : 7 sierpnia , w sobotę , godz. 22.30

PS Ciekawe , czemu tak późno ? Momenty będą , czy co ? ;-)

• Gość: uma Re: Chcecie zobaczyć "Fahrenheit 9/11" w Cz-wie ? IP: *.pl / 80.48.252.* 28.07.04, 17:21
              W OKF będzie grany w sierpniu przez dwa tygodnie. Chyba wszyscy chętni zdążą
              obejrzeć ? O co tyle halasu ?
              • Gość: V.C. Re: Chcecie zobaczyć "Fahrenheit 9/11" w Cz-wie ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.04, 12:10
                Czy Bush przyjdzie na premierę 'Fahrenheita'?
                PAP

Michael Moore, reżyser głośnego i kontrowersyjnego filmu "Fahrenheit 9.11"
                będzie musiał pogodzić się z nieobecnością prezydenta George'a W. Busha na
                premierze swego dzieła w Crowford w Teksasie :-(

Bez względu na bardzo krytyczną wobec Busha wymowę filmu, Moore zaprosił
                prezydenta na projekcję w Crawford, przewidzianą na środę wieczorem.
                Rzeczniczka Białego Domu dała jednak wyraźnie do zrozumienia, że Bush nie
                pojawi się na pokazie.

Moore napisał w liście otwartym do Busha, że prezydenckie wakacje na ranczo w
                Crawford są idealną porą na obejrzenie filmu "Fahrenheit 9.11". "Jeśli
                łaskawie przyjmie pan moje zaproszenie, będę mógł panu osobiście podziękować
                za to, że należy pan do (...) aktorów w tym filmie. I bądźmy szczerzy - ma
                pan najzabawniejsze kwestie" - napisał reżyser w liście otwartym.

Twórca "Fahrenheit 9.11" - druzgocącej satyry na George'a W. Busha - jest
                jedną z gwiazd obradującej w Bostonie krajowej konwencji Partii
                Demokratycznej. We wtorek zasiadł tam na honorowym miejscu - w loży obok
                byłego prezydenta Jimmy'ego Cartera i jego małżonki Rosalyn.

"Fahrenheit 9.11" jest pierwszym w historii filmem dokumentalnym, który w USA
                zarobił ponad 100 milionów USD.

Nagrodzony Złotą Palmą w Cannes film Moore'a analizuje sytuację w USA po
                atakach na World Trade Center, politykę George'a Busha w Afganistanie i Iraku
                oraz związki jego rodziny z klanem bin Ladenów. (PAP)

• Gość: V.C. Szymańczak o "Fahrenheit 9/11" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.07.04, 00:05
                  Byłem w trakcie przygotowywania tekstu o 35 rocznicy lądowania Amerykanów na
                  księżycu (niebawem na łamach GLOBAL). Przechodząc jednak koło jednego z
                  warszawskich multipleksów pomyślałem sobie, że może jednak warto to zobaczyć.
                  Domyślacie się zapewne, że chodzi o najnowsze dzieło Pana Michaela Moore'a
                  czyli o Fahrenheit 9/11.

Po przeczytaniu artykułu “Terroryści w maskach polityków” autorstwa mojej
                  redakcyjnej koleżanki Magdy Ziemby pomyślałem, że jako amerykanofil, jak mnie
                  kiedyś nazwano, muszę film obejrzeć. Jak pomyślałem tak zrobiłem. Wzbogacony
                  duchowo o opinie wielu znamienitych osób które miały okazję dzieło ujrzeć
                  przede mną zasiadłem wygodnie w klimatyzowanej sali czekając na projekcję. Po
                  15 minutach reklam oczom moim ukazał się para-dokumentalny obraz którego twórcy
                  zdawał się przyświecać jeden cel. Zrobić z prezydenta Busha kompletnego idiotę.
                  I co? No i udało się. Nie znam Pana George W. Busha osobiście co zgodnie z
                  moimi poglądami uniemożliwa mi ocenę jego osoby, gdybym jednak miał wyrobić
                  sobie pogląd na temat tego dżentelmena po obejrzeniu tego filmu to nie byłby to
                  pogląd pozytywny.

Tutaj jednak należy wtrącić małe “ale”. Moore nigdy nie krył co było celem jego
                  filmu i do czego dążył. Zatem wzięcie wszystkiego co w filmie widziałem za
                  dobrą monetę to chyba też byłaby przesada. Nawet jednak przy uwzględnieniu tej
                  poprawki smutna refleksja zdaje się nasuwać. Nawet jeśli tylko 20% tego filmu
                  to prawda, to Boże miej w opiece nas i Amerykę.

Tak się złożyło, że tuż przed seansem

• Gość: Wlodek Re: Szymańczak o "Fahrenheit 9/11" IP: *.vf.shawcable.net 31.07.04, 04:13
                    Swoje zdanie o "dziele" wyrazilem na cwntralnym forum Gazety.
                    Ale powtorze.
                    Przy pomocy slowa i obrazu mozna z kazdego zrobic kompletnego debila.
                    Nie potrzeba do tego specjalnego przygotowania.
                    Autor "dziela" nawet specjalnie sie nie kryje z tym, ze chcial Busha
                    sponiewierac, a w nomentach kiedy zarzucaja mu klamstwa i brednie to
                    autor "dokumentu" mowi.
                    Przeciez to film, a nie dokument. To cos takiego jak Klewki Leppera.
                    Bush w praktyce nie moze sie bronic, bo na dobra sprawe nie ma jak.
                    Jest w identycznej sytuacji jak Clinton z cygarem w ustach Moniki L.

teraz wypada tylko poczekac na nastepny prawdziwy film zrobiony przez
                    wielbiciela republikanow.
                    W gruncie rzeczy rozgrywka wewnatrz amerykanskiego podworka politycznego z
                    uzyciem nowego srodka wyrazu.
                    • Gość: V.C. Polecam ten artykuł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.04, 01:12
                      serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34474,2211261.html?as=1&ias=2

Mam nadzieję , że wszyscy spotkamy się kinie w sobotę o 22:30.

Pozdrawiam,
                      V.C.
                      • Gość: xx Re: Polecam ten artykuł IP: *.icis.pcz.pl 05.08.04, 15:21
                        Ja sie nie wybieram - wole pojsc 24-go na film o Metallice :))
    • czahra Re: Chcecie zobaczyć "Fahrenheit 9/11" w Cz-wie ? 05.08.04, 15:31
      częstochowa to troche większa wieś....bedziemy mieli kino chyba objazdowe
      • Gość: V.C. Kolejny artykuł o filmie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.04, 14:12
        www.iwkip.org/tygodnik/index.php?id=4
        • Gość: V.C. Od jutra w OKF-ie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.04, 16:11
          :-)
          • v_c Re: Od piątku w OKF-ie 20.08.04, 16:33
            Seanse o 16.30 i i 20.30 . We wtorek o 14.30 .
            • v.ci Złote myśli prezydenta 30.08.04, 00:44
              "Nasi wrogowie wykazują inicjatywę i pomysłowość - tak jak my. Nie przestają
              szukać nowych możliwosci szkodzenia naszemu krajowi - tak jak my"

G.W.Bush

• v.ci Seans w poniedziałek - 20:30 30.08.04, 17:03
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka