bierzmowanie_szybkie 05.07.13, 13:57 Witam, gdzie można uzyskać w Częstochowie bierzmowanie od ręki. Bardzo potrzebuje szybko dostać papierek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eufrazja Re: Szybkie bierzmowanie 05.07.13, 15:41 A jest coś takiego jak bierzmowanie od ręki? A jednak papierek okazał się niezbędny ehh.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do w.w. Re: Szybkie bierzmowanie IP: *.adsl.inetia.pl 05.07.13, 18:18 ja ci mogę zaproponowac szybki papierek toaletowy abys sie dokladnie podatrl!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawsze-inna Re: Szybkie bierzmowanie IP: *.42.12.8.alfanet24.pl 05.07.13, 19:22 Widać jak bardzo poważnie traktują ludzie sakramenty.ale u nas tak to juz jest,że dla jednego to jest sakrament a dla drugiego tylko papierek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poborzny Re: Szybkie bierzmowanie - tylko z M.B i Ł.W. IP: *.yolau.net 05.07.13, 22:05 Wszyscy od dawna doskonale wiedzą, że w $prawach $akrametów i napojów liturgicznych niezawodny jest Marek Balt i Łukasz Wabnic. Mają wielką siłe przebicia gdy jeden trzyma a drugi daje pozór. Papierki, które oni wydają są mocne, tylko trzeba chować przed wymiarem sprawiedliwości. Toto se nedá naučit, s tím se musíte narodit. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxxxx Re: Szybkie bierzmowanie - tylko z M.B i Ł.W. IP: *.96.230.227.tvksmp.pl 05.07.13, 22:50 zalatwisz na Jasnej Górze ,sama tam sobie załatwiłam Odpowiedz Link Zgłoś
bramaadama Re: Szybkie bierzmowanie - tylko z M.B i Ł.W. 05.07.13, 22:58 Polecam klatkę w Zoo i szybki numerek.www.papilot.pl/pogotowie-erotyczne/14429/SZYBKI-NUMEREK-Jakie-pozycje-wybrac-Gdzie-sie-kochac-Dlaczego-warto.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawsze-inna Re: Szybkie bierzmowanie - tylko z M.B i Ł.W. IP: *.42.12.8.alfanet24.pl 05.07.13, 22:59 oooo fajna reklama Jasnej Góry.............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m. oherowy berecik Pędzikiem na Jasną tam dają od ręki IP: *.dynamic.chello.pl 05.07.13, 23:15 Bierzmowanie i ślub.Wystarczy tylko zaświadczenie z gminy.Że nikt nie należał z rodziny do PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośćććć Re: Szybkie bierzmowanie - tylko z M.B i Ł.W. IP: *.wroclaw.mm.pl 06.09.13, 20:08 a jak załatwiłaś tak szybko?? podobno trzeba jakieś przygotowania teraz robić. proszę podaj więcej informacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bezbierzmownik Re: Szybkie bierzmowanie - tylko z M.B i Ł.W. IP: 212.87.246.* 06.09.13, 20:12 A ja sam nie wiem dlaczego w dzieciństwie nie byłem poddany bierzmowaniu.Nawet nie wiem prawdę mówiąc na czym ten obrządek polega. Coś mi się kojarzy,że ksiądz musi klepnąć w twarz bierzmowanego.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxxx Re: Szybkie bierzmowanie - tylko z M.B i Ł.W. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.13, 20:44 Jak cię pleban walnął w mordę to straciłeś pamięć. Odpowiedz Link Zgłoś
dyziek_o Re: Szybkie bierzmowanie - tylko z M.B i Ł.W. 07.09.13, 09:07 A do czegórz Ci toto potrzebne?! Poważnie pytam. Nie byłem nigdy bierzmowany i w życiu mi to potrzebne nie było. W/g mnie, - to kolejny sposób na wyłudzanie pieniędzy od społeczeństwa. Ośmielę się nawet podejrzewać, że jeśli tego papierka nie będziesz posiadał/a a dziesięciorga przykazań w miarę sił i środków przestrzegał/a - i tak się do nieba dostaniesz. Albo i nie. Bo gwarancji, że ów Eden istnieje nie masz. Jesli zaś istnieje, ponoć Szef miłosiernym jest więc specjalnie trudności Ci robił nie będzie. Najwyżej za trzysta lat łopatą w czyśćcu porobisz. Ale cóż to jest, trzysta lat w stosunku do wieczności. Nie mam racji?! Dyzio. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zawsze-inna Re: Szybkie bierzmowanie - tylko z M.B i Ł.W. IP: *.42.12.159.alfanet24.pl 08.09.13, 16:16 yziek_o napisał: > A do czegórz Ci toto potrzebne?! Zapewne narzeczona na ślub koscielny namawia to i potrzebne.Jedna wielka obłuda z tą wiarą jest.Istotą tego sakramentu jest przekazanie Ducha Świętego, umocnienie wiary oraz uzdolnienie do świadczenia o niej oraz jej obrony. Jednoczy ściślej z Jezusem Chrystusem. Katolika włącza w misję ewangelizacyjną Kościoła katolickiego. W czasie tego sakramentu dojrzałości chrześcijańskiej Duch Święty pomnaża w nas swoje dary: mądrość, rozum, radę, męstwo, umiejętność i bojaźń Bożą. Autorze wątku to sakrament dojrzałosci chrzescijańskiej więc daj sobie spokój. Ślub tez będziesz brał bo tak wypada?Bo co ludzie powiedza? a tak na marginesie jesli już dojrzejesz do tej decyzji i będziesz pragnał tego sakramentu zgłos sie do swojej parafii.porozmawiaj.pozycza ci ksiazki i udziela sakramentu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ainafets Re: Szybkie bierzmowanie - tylko z M.B i Ł.W. IP: 109.95.25.* 09.09.13, 17:42 Gość portalu: zawsze-inna napisał(a): Ślub tez będziesz brał bo tak wypada?Bo co ludzie powiedza? Masę katolików tak właśnie wzięło ślub - bo dziecko w drodze, albo już jest na świecie, bo co ludzie (sąsiedzi, rodzina) powiedzą. I jeszcze bardzo wielu weźmie ślub kościelny właśnie z tych powodów, które wymieniłam. Katolik w realnym życiu robi tak jak mu pasuje i jak mu jest wygodnie, a nie tak jak wynika z katolickiej wiary. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lebowsky Re: Szybkie bierzmowanie - tylko z M.B i Ł.W. IP: *.42.13.141.alfanet24.pl 09.09.13, 21:55 trudno się z tym nie zgodzić! ....... lecz pozostaje pytanie, czy aby na pewno to są jeszcze katolicy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kk Re: Szybkie bierzmowanie IP: 212.59.252.* 07.09.13, 18:17 Bierzmowanie,to jest chyba sakrament, który coś oznacza. Jeżeli nie czujesz się gotowa/y na to, to wydaje mi się, że powinieneś z niego zrezygnować? Ja osobiście nie należę do kościoła, ale wydaje mi się, ze tacy również powinni z niego wystąpić. Ale należę i żyję według przykazań kościoła, zgadzam się na wszelkie sposoby uzyskiwania sakramentów (w tym przypadku chyba z roczna nauka wchodzi w grę), albo robię wypad. Jak można być takim oszustem? Moim zdaniem jest to po prostu zwykłe oszukiwanie siebie, otoczenia, kościoła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ainafets Re: Szybkie bierzmowanie IP: 109.95.25.* 07.09.13, 20:31 Gość portalu: kk napisał(a): ... wszelkie sposoby uzyskiwania sakramentów (w tym przypadku chyba z roczna nauka wchodzi w grę), albo robię wypad. Jak można być takim oszustem? Moim zdaniem jest to po prostu zwykłe oszukiwanie siebie, otoczenia, kościoła. Żeby tylko takie oszustwa na swoim sumieniu mieli katolicy chodzący do kościoła i do komunii to świat byłby piękny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaaa Re: Szybkie bierzmowanie IP: *.adsl.inetia.pl 08.09.13, 18:24 Ty jakas taka dup.a. jestes! Jak już przy czyms stoisz to tam stoj, nawet jak wieje po oczach!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Szybkie bierzmowanie IP: 109.95.29.* 08.09.13, 19:04 Idż do sklepu i dostaniesz kwitek nie tylko papierek SZYBKO Odpowiedz Link Zgłoś
annajustyna Re: Szybkie bierzmowanie 09.09.13, 05:09 W katedrze raz w miesiacu jest bierzmowanie dla doroslych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: odręki Re: Szybkie bierzmowanie IP: 109.95.31.* 09.09.13, 11:36 Chciałoby się wszystko już teraz, od ręki - zwolnienie z wf od ręki, co jeszcze może matura od ręki, prawo jazdy od ręki haha xD Odpowiedz Link Zgłoś