Dodaj do ulubionych

Kolejna próba.......

26.04.14, 07:58
.....by wyłudzić kasę z naszych podatków:
Znalezione w sieci.......!!!

Abp Hoser: Niewierzący powinni płacić podatek na Kościół, bo żyją z jego negacji

Panie Hoser, my ten podatek płacimy. Właśnie rozliczamy PITy, i część krwawicy niewierzących, czy nam się to podoba, czy nie, trafia do waszej kieszeni. To z budżetu państwa opłaca się wciskanie w szkołach ciemnoty zwanej katechezą. To z budżetu państwa fundusz kościelny, to z budżetu ssiecie kasę na swe gmachy, kościoły, świątynie opatrzności bożej i inne dowody wdzięczności, nie wiem za co, bo ten kraj od setek lat wiecznie dostaje w dupę. To z budżetu wypłaty dla szamanów kapelanów wszelkiej maści, od armii szpitalnych natrętów, przez policyjnych, wojskowych, na generale (KU...!!!) Flaszce Głodziu kończąc. To z budżetu opłaca się pokropki autobusów, aut, radiowozów, wozów bojowych, szambiarek, sraczy, kanalizacji, budynków, pomników. To z budżetu funduje się kolejne pomniki Kremówki, Chrystusy świebodzińskie, ryby na dni młodzieży, bo jakoś gdy chodzi o sprzedaż na te szczytne cele cegiełek, wiara waszych wyznawców nie ułatwia im sięgania do kieszeni. To z budżetu państwa opłaca się spektakle, masówki, zwane pielgrzymkami, czy dniami młodzieży.
I tak dalej... I tak dalej...

Wyrazy uszanowania panie Hoser! Całuj mnie w dupę!
Obserwuj wątek
    • dyziek_o Re: Kolejna próba....... 26.04.14, 08:19
      I kolejny rodzynek w temacie......!

Pielgrzymi nie pojechali do Watykanu "Expressem Miłosierdzia".
      IAR | dodane 2014-04-25 (20:47) 2 godziny i 57 minut temu
      wiadomosci.wp.pl/kat,1356,tit...29d7&_ticrsn=3
      i to jest ku... pomyślna wiadomośc.
      jak zwykle poszło o kase , a raczej o to że ktoś sie nie dał kościelnym wydymać.

czyżby wierni przejrzeli na oczy , albo na ..... portfele????
      • wlodarek49 Re: Kolejna próba....... 26.04.14, 14:07
        Dyziek - czy ty nie widzisz jak często postępują ludzie o takich antykościelnych poglądach jak ty ?
        Zagłodzone na śmierć ,duszone , lub wyrzucone na śmietnik dzieci , dzieci dokuczające starym rodzicom , konkubenci zabijający kochanki - oto są skutki życia wg zasady "hulaj dusza piekła nie ma .
        Opanuj się człowieku !
        • optio11 Re: Kolejna próba....... 26.04.14, 14:13
          wlodarek49 napisał(a):

> Dyziek - czy ty nie widzisz jak często postępują ludzie o takich antykościelnyc
          > h poglądach jak ty ?
          > Zagłodzone na śmierć ,duszone , lub wyrzucone na śmietnik dzieci , dzieci dokuc
          > zające starym rodzicom , konkubenci zabijający kochanki - oto są skutki życia w
          > g zasady "hulaj dusza piekła nie ma .
          > Opanuj się człowieku !

Katolicy, to najwieksze szuwominy...

Jak informuje "Gazeta Krakowska", rodzice małej Magdy są zamożnymi i pobożnymi ludźmi, do niedawna korzystali nawet z pomocy opiekunki do dzieci, mają jeszcze 4-letniego synka.

wiadomosci.onet.pl/krakow/malopolskie-sa-zarzuty-wobec-rodzicow-zaglodzonej-dziewczynki/x1bk2
          • pluto37 Re: Kolejna próba....... 26.04.14, 19:20
            optio!
            Jakoś nie lubię zbiorowego przyklejania tego typu łat, bo moze się okazać, że brzydko traktujesz swoich krewnych, sąsiadów i znajomych.
            W każdej zborowości jest całkiem spora liczba szubrawców, która bez względu na wyznawaną religię, czy ateizm postepuje paskudnie względem reszty społeczeństwa.

To o czym pisze Dyziek nie bardzo ma coś wspólnego z katolicyzmem jako wyznaniem religijnym i in. wyznaniami niż katolicyzm, a bardziej z czysta formą biznesu wykorzystujacego sposobność do dojenia kasy publicznej tylko dlatego, ze ma taka sposobność stworzoną przez polityków.
        • optio11 Re: Kolejna próba....... 26.04.14, 14:16
          wlodarek49 napisał(a):

> Dyziek - czy ty nie widzisz jak często postępują ludzie o takich antykościelnyc
          > h poglądach jak ty ?
          > Zagłodzone na śmierć ,duszone , lub wyrzucone na śmietnik dzieci , dzieci dokuc
          > zające starym rodzicom , konkubenci zabijający kochanki - oto są skutki życia w
          > g zasady "hulaj dusza piekła nie ma .
          > Opanuj się człowieku !

Katolicy, to najwieksze szuwominy...

Rodzice Madzi zawsze podkreślali, że wiara odgrywa bardzo ważną rolę w ich życiu. Przed śmiercią Madzi Katarzyna Waśniewska należała do wspólnoty modlitewnej Tebah, która ma spotkania w Domu Misyjnym św. Józefa w Czeladzi.

www.se.pl/wydarzenia/kraj/katarzyna-wasniewska-nalezala-tebah-wspolnota-tebah-to-nie-sekta-podlega-pod-watykan_251180.html
          • koyod Re: optio11 26.04.14, 14:39
            Ja jestem katolikiem.
            I co jestem szumowiną? Na jakiej podstawie tak twierdzisz, że przywołałeś kilka medialnych przypadków. A jaki to procent do pozostałych skazanych?
            Gościu, do perfekcji opanowałeś kopiuj i wklej i nic poza tym. Nawet cię nie stać aby udzielić odpowiedzi na skierowane do ciebie zapytania.
            • optio11 Re: optio11 27.04.14, 13:26
              koyod napisał:

> Ja jestem katolikiem.
              > I co jestem szumowiną? Na jakiej podstawie tak twierdzisz, że przywołałeś kilk
              > a medialnych przypadków. A jaki to procent do pozostałych skazanych?
              > Gościu, do perfekcji opanowałeś kopiuj i wklej i nic poza tym. Nawet cię nie st
              > ać aby udzielić odpowiedzi na skierowane do ciebie zapytania.
              >

Ano, bo tak dziwnie sie sklada, ze ci wszyscy, ktorzy katuja swoje dzieci, zakopuja, przechowuja w zamrazarkach, topia w beczka, sa po prostu ochrzczonymi katolami.
              Taka jest polska statystyka:-):-)
              • koyod Re: optio11 27.04.14, 15:12
                Czekam na źródło tej statystyki.
              • wykress Re: Masz rację optio11!!! 28.04.14, 09:56
                statystycznie, w Polsce większość sprawców tych okropieństw to ochrzczeni katolicy! ......... podobnie z resztą jak "sprawcy" sukcesów, narodowi bohaterowie, znani i cenieni na całym świecie! odkrywcy, naukowcy, literaci itd ..... "zwyczajny Kowalski" ratujący tonące dziecko to też zazwyczaj Katolik! (?);-))
      • koyod Re: dyziek 26.04.14, 14:42
        A dlaczego twierdzisz, że kościelnym?
        Był czas, że oszukano kombatantów jadących na rocznicowe uroczystości pod Monte Cassino, były powtarzające się upadłości biur podróży. Ot kolejny przypadek, że jakiś niecny człek wykorzystał okazję a częstochowskie antyklerykałki mają radochę.
        • taniarada koyod 26.04.14, 19:51
          Po co się produkujesz i dajesz pożywkę tym komuchom i szumowinom.dyzmy to ostatnia chwila by zobaczyć świętego w niedzielę .I dlatego taka wściekłość jak u Balta .Później będzie miał za daleko.Reszta szumowin z Kwachem na czele i TW.bolkiem pojechała do Rzymu.Nawet Donald Świętojebliwy też się zdecydował .Palikot nie pojechał to różańca nie dostał.Pokazałem Ci rano koyod jak się takich eliminuje .Każdy ma swoje grono .Oni mają swoje kółko różańcowe z plutem na czele.
      • taniarada dyzma doczytałeś się kto robił sponsoring 26.04.14, 20:20
        Piszesz takie pierdy ,że łapy opadają .Kompletnie dziadziejesz .Prześcigasz nawet tego trolla optio .Trzeba było iść do Katedry .Zrobić sobie spacerek z pieskiem i podrzucić biedakom z Kresów ,picie i jedzenie.Na pewno Caritas ich nie sponsorował .Pojechali dalej .I poczytaj kto im zapewnił wycieczkę <dziadu dardanelski .I napisz koniecznie o tym sponsorze.Coraz gorzej z tobą .Palikot jak będzie przegrywać ,to też pocałuje w dupę biskupa.Zresztą wszyscy całuśnicy są w Rzymie.Tylko ciebie zabrakło.
        • jmkskiw Re: dyzma doczytałeś się kto robił sponsoring 27.04.14, 17:17
          a jak tam impreza ktorą próbował "urządzić" nejaki Caritas....za pieniądze Miasta??

Jakoś cichutko - czyżby imprezy nie było??????
          Miasto nie dało się wypuścić w "maliny" swiętojeblwym oszustom??

Tak samo jak PKP - nie dalo się wypuścić jakiemuś cwaniakowi, ktory myslał ze PKP się ugnie i 'zasponsoruje " wyjazd na jakąś tam kanonizację - bo przecież nie wypada żeby nie dojechali- przecież to nasi rodacy zza Buga itp.

Na szczęscie ktoś ruszył rozumem i OLAŁ CWANIAKA .
          Podobno mieli dojechać, ale to już mi LOTTO !!!!

I co - cichutko ????
          • koyod Re: jmkskiw 27.04.14, 20:28
            Poczytaj czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,15866766,Papamobil_w_al__Sienkiewicza__Arka_Noego_w_muzeum.html

Było się wybrać do miasta i pooglądać tobyś wiedział. Ale po co? Lepiej od razu oskarżać, pomawiać.
            Na przepraszam w stosunku do Caritas to pewnie cię już nie będzie stać.
    • pluto37 Re: Kolejna próba....... 26.04.14, 19:10
      Dyźku!
      Nie denerwuj się aż tak.
      Szkoda nerw.
      To co wielebnemu się wymsknęło po nocnych objawieniach to tylko rozpaczliwe majaki na widok tego co się dzieje wśród potencjalnych owieczek, które mają coraz mniej ochoty na dojenie.
      To drgawki w przewidywaniu normalności, czyli skręceniu kurka przez donatorów. W tym państwo.
      W końcu nie każdy wielebny jest Rydzykiem czy Jego Flaszencją Głodziem...:)
      A przybytki trza utrzymywać..
      Dlatego te paroksyzmy strachu purpuratów typu Depów, Hoserów i in..
      W końcu emerytury następców są coraz bardziej niepewne.
      Wybryki obyczajowe funkcjonariuszy robią dobrą reklamę tej firmie.
      Bądź dobrej mysli.:):)

• dyziek_o Re: Kolejna próba....... 27.04.14, 13:24
        A witaj że Pluciński"! Ależ ja wcale to a wcale się nie denerwuję!
        Jam niespotykanie spokojny człowiek.
        Ba! - mnie nawet, na dobrą sprawę wisi, w co tam ludziska sobie wierzą / lub nie /.
        Ja tylko z natury przekora jestem. I tak mam, że lubię od czasu do czasu tym czarnym cwaniakom wrzucić kamyczek do ichniego ogródka.
        Co Ci będę tłumaczył; jeden lubi czekoladki, inny jak mu się nogi pocą ......no a ja te
        kamyczki......! Aaa! - i jeszcze pożeglować.
        Nie lubię natomiast; chamstwa, czarnej stonki i góralskiej muzyki.
        I może jeszcze PIS-u.
        Co oczywiście ma się nijak do religii / oczywiście /.
        Wbrew pozorom.
        O czym świadczą coponiektóre wpisy na tym forum.
        I gdyby np. taki Depo nie obiecywał wszem wobec, że zajmie się sytuacją dzieci niepełnosprawnych a niechcianych / np. z częstochowskiego ośrodka / - latało by mi jego
        gadanie koło...........no! - sam wiesz.
        Ale huncwot naobiecywał, ciemny lud to kupił więc .......czas po temu, by mu / i jemu
        podobnym / - cygaństwo wytknąć.
        Zdaję sobie również sprawę, że mądremu tłumaczyć tego nie potrzeba.
        Ale nie wszyscy mają IQ na jakimś tam minimalnym poziomie więc pracować nad tym trzeba.
        Pozdrawiam serdecznie,
        Dyzio.
        • pluto37 Re: Kolejna próba....... 27.04.14, 15:44
          Więc z tego powodu, że tych z wyższym numrem IQ przybywa to orły w purpurze wykazują symptomy zdenerwowania.
          Tak na ucho powiem ci więcej, a mianowicie daje się zauważyć w coraz wiekszym stopniu, że sporo dam w moherowym wieku utrzymuje coraz wiekszy dystans w tem temacie:)
          • dyziek_o Re: Kolejna próba....... 27.04.14, 20:20
            Wiesz Pluto:
            Tak po cichu to ja sobie myslę, że może w tym trochę i mojej zasługi.......?!
            Ech!, - pomarzyć........dobra rzecz. Jednak, jak by nie patrzeć, coś w tym jest.
            Do miłego!
            Dyzio.
            • taniarada Re: Kolejna próba....... 27.04.14, 20:30
              Twoja zasługa to pisanie do siebie.Dobrze ,że starsi rangą olali to forum .dyzmy i angrusza.Wcześniej miałeś przesrane .Teraz sobie możesz pomarzyć.
            • wykress Re: Dyzio!.... 28.04.14, 08:48
              .... rozbawiłeś mnie!;-))

Pozdrawiam!
              wykress.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka