28.10.14, 20:12

- Często to nie są dziecięce igraszki, zabawy, tylko są to pogańskie ryty na pograniczu satanizmu, kultur celtyckich, czy pogańskich - mówił na antenie radia ks. Polak, dowodząc, że świętowanie Halloween może być "otwarciem furtki Złemu".
Cały tekst: czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,16873720,Diecezjalny_duszpasterz_mlodziezy___Halloween_moze.html#ixzz3HT4V6j2F
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ten ksiądz ma rację. To skandal, żeby po miescie szwendały się różne różnokolorowe przebierańce.
Najgorsze to te ubrane na czarno i czerwono. To muszą być wysłannicy mocy piekielnych.
Bo kto inny by snuł się po ulicach miasta jęcząc i zawodząc okrutnie.
To musi być ZŁE !!!!

Obserwuj wątek
    • miss.kawodrzy Re: Halloween 28.10.14, 22:34
      Świętowanie Halloween to kultywowanie pogaństwa. Korzenie tego święta wywodzą się z satanizmu.
      Anton Szandor La Vey - autor ,,Biblii szatana''- powiedział ,,Halloween jest najważniejszym dniem w roku dla kościoła szatana''.
      Choćby tylko z tego powodu powinniśmy tę bezmyślną zabawę, czczącą duchy, czarownice, demony, wampiry, czy diabły bojkotować.
      Z pozoru niewinna zabawa - Halloween, oswaja najmłodszych z kulturą śmierci i kultami pogańskimi, zacierając sens Zaduszek i Święta Wszystkich Świętych.
      Okres Wszystkich Świętych jest czasem zadumy, w którym myślimy o życiu wiecznym i tych, którzy nas poprzedzili w pielgrzymce życia i są dla nas wzorem (święci).
      Próba zamiany tej chwili na zabawę i wygłupy to ucieczka przed myśleniem o najważniejszych sprawach egzystencjalnych człowieka.
      Pisarka Doreen Irvine (przez wiele lat praktykująca okultyzm) po swoim nawróceniu napisała: ,,Tragiczne jest to, że ludzie sięgają po rzeczy z pozoru niewinne, nie zdając sobie sprawy, ze ocierają się o zło. Jednym z przykładów jest Halloween''.
      • taniarada Re: Halloween 29.10.14, 07:50
        to nie jest święto , . To "święto" jest bardzo promowane przez satanistów i tych , którzy chcą zniszczyć polskie święta i polskie tradycje . Mamy wystarczająco dużo pięknych polskich tradycji i świąt , nie potrzebujemy importować dziadostwa z zagranicy . Moda na Halloween, która przywędrowała do nas ze Stanów Zjednoczonych, a z taką gorliwością propagowana jest przez ośrodki antykatolickie – czyni spustoszenie szczególnie w młodych umysłach. Powoduje, iż młodzi tracą poszanowanie dla prawd objawionych w Piśmie Świętym, szydzą wprost z nich. Zjawisko to a priori oddala od Boga. Komuś bardzo zależy na tym, aby Rzeczpospolita straciła miano kraju katolickiego.Funduje to nam ekipa rządząca .Gender,i lobby pchających się zboczeńców różnej maści.
      • qq.44 Re: do miss.kawodrzy 29.10.14, 08:46
        miss.kawodrzy jak masz problem z świętami wywodzącymi się z kultów pogańskich to radzę też nie świętować " bożego narodzenia " , " wielkiej nocy " , " zielonych świątek ", czcić krzyż do góry nogami - bo to symbol św Piotra itd....itd......

"Korzenie tego święta wywodzą s
        > ię z satanizmu." - ???????
        A to to już jakaś nowa koncepcja kulturoznawcza ?? To twoja teoria czy może gdzieś można o tym poczytać ???
    • optio111 Re: Halloween 29.10.14, 08:43
      Moze ktos z krzyzowcow chetny do przebrania sie za Wesolowskiego, Paetza, Gila, Degollado, czy Rydzyka?

www.apostazja.pl/jak.html

wyborcza.pl/1,75478,16880327,_Holy_Wins__kontra_Halloween__czyli_wszyscy_swieci.html
    • dyziek_o Re: Halloween 29.10.14, 10:13
      No masz!
      Pluciński! - na litość boską! - nie wypisuj takich rzeczy na tym forum
      ........i przynajmniej w tym temacie.
      Abstrahując od mentalności niektórych z tutejszych userów,
      za to biorąc pod uwagę fakt, że spora część naszego społeczeństwa
      tkwi mentalnie jeszcze w epoce średniowiecza, - jak nic przyjmie to za prawdy objawione.
      A taki taniocha napisze za chwilę, iżeś się w końcu nawrócił.
      I po co Ci to?!
      Ja nie mam nic przeciwko robieniu sobie jaj .........ale w środowisku osobników na pewnym poziomie.
      Którym nie będziesz musiał po każdym zdaniu tłumaczyć, że właśnie sobie zażartowałeś.
      Albowiem to bardzo rydzykowne jest.
      Już masz przykład: - wypociny "mis kawodrzy".
      I natychmiast basowanie w temacie "taniochy".
      Te osobniki w życiu nie pojmą, że zamiana wierzeń w Tora czy Swarożyca na wiarę katolicką
      to impreza typu "zamienił stryjek siekierkę na kijek".
      Że zarówno w czasach pogańskich jak i dziś, jedynymi beneficjentami tych wierzeń byli kapłani.
      Zawsze jestem pełen podziwu, jak trzeba być ogłupiałym, by tego nie zrozumieć.
      I możesz kłaść kawę na ławę, pokazywać czarno na białym dowody na potępowanie
      tych cwaniaków....... a ludziska swoje.
      Mnie, na dobrą sprawę by to nawet nie przeszkadzało.
      No bo jesli ktoś lubi być dojony......jego to w końcu sprawa.
      Tylko niech mnie zostawią w spokoju. Bo będę wierzgał i ktoś ucierpi.
      Pozdrawiam serdecznie,
      Dyzio.

p.s
      Wiosną zaczynam sobie rzeźbić posąg Swarożyca i postawię go sobie przed garażem.
      I niech go - kur...cze, - ktoś spróbuje tknąć.......!
    • storima Re: Halloween 29.10.14, 19:38
      Polski kler nie nalezy do najbardziej rozgarnietych.
      We Francji przykladowo, ksieza z Polskiej Misji Katolickiej przy okazji wyborow prezydenckich badz parlamentarnych Republiki apeluja z ambony do Polakow z francuskimi paszportami do oddania glosow na skrajnie prawicowe, naziolskie ugupowanie Frontu Narodowego.
      Polscy ksieza w Paryzu glosza klamilowa wsrod parafian wiesc, ze laickie panstwo francuskie zabrania urzadzania proczsji Bozego Ciala. Co jest absolutna bzdura.
      A z tego forum dzieki Nudzie, dowiedzielismy sie ze polski ksiadz mu powiedzial ze laickie panstwo francuskie nie doklada grosza do zabytkowych obiektow tylko dlatego ze sa miejscami kultu!

Podobnie w przypadku halloween.

Akurat to swieto wbrew bzdurom ponownie -polskiego kleru- posiada rowniez swe wielowiekowe korzenie chrzescijanskie!

Katolicka Irlandia nie strzszy z ambony halloweenem.
      Przeciwnie, ukazuje na jego zwiazki z tradycja chrzescijanstwa i nie straszy rodzicow, ze dzieci celebrujace halloween stanowia lakomy kasek piekielnych sil w tym samego szatana.

Oto oficjalna strona katolikow irlandzkich,
      uswiadamiajaca ze halloween, wywodzacyc sie z celtyckich tradycji (obecnej Irlandii, Szkocji)
      jest tradycyjnym swietem o korzeniach chrzescijanskich:
      catholicism.about.com/od/thecatholicfamily/p/Halloween.htm

PS
      Wielka halloweenowa parada w New York, San Francisco, przyciaga tysiace uczestnikow i turystow.
      W tym rowniez katolickich!

Happy halloween to everyone!

• taniarada Re: Halloween 29.10.14, 19:48
        W paryskim Centrum Nauki i Przemysłu ruszyła – ponownie, po krótkiej przerwie - wystawa zatytułowana „Zizi sexuel”, skierowana do dzieci w wieku od 9 do 14 lat. „Zizi” to dziecięce określenie dla męskiego przyrodzenia. Treść wystawy odzwierciedla jej nazwę.Francuski rząd tak edukuje dzieci.W publicystycznym starciu z poseł Marzeną Wróbel na antenie TVP 2 Szczuka z uporem lobbowała za ratyfikacją Konwencji RE ws. Przemocy wobec kobiet. Przekonywała, że Polki są maltretowane przez mężów, ponieważ uczy ich tego polska kultura i katolicki model rodziny.gencja Praw Podstawowych, która przebadała w tym roku wszystkie kraje UE pod kątem przemocy. Co się okazuje?
        Stawiane Polakom za wzór kraje skandynawskie borykają się z najwyższym wskaźnikiem przemocy fizycznej i psychicznej. Najbardziej narażone na przemoc są kobiety żyjące w Danii (52%), Finlandii (47%) i Szwecji (46%). Niechlubne wyniki przemocy osiąga też Holandia (45%), Francja i Wielka Brytania (44%). A jak radzi sobie z tematem oskarżana o przemoc Polska? Zajmujemy ostatnie miejsce! Wskaźnik przemocy wobec kobiet w Polsce wynosi zaledwie 19%, przy czym średnia unijna sięga 33%.Pieprzyć Halloween ,gender i zachodni model rodziny .
        • storima Re: Halloween 29.10.14, 20:38
          Bodzio, miglanc, beret, taniarada i inne tam nicki:
          psy wieszasz na spamerze "optio" a sam perfidnie trollujesz.

Ot twa "katolicka" pruderia facet.
          • koyod Re: Halloween 30.10.14, 06:44
            @ storima
            Facet wyraził swe zdanie związane z poruszanym tematem a ty na niego naskakujesz, że troluje. Nie knebluj swoich adwersarzy.
            • storima Re: Halloween 30.10.14, 07:37
              koyod napisał:

> @ storima
              > Facet wyraził swe zdanie związane z poruszanym tematem a ty na niego naskakujes
              > z, że troluje. Nie knebluj swoich adwersarzy.
              ------

Facet spamuje,
              przy okazji jak kiedys
              kradnie cudze teksty
              podpisujac jako swoje:

W paryskim Centrum Nauki i Przemysłu ruszyła – ponownie, po krótkiej przerwie - wystawa zatytułowana „Zizi sexuel”, skierowana do dzieci w wieku od 9 do 14 lat. „Zizi” to dziecięce określenie dla męskiego przyrodzenia.
              https://www.google.com/search?q=W+paryskim+Centrum+Nauki+i+Przemys%C5%82u+ruszy%C5%82a+%E2%80%93+ponownie%2C+po+kr%C3%B3tkiej+przerwie+-+wystawa+zatytu%C5%82owana+%E2%80%9EZizi+sexuel%E2%80%9D%2C+skierowana+do+dzieci+w+wieku+od+9+do+14+lat.+%E2%80%9EZizi%E2%80%9D+to+dzieci%C4%99ce+okre%C5%9Blenie+dla+m%C4%99skiego+przyrodzenia.+Tre%C5%9B%C4%87+wystawy+odzwierciedla+jej+nazw%C4%99.Francuski+rz%C4%85d+tak+edukuje+dzieci.W+publicystycznym+starciu+z+pose%C5%82+Marzen%C4%85+Wr%C3%B3bel+na+antenie+TVP+2+Szczuka+z+uporem+lobbowa%C5%82a+za+ratyfikacj%C4%85+Konwencji+RE+ws.+Przemocy+wobec+kobiet.+Przekonywa%C5%82a%2C+%C5%BCe+Polki+s%C4%85+maltretowane+przez+m%C4%99%C5%BC%C3%B3w%2C+poniewa%C5%BC+uczy+ich+tego+polska+kultura+i+katolicki+model+rodziny.gencja+Praw+Podstawowych%2C&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fr:official&client=firefox-a&channel=sb#q=W+paryskim+Centrum+Nauki+i+Przemys%C5%82u+ruszy%C5%82a+%E2%80%93+ponownie%2C+po+kr%C3%B3tkiej+przerwie+-+wystawa+zatytu%C5%82owana+%E2%80%9EZ izi+sexuel%E2%80%9D%2C+skierowana+do+dzieci+w+wieku+od+9+do+14+lat.+%E2%80%9EZizi%E2%80%9D+to+dzieci%C4%99ce+okre%C5%9Blenie+dla+m%C4%99skiego+przyrodzenia.+Tre%C5%9B%C4%87+wystawy+odzwierciedla+jej+nazw%C4%99.Francuski+rz%C4%85d+tak+edukuje+dzieci.W+publicystycznym+starciu+z+pose%C5%82+Marzen%C4%85+Wr%C3%B3bel+na+antenie+TVP+2+Szczuka+z+uporem+lobbowa%C5%82a+za+ratyfikacj%C4%85+Konwencji+RE+ws.+Przemocy+wobec+kobiet.+Przekonywa%C5%82a%2C+%C5%BCe+Polki+s%C4%85+maltretowane+przez+m%C4%99%C5%BC%C3%B3w%2C+poniewa%C5%BC+uczy+ich+tego+polska+kultura+i+katolicki+model+rodziny.gencja+Praw+Podstawowych%2C&rls=org.mozilla:fr:official&channel=sb&filter=0

---------------------

Nie wiem czy zauwazyles?

Jego SPAM
              nie ma tez nic wspolnego z tematem.

-----------------------

Nie osmieszaj sie prosze. No Nuda.
              Prosze...
              • storima Halloween - Hipokryzja 30.10.14, 07:58
                Koyod.
                Pisalem Ci kiedys ze wyczuwam u Ciebie :
                hipokryzje.

Co ponownie udowadniasz.

pisalem Ci kiedys,
                nie ja tylko,
                ze uparcie manifestujesz problemy rozumienia pisanego yekstu
                podporzadkujac jego sens
                Twojej ideologi.
                ------

Nikogo nie "kneblowalem" ani nie zamierzam.
                Ty czynisz to przez Twoja hipokryzje.
                Inny spamer jest godny potepienia
                bo trolluje atakujac wartosci chrzescijanskie.
                Inny facet, ktorego znam z kilku tuziynow
                nickow
                ktorego postawa na tym forum choc gloszona jako
                "katolicka"
                nie ma z chrzescjianstwe nic wspolnego
                puszcz, skradziony tekst
                belkot
                skladanych tekstow
                nie na temat
                w ktorym nie ma
                ani jednego jego wlasnego slowa.

-----------------------

https://www.google.com/search?q=W+paryskim+Centrum+Nauki+i+Przemys%C5%82u+ruszy%C5%82a+%E2%80%93+ponownie%2C+po+kr%C3%B3tkiej+przerwie+-+wystawa+zatytu%C5%82owana+%E2%80%9EZizi+sexuel%E2%80%9D%2C+skierowana+do+dzieci+w+wieku+od+9+do+14+lat.+%E2%80%9EZizi%E2%80%9D+to+dzieci%C4%99ce+okre%C5%9Blenie+dla+m%C4%99skiego+przyrodzenia.+Tre%C5%9B%C4%87+wystawy+odzwierciedla+jej+nazw%C4%99.Francuski+rz%C4%85d+tak+edukuje+dzieci.W+publicystycznym+starciu+z+pose%C5%82+Marzen%C4%85+Wr%C3%B3bel+na+antenie+TVP+2+Szczuka+z+uporem+lobbowa%C5%82a+za+ratyfikacj%C4%85+Konwencji+RE+ws.+Przemocy+wobec+kobiet.+Przekonywa%C5%82a%2C+%C5%BCe+Polki+s%C4%85+maltretowane+przez+m%C4%99%C5%BC%C3%B3w%2C+poniewa%C5%BC+uczy+ich+tego+polska+kultura+i+katolicki+model+rodziny.gencja+Praw+Podstawowych%2C&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:fr:official&client=firefox-a&channel=sb#rls=org.mozilla:fr:official&channel=sb&q=Stawiane+Polakom+za+wz%C3%B3r+kraje+skandynawskie+borykaj%C4%85+si%C4%99+z+najwy%C5%BCszym+wska%C5%BAn ikiem+przemocy+fizycznej+i+psychicznej.

-------------------------

Ja nazywam rzeczy po imieniu
                Ty falszerczo, jak Faryzeusz
                oskarzasz mnie ?

-------

Powiem Ci jezykiem popularnym;

zaklamany "katolicyzm"
                tak sie okresla postawe ktora uparcie tu demonstrujesz Koyod.
                • taniarada Re: Halloween - Hipokryzja 30.10.14, 09:31
                  Panie popielarski .Znamy się od lat .Twoje udawanie sprawiedliwego i wycieranie gęby etosem Solidarności i kościołem jest powszechnie znane.Na tym forum miałem trzy nicki bodzio ,miglanc ,i ten zastrzeżony taniarada. Przyganiał graca,gracy.Aspirata i wiele innych.I kto tu mówi o hipokryzji.Ośmieszanie swoich przedmówców to nadrzędne twoje zadanie.Nie mając argumentów zaczynają się wyzwiska i obelgi.Nie będę się z tobą wdawał w pyskówki .Bo nie ma z kim .Naczelny cenzor forum GW,który stosują swoistą metodę rodem z PRL.
                  • storima Re: Halloween - Hipokryzja 30.10.14, 09:47

Jesli kiedykolwiek pisalem pod jakimkolwiek innym nickiem, to oznajmialem to ze:
                    storima.

Bereciku-taniarada i inne tam logowane i nielogowane nicki.
                    Nie mam zamiaru prowadzic pyskowki, bos naublizal chamskimi i rasistowskimi postami mnie i innym na tym forum.

Odnosnie tematu:

pusciles belkot skradziony z cudzych tekstow
                    bez zwiazku z tym watkiem.

• storima Re: Halloween - Hipokryzja 30.10.14, 09:53
                      I dla scislosci miglanc, bodzio, bramaadama i inne tam...

W przeciwienstwie do Ciebie nie pyskuje, nie ublizam, nie wszczynam awantur, i nie publikuje rasistowskich badz grozacych pobiciem tekstow.
                      Jak Ty chocby tu:

forum.gazeta.pl/forum/w,55,145061703,145698397,Ustawka.html
                      • taniarada Re: Halloween - Hipokryzja 30.10.14, 10:21
                        Aż dziw bierze ,że Angrusz 1 nie wytoczył ci sprawy.Twoje przemyślenia i złote posty przeszły annałów sztuki anty internetowej .Można je wykopać ,ale po co? ." Nie miałam z panem przyjemności ".ec.europa.eu/news/business/120125_pl.htm
                        • storima Re: Halloween - Hipokryzja 30.10.14, 11:49
                          Posluchaj oszuscie, forumowy awanturniku, trollu:
                          niby za co Angrusz mialby mi wytoczyc sprawe?
                          Odwrotnie, Tobie sie to nalezy za Twe rasistowskie, bandyckie wpisy ktorymi mnie "obdarowywales" bos myslal ze jak inny pajac ktorego stad usuneli, ze jestes
                          anonimowy.

Ale do rzeczy:

Napisalem na tym wateku ze spamer jestes i zlodziej cudzych tekstow,
                          co udowodnilem odnosnikami na google.
                          I w dodatku perfidny oszust i awanturnik.

Wara Ci od mej przeszlosci, ale to mnie a nie Ciebie umieszczono w polskiej encyklopedii Solidarnosci.

I na koniec:
                          To Ty, cesz zalozyc tu szriatowa cenzura pragnac "kneblowac" jak napisal Nuda innym usta tylko dlatego, ze cos nie miesci Ci sie w Twej glowie:

storima 27.10.14, 21:49
                          taniarada napisał(a):

> stroima napisał :na forum kraj to się dokształci .W wyzwiskach na kościół i PIS
                          > .I tak na okrągło.Ci co ciągle pomagają i wpisują się u spamera nr coś tam w
                          > jego idiotycznych postach powinni być zbanowani. Albo posty powinny być usuwan
                          > e.Każdy może zaprowadzić porządek i nie trzeba do tego 10 lat.Ale po co .Niech
                          > to forum będzie pluta ,optio ,dyzia .

Bez przesady.
                          Kazdy moze sie wypowiadac, czynia to Dyzio, Pluto, Ty.

Rzecz w tym ze
                          Optio
                          s p a m u j e

Trollowanie nie tylko ze nie uchodzi na powaznych demokratycznych forach,
                          ale i lamie netetykiete.

I to wszystko w temacie.

• koyod @ storima 30.10.14, 20:57
                  Ok, taniarada robiąc wklejkę artykułu przegiął ale ja nie byłem świadom, że to nie jest jego wypowiedź.
                  Natomiast jak się zestawi tę wklejkę z fragmentami wypowiedzi dyźka, że spora część naszego społeczeństwa tkwi mentalnie w epoce średniowiecza, czyli że generalnie jest źle, to dane dotyczące zdiagnozowanej przemocy w krajach postrzeganych jako laickie w porównaniu do naszego kraju pokazują, że nie wszystko takie złe w tej katolickiej Polsce.
                  • storima Re: @ storima 30.10.14, 21:09
                    koyod napisał:

> Ok, taniarada robiąc wklejkę artykułu przegiął ale ja nie byłem świadom, że to
                    > nie jest jego wypowiedź.

OK.
                    Rzecz w tym ze nie jest to "wklejka" z jednego artykulu, lecz belkot zlozony z kilku skradzionych cytatow,
                    i zupelnie nie na temat
                    toz to nie trzeba byc orlem aby to zauwazyc, nieprawdaz?

> Natomiast jak się zestawi tę wklejkę z fragmentami wypowiedzi dyźka,

A co to ma wspolnego z tym tematem?

Dla mnie nic.

Badz uprzejmy dyskutowac z tymi do ktorych sie odnosisz,
                    bo mnie to zupelnie nie obchodzi.
                    • storima Koyod drogi : 30.10.14, 21:27

> koyod napisał:
                      >
                      > > Ok, taniarada robiąc wklejkę artykułu przegiął ale ja nie byłem świadom,
                      > że to
                      > > nie jest jego wypowiedź.

> > Natomiast jak się zestawi tę wklejkę z fragmentami wypowiedzi dyźka,
                      >

> Badz uprzejmy dyskutowac z tymi do ktorych sie odnosisz,
                      > bo mnie to zupelnie nie obchodzi.

To jest bezens "dyskusji" z Toba.

Jak mozna porownywac belkot sklmecony przez nierozgarnietego, chamskiego, agresywnego trolla z wypowiedzia wlasna, logiczna Dyzka????

Dlatego Koyod,
                      proba podjecia z Toba dyskusji
                      jest dla mnie absolutna strata czasu.

Pozdro,
                      s.
                      • taniarada Jak mozna porownywac belkot sklmecony przez niero 30.10.14, 23:16
                        Przestań się ośmieszać z tym drogim dyźkiem i drogim plutem.I przerzucać swoje wypociny i uwagi na innych.Mam ci przypomnieć jak pisałeś obrzydliwe posty po śmierci Kaczyńskiego Lecha.Czy to ja się produkuję wpisaniu o ateoosłach .Odwal się człowieku .Żyj i daj żyć innym .forum.gazeta.pl/forum/w,55,46540635,48389583,Re_ReCzt_Storima_to_Troll_.html
                        • storima Re: Jak mozna porownywac belkot sklmecony przez 30.10.14, 23:36
                          taniarada napisał(a):

> Przestań się ośmieszać z tym drogim dyźkiem i drogim plutem.I przerzucać swoje wypociny i uwagi na innych.Mam ci przypomnieć jak pisałeś obrzydliwe posty po śmierci Kaczyńskiego Lecha.
                          przyklad!
                          • storima Re: Jak mozna porownywac belkot sklmecony przez 30.10.14, 23:48
                            jak zwykle wzniecasz forumowe awantury
                            klamiac i agresywnie prowokujac forumowiczow.

Oto jeden z twych popisowych numerow tanirada pod nickiem berecika,
                            w ktorym bandycko mi ublizasz
                            za takie teksty to sie odpowiada karnie:

Gość portalu: m. oherowy berecik napisał(a):

> Nikt takiego gnidy nie będzie bił.Zostaniesz publicznie obrzezany.A na czole zo
                            > stanie wypalona gwiazda pięcioramienna.A później ulepimy bałwana i postawimy ko
                            > ło redakcji GW.

• taniarada Re: Jak mozna porownywac belkot sklmecony przez 31.10.14, 00:12
                              Nie umiesz się zmieścić w jednym poście.A taki inteligentny .Jako czołowy szyfrant ,rozpracowałeś wszystkich .Jak to mówili ubecy nie ma takiej rzeczy ,by kogoś nie udupić .Kopiuj ,szpieguj .Nie w takiej Solidarności się znaleźliśmy .Różne gnidy tam buszowały.Jako półfrancuz nie miałeś wpływu .Jako półamerykanin też nie .Ale jako cały Polak umiałeś wzbudzić nienawiść .Serdecznie nie pozdrawiam.Jakby jakąś świeczunię to zapalę.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka