Dodaj do ulubionych

Spotkanie opłatkowe

23.12.14, 12:04
środowisk prawicowych rozpoczął ks. Umański poprzez odśpiewanie kolędy : Bóg się rodzi .
Obserwuj wątek
    • kolter Re: Spotkanie opłatkowe 23.12.14, 12:44
      angrusz1 napisał:

> środowisk prawicowych rozpoczął ks. Umański poprzez odśpiewanie kolędy : Bóg się rodzi .

No a mi od dziecka do łba wciskali ze Bóg jest odwieczny ,a tu masz dopiero się rodzi :))
      • sabina69 Re: Spotkanie opłatkowe 23.12.14, 13:50
        Wciskali ci do łba. No proszę. Czy jeszcze coś Ci wcisnęli?
        • kolter Re: Spotkanie opłatkowe 23.12.14, 14:48
          sabina69 napisała:

> Wciskali ci do łba. No proszę. Czy jeszcze coś Ci wcisnęli?

Nic poz tym ze 25 grudnia dał wam pogański cesarz wraz ze swoim Bogiem Mitra i jego matką dziewicą Anahitą :))
          • sabina69 Re: Spotkanie opłatkowe 23.12.14, 14:57
            Nic poza tym? Szkoda:(
            • kolter Re: Spotkanie opłatkowe 23.12.14, 15:47
              sabina69 napisała:

> Nic poza tym? Szkoda:(

Aha i dowiedzialem się ze kult Boga Mitry znali już rzymscy legioniści co najmniej w roku 66 przed Jezusem . Wiec nie Mitra był raczej wzorowany na Jezusie a na odwrót , jak to próbują apologeci tzw chrześcijaństwa wykazywać kłamiąc ze kult Mitry zaczął rozprzestrzenić się na terenie cesarstwa dopiero w II wieku n.e. Np wiadomo ze cesarz Neron zal ten kult dzięki królowi Armenii(imienia mi nieznanego ) :))
              • taniarada @ kolter 23.12.14, 18:02
                Możesz napisać mój niedrogi gdzie znalazłeś taką fajową wkleję o ateistach i czy jarzysz o czym o na jest.„Być ateistą to żaden wstyd.Wprost przeciwnie:wyprostowana postawa,która pozwala spoglądać dalej,powinna być powodem do dumy - bo ateizm prawie zawsze świadczy o zdrowej niezależności umysłu..."
                • kolter Re: @ kolter 23.12.14, 18:41
                  taniarada napisał(a):

> Możesz napisać mój niedrogi gdzie znalazłeś taką fajową wkleję o ateistach i cz
                  > y jarzysz o czym o na jest.„Być ateistą to żaden wstyd.Wprost przeciwnie:
                  > wyprostowana postawa,która pozwala spoglądać dalej,powinna być powodem do dumy
                  > - bo ateizm prawie zawsze świadczy o zdrowej niezależności umysłu..."

Fajna ,prawda :) szkoda ze ty o sobie tak nie możesz zaścianku powiedzieć
      • angrusz1 Re: Spotkanie opłatkowe 23.12.14, 16:50
        kolter napisał:

> angrusz1 napisał:
        >
        > > środowisk prawicowych rozpoczął ks. Umański poprzez odśpiewanie kolędy :
        > Bóg się rodzi .
        >
        > No a mi od dziecka do łba wciskali ze Bóg jest odwieczny ,a tu masz dopiero się
        > rodzi :))
        >
        > Dla mnie też to jest niepojęte ale ja zwykły grzesznik i o małym rozumku i mi trudno pojąć zamiary i działania boskie .
        • kolter Re: Spotkanie opłatkowe 23.12.14, 18:40
          angrusz1 napisał:

> kolter napisał:
          >
          > > angrusz1 napisał:
          > >
          > > > środowisk prawicowych rozpoczął ks. Umański poprzez odśpiewanie kolędy :
          > > Bóg się rodzi .
          > >
          > > No a mi od dziecka do łba wciskali ze Bóg jest odwieczny ,a tu masz dopip ro się
          > > rodzi :))
          > >
          > > Dla mnie też to jest niepojęte ale ja zwykły grzesznik i o małym rozumku
          > i mi trudno pojąć zamiary i działania boskie .

No to zacznij czytać święte księgi a nie całą wiedzę z ambony zdobywać
    • storima Re: Spotkanie opłatkowe 23.12.14, 14:31
      angrusz1 napisał:

> środowisk prawicowych rozpoczął ks. Umański poprzez odśpiewanie kolędy : Bóg si
      > ę rodzi .

To jest jest wlasnie ostatnio potepiona przez Franciszka mentalnosc polskiego kleru:
      antagonizowanie spoleczenstwa poprzez wyrazne preferencje okreslonej opcji politycznej w demokratycznym panstwie.
      • dyziek_o Re: Spotkanie opłatkowe 23.12.14, 15:13
        No wiesz " sabinka 69":
        Gdyby mu mieli wciskać takie głupoty jak tobie, - to ja nie wiem co lepsze.
        Natomiast "angrusz" nadal twardo się określa:
        Ksiądz Umański, który jątrzy, - to dobry ksiądz.
        Ksiądz Lemański zasię ...........i tu cisza jak makiem posiał.
        Niewygodny był więc się Go cichaczem usunęło. Ale politycznie "poprawny" angrusz
        udaje, że nie widzi.
        Nie raz się zastanawiam:
        Ty tak sam z siebie? - czy ktoś Ci każe?!
        Pozdrawiam świątecznie,
        Dyzio.
        • sabina69 Re: Spotkanie opłatkowe 23.12.14, 15:18
          Mi wciskali głupoty? A to dopiero dobre:)
          • kolter Re: Spotkanie opłatkowe 23.12.14, 15:50
            sabina69 napisała:

>Mi wciskali głupoty? A to dopiero dobre:)

Ja też go głupotą nie nazywam a strasznie go lubię wciskać :))
            • koyod Re: Spotkanie opłatkowe 24.12.14, 07:00
              .. a strasznie go lubię wciskać.

Prostacka i seksistowska wypowiedź człowieka, który dał się już wcześniej poznać również jako homofob. I to jest ta twoja postawa, która ma być powodem do dumy?
              Wstyd, że w XXI w. są jeszcze takie jednostki jak ty.
              • expertum-credere-potes Re: Spotkanie opłatkowe 25.12.14, 02:11
                Czy jest tutaj ktoś z firmy Kolter? kolter.pl/ - czy firma Kolter ma coś wspólnego z osobnikiem używającym nawy kolter?
                • kolter Re: Spotkanie opłatkowe 25.12.14, 10:00
                  expertum-credere-potes napisał:

> Czy jest tutaj ktoś z firmy Kolter? kolter.pl/ - czy firma Kolter ma coś wspólnego z osobnikiem używającym nawy kolter?

Niedawno jeszcze wabiłeś się o ile pamiętam ;jako.imy
                • taniarada Re: Spotkanie opłatkowe 25.12.14, 11:53
                  expertum-credere-potes napisał:

> Czy jest tutaj ktoś z firmy Kolter? kolter.pl/ - czy firma Kolter ma coś wspólnego z osobnikiem używającym nawy kolter?
                  Kolego czasami to forum może się do czegoś przydać.Niezmiernie cenna uwaga.Pozdrawiam.
                  • kolter Re: Spotkanie opłatkowe 26.12.14, 10:39
                    taniarada napisał(a):

> expertum-credere-potes napisał:
                    >
                    > > Czy jest tutaj ktoś z firmy Kolter? kolter.pl/ - czy firma Kolter ma coś wspólnego z osobnikiem używającynawy kolter?
                    > Kolego czasami to forum może się do czegoś przydać.Niezmiernie cenna uwaga.Pozdrawiam.

Ano widać wtedy ze młot na młota trafił ...
        • taniarada Wszędzie coś się dzieje 23.12.14, 18:15
          Dzisiaj przy katedrze Św.rodziny spotkanie opłatkowe i wigilia dla ludzi bezdomnych i ubogich pod przewodnictwem arcybiskupa Depo .Już się zaczęło .A biednym ateistom co zostało .Pisanie o necie.Powinien być przymus pracy dla niewierzących .Mycie garów w kuchniach przykościelnych i plebaniach.@ dyzma synowa choinkę w tym roku już ubrała ? A Lemańskiego już Bóg pokarał.
          • piesc_boga Re: Wszędzie coś się dzieje 26.12.14, 00:56
            "Powinien być przymus pracy dla niewierzących"
            "Mycie garów w kuchniach przykościelnych i plebaniach"
            Tylko skończony debil jadłby z takich naczyń.
            Atmosferka kiepska w domu? ze biedaczku na forum siedzisz?

aaaa sorry
            ,,Dzisiaj przy katedrze Św.rodziny spotkanie opłatkowe i wigilia dla ludzi bezdomnych i ubogich"
            • koyod Re: Wszędzie coś się dzieje 26.12.14, 08:38
              @ piesc_boga
              Kiedyś, mimo różnic naszych światopoglądów uważałem cię za człowieka rozsądnego.
              Wpisem ... tylko skończony debil jadłby z takich naczyń... lokujesz się na poziomie młodszego przedszkola.
              I jeszcze jedno, przepraszam za te słowa do których próbowałeś się odnieść, one nie powinny paść.
              • taniarada Re: Wszędzie coś się dzieje 26.12.14, 10:04
                koyod napisał:

> @ piesc_boga
                > Kiedyś, mimo różnic naszych światopoglądów uważałem cię za człowieka rozsądnego
                > .
                > Wpisem ... tylko skończony debil jadłby z takich naczyń... lokujesz się na poz
                > iomie młodszego przedszkola.
                > I jeszcze jedno, przepraszam za te słowa do których próbowałeś się odnieść, one
                > nie powinny paść.
                Ja też .Biedny ,stary taniarada wzbudza tyle kontrowersji .Nie zrozumiałeś puenty .Dnia 26 -12-14r o godz.0:56 spojrzałeś nieco trzeźwym wzrokiem na to forum. I twoje natchnienie Boże ,kazało Ci wpisać pięść.
    • piesc_boga Re: Spotkanie opłatkowe 26.12.14, 13:17
      Kojocie, jadłbyś z naczyń które mył by pod przymusem ateista? czy ktokolwiek do tego zmuszony?
      żelazna zasada nie zadzieraj z tym kto Ci jedzenie przygotowuje
      to atak na głupotę taniej rady a nie na kościół ;) pomyśl
      • taniarada Re: Spotkanie opłatkowe 26.12.14, 18:49
        Nie wiem co Cię tak wzburzyło Pięść .Raz ,że z Tobą wołków nie wypasałem .Drugie ,że post nie był do Ciebie skierowany.Ludzie nie umieją czytać.Od razu się rzucają .Mnóstwo ludzi na tym forum udaje wykształconych ,a czytać nie umieją .Jedynie Kut -tz to potrafi.I widać ,że wykształcenie nie poszło w parze z ideologią .Z nim można porozmawiać ,choć się ze mną nie zgadza.Żółć ulubione słowo Palaków i Polek .Warto o tym przeczytać .Najlepszy blog i wpisy od 2008 roku .Możesz to osądzać ,ale artykuły pisane są tu znakomite .niepoprawni.pl/blog/jazgdyni/najbardziej-polskie-slowo
      • koyod Re: Spotkanie opłatkowe 26.12.14, 21:16
        @ piesc_boga
        Przecież z mojego poprzedniego wpisu jednoznacznie wynika, że odcinam się od tej części wypowiedzi do której się odniosłeś bo jest ona prymitywna.
        Jestem przeciw poniżaniu innych i przeciw pracy pod przymusem lub za przysłowiową miskę ryżu.
        Inną rzeczą jest natomiast to, że na tym forum wielokrotnie pojawiały się wpisy osób negujące zasadność działań podejmowanych przez kościół na rzecz osób potrzebujących. I tego dotyczył ten niefortunny wpis taniejrady.
        Podobnie zresztą niektórzy kwestionują celowość działania WOŚP lub innych fundacji. Szkoda tylko, że te negatywne opinie pochodzą od osób, których nie stać aby w jakikolwiek sposób pochylić się na tymi którzy potrzebują naszej pomocy.
        pozdrawiam
        • kolter Re: Spotkanie opłatkowe 26.12.14, 21:35
          koyod napisał:

zkoda tylko, że te negatywne opinie pochodzą od osób, których nie stać aby w jakikolwiek sposób pochylić się na tymi którzy potrzebują naszej pomocy.

Zadziwia mnie to ze ty doskonale wiesz takie rzeczy, jasnowidz czy jaki ptak :D
        • taniarada Re: Spotkanie opłatkowe 27.12.14, 15:00
          koyod napisał:

> @ piesc_boga
          > Przecież z mojego poprzedniego wpisu jednoznacznie wynika, że odcinam się od te
          > j części wypowiedzi do której się odniosłeś bo jest ona prymitywna.
          > Jestem przeciw poniżaniu innych i przeciw pracy pod przymusem lub za przysłowio
          > wą miskę ryżu.
          > Inną rzeczą jest natomiast to, że na tym forum wielokrotnie pojawiały się wpisy
          > osób negujące zasadność działań podejmowanych przez kościół na rzecz osób potr
          > zebujących. I tego dotyczył ten niefortunny wpis taniejrady.
          > Podobnie zresztą niektórzy kwestionują celowość działania WOŚP lub innych funda
          > cji.
          Kwestionują???Wejdź na fora GW zwłaszcza religijne i na FK to zobaczysz tam psubratów i oszołoma koltera ze znakomitymi wpisami .Przechodzi ludzkie pojęcie co tam tak zwani ludzie wypisują .Wracając do WOŚP .Caritas pracuje cały rok bez hałasu i robi więcej dobrego od krzykliwego Owsiaka .Ale to moje zdanie i nie tylko.
      • taniarada Pięść wystarczy ,że sobie taki cytat wkleisz 27.12.14, 15:15
        I jesteś rozgrzeszony .„Być ateistą to żaden wstyd.Wprost przeciwnie:wyprostowana postawa,która pozwala spoglądać dalej,powinna być powodem do dumy - bo ateizm prawie zawsze świadczy o zdrowej niezależności umysłu..."
        • kolter Re: Pięść wystarczy ,że sobie taki cytat wkleisz 27.12.14, 16:18
          taniarada napisał(a):

> I jesteś rozgrzeszony .

Co to znaczy być rozgrzeszony ?? oszołom nie rozumie ze ateista nie grzeszy, a o ile to tylko łamie prawo ??
    • pluto37 Re: Spotkanie opłatkowe 07.01.15, 14:08
      angrusz:
      > Dla mnie też to jest niepojęte ale ja zwykły grzesznik i o małym rozumku i mi trudno pojąć zamiary i działania boskie .
      .......................................................

HOSANNA i ALLELUJA!!!!!!!!!!!!!!!!
      angrusz pierwszy raz w swem nędznem żywocie wygłosił prawdę LUDZKIM GŁOSEM !!!!!!
      To faktycznie jakiś cud być musi:):):)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka