Dodaj do ulubionych

gdzie tankować GAZ ?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.04, 16:47
witam
moze mały ranking tego popularnego paliwka.
ja osobiscie tankuje na Krak gazie ale cos mi sie nie podoba z pojemnscia
mojej butli. czy tez cos takiego zauwazyliscie. poza tym niezła cena ( z
karta oczywiscie).
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: tom Re: gdzie tankować GAZ ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.11.04, 16:49
      > ja osobiscie tankuje na Krak gazie ale cos mi sie nie podoba z pojemnscia
      > mojej butli. czy tez cos takiego zauwazyliscie.

Ja tankuję też na KrakGazie na Stradomiu i nie zauważam oszustw na objętości.
      Jakość chyba w normie?? Com sądzą inni??
      • Gość: nowy Re: gdzie tankować GAZ ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.11.04, 17:02
        A na "G A Z I E " to jeździć niewolno bo to przestępstwo chyba czy nie.?
    • Gość: Mariusz Re: gdzie tankować GAZ ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 16:26
      ja równiez tankuje na "Kraku" nie moge narzekać na jakość,cena dość znośna choć
      w Rudzie Śląskiej po rabacie-1,85.Auto dośc dynamiczne(jeżeli polonez jest
      dynamiczny)... pozdrawiam
      • Gość: Kubiś Stacje - BP , ŁUKOIL , SHELL !! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 17:31
        Witam i pozdrawiam . Ja tankuję bardzo często gaz bo moje auto spala do 18L na
        100 km. Ja uznaje tylko dwie opcje za pewne . Jedną są STACJE BP . Dowód : Po
        przejechaniu 50 000 km wymieniałem parownik i stary po rozkręceniu był prawie
        czysty , czyli gaz który tankowałem nie był zasyfiony . Drugą stacją jest ŁUKOIL
        naprzeciwko " Trójkąta " . Mam nawet wrażenie , że po tankowaniu na Łukoilu auto
        jeszcze lepiej się "zbiera" . Ale głównie polecam BP. Zdecydowanie odradzam
        tankowanie gdzieś , bo tam trochę taniej . Tam gdzie gaz jest tani na litrze to
        napewno "rąbią jelenia" Nikt nie będzie dokładał do interesu !! Nie wierzcie w
        tańszy gaz Drodzy Forumowicze . Duże koncerny nie będą sobie psuły opini
        oszukiwaniem na liczniku . Ciekawostką jest to że stacje SHELL będą miały gaz a
        u nich napewno też będzie gaz wysokiej jakości. Pozdrawiam.....Kubiś
    • Gość: Zoli Re: gdzie tankować GAZ ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 17:51
      Ja tankuję na stacji przy Okulickiego skrz.z ul Łódzką od dwóch lat
      i nigdy nie miałem problemów.
    • Gość: adam Re: gdzie tankować GAZ ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.04, 18:20
      dzieki za wpisy.
      TANKOWAŁEM I NA ŁUKOILU( obsługa mnie czasmi denerwowała zagarniając części
      reszty) I NA ŁODZKIEJ( cena) ALE CHYBA POZOSTANE PRZY KRAKU TYLKO TAM CZUJE
      RÓŻNICE W JAKOSCI I CENIE.
      pozdro
      • Gość: ya Re: gdzie tankować GAZ ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 18:48
        Lodzka mnie i dwom znajomym dwukrotnie zafundowala niespodzianke ... opilki w
        gigantycznej ilosci. Nigdy wiecej tam nie zatankuje zaden z nas, a cena? Nie
        warta pozniejszego czyszczenia calej instalacji. To juz lepiej na strazy przy
        Bialskiej. Jakosc tam samo beznadziejna, a przynajmniej nie przyliczyli zadnej
        wpadki.
      • Gość: Fiat Re: gdzie tankować GAZ ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.11.04, 00:14
        Obsługa na Łukoilu faktycznie do wymiany parę razy tankowali mi gaz będąc "na
        gazie" nie wiem czy prawo pozwala na obsługę dystrybutora w stanie
        wskazującym???
    • Gość: gość Re: gdzie tankować GAZ ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.11.04, 18:38
      Najlepszy gaz napewno będzie na shelu przy tesco od niedawna otwarli i niedługo
      ma być na jagielońskiej naprawde polecam. Ja tankuje nieraz na stacji Royal
      przy dawnej skałce ale coś chyba nie jest tak bo do zbiornika mieści się więcej
      niz powinno;) i samochodzik nieraz taki jakiś mułowaty tylko że cena niezła:)
      pozdrawiam!
    • altu Re: gdzie tankować GAZ ? 29.11.04, 11:55
      trochę jestem z "branży"
      polecam gaz Lukoila (wysoki poziom propanu powoduje, ze samochod ma
      wiekszego "kopa", jest bardziej ekonomiczny i wydajny)
      ogolnie radze, aaby sie pytac skad jest gaz (kto jest dostawca, ew. z jakiej
      rafinerii gaz pochodzi) -> najlepsze są rosyjskie rafinerie, Lukoil i BP
      wlasnie stamtad gaz biora.
      KrakGaz cene obniza, ale tam jest wiecej butanu, gaz jest z Czech i Niemiec -
      mniej wydajny.
      NIE POLECAM stacji, na ktorych cena jest niska, pracownicy nie wiedza, kto gaz
      dostarcza. czesto jest w nich zbyt wiele butylenow, ktore powoduja
      zanieczyszczenie instalacji gazowej - o skutkach juz pisac nie bede.
      • Gość: Kubiś Re: gdzie tankować GAZ ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.04, 19:50
        Altu potwierdził to co napisałem wcześniej . To jest roztropny gość ! Pozdrawiam
        .....Kubiś
        • Gość: ala Re: gdzie tankować GAZ ? IP: 212.244.80.* 29.11.04, 20:10
          shell- za Auchanem.Zdziwicie się jaka różnica!!Auto inaczej chodzi i o 20%
          dłuższa jazda.Polecam
        • altu Re: gdzie tankować GAZ ? 30.11.04, 10:28
          Kubisiu, nie chcę Cię rozczarowac..
          jestem kobietą..
          czy utrzymujesz twierdzenie, ze jestem "roztropna" ?
          • Gość: Kubiś Re: gdzie tankować GAZ ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.11.04, 21:44
            A dlaczego nie :-) .....Kubiś
            • Gość: Morning Calm Re: gdzie tankować GAZ ? IP: *.com.pl 30.11.04, 22:04
              Tankowalem na Redzie (Lodzka). Jak wymienilem filtr gazu to nie wiedzialem, ze
              tyle opilkow sie tam moze zmiescic!!!Cena cena, ale na 30l przejezdzalem o 70km
              mniej niz teraz gdy tankuje na BP i Luku

Pozdrawiam J.M.C.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka