Dodaj do ulubionych

Adam Michnik

05.03.05, 20:47
Czy wiecie może co się dzieje z Adamem? Ostatnio jest dziwnie cicho...
Obserwuj wątek
    • Gość: info Re: Adam Michnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.05, 22:30
      "Le Point" z trzeciego lutego opublikowało artykuł pod tytułem "Żegnaj broni
      buntownika", gdzie wydaje się mówić głośno o tym, co w Polsce stanowi pewnego
      rodzaju tabu.
      Artykuł o Adamie Michniku napomina o zasługach Michnika, o tym że od
      szesnastego roku życia przeciwstawiał się reżimwowi komunistycznemu, a w wieku
      lat dziewiętnastu widział, czym jest więzienie. "Le Point" wspomina też, jak
      Adam Michnik został przez Lecha Wałęsę mianowany naczelnym "Gazety Wyborczej".
      Według Francuzów Michnik stworzył najwiekszy dziennik i jeden z dwóch
      najbardziej prestiżowych w Polsce, lecz następnie był krytykowany za
      znajomości ze swoimi wcześniejszymi wrogami, m.in. Jaruzelskim. Jego dobre
      imię - dopowiada "Le Point" - zostało też naruszone poprzez aferę łapówkarską,
      którą sam ujawnił. "Le Point" kończy artykuł pisząc, że Adam Michnik oddalił
      się od swojego dziecka, Gazety Wyborczej, jedynie oficjalnie ze względów
      zdrowotnych. Wycofał się, co zdaje się, według Francuzów, zapowiadać jego
      rychłe definitywne odejście. Hipotezę tę według francuskiej gazety potwierdza
      fakt, że Michnik nie napisał nic w "Wyborczej" o pomarańczowej rewolucji na
      Ukrainie, skąd wywodzi się jego rodzina. "Le Point" daje do zrozumienia, że
      Michnik nie napisze już nic więcej do "Wyborczej" i w najbliższym czasie
      pożegna się z Wandą Rapaczyńską (Lew Rywin: "Wandą Rapaczyński") oraz całym
      koncernem medialnym Agora.
      • Gość: luke Michnik w "NIE" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 22:46
        adam michnik ostatnio spotyka sie ostatnio intensywnie z Urbanem - mozna o tym
        poczytac i pooglądać w polskich tygodnikach. zapewne będzie pracował z Urbanem
        przy kolejnej "opiniotwórczej gazecie w PRL".
        • Gość: xx Re: Michnik w "NIE" IP: *.icis.pcz.pl 06.03.05, 23:17
          Nie opluwaj innych - nie jestes lama.
          • Gość: lechoslaw więcej faktów o Adamie M. tutaj... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 23:36
            można dowiedzieć się znacznie więcej niż wiemy zdawkowo o jego zasługach
            forum.wprost.pl/ar/?O=304115&NZ=0
            • Gość: Zenek Re: więcej faktów o Adamie M. tutaj... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.05, 23:56
              Czysty jak łza :)

na tym forum tylko pozytywnie się pisze - bo innaczej kasują posty :)
              • Gość: mimka_mimka Re: więcej faktów o Adamie M. tutaj... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 17:17
                Bardzo go cenię, a wnioskując po jego tekstach i wypowiedziach z "nie " raczej
                nic go nie łączy. Dziękuję za informację...;)
          • Gość: Cyc Oj profesorku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.05, 10:53
            Cenię Cię bardzo za niektóre wypowiedzi lecz momentami kojarzysz mi się z
            rózowosalonowcem(mam nadzieję ze rozumiesz w czym rzecz).
            • Gość: xx Re: Oj profesorku IP: *.icis.pcz.pl 12.03.05, 13:17
              Mam swoje poglady i sie ich nie wstydze - kazdy ma do tego prawo.

• Gość: Cyc Re: Oj profesorku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.05, 15:06
                Rozumiem.Szanuję to i mam nadzieję że ty także uszanujesz to u innych.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka