mimka_mimka 05.03.05, 20:47 Czy wiecie może co się dzieje z Adamem? Ostatnio jest dziwnie cicho... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: info Re: Adam Michnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.05, 22:30 "Le Point" z trzeciego lutego opublikowało artykuł pod tytułem "Żegnaj broni buntownika", gdzie wydaje się mówić głośno o tym, co w Polsce stanowi pewnego rodzaju tabu. Artykuł o Adamie Michniku napomina o zasługach Michnika, o tym że od szesnastego roku życia przeciwstawiał się reżimwowi komunistycznemu, a w wieku lat dziewiętnastu widział, czym jest więzienie. "Le Point" wspomina też, jak Adam Michnik został przez Lecha Wałęsę mianowany naczelnym "Gazety Wyborczej". Według Francuzów Michnik stworzył najwiekszy dziennik i jeden z dwóch najbardziej prestiżowych w Polsce, lecz następnie był krytykowany za znajomości ze swoimi wcześniejszymi wrogami, m.in. Jaruzelskim. Jego dobre imię - dopowiada "Le Point" - zostało też naruszone poprzez aferę łapówkarską, którą sam ujawnił. "Le Point" kończy artykuł pisząc, że Adam Michnik oddalił się od swojego dziecka, Gazety Wyborczej, jedynie oficjalnie ze względów zdrowotnych. Wycofał się, co zdaje się, według Francuzów, zapowiadać jego rychłe definitywne odejście. Hipotezę tę według francuskiej gazety potwierdza fakt, że Michnik nie napisał nic w "Wyborczej" o pomarańczowej rewolucji na Ukrainie, skąd wywodzi się jego rodzina. "Le Point" daje do zrozumienia, że Michnik nie napisze już nic więcej do "Wyborczej" i w najbliższym czasie pożegna się z Wandą Rapaczyńską (Lew Rywin: "Wandą Rapaczyński") oraz całym koncernem medialnym Agora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: luke Michnik w "NIE" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 22:46 adam michnik ostatnio spotyka sie ostatnio intensywnie z Urbanem - mozna o tym poczytac i pooglądać w polskich tygodnikach. zapewne będzie pracował z Urbanem przy kolejnej "opiniotwórczej gazecie w PRL". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Michnik w "NIE" IP: *.icis.pcz.pl 06.03.05, 23:17 Nie opluwaj innych - nie jestes lama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lechoslaw więcej faktów o Adamie M. tutaj... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.05, 23:36 można dowiedzieć się znacznie więcej niż wiemy zdawkowo o jego zasługach forum.wprost.pl/ar/?O=304115&NZ=0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zenek Re: więcej faktów o Adamie M. tutaj... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.03.05, 23:56 Czysty jak łza :) na tym forum tylko pozytywnie się pisze - bo innaczej kasują posty :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimka_mimka Re: więcej faktów o Adamie M. tutaj... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.03.05, 17:17 Bardzo go cenię, a wnioskując po jego tekstach i wypowiedziach z "nie " raczej nic go nie łączy. Dziękuję za informację...;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyc Oj profesorku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.05, 10:53 Cenię Cię bardzo za niektóre wypowiedzi lecz momentami kojarzysz mi się z rózowosalonowcem(mam nadzieję ze rozumiesz w czym rzecz). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: Oj profesorku IP: *.icis.pcz.pl 12.03.05, 13:17 Mam swoje poglady i sie ich nie wstydze - kazdy ma do tego prawo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cyc Re: Oj profesorku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.03.05, 15:06 Rozumiem.Szanuję to i mam nadzieję że ty także uszanujesz to u innych. Odpowiedz Link Zgłoś