Dodaj do ulubionych

Listę SLD otwierać będzie Krzysztof Matyjaszczyk

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 07:04
Zarząd SLD podjął uchwałę o tym aby młody radny, 31 letni szef SLD otwierał listę wyborczą w okręgu częstochowskim.
Obserwuj wątek
    • Gość: Darek Re: Listę SLD otwierać będzie Krzysztof Matyjaszc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 08:12
      a odwal się komuchu!!!!!!

kogo to qrwa obchodzi?
      • Gość: gość Re: Listę SLD otwierać będzie Krzysztof Matyjaszc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 10:15
        czyli częstochowski towarzysz z silnym charakterem błyskotliwym umysłem i
        fizjonomią Brada Pita. Żenada ale jakie miasto takie kandydatury.
        • Gość: Darek Re: Listę SLD otwierać będzie Krzysztof Matyjaszc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 10:25
          raczej jaka partia, tacy towarzysze!
    • Gość: Piastek Re: Listę SLD otwierać będzie Krzysztof Matyjaszc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 10:35
      może otwierac co chce i tak nie bede na niego głosowal zawiodlem sie w
      ostatniej kadencji na SLD
      i jeszcze ten nowy szef co to twierdzi ze aktualna ustawa o aborcji to dobry
      kompromis
      do dupy z taka lewicą
      nie bede glosowal na nikogo
      moze jak frekwencja bedzie na poziomie 8-10% to sie opamietają
      • Gość: xx Re: Listę SLD otwierać będzie Krzysztof Matyjaszc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.05, 12:14
        Matyjaszczyk ma poparcie towarzyszy jak nie Rady Nadzorcze to Starostwo
        Powiatowe teraz do Sejmu a to jeden wielki cwaniaczek i partyjniaczek
    • Gość: gość Re: Listę SLD otwierać będzie Krzysztof Matyjaszc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.06.05, 14:19
      ... a zamykał będzie Grzegorz Sikorski
    • Gość: Slim Re: Listę SLD otwierać będzie Krzysztof Matyjaszc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.07.05, 01:43
      Kandydaturę Matyjaszczyka na pierwsze miejsce zatwierdził śląski zarzad SLD i Śląska Rada Wojewódzka SLD to znak że w SLD są zachodzą duże zmiany do tego średnia wieku kandydatów jest najniższa w całym województwie i prawdopodobnie ze wszystkich partii. to swoją droga ciekawe w jakim wieku będą kandydaci z innych partii?
    • Gość: lukasprez Re: Listę SLD otwierać będzie Krzysztof Matyjaszc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.05, 09:42
      Ten chłopiec jest aż tak beznadziejny, że musi kandydować do Sejmu. Wszyscy
      wiemy, że to kompletny nierób, głąb i nieudacznik, typowy czerwony cwaniaczek,
      który liże dupska starym czerwonym grzybom. Jest on takim typewm przynieś,
      wynieś, pozamiataj. Jednym słowem: Kompletne Zero!!!!!!!!!
      • cudzik3 Re: Listę SLD otwierać będzie Krzysztof Matyjaszc 03.07.05, 09:54
        Taki wybór świadczy że lewica nie tylko się nie opamiętała w Cz-wie, ale o
        kompletnym braku wyczucia politycznego w tej partii. Stawianie kogoś takiego
        jak Pan Matyjaszczyk czy Balt to już dziś 100% utraty jedynego mandatu, który i
        tak nie wiadomo czy byłby do wzięcia. W aktualnej "popularności" SLD, zamiast
        postawić na jednego naprawdę pewnego człowieka, który miałby jakieś szanse
        wziąć ten mandat stawia się na młodych, ale głupich, zarozumiałych, nieznanych
        wyborcom, zadufanych w sobie "młodzików".Można i trzeba odmładzać l;isty
        wyborcze ale nie w sytuacji w jakiej jest SLD. Wystawianie takich kandydatur
        oznacza zupełną klęskę wyborczą tego ugrupowania w Częstochowie. Pani Janik
        zupełnie zatraciła rozeznanie polityczne namaszczając na swojej liście takich
        kandydatów. Może właśnie licząc na to że ich mało znają i z konieczności
        zagłosują na Nią?! Żałosne...
      • Gość: Witt Re: Listę SLD otwierać będzie Krzysztof Matyjaszc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.07.05, 21:00
        Chciałbym przypomnieć iż Pan Matyjaszczyk został Przewodniczącym SLD w Częstochowie w demokratycznych wyborach wygrywając z Posłanką Ewą Janik. Napewno jest młodym ale samodzielnym politykiem! W SLD skończyło się sterowanie zza pleców. Ludzie z ekipy Millera do których należała niewątpliwie Pani Poseł powinni ponieś konsekwencje swojej polityki - arogancji władzy, tolerowania korupcji wśród swoich kolegów z ław poselskich. A poza tym w XXI wieku polityki nie powinni uprawiac ludzie którzy nie czują wyzwań tego czasu.
    • Gość: jmk Re: Listę SLD otwierać będzie Krzysztof Matyjaszc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 14:57
      Jeśli chodzi o to czerwone tałatajstwo to mnie nie interesuje nawet to który
      ostatni zgasi u nich światło!!!
      • Gość: poinformowany Re: CZARNY KOŃ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.05, 15:00
        a wiecie o tym, że drugą lub trzecią pozycją jest kandydatura naszego wspólnego
        kolegi. Tak, tak z forum PANA TOMASZA JASKÓŁY
        • ulisses_czwa Re: CZARNY KOŃ 03.07.05, 21:08
          Tomasz Jaskóła?? Może niech się wypowie sam zainteresowany, bo nie uwierze w to :) Ja tez byłem często pomawiany o różne sprawy i najlepiej wysłuchac drugą stronę... Moim zdaniem to prowokacja, bo TJ nie będzie startował w żadnych wyborach - przynajmniej tak deklarował... Co do pana Matyjaszczyka... Kto by nie był pierwszy to i tak chłam... Na ta partie na pewno nie zagłosuję... Częstochowa i nie tylko to miasto zgasi SLD światło :)
          • Gość: forumowicz Re: CZARNY KOŃ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 11:27
            Cimo9szewicz też nie deklarował a mało zarzekał się. Myślisz, że Jaskóła jest
            inny przyjmuje zakład stawiam 1000 zł.
            • tomasz_jaskola Re: CZARNY KOŃ 05.07.05, 21:13
              Skoro postawiłeś 1000 na to, że będę kandydował, to jako niewątpliwie człowiek
              honoru przegrałeś i ... jesteś winny te pieniądze. Proponuję wpłacić zatem te
              pieniążki na Częstochowskie Hospicjum lub inne stowarzyszenie opieki
              paliatywnej. Najlepiej dziecięcej.

Napisałem to bez złośliwości ....
            • Gość: hazardzista Re: CZARNY KOŃ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.07.05, 22:09
              1000 zł to weź wsadź w kieszeń i idź na lody ale jak zaproponujesz porządną
              stawkę to ja przyjmę zakład
          • tomasz_jaskola Re: CZARNY KOŃ 05.07.05, 11:48
            Ulissesie dzięki, że wierzyłeś. Jeśli ktoś mnie odrobinę zna, to wie, że jesli
            zdecydowałem się na coś to nie ma możliwości zmiany. Nie strzępię jezyka na darmo.

pozdrawiam
            Jesteś jedynym zatem który wierzył, iż piszę prawdę.
        • Gość: Filip Re: CZARNY KOŃ IP: *.216-96-207.sherb.mt.videotron.ca 03.07.05, 21:11
          ..no tak, ten poziom kandydata jest tu dosc dobrze wyczuwalny.

..a swoja droga jak ci ludzie z SLD nie wstdza sie pokazac publicznie swej
          twarzy.
        • tomasz_jaskola Re: CZARNY KOŃ 05.07.05, 11:46
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=26045358
        • Gość: T hahha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.05, 10:48
          Jaskóła nigdy nie popierał ani PZPR, ani też SLD. Ukłądzikami w stylu "kolesiów"
          zawsze gardził. Zatem trudno byłoby go widzieć w wybrach po stronie postkomunistów.
    • Gość: !! Re: Listę SLD otwierać będzie Krzysztof Matyjaszc IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.05, 11:05
      !!
      • Gość: Wojciech Grab. Re: Listę SLD otwierać będzie Krzysztof Matyjaszc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.05, 00:03
        Czytam te wypowiedzi i robi mi się smutno.Wybory za pasem.Zamiast zapytać
        Krzysztofa Matyjaszczyka co chce w Sejmie robić ? czym się zająć? o co walczyć?
        jak to będzie robił? dla kogo ? Jakie doświadczenia wykorzystać ? To lecą same
        obelgi typu jak czerwony to głupi,nierób,kiep i temu podobne.
        A podyskutujcie o tym jaki powinien być Poseł.Jakie powinien mieć cechy,co
        powinien potrafić.Czy powinien mieć jakiś dorobek czy tylko być młodym.
        Czy to że wyznaje poglądy lewicowe to żle czy dobrze ? Czy Prawica lepsza jest
        dlatego,że jest Prawicą czy też dlatego,że ma coś do zaoferowania
        społeczeństwu.Jak do tej pory niewiele więcej i niewiele lepiej.Czy Lewica
        zdechnie jak wielu by bezkrytycznie chciało,czy też ma trwałe miejsce na scenie
        politycznej jak twierdzą politolodzy.Krótko mówiąc piszcie o tym co
        ważne,konstruktywne co pomoże podejmować wyborcze decyzje.Warto przy tym
        pamiętać słowa Ks.Tischnera,że od socjalistów gorsi są antysocjaliści.
        Forum służy wymianie myśli,poglądów,powinno uczyć.I piszę to mimo,że mnie z SLD
        wyrzucono i mógłbym się tym już wogóle nie przejmować.Ale mnie interesuje i
        Polska i Częstochowa i nie jest mi obojętne kto będzie kierował Rządem polskim
        i naszym Miastem
        • Gość: Darek Panie Wojciechu Grab. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 06:58
          Szanowny Panie

Szanuję Pana jako człowieka, ale w żadnym wypadku nie mogę zaakceptować obrony
          tego gniazda trzmieli. Nie ważne kim jest pam Krzysztof M, nie ważne kimm jest
          Olejniczak, Cimoszewicz.
          To są konie, na plecach których przejedzie się ta sama stara MAFIA. Olejniczak
          chyba jest najlepszym dowodem - wyciągając skompromitowane twarze kolesi z
          betonu.
          Wpadł Pan w ciężką chorobę. Chorobę polityczną. Nikt z pańskich dawnych kolegów
          nie musi dziś zajmować się polityką. Pan też. Jakikolwiek program polityczny,
          napisany przez członków wiecznie żywej PZPR, zawsze będzie kłamstwem. Kłamstwem
          z definicji. Pod tym płaszczem nie ma miejsca na uczciwość. Dobrze zna Pan
          powody, dla których najpierw Kwaśniewski, potem Cimoszewicz rzekomo odsunęli
          się od matki partii. To tylko było wyjście spod reflektora oskarżeń i
          podejrzeń. Każde książątko, proszę Pana trzyma się pod kloszem.
          I proszę nie wycierać sobie ust księdzem profesorem. PZPR nigdy nie była partią
          socjalistyczną!
          Boli mnie, że muszę te słowa skierować do Pana.
          Mimo wszystko pozdrawiam i życzę więcej spokoju.

Dariusz
          • Gość: Darek Re: Panie Wojciechu Grab. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.07.05, 07:26
            dwa-trzy dni temu na drugiej stronie Rzeczypospolitej ukazał się dowcip
            rysunkowy:
            Wilk z mównicy przemawia do innych wilków- jestem kandydatem ponadwilczym. Będę
            reprezentować wszystkie owce i barany.
            bez komentarza
        • cudzik3 Re: Listę SLD otwierać będzie Krzysztof Matyjaszc 09.07.05, 18:10
          a więc jednak jesteś na Forum? szkoda że ukryłeś ten fakt przede mną. Życzę
          więcej szczerości innych wobec Ciebie niż Ty jej masz wobec innych Panie
          Wojciechu Grab.
          • Gość: W.Grabałowski Re: Listę SLD otwierać będzie Krzysztof Matyjaszc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 23:29
            W odpowiedzi Panu Darkowi i Cudzikowi - możemy wreszcie rozpocząć normalną
            dyskusję.Wstąpiłem do nieboszczki PZPR jako młody wchodzący w życie zawodowe
            człowiek z przekonaniem,że będąc tam mogę zrobić coś pożytecznego dla Kraju i
            dla innych.Dziś wiem,że i mnie oszukano i to wielokrotnie.To nie zmieniło mojej
            woli służenia innym,budowania tego Kraju dla przyszłych pokoleń najlepiej jak
            potrafię,nie zmieniło przekonania,że lewica (jako formacja polityczna) ma sens.
            Podzielam pogląd,że dziś podziały polityczne w Polsce przebiegają nie wg linii
            lewica - prawica a wg linii układ okrągłostołowy i to co poza układem.Trzy razy
            rzucałem "POLACTWEM" Ziemkiewicza w irytacji.Za trzecim razem zapytałem samego
            siebie co mnie w nim tak irytuje - PRAWDA.On pisze prawdę.O Lewicy też.A ja
            wciąż mam nadzieję na normalność.Bo kocham ten Kraj.Dlatego wszędzie jej
            strzępy staram się dostrzegać.Znam Krzysztofa i wiem ile problemów było z tym
            by to ON był na pierwszym miejscu listy SLD.Kocham młodzież (wiedzą coś o tym
            moi studenci i dyplomanci) ale akurat grupa młodych (z zaciągu 98 - 99) w SLD
            zaczęła fatalnie bo od fałszowania wyborów partyjnych.Tego ich uczono na
            wejściu.Tragedia.Mój dramatyczny protest na Zjeździe SLD skończył się w końcu
            wydaleniem mnie z tej Partii.Wiem,że nie wszyscy złapali partyjniackiego
            syfilisa.Młodzież ma prawo do błędów i poprawek a ja wciąż nadzieję,że stać ich
            będzie na zrobienie porządku w tych szeregach.Dlatego piszę tak właśnie a nie
            inaczej.Cudzik też ma rację.Może to za szczere? może trzeba inaczej ? no
            właśnie tylko jak ?
            Tischner po to żył tworzył i pisał bym i ja mógł się nim podpierać.Nie widzę
            nic złego w cytowaniu mądrych ludzi.Ja ich znajdują i na lewicy i na prawicy i
            w Kościele i nawet tam gdzie wydawać by się mogło ich nie ma.Są.Co zaś się
            tyczy wyborów.Mam zamiar kandydować jako niezależny kandydat do Senatu
            (bezpartyjny sic! - na co mi to przyszło).Nie martwi mnie gniazdo szerszeni czy
            trzmieli - tu biologia jest nieubłagana.Martwi mnie to co martwić powinno
            każdego patriotę.Pozdrawiam.
          • Gość: W.Grabałowski Re: Listę SLD otwierać będzie Krzysztof Matyjaszc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 23:51
            Zapewne ma rację Darek że nikt z moich kolegów ani ja nie musimy uprawiać
            polityki.Mnie zresztą jej już tak wiele nie zostało.Dla mnie biologia też jest
            nieubłagana.Ale w kontekście poprzedniej wypowiedzi dobrze byłoby by młodzi
            mieli dobre wzorce.Jak najlepsze.To czym była PZPR dopiero teraz wyłazi z
            wora.A zapewniam,że każda partia ma swój wór.Ale dla mnie,podobnie jak i dla
            tysięcy innych związana była z ich i moją młodością,radością życia nauki i
            tworzenia.I wszyscy Ci którzy w swoim życiu nie robili świństw,nie postępowali
            podle, mają prawo do chodzenia z podniesionym czołem i nikt im tego prawa nie
            powinien odbierać.Dostrzeganie w ludziach dobra ma sens.Podobnie jak i wiara w
            to,że może być lepiej,mądrzej,sprawiedliwiej.Stary Słonimski powiedział kiedyś -
            jeżeli nie wiesz jak postąpić,na wszelki wypadek postąp uczciwie.Ta dewiza
            przyświeca mi od dawna.Choć przyznaję,więcej mnie kosztuje niż korzyści
            przynosi.Pozdrawiam.
    • Gość: luisess Re: Listę SLD otwierać będzie Krzysztof Matyjaszc IP: *.flatpla.net 12.07.05, 23:08
      Co ty tak produkujesz Panie Wojtku, czy ty jestes od niego ze tak go bronisz,
      cos ci obiecał bo z tego tak wynika.Pan Matyjaszczyk to drugi Miller po objeciu
      funkcji przewodniczacego SLD w Częstochowie Partia nie istnieje ,rozpieprzył
      cała partie ,bo dla niego liczy się tylko sukces i kariera jego osobista.
      • Gość: W.Grabałowski Re: Listę SLD otwierać będzie Krzysztof Matyjaszc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 23:52
        Nie mam żadnego powodu by bronić akurat Krzysztofa.Nie jestem u Niego.Wyrzucili
        mnie.Zapewniam,że są w SLD tacy którzy na krytykę zasługują znacznie bardziej
        niż Krzysztof. I mam nadzieję ,żę członkowie i elektorat w głosowaniu dadzą
        temu wyraz spłukując co nie co do szamba. Nie lubię jednak krytyki dla
        krytyki.Politycznego negatywnego jadu i nienawiści tylko za przekonania i
        poglądy.Wolę rzeczową krytykę.Taką z której coś wynika dla obu dyskutujących i
        krytykujących się stron.Z chęcią pokrytykuję i Krzysztofa jeśli wreszcie SLD
        przedstawi tu na forum swój program wyborczy.O ile przedstawi.Bo coś mi się
        widzi że okazji do takiej krytyki mieć nie będę.A szkoda.Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka