Dodaj do ulubionych

Niemiecki, protestancki Rydzyk

24.08.11, 14:49
czyli pastor Jürgen Fliege. Przez 12 lat mial wlasny Talk Show w jednej z prywatnych telewizji, po tym jak mu TV zamknela Talk Show zalozyl wlasna fundacje i wlasna internetowa TV, jest bardzo czesto gosciem w innych Talk Shows.

Ostatnio sprzedaje esencje zdrowia z wlasna etykieta, jest to jakas mikstura ziolowa rozcienczona w wodzie ktora on osobiscie swieci. Koszt flakonika 35 ml: € 39,95 plus koszty przesylki pocztowej. Miksture te nalezy 3 radzy dziennie rozpylac w ustach mowiac za pierwszym razem "Milosc" , za drugim "Wiara", za trzecim "Nadzieja" (jezeli nie pomylilam).

www.welt.de/kultur/article13541241/Juergen-Fliege-Essenz-bringt-dem-Hersteller-Segen.html
A my sie wstydzimy ze Rydzyk jest obciachowy....

P.S. W dziale plotek mozna bylo niedawno sie dowiedziec ze pastor Fliege rozbil malzenstwo swego przyjaciela, poderwal mu zone.
Obserwuj wątek
    • a000000 Re: Niemiecki, protestancki Rydzyk 24.08.11, 15:01
      każdy region ma swojego Rydzyka... to tylko nam się wmawia, że jest to unikatowy egzemplarz który robi nam obciach.

Większość zarzutów stawianych Rydzykowi to lipa. W ten sam sposób można zarzucić Walterowi (właściciel TVN) że on, konkretny człowiek, łamie ustawę o fladze państwowej, bo głupek Wojewódzki się na antenie wygłupił.
      • maria421 Re: Niemiecki, protestancki Rydzyk 24.08.11, 15:15
        Ogolnie stawia sie kosciol protestancki jako ten oswiecony, bardziej postepowy wobec zacofanego kosciola katolickiego, bo celibatu nie ma, kobiety sa pastorami i wogole "robta co chceta". Protestanci ida z postepem, z moda, a ze ezoteryka jest modna , to sie pastor Fliege dostosowal i swoja esencje za ciezkie pieniadze sprzedaje.

Wczoraj widzialam Talk Show gdzie Fliege byl gosciem i inni bardzo go atakowali za robienie biznesu na ludzkiej nadziei. Kiedy dziennikarz prowadzacy Talk Show powiedzial cos w stylu "jako katolik jestem zdumiony ze woda swiecona sluzy do przyrzadzania mikstur ziolowych" Fliege odpowiedzial mu "wy, katolicy zawsze uwazacie ze macie we wszystkim racje, ale je jestem protestanem", na co dziennikarz prowadzacy ze nie chodzi mu o racje tylko o to, ze zaden ksiadz katolicki jeszcze od niego zaplaty za wode swiecona nie zadal :)
        • a000000 Re: Niemiecki, protestancki Rydzyk 24.08.11, 16:03
          pastora nie można przyrównać do księdza katolickiego... pastor jest obieralną osobą świecką, a ksiądz jest wyświęcany.
          W USA od dawna mamy "modę" na protestanckich kaznodziei i "cudotwórców". Jak taki złapie naiwniaków, który mu wierzą i za figle migle płacą, to taki korzysta z okazji...
          Ja ich nazywam: hochsztaplerzy.
          A od kiedy to protestanci mają wodę święconą?
          • maria421 Re: Niemiecki, protestancki Rydzyk 24.08.11, 16:37
            Azerko, ja sie zastanawiam jaka jest roznica miedzy "moherami" Rydzyka a wielbicielami pastora Fliege.
            Widze ze roznica jest tylko w modzie. "Mohery" to tzw. wiocha a ezoterycy to uduchowieni poszukiwacze wlasnego "ja", koniecznie niekonwencjonalna droga.
          • rek888 Re: Niemiecki, protestancki Rydzyk 25.08.11, 10:54
            Pastor (łac. pastor – pasterz) – w Kościołach protestanckich – duchowny, który pełni obowiązki duszpasterskie w zborze. Mianowany jest bądź przez organy centralne danego Kościoła (np. synod, generalną konferencję), bądź jest powoływany przez kongregację wiernych przez demokratyczny wybór

Wyraznie powiedziane Duchowny

Skad u katolikow tyle zarozumialosci:
            W USA od dawna mamy "modę" na protestanckich kaznodziei i "cudotwórców". Jak t
            > aki złapie naiwniaków, który mu wierzą i za figle migle płacą, to taki korzysta
            > z okazji...
            > Ja ich nazywam: hochsztaplerzy.

To sa takie same "figle migle " jak w KK

• rek888 Re: Niemiecki, protestancki Rydzyk 25.08.11, 10:57
              Większość zarzutów stawianych Rydzykowi to lipa.

To jest oczywista oczywistosc !
              • maria421 Re: Niemiecki, protestancki Rydzyk 25.08.11, 10:59
                rek888 napisał:

> Większość zarzutów stawianych Rydzykowi to lipa.
                >
                > To jest oczywista oczywistosc !

Podobno tego legendarnego Maybacha Rydzyka nikt nigdy nie widzial.
                • rek888 Re: Niemiecki, protestancki Rydzyk 25.08.11, 12:40
                  (-) Popatrcie jaki on czarny,gdzies ty sie tak pobrudzil,nawet nie zdazyl sie umyc
                  • maria421 Re: Niemiecki, protestancki Rydzyk 25.08.11, 12:42
                    rek888 napisał:

> (-) Popatrcie jaki on czarny,gdzies ty sie tak pobrudzil,nawet nie zdazyl sie u
                    > myc

Totalna zenada.
                    • a000000 Re: Niemiecki, protestancki Rydzyk 25.08.11, 13:55
                      maria421 napisała:

>Totalna zenada.

no wiesz.... Rydzyk to prosty człowiek... czasem jak coś powie, to się gorąco robi...
                      • maria421 Re: Niemiecki, protestancki Rydzyk 25.08.11, 14:09
                        a000000 napisała:

> no wiesz.... Rydzyk to prosty człowiek... czasem jak coś powie, to się gorąco r
                        > obi...
                        >
                        Jest roznica miedzy prostym czlowiekiem a prostakiem.
                        • a000000 Re: Niemiecki, protestancki Rydzyk 25.08.11, 14:32
                          maria421 napisała:

> Jest roznica miedzy prostym czlowiekiem a prostakiem.

nie chciałam być aż tak surowa...
                          • rek888 Re: Niemiecki, protestancki Rydzyk 25.08.11, 21:00
                            nie chciałam być aż tak surowa...

Tyle to juz zrozumialem :)
                • a000000 Re: Niemiecki, protestancki Rydzyk 25.08.11, 13:54
                  maria421 napisała:

> Podobno tego legendarnego Maybacha Rydzyka nikt nigdy nie widzial.

bo Rydzyk nigdy nie był właścicielem maybacha!!! Zdjęcie było fotomontażem. On ma jakiś niemiecki samochód, chyba audi, przedtem miał mercedesa - sprzedał na aukcji. Ponoć dostał go od Niemców. I ja w to nawet jestem w stanie uwierzyć, gdyż znam takie dwa przypadki w których niemiecki episkopat ofiarował znacznemu polskiemu księdzu samochód.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka