Dodaj do ulubionych

Jasna Góra: pielgrzymka Przyjaciół Radia Maryja

• twmalgoska Maleszka się obija! 10.07.05, 15:38
      Czy profil przeciętnego czytelnika Wyborczej wypadł w ostatnich badaniach tak
      niekorzystnie, że trzeba tłumaczyć co znaczy Totus Tuus?! W artykule są
      błędy: "myszy" zamiast "mszy", "Polonia Intercio Millennio" zamiast "Polonia in
      Tertio Millennio". Wstyd!
      • Gość: AntyMorel Re: Maleszka się obija! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 15:44
        to celowo! Takie błędy są ze wszechmiar wskazane! Najważniejsze to ośmieszyć,
        poniżyć, rzucić stek obelg i kłamstw! A że z Mszy się zrobi myszy to co? Tak
        nas nauczali towarzysze z Kominternu!
    • Gość: baca Re: Jasna Góra: pielgrzymka Przyjaciół Radia Mary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 15:47
      Mam pytanie patrząc na zamieszczone zdjęcie:
      Czy te panie nie obowiązują już berety?
      • Gość: aVeMaria ano nie! I nawet nie gejowskie flagi wyobraź sobie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 15:52
        młodych było pod dostatkiem, jestem spokojny!
        • Gość: piotrow Tak się dziwnie składa, że im bardziej RM atakują, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 16:08
          tym więcej każdego roku fanów przybywa! Moim zdaniem dziennikarze popełniają
          fatalny błąd, vide! TVP, TVN, GW. Im bardziej się nagłaśnia, tym bardziej oni
          rosną w siłę. I na dodatek później się okazuje, że to jeszcze nie sprawdzone
          pogłoski.Trzeba bardziej wyrafinowanych metod tutaj użyć!
          • Gość: Darek Re: Tak się dziwnie składa, że im bardziej RM ata IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.05, 16:11
            bo niestety, to co Cię nie zabije, to Cię wzmocni
          • Gość: Aniolek Re: Tak się dziwnie składa, że im bardziej RM ata IP: *.26.98-84.rev.gaoland.net 21.07.05, 15:48
            Polakom gratuluje Rydzyka a Rydzykowi Maybacha
        • Gość: baca Re: ano nie! I nawet nie gejowskie flagi wyobraź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 16:09
          Wiem , bo i ja tam byłem a młody jestem ,wyobraż sobie.
      • davidmors Re: Ani berety, ani jarmułki, baco. 10.07.05, 21:49
    • Gość: konrad Re: Jasna Góra: pielgrzymka Przyjaciół Radia Mary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 16:07
      Z tego wszystkiego widać bardzo niedobry scenariusz dla Polski. Kościół - jak
      twierdzi prymas -jest prześladowany . Arcybiskup Michalik uważa , że Polska bez
      świętych sobie nie poradzi (swoją drogą gdzie ich szukać skoro podobno żyjemy w
      czasach rozkładu moralnego społeczeństwa). Biskup Stefanek mówi o jedynej
      szansie jaką jest pewna rozgłośnia radiowa . Tymczasem naród w większości
      odrzuca te dobra propagowane przez wspomnianych tu szacownych ojców Kościoła w
      osobach ks. Henryka (uosobienia wszelkich cnót z cnotą skromności na czele)oraz
      ks. Tadeusza (kreatora polskiej sceny politycznej). Biada narodowi , który
      odrzuca dorobek myślowy swoich najlepszych synów. Biada narodowi , który
      niweczy wysiłek swojej elity intelektualnej z takim trudem krzewiony w tym
      Wielkim Dziele jakim jest wspomniana rozgłośnia . Biada , biada , po trzykroć
      biada!!!
      • Gość: marcus Re: Jasna Góra: pielgrzymka Przyjaciół Radia Mary IP: *.trustnet.pl / 83.16.102.* 10.07.05, 16:21
        ostatni coraz częściej ogladam tv trwam, twierdzę że to calkiem niezła
        telewizja, a cóż nam oferuje tv publiczna i tv typu tvn polsat i inne, nic
        spróbujcie w piatek wieczorem lub w sobotę znaleźć jakiś ciekawy wartościowy
        film czy program sama przemoc morderstwa gwałty narkotyki aż niedobrze mi sie
        robi, ja wiem że to kwestia gustu, co kto lubi oglądać ale coraz częściej
        spotykam się z opinią znajomych że nic w tej telewizji nie ma i to chyba jest
        prawda ciekawe za co ludzie płacą abonamet chyba tylko po to aby urzędnicy
        KRRiTV pobierali wysoką pensję - i dlatego dziękuję bogu że zaistniały media
        katolickie
        • Gość: balon Re: Jasna Góra: pielgrzymka Przyjaciół Radia Mary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 16:31
          Ja nie oglądam TV Trwam ani nie słucham Radia Maryja .Dla odmiany oglądam TV
          publiczną i inne media.Być może i to nauczyło mnie szacunku do Boga (z dużej
          litery!)i rozumienia jego przesłania.
          • davidmors Czytaj jeszcze "balonie" GW - będziesz głupszy ! 10.07.05, 20:49
    • Gość: correct Panie Nawrot i Kwiatkowska! Nie kompromitujcie się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 16:11
      z tymi myszami!
    • Gość: macumba Re: Jasna Góra: pielgrzymka Przyjaciół Radia Mary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 16:47
      Macumba być pod duzym wrazeniem tego co być na Jasnej Górze . Duzo
      wiernych,kaplanów i wogóle beautiful uroczystosc. Niepokoi ino jedno . Biskup
      Stefanek mowi ,ze bedziemy sie mordowac jesli nie pojdziemy ta way of Radio
      Maryja. Macumba nie moze tam isc bo slabo zna polski i nie rozumi co w tym
      radio oni mowić zwlaszcza wtych rozmowach co to oni ich zaczli i skonczyć nie
      umiom. Macumba sie bać bo nie chce zadna mordowania. Meybe trza wracać do
      Czarna Africa? Macumba nie wiedzieć i nie rozumieć what is it. Moze ktos
      doradzic umie?
      • generalf do zobaczenia w piekle dziadu 10.07.05, 16:55
        "prawdziwy hit - kalendarz na 2006 rok (6 zł), na okładce którego widnieją Jan
        Paweł II i o. Rydzyk."- mam nadzieję Rydzyku ojcze Tadeuszu dyrektorze, że się w
        piekle usmażysz za te twoje chciejstwo i brak jakichkolwiek zahamowań. Do
        zobaczenia...!
        • davidmors Prawdziwy głos sługi szatana o pseudo "generalf" 10.07.05, 20:46
    • Gość: gosc Zasadzimy ziarno... IP: *.214.59.177.coditel.net 10.07.05, 16:57
      wg. slow Sidneya Polaka
    • Gość: ja Re: Jasna Góra: pielgrzymka Przyjaciół Radia Mary IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.07.05, 19:29
      Szkoda, że nasz episkopat nie rozumie, że trwanie Radia Maryja to najszybszy
      sposób na dekatolizację Polski. Normalny człowiek, po wysłuchaniu debilizmów
      rydzyka, musi omijać Kościół Katolicki szerokim łukiem. Niedługo zamiast 90%
      katolików będzie w tym kraju 10% i to radiomaryjnych przygłupów
      • Gość: adamsłodowy Uczeń czarnoksiężnika Kaszpirowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 20:19
        Gość portalu: ja napisał(a):

> Szkoda, że nasz episkopat nie rozumie, że trwanie Radia Maryja to najszybszy
        > sposób na dekatolizację Polski. Normalny człowiek, po wysłuchaniu debilizmów
        > rydzyka, musi omijać Kościół Katolicki szerokim łukiem. Niedługo zamiast 90%
        > katolików będzie w tym kraju 10% i to radiomaryjnych przygłupów
        -------------------------------------------

Uczeń Rydzyk przerósł mistrza - manipulator i hochsztapler pierwszej klasy .
        90% pozostanie katolikami a 10% będzie wpłacało do Rydzykowej kasy.

• davidmors Re: "Ja co dzień Panu Bogu dziękuję, że jest RM " 10.07.05, 20:44
          To są słowa Wielkiego Jana Pawła II.
          I cóż przy tych słowach może znaczyć ujadanie różnych kundli, oszczekujących
          Radio Maryja.
          • Gość: baca Re: "Ja co dzień Panu Bogu dziękuję, że jest RM " IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 21:28
            Facet opamietaj się i nie ubliżaj ludziom. Jeżeli tak pojmujesz nauczanie
            Papieża ,że każdy Twój post zawiera inwektywy to znaczy że naprawdę niewiele z
            tego rozumiesz.
            • davidmors Re: Pierwszy raz widzę bacę z pejsami. 10.07.05, 21:45
              Tylko mi nie pisz, że podejrzewanie kogoś o żydowskie pochodzenie to inwektywa.
              Bo ja uważam, że to komplement.
              A wiesz po czym cię poznałem? Po przewrotności tego co napisałeś.
              Żaden mój post nie zawiera inwektyw.
              • Gość: baca Re: Pierwszy raz widzę bacę z pejsami. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 22:29
                Gratuluję rewolucyjnej czujności ; wytropiłeś mnie! A idąc Twoim tropem
                rozumowania to muszę Ci coś wyznać (tylko nie rozgłaszaj tego )-wszyscy
                jesteśmy Żydami ponieważ nasi prarodzice (jak mówi Biblia ) nimi byli. A więc
                Ty , chcąc nie chcąc też.
                Co zaś do inwektyw to przeczytaj sobie poprzednie swoje wypowiedzi i jeżeli
                dalej ich nie zobaczysz to już chyba okulista jest potrzebny.
                O przewrotności interpretacyjnej to nawet szkoda pisać ale...powoływanie się na
                Papieża w temacie Radia Maryja to jawne nadużycie. Wykażę to na przykładzie
                biskupa Pieronka , który najpierw podpisał w imieniu Episkopatu Polski
                dokumenty umożliwiające jego funkcjonowanie , potem (krótko) był jego gorącym
                orędownikiem a obecnie jest jednym z najbardziej zagorzałych krytyków. Z opinią
                Papieża , wydaje się , mogło być podobnie o czym świadczą stanowcze Jego odmowy
                spotkania z przedstawicielami rozgłośni w czasie pielgrzymek do Ojczyzny .
                Na koniec muszę wyrazić jednak pełne zrozumienie tego co piszesz.No
                cóż ,wspomniana tu rozgłośnia dobrze wyuczyła Cię wrogości i braku poszanowania
                dla ludzi i ich poglądów.A poza tym ...a nie chce mi się z Tobą już gadać.
                • Gość: bonanza Macie rację baco z pejsami, to jakiś mieszaniec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 23:17
                  To jakiś mieszaniec davida z morsem, ten 'davidmors'.
            • Gość: Andrzej Inwektywa na RM, to jest OK - do prostaka GW nie ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 20:25
        • Gość: Marcin Re: Uczeń czarnoksiężnika Kaszpirowskiego IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 23:25
          Zazdrość was zżera. Ja słucham RM oglądam TRWAM ale też TVN, TVP i inne stacje
          dzięki temu mogę wyrobić sobie pogląd na pewne sprawy. Na tym polega pluralizm.
          RM jest potrzebne między innymi dlatego, że mówi o pewnych sprawach inaczej. A
          człowiek myślący może dzięki temu wyrobić sobie opinię. Co do katolików to jest
          ich tak naprawdę ok 40% reszta to tylko ludzie ochrzczeni. Poza tym episkopat
          stał i stoi za RM bo wie że jest ono potrzebne (gdyby było inaczej dawno by
          interweniował). Ludzie omijają KK z powodu o. Rydzyka co za bzdura. To jest
          tylko wymówka. Przeciecz nie wierzą w Rydzyka tylko Boga.
    • polonic Polska katolicka! 10.07.05, 22:31
      Dziekujemy za Radio Maryja, dziekujemy za jedność narodową, dziekujemy Polacy na
      Jasnej Górze za dobre myśli o Polsce! Jestesmy Polakami i Polsce służymy każdego
      dnia i godziny! Módlmy sie o pomyślność Ojczyzny i PRACUJMY!
      • Gość: jania Re: Polska katolicka! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 22:43
        Kurde , myślałam ,że to forum GW a tu jakieś dziwne posty jakbym na spotkaniu
        narodowców była.
        • Gość: zbyszko Re: Kocham Polskę, ojczyznę moją ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.05, 23:22
          Takie słowa na forum GW, działają jak woda święcona na diabłów.
          Tych antypolskich gości z Gazety Wyborczej musi skręcać ze złości, kiedy
          je słyszą.
          • Gość: storima Marek, co Ci się stało? to nie ja. to nie storima. IP: *.d4.club-internet.fr 11.07.05, 03:50

• Re: Radio ma ryja ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl
            Przeczytaj komentowany artykuł »
            Gość: Darek 10.07.2005 15:33 + odpowiedz

Marek, co Ci się stało?

Gość portalu: niewiernny napisał(a):

> GAZETO za ten TEKST "h56 ::to w normalnym kraju powinien miec zaproszenie do
            > PROKURATORA REDAKTORZE Z GAZETY WYBORCZEJ czekam na ODPOWIEDZ

gosc Niewierny nadaje z tego samego serwera.

poraz pierwszy zauwazylem to na forum.

tak ze spoko Darku, cenie religie, lecz prostuje f"fakty" Oszoloma i tego O;Rydzyka,
            ktory
            uwaza nas za "narod wybrany"

wyprany, raczej, wyprany wlasnie przez takich oszolomow:

raz jeszcze, no bo skoro Oszolomowi wolno,
            to czemu niezaleznemu artyscie tak?

oj dana oj dana
            co bym biedna ja zrobiła
            gdzie bym się podziała
            gdybym zdjęcia o! Rydzyka
            w portfelu nie miała?

chór emerytek:

ojcze, ojcze nasz Rydzyku
            biedne bez cię byśmy były
            pusty, pusty, pusty, portfel
            przy sobie nosiły!

a tak zdjęcie twoje mamy
            święte i czyściutkie
            a ty pierz nasze portfele
            z pieniążków je zdzieraj
            jedno tylko cię prosimy:

zdjęcia twego wielebnego
            nigdy nie zabieraj!
            • Gość: storima Marek, co Ci się stało? to nie ja. to nie storima. IP: *.d4.club-internet.fr 11.07.05, 03:52

zarchiwizowany

"Pod listem w tej sprawie do przeora Paulinów podpisali się m.in. Ryszard
              Filipski, aktor, były aktywista nacjonalistycznego skrzydła PZPR; Konrad
              Strzelewicz, prezes założonego w latach 80. Związku Literatów Polskich oraz
              Jacek Kajtoch, polonista, były sekretarz POP PZPR w Polskiej Akademii Nauk."
              serwisy.gazeta.pl/kultura/1,53425,2241240.html
              "Prezydium poprzedniej kadencji pozbawiło go funkcji wiceprezesa zarządu
              głównego ZLP, wyrażając w ten sposób dezaprobatę wobec posługiwania się w
              publikacjach politycznych naszym szyldem."
              serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34474,2247492.html
              czyli byl okres kiedy p. K. Strzelewicz klamliwie wykorzystywal szyld ZLP,
              niepodkreslajac , iz jedynie wyraza swoje prywatne opinie.

takimi i oto 'autorytetami' moralnymi podpiera sie "Nasz Dziennik".

pozwole sobie rowniez zacytowac wiersz:

WYZNANIE

Nie straszyl mnie nietoperz
              dziadek na orzechy jak zboj
              ulice dluzsze niz dzien
              kielbasy co sie wieszaja
              diably prawidlowo kulawe
              grozny los co z galazek straca tylko paki

socrealizm katolicki
              tego sie balem

Ksiadz Jan Twardowski

z tomiku wierszy
              Trzeba isc dalej,
              czyli
              spacer biedronki

wiersze wszystkie 1981-1993

prorocze, az dech ducha zapiera
              a tego kto 'pseudokatolicki' to
              d u s i

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=28&w=15835215&a=15842132
              • storima Marek, co Ci się stało? to nie ja. to nie storima. 11.07.05, 03:56
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=26165778&v=2&s=0

ale cieszy ten fakt, ze ktos na moim serwerze leci!!!!

pogladow moich jednak, (choc ten ktosik sie staral) nie da sie podrobic;)))))))
                • storima Marek, co Ci się stało? to nie ja. to nie storima 11.07.05, 04:05
                  • Bóg jest miłością.......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
                  Przeczytaj komentowany artykuł »
                  Gość: milo_1 10.07.2005 12:24 + odpowiedz

Gość portalu: pol. napisał(a):

> dziękuje za Radio Maryja .
                  ----------------------------
                  a ja dziękuję Bogu Miłosiernemu że mam mozliwość wyboru
                  www.jezuici.pl/dr/
                  czego nie mozna oczekiwać od wyznawców RM

ja rowniez,

Serdecznie

storima
    • yamaneko To jest SEKTA 11.07.05, 09:17
      to jest poprostu sekta, jakich wiele, a w dodatku bardzo niebezpieczna, ponieważ
      chroniona (nie wiedzieć czemu) przez Kościół !
      • Gość: wickez Re: To jest SEKTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 11:25
        no coż ten kościoł to nie kościół , a sekta! wiadomości. gazeta.pl/wiadomości/
        1,53600.2763653.html.
        działalność rydzyka jest przestepcza od zarania - KK niekoniecznie! od
        zarania !??????
        episkopat w ludzach swych jak biskupi często popieraja działalność
        swych!! kacyków terenowych ! - gdzie działalność paulinów z mafią paliwową?!
        NP. no?gdzie ? w kasie ! oczywiście !!! wiadome
        • Gość: bankowy Re: Sfora Michnika, to jest dopiero SEKTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 12:07
          Bardzo niebezpieczna sekta Michnika.
          Zasilana kasą zza oceanu. Chroniona przez "elety" i tzw autorytety poprawności
          politycznej, wspierana przez pedałów i innych zboczeńców oraz Jarugę Nowacką.
    • Gość: axl Powinno się zakazać masowych imprez tej sekty IP: *.prenet.pl / 213.199.243.* 11.07.05, 12:30
      To nic innego jak sekta która ma poparcie w politykach (jak zresztą to w
      sektach bywa). Całe to chore radio i ich sluchacze to banda fanatyków
      religijnych wraz ze swoim guru Rydzykiem. Jak można tolerować takie spotkania?!
    • Gość: adi CHORE MIASTO, CHORE PAŃSTWO, CHORZY LUDZIE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.05, 17:43
      CHORE MIASTO, CHORE PAŃSTWO, CHORZY LUDZIE, PO CO WIĘCEJ KOMENTARZY
      • Gość: mackiz Re: CHORE MIASTO, CHORE PAŃSTWO, CHORZY LUDZIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.05, 20:41
        to nie jest chore miasto Częsstochowa -mieszkańcy! - chociaż toleruując
        działalność władz i mafii paulinów z tą , tą kurią i episkopatem KK w Polsce -
        " może tak " - czas zakończyć działalność mafii watykańskiej nie tylko w
        Cz-wie , ale w Polsce!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      • Gość: agorado Re: CHORE FORUM, CHORA GAZETA, CHORY MICHNIK ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.07.05, 20:21
    • Gość: anty Re: Jasna Góra: pielgrzymka Przyjaciół Radia Mary IP: 195.117.153.* 11.07.05, 21:03
      to jest pojeb.... z takimi debilami Białoruś albo gorzej to radio to największy
      wróg Polski po Giertychach
      • Gość: goralka Re: Jasna Góra: pielgrzymka Przyjaciół Radia Mary IP: *.ipt.aol.com 13.07.05, 12:49
        Powiedzcie prosze, mnie nieoswieconej, jak to jest, ze Jezus z Nazaretu, byl
        Zydem, tak? Rydzyk Tadeusz, ksiadz dyrektor, nazwal radio imieniem matki
        Jezusa, Zydowki, tak? Jak wiec mozliwa jest ta ksenofobiczna, antysemicka,
        podla, oszczercza kampania przeciwko Zydom na antenie tego oswieconego radia?
        Serio pytam.
        • davidmors Re: Proste, uwierzyłaś w plotki o kseno- i antyse 13.07.05, 18:23
          W tym radiu nie zauważyłem ani przypisywanej przez Gazetę wyborczą ksenofobii,
          ani przypisywanego przez GW antysemityzmu.
          Twoja histeryczna wypowiedź zdradza wysoki stopień wyprania mózgu przez GW.
          - - -
          Czytaj Gazetę Wyborczą, będziesz głupsza.
          • Gość: goralka Re: Proste, uwierzyłaś w plotki o kseno- i antys IP: *.ipt.aol.com 13.07.05, 20:24
            W swoim poscie bynajmniej nie histerycznym, nikogo nie obrazalam, ale zadalam
            proste pytanie. Sluchalam kilkakrotnie "Rozmow niedokonczonych" stad moja
            wiedza na temat wysokiego stopnia antysemityzmu obecnego na antenie RAdia
            Maryja. Potrafisz mi odpowiedziec czy znow bedziesz rzucal inwektywami w imie
            Bozego MIlosierdzia?
          • storima Re: Proste, uwierzyłaś w plotki o kseno- i antys 13.07.05, 20:33
            davidmors napisał:

> W tym radiu nie zauważyłem ani przypisywanej przez Gazetę wyborczą ksenofobii,
            > ani przypisywanego przez GW antysemityzmu.
            > Twoja histeryczna wypowiedź zdradza wysoki stopień wyprania mózgu przez GW.
            > - - -
            > Czytaj Gazetę Wyborczą, będziesz głupsza.

Trudno jest cos zauwazyc gdy slucha sie RM jedynie w celach modlitewnych i
            poznaniu Ewangelii. Wiec absolutnie masz racje.

Niemniej, w przerwach od medytacji puszczaene sa teksty o.Rydzyka (i nie tylko)

ale tu przyklad:

"Tak dlugo, jezeli w katolickim panstwie takim jakim jest Polska, od wiekszosci
            polskich ministrow bedzie czuc maca i cebula, tak Polska nigdy nie bedzie
            Polska." Ojciec Rydzyk: "Dziekuje." recesja.icm.edu.pl/rm/wypow.htm

Powtorka komunistycznego PRL-u z 1968 Rok Panskiego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka