Dodaj do ulubionych

POMÓCIE MI PROSZE!!! KIERUJE TO DO SKINHEADOW

28.07.05, 11:15
powiedzcie mi prosze Was co oznacza skrot 14/88???
i kto to jest wogole SKINHEAD??? jakie on ma poglady??? wogole czym sie
zajmuja SKINHEDZI??? slyszalam ze ich ideologia jest ideologia Adolfa Hitlera
to prawda???
POMOZCIE MI ... bo moj brat jest podobno skinheadem...
Obserwuj wątek
    • Gość: mrzezyno252 Re: POMÓCIE MI PROSZE!!! KIERUJE TO DO SKINHEADOW IP: *.prenet.pl 28.07.05, 11:31
      A może twój brat przyleciał z kosmosu i jest UFOludkiem?? usmiałem się do łez,
      chyba jest skinhedem, hehehehehe.
      • Gość: onaona2 Re: POMÓCIE MI PROSZE!!! KIERUJE TO DO SKINHEADOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 11:54
        Gość portalu: mrzezyno252 napisał(a):

> A może twój brat przyleciał z kosmosu i jest UFOludkiem?? usmiałem się do łez,
        > chyba jest skinhedem, hehehehehe.

TY JESTES KU.. UFOLUDKIEM. MOJ BRAT WLASNIE JEST CHYBA SKINHEADEM. RAZ
        ZNALAZLAM U NIEGO TAKI DZIWNY KRZYZ. SLYSZALAM OD KUMPELI ZE TO JEST KRZYZ
        CELTYCKI CZY JAKIS TAM. A PO ZA TYM CZYM SIE ROZNI SKIN OD SKINHEADA???
        • Gość: M Re: POMÓCIE MI PROSZE!!! KIERUJE TO DO SKINHEADOW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.05, 12:37
          z tego co wiem to 88 to jest ich jakies pozdrowienie ale juz nie pamietam co to
          znaczylo...skin i skinhead to jest to samo tylko to pierwsze okreslenie jest
          skrotem od drugiego
          • Gość: Romper Stomper Re: POMÓCIE MI PROSZE!!! KIERUJE TO DO SKINHEADOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 13:10
            He, he, he, ja też się uśmiałem do łez. 88 to heil hitler (h = ósma litera
            alfabetu), jeżeli Twój brat to nazi skinhead to masz debila w domu.
            • Gość: qa Re: POMÓCIE MI PROSZE!!! KIERUJE TO DO SKINHEADOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 13:33
              "jeżeli Twój brat to nazi skinhead to masz debila w domu"

Święte słowa.

Pozdrawiam - Oi!
              • Gość: kito Re: POMÓCIE MI PROSZE!!! KIERUJE TO DO SKINHEADOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 09:38
                również współczuję
    • Gość: qa Re: POMÓCIE MI PROSZE!!! KIERUJE TO DO SKINHEADOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 13:27
      Witam.

Co znaczy 14 w tym skrócie nie wiem.
      8-mą literą alfabetu jest "H". 88 czyli HH to skrót od Heil Hitler.
      Skrót ten jest często używany przez nazi skinheadów.

Nie wszyscy skinheadzi są natomiast nazistami.
      Korzenie tego ruchu sięgają końca lat 60-tych i na pewno nie miał on wtedy
      charakteru rasistowskiego czy faszystowskiego.
      Pierwsi skinheadzi to głownie młodzież z robotniczych dzielnic angielskich
      miast. Słuchali muzyki określanej dziś jako Skinhead Reggae, którą wykonywali
      przede wszystkim czarnoskórzy artyści (np. Derrick Morgan, Symarip czy Roland
      Alphonso). Polecam składankę TROJAN SKINHEAD REGGAE BOX SET
      ( www.recordstore.co.uk/trojan/productdetail.jsp?productPK=unittest-
      vVSBWgmJ8MuRaMpLz9lBEd-1 ).

W latach 70-tych, na skutek intensywnej działalności propagandowej BNP
      (Brytyjska Partia Narodowa) część skinheadów przyjęła rasistowską ideologię.

Skinheadzi, którzy pozostali wierni swym korzeniom, określani są jako
      traditional skinheads.

Nie sposób tu też nie wspomnieć o S.H.A.R.P. (czyli Skinhead Against Racial
      Prejudice - Skinheadzi Przeciwko Uprzedzeniom Rasowym), którzy czynnie walczą z
      przejawami rasizmu.

Pozdrawiam.
      • Gość: qa Re: POMÓCIE MI PROSZE!!! KIERUJE TO DO SKINHEADOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 13:27
        Jeszcze raz link do składanki
        www.recordstore.co.uk/trojan/productdetail.jsp?productPK=unittest-vVSBWgmJ8MuRaMpLz9lBEd-1
        • mmaly Re: POMÓCIE MI PROSZE!!! KIERUJE TO DO SKINHEADOW 28.07.05, 13:35
          Twojemu Bratu trzeba by chyba pokazać jakieś wartości.
          14/88 to zapis oznaczający równoczesną wierność narodowemu socjalizmowi i "przesłaniu" tzw. "14 słów":
          "We must secure the existence of our people and a future for white children."
          Prawdę mówiąc serdecznie współczuję. I Tobie, i Twojemu Bratu.
          • mmaly 14/88 28.07.05, 13:40
            Może jeszcze dodam, bo etymologia 88 została już wcześniej wyjaśniona, że te 14 słów to fraza ukuta przez obecnie przebywającego w więzieniu Davida Lane'a, członka rasistowskiej organizacji The Order, która jest odpowiedzialna za szereg napadów na banki, podłożenie bomby pod synagogę i zamordowanie dziennikarza radiowego z Denver, Alana Berga w latach osiemdziesiątych.
            • narodowiec88 Re: 14/88 19.05.14, 19:15
              Otoz 14/88 - kontrowersyjne liczby, szczegolnie jezeli chodzi o znaczenie 14. Oczywiscie wiele osob, myli bardzo znaczenie liczby 14. Z 14 jest taki problem ze wielu ludzi mysli ze oznacza to czternascie slow Davida Lane , ktory stworzyl "88 spostrzezen", te slowa brzmia:
              "We must secure the existence of our nation and a future for white children". Czesto pod tym zdaniem mozna zauwazyc dodatek w postaci 88 - Heil Hitler!!! Oczywiscie jest to totalna pomylka, gdyz czlowiek ktory czytal 88 Spostrzezen i je popiera, nigdy nie przyznal by racji propagandzie Adolfa Hitlera, ktora przez D. Lane jest uwazana za niszczaca swoj narod tyranie. Jezeli 88 oznacza Heil Hitler to w tym kontekscie 14 bedzie oznaczac, 14 propagandowych punktow, ktore oglosil adolf Hitler po objeciu wladzy.
              Wiec smieszne jest gdy ktos mowi ze 88 oznacza HEIL HITLER a 14 w tym kontekscie oznacza tekst Davida Lane.
      • Gość: Romper Stomper Re: POMÓCIE MI PROSZE!!! KIERUJE TO DO SKINHEADOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.05, 13:53
        Ta historia ruchu shinhead może wprowadzić niezły zamęt w szeregach
        częstochowskich (i nie tylko) ruchów narodowo-faszystowskich. Potrafię sobie
        wyobrazić jak na jakimś zebraniu tychże grup jeden z członków pyta się, z
        przerażeniem w oczach, przywódcy: -Szefie k.... jak to jest? Nasz ruch w pewnym
        stopniu pochodzi od czarnych? i odpowiedź: -Nie wierz w to, to propaganda Żydów
        czytających wyborczą, a w ogóle to nie zadawaj takich pytań, idź poczytaj Mein
        Kampf, póżniej cię przepytam.
        Buahahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahaahah!
        • Gość: Menel Re: POMÓCIE MI PROSZE!!! KIERUJE TO DO SKINHEADOW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.05, 15:07
          Hahahaha:)Dobre Romper-przeczytaj mein Kampf i posluchaj Radia Maryja

A co do brata-wyplac mu 2 liscie matczyne i niech poczyta troche o II wojnie
          swiatowej i procesie norymberskim(Bibloteka Glowna w Czestochowie ma ich pelno).
    • Gość: normalny Re: POMÓCIE MI PROSZE!!! KIERUJE TO DO SKINHEADOW IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.05, 15:13
      masz fajnego brata jak by tata chciał mieć jeszcze jednego syna to lepiej niech
      z'białka'zrobi jajecznice
      • storima Re: POMÓCIE MI PROSZE!!! KIERUJE TO DO SKINHEADOW 28.07.05, 15:46
        Gość portalu: Romper Stomper napisał(a):

> Ta historia ruchu shinhead może wprowadzić niezły zamęt w szeregach
        > częstochowskich (i nie tylko) ruchów narodowo-faszystowskich. Potrafię sobie
        > wyobrazić jak na jakimś zebraniu tychże grup jeden z członków pyta się, z
        > przerażeniem w oczach, przywódcy: -Szefie k.... jak to jest? Nasz ruch w pewny
        > m
        > stopniu pochodzi od czarnych? i odpowiedź: -Nie wierz w to, to propaganda Żydów
        > czytających wyborczą, a w ogóle to nie zadawaj takich pytań, idź poczytaj Mein
        > Kampf, póżniej cię przepytam.
        > Buahahahahahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahahahahahahaahahahahahahahaahah
        > !

Niestetety. Totalne pranie mozgu. Potrzeba akceptacji grupowej. Potrzeba
        poczucia tozsamosci i identyfikacji. Potrzeba sluzenia "idei". Potrzeba
        znalezienia i zwalczania
        w r o g a .

Schemat ten niczym nie odbiega od rekrutacji i wychowywania
        terrorystow-samobojcow.

Dodam, ze angielskie slowo "sharp" (od S.H.A.R.P.) -ostry, to rowniez
        idiomatyczne wyrazenie:

"to be sharp"- byc inteligentnym, bystrym, blyskotliwym, madrym.
    • Gość: 11 Re: POMÓCIE MI PROSZE!!! KIERUJE TO DO SKINHEADOW IP: *.dyndns.info / *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.05, 23:37
      • Gość: Wojtek Re: POMÓCIE MI PROSZE!!! KIERUJE TO DO SKINHEADOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 12:20
        Taaa wytlumaczyliscie to lux...
        wasz tok myslenie(na podstawie tego postu):Każdy arab to terrorysta, rosjanin to
        komunista,a polak to katolik i inaczej wedlug tego byc niemoze.
        Żałosne
        • storima Re: POMÓCIE MI PROSZE!!! KIERUJE TO DO SKINHEADOW 29.07.05, 12:38
          Gość portalu: Wojtek napisał(a):

> Taaa wytlumaczyliscie to lux...
          > wasz tok myslenie(na podstawie tego postu):Każdy arab to terrorysta, rosjanin t
          > o
          > komunista,a polak to katolik i inaczej wedlug tego byc niemoze.
          > Żałosne

Chyba pomyliles watki?

Gdzie tutaj znajdziesz takie cytaty?

Napisz, wskaz...
          • Gość: Wojtek Re: POMÓCIE MI PROSZE!!! KIERUJE TO DO SKINHEADOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 12:41
            Nie wskazuje cyctatów tylko tok myslenia ludzi
            • storima Re: POMÓCIE MI PROSZE!!! KIERUJE TO DO SKINHEADOW 29.07.05, 12:46
              Gość portalu: Wojtek napisał(a):

> Nie wskazuje cyctatów tylko tok myslenia ludzi

Zrozumialem. Dzieki.
              Mnie tez sie zdarza wypowiadac "mgliscie".

Pozdrawiam
            • mmaly Re: POMÓCIE MI PROSZE!!! KIERUJE TO DO SKINHEADOW 29.07.05, 12:57
              No ale Wojtku powiedz mi, w jakąż to inną ideologię wpisuje się ktoś, kto obnosi
              się z 14/88?
              Nie wydaje mi się, żebyśmy tu generalizowali. 14/88 to ogólnie przyjęty znak
              nienawiści, 14 reprezentuje "14 słów", a więc czystość rasową, a 88 to
              pozdrowienie nazistowskie.
    • Gość: Alonzo Re: POMÓCIE MI PROSZE!!! KIERUJE TO DO SKINHEADOW IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 29.07.05, 12:50
      Źle z twoim bratem.
      Doraz mu zmianę towarzystwa i poglądów na mniej szkodliwe społecznie,dość mamy
      już oszołomów walczących o chore idee.
      Pozdrawiam
      Alonzo
    • Gość: Asche Re: POMÓCIE MI PROSZE!!! KIERUJE TO DO SKINHEADOW IP: *.21.pl / 213.199.204.* 29.07.05, 13:27
      Sława!
      • Gość: Kuban Re: POMÓCIE MI PROSZE!!! KIERUJE TO DO SKINHEADOW IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.05, 17:07
        Jak jakis Polak ma poglady Hitlera to powinien zaczac od samobojstwa. Najlepiej
        najpierw niech pozyje w nieludzkich warunkach przez kilkanascie miesiecy, a
        pozniej do gazu.
        • Gość: jun Re: POMÓCIE MI PROSZE!!! KIERUJE TO DO SKINHEADOW IP: *.prenet.pl 29.07.05, 18:09
          ja takze nie moge sobie wyobrazic jak Polak, mieszkaniec kraju najmocniej wyniszczonego kraju przez hitlera moze popierac ta ideologie. przeciez to jest tak jakby uwielbiac najwiekszego swojego wroga. przeciez jakby hitler zobaczyl takiego to by i tak go zabil jako slowianina czyli czlowieka nizszej rasy (co przy okazjinasuwa mysl ze zgadzaja sie z tym ze sa nizsza rasa).
          • mmaly Re: POMÓCIE MI PROSZE!!! KIERUJE TO DO SKINHEADOW 29.07.05, 18:17
            Niestety nie ma chyba takiej rasy czy nacji, która gdzieś w swojej historii nie
            miałaby przynajmniej epizodu związanego z przekonaniem, że jest tą rasą czy
            nacją najlepszą, wybraną, mająca misję.
            • Gość: mrzezyno252 Re: POMÓCIE MI PROSZE!!! KIERUJE TO DO SKINHEADOW IP: *.prenet.pl 29.07.05, 18:33
              Reasumując, podaj namiary na swojego brata najbliższemu oddziałowi
              psychiatrycznemu, albo niech idzie do wojska do desantu, i tam dadzą mu Polską
              szkołe. A jeżeli naprawde interesuje się tym ruchem to może kieruje nim tylko
              ciekawość poznania ideologii, chociaż opiera się na najbardziej chorych zasadach
              nie warto się w nią zagłębiać. Szkoda chłopaka.
              • storima Re: POMÓCIE MI PROSZE!!! KIERUJE TO DO SKINHEADOW 29.07.05, 21:45
                "Ilość najzagorzalszych skinheadów szacuje się w Polsce na ok.2000.Drugie tyle
                stanowią ludzie ich popierający.Szczególna aktywność grup skinowskich została
                zaobserwowanawWarszawie,Krakowie,(NowaHuta),Łodzi,Katowicach,Wrocławiu, Gdańsku,
                Gdyni,Poznaniu,Sopocie,Szczecinie,Puławach,Częstochowie i Legnicy."
                www.ids.edu.pl/bielsko/users/niki/skinhead.html
                • storima "Skini w poprawczaku" 29.07.05, 22:08
                  "Pawel:
                  Zawsze unikamy przesłań i unikamy ukierunkowywania ludzi w myśleniu. Każdy
                  człowiek ma jedno życie i powinien je przeżyć tak, by się tego nie wstydzić. I
                  to nie jest tak, że rzeczy złe, które robisz, kierują cię na margines, z którego
                  nie ma powrotu. Gdy zrobiłeś sto złych rzeczy, to jeśli stać ciebie na tę jedną
                  dobrą, to wszystko, co robiłeś wcześniej, jest nieistotne. A zawsze, robiąc sto
                  dobrych rzeczy i robiąc raz złą, przekreślasz wszystko to dobro, które wcześniej
                  zrobiłeś."
                  muzyka.bosko.pl/?art=285&n=1
                  • storima Re: "Skini w poprawczaku" 03.08.05, 01:12
                    zeca fidomom
                    bylo
                    ze
                    nuci si sie
                    okromnie
                    zes
                    porowokator
                    w potarganych
                    majtkach