Dodaj do ulubionych

Do Pragmatyka :-)

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 15:03
Pragmatyku ! Zmuszasz mnie niejako do riposty na moje poprzednie wpisy .
Jednak postaram się jak tylko mogę dać tobie kilka cennych wskazówek .
Domniemam że jesteś jeszcze niedoświadczonym internautą który zaczyna
raczkować na forum GW . Wchodząc dopiero co na Forum GW nie wytarłszy dobrze
butów zaczynasz jadowicie utyskiwać na niektórych Forumowiczów .
To bardzo brzydkie wejście i smród za tym może się długo ciągnąć .
$$Kol Wlodek jeden z Forumowiczów którego szanuję , lecz za którym nie
przepadam z racji ostrego języka , napisał kiedyś bardzo mądre zdanie . Brzmi
ono mniej więcej tak: Każdy nieudany atak na drugiego forumowicza potrafi
wrócić i uderza w autora o wiele mocniej .Czyli skutek często bywa odwrotny do
zamierzonego . Ty właśnie jako początkujący forumowicz tego zjawiska właśnie
doświadczasz . Zapewniam cię że słowa te zapamiętam do końca życia .
Mam jednak nadzieję że kol Wlodek nie przyłoży mi teraz skutecznie biorąc pod
uwagę okoliczności jakie skłoniły mnie do napisania tego " referatu " . A on
potrafi bardzo skutecznie dopiąć swego . Niejednokrotnie się o tym przekonałem.
Na naszym regionalnym Forum GW jest wiele wykształconych osób które potrafią
się dostosować do osoby z którą na dany temat polemizują .
Niewątpliwie posiadasz duży bagaż doświadczen życiowych , jednak nie są one
podstawą do przekonania że jesteś nieomylny i że wszystko wiesz . W wirtualnej
rzeczywistości wiek nie odgrywa żadnego znaczenia . To jest inne środowisko .
Niestety ja również dałem się ponieść emocjom nazywając niestosownie twojego
syna za co muszę PRZEPROŚIĆ . Tym mnie trafiłeś skutecznie lecz nawet
NIEŚWIADOMIE . Pragnę cię pocieszyć że też miałem kiedyś podobny przypadek
pisząc na forum o swoim bliskim bez dodania " ŚP " i jeden z wytrawnych
forumowiczów napisał coś takiego że powinniśmy razem pod prysznicem siedzieć .
Nie zrobiłem z tego wielkiego HALO gdyż " Utyskiwanie " na dłuższą metę jest
bardzo męczące . Jednak życie uczy żeby publicznie nie PISAĆ O OSOBACH KTÓRE
ODESZŁY TAK JAKBY DALEJ BYŁY WSRÓD NAS . Skutek tego odczułeś wczoraj a ja rok
temu . Co do ujawnienia mojej tożsamości jeżeli dostosujesz się do zwyczajów
na tym forum i zaczniesz ciekawie polemizować informuję cię że są spotkania
Forumowiczów ściśle towarzyskie . Tam możesz dokładnie poznać tożsamość
Kubisia ( smarka młodego ) . Staram się pisać ten wątek najprecyzyjniej jak
tylko jest to możliwe i bez krytyki lub ośmieszania twojej osoby .
Jestem chłopcem o szlachetnym sercu i w mojej naturze nie leży chorobliwe
atakowanie kogokolwiek na tym Forum . Jednak widząc nowicjusza który dopiero
co wskakuje i od razu wali do gości , a jako zasłonę dymną używa słownik
wyr.obcych z którego zapożyczone wyrazy przypominają wystąpienia partyjnych
dygnitarzy wtedy ponoszą mnie czasem lekko emocje co oczywicie działa na moją
niekorzyść . Jednak potem ze zdwojoną siłą uderza w prowodyra ujawniając w nim
zwierzęce instynkty . Przyznam ci szczerze że po takiej wymianie zdań dochodzę
do przykrej konkluzji . Czy ma się 15 czy 65 lat codziennie rano wstając
człowiek doświadcza nowych okoliczności którym powinien niejako sprostać .
Upokarzające dla mnie samego jest wyprowadzenie kogokolwiek z równowagi do
takiego stopnia że jest to odczuwalne po drugiej stronie ekranu . Jednak
poniekąd jest tak często na własne życzenie . Internet i FORUM trzeba
traktować z dużą dozą rezerwy . Ja też z tej awantury która poniekąd psuje mój
Image wyciągam wnioski .

Chętnie poznałbym twój komentarz do tego " WYPRACOWANIA " .
Tylko proszę bez tych wyrazów :-(
Wyrazy obce imponują może dwum procentom forumowiczów .
To jest Forum regionalne a nie tematyczne .
Kol Storima jeśli tylko go poprosisz to napewno chętnie wskaże tobie
Fora o podłożu polonistycznym , humanistycznym itp.
Pozdrawiam ..... Kubiś
Obserwuj wątek
    • Gość: Bogdan HAŃBA !!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 15:41
      Kubiś dziękujemy. Miej na tyle taktu i zamilknij. Chociaż odrobinę człowieczeństwa.
      Już tobie ślicznie dziekujemy. Myślisz, że przeprosiny coś dają tym się różnimy
      od zwierząt, że najpierw myślimy potem dziłamy a co tu mówić o pisaniu. A
      NAPEWNO NIE SZARAGAMY PAMIIĘCI ZMARŁYCH.
      ZDZIWŁBYM SIĘ GDYBY ADRESAT ODPISAŁ CI.
      I CO TY WERYFIKUJESZ FACETA PISZĄC, ŻE TY WIESZ ?
      Jesteś Alfa i Omega ????? Chyba tak skoro dokołoa wszystkich pouczasz. Zwróć
      uwagę na swoją "chańbę" "spudnicę".

..skąd ty się urwałeś z choinki ? jesteś ofiarą ustawy antyborcyjnej. Chyba
      prosty człeku nie wiesz co to jest znaczy stracić dziecko przez rodzica. I
      pieprzysz teraz bezsensu

CZĘSTOCHOWA PRZEPRASZA ZA KUBISIA !!!!
      Twoja aroganacj to nie tylko atakowanie zmarłych jaie ty masz zdanie o naszych
      rodakach za granicą !!! Hołota to górnicy,pijani Polacy za granicą, komu
      jeszcze ubliżysz !
      Rozumiem forum kryje Twoją osobę jak to celnie ująłeś to jest cyberprzestrzeni
      ale ignorancie nie zauważyłeś, że w tej przestrzeni są żywi ludzie ? Obudź się.
      I ciesz się, że to tylko cyberprzestrzeń. Splunąc ci w twarz to mało.
      A na takie spotkanie facio powinine pójśc aby ci wpieprz spuścić.
    • Gość: adiunkt Re: Do Pragmatyka :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 16:05
      Czasami na forum pojawiałem się równolegle. I z moich skromnych obserwacji
      wynika , a są one obiektywne, że rozgrywki między Tobą i pragmatykiem miały
      naturę czysto personalną. Uparci i zawzięci obaj byliście do krwi ostatniej.
      Ale, żeby jako argumentu w słownych przepychankach zaatakować jego syna. I to
      zmarłego syna. Zostawiam to bez komentarza.

Utyskiwać - narzekać, gderać, zrzędzić, burczeć. Czyli jednym słowem utyskiwanie
      jest niegroźne, natomiast uważam, że twoja impertynencja jest naganna.
      • Gość: Student Re: Do stron konfliktu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 16:40
        Obserwuje ta awanture juz dlzszy czas.
        To że jego syn okazał się niestety zmarły okazało się na końcu.
        A jaka jest prawda?
        Mysle ze gosc celowo to wykozystal na swoja kozysc!
        Moral z tego taki zeby lepiej Madralom nie odpisywac.
        Kubisiu zotaw juz goscia w spokoju.
        On ma dosc

• storima Re: Do stron konfliktu 04.08.05, 16:59
          Nie wiem o co chodzi.
          Cos wyszlo niefortunnie i pojawia sie wpisyb innych osob nieobiektywne,
          i (usunite na innym watku: wulgarne)i dalej macace wode,
          zamiast zrodlo oczyscic.
          Wiem, ze Kubis przeprosil.
          To wszystko.
          • Gość: adiunkt Re: Do stron konfliktu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 17:14
            prawda ale przepraszać też trzeba umieć storimo. My naród Polski nie jesteśmy
            nauczeni pokory. Przepraszać prawiąc morały :)? lub mottywem przeprosin jest
            nadwyrężony image ?
            Studenci śmierc syna wykorzysytać do czego ? o zananów się omc magistrze,
            iżnynierze lub włascicielu dyplomu licencjata strasznie pokrętna ta twoja
            interpretacja zdarzeń.
            Ale rzeczywiście po co my osoby postronne ruszamy ten temat.
            Pozdrawiam
            • Gość: Student Re: Do stron konfliktu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 17:34
              Jezeli kazdy mialby przepraszac za niefortunne wypowiedzi to co piaty watek bylby
              biciem sie w piersi bez motywu oczywiscie.
              Cwaniak z tego Pragmatyka choc jeszcze musi sie duzo nauczyc.
              • Gość: student Re: Do stron konfliktu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.05, 18:22
                te student w główce ppie..ło
                uczyć to ty się musisz ale ciągnąc druta
    • Gość: Roman Re: Do Pragmatyka :-) IP: s2.l:* / *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.05, 18:36
      To się panowie lekko popstrykali.Nie widze tu polubownego wyjścia z owej opresji
      jak tylko sąd,może to być taki zaoczyny w którzym ja będę sędzią.
      W ramach kary sąd orzeka co następuje:
      Panowie za wzburzenie forumowiczów i siebie nawzajem wymierzą sobie po pięć
      klapsiorów na gołą dupę(własnoręcznie,kazdy sobie i bez ślepaków).
      Po owej karze wymierzonej sobie z głębi serca konflikt będzie uznany za
      skończony9przynajmniej w oczach moich)
      A jak jeszcze raz to się przytrafi to klapsów zarządze więcej,witką trzcinową!
      Więc drzyjcie i nie dajcie się sprowokować.
    • Gość: forumowicz Re: Do Pragmatyka :-) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 10:56
      Rzeczywiścei storimo jeden z forumowiczów miał rację czy to można nazwać
      przeprosinami. Jezeli ktoś zrobił coś nietaktowanie wystarczy powiedzieć
      przepraszam bez zbytecznych komentarzy. A nie takt był olbrzymi, student
      trywializuje cóż młody człowiek i narazie tylko student. Znam osobiście osobę,
      która straciła dziecko jest to NIESAMOWITA TRAGEDIA dlatego solidaryzuję się tu
      z wybuchem słusznego oburzenia. Czasami wystarczy powiedzieć przepraszam ale
      Kubiś jako "doświadczony forumowicz" ma zakorzenione, że musi pouczać. Na
      podstawie tego postu juz można domniemywać kto jest źródłem konfliktu i pozornej
      wszechwiedzy.
      > Niewątpliwie posiadasz duży bagaż doświadczen życiowych , jednak nie są one
      > podstawą do przekonania że jesteś nieomylny i że wszystko wiesz .

w tym, miejscu wręcz wypływa bezgraniczna pycha Kubisia, Kubiś weryfikator czy
      wyrocznia ?

>W wirtualnej
      > rzeczywistości wiek nie odgrywa żadnego znaczenia . To jest inne środowisko .

a Kubiś już tak zintegrował się z tym "środowiskiem" że nierozróżnia życia od
      cyberprzestrzeni. Na czym ta inność niby polega, że wielki pan Kubiś wszystkim
      ubliżać może ?

> temu . Co do ujawnienia mojej tożsamości jeżeli dostosujesz się do zwyczajów
      > na tym forum i zaczniesz ciekawie polemizować informuję cię że są spotkania
      > Forumowiczów ściśle towarzyskie .
      wszechwładny Kubiś wówczas pozwoli. A ja obiektywnie stwierdzam, że zdecydowanie
      ciekawiej dyskutował od cibie pragmatyk, wątek o o komunie i choćby ci
      nieszczęścni górnicy twego autorstwa. Twoja dyskusja Kubisiu to hasło i zero
      faktów. Gdy pojawią się twoi adwerszarze zmieszach ich z błotem . Takie buraka
      szczekanie. Zwyczajów do forum prezentowanych prze CIEBIE TO JA WĄTPIE BY KTOS Z
      DORAŹNYCH FORUMOWICZÓW chciał wstąpić w "wasze szeregi". Ale obiektywnie
      stwierdzam, że oprócz ciebie na forum są przyzwoite osoby (cora, Ruda, storima,
      wlodek, expertum, Karol, Roman, Obywatel itd. itd.)

> Wyrazy obce imponują może dwum procentom forumowiczów .
      > To jest Forum regionalne a nie tematyczne .
      a coś ty się do wyrazów obcych przyczepił. Taki ograniczne słownictwo. To co
      innym niby imponuje i dlaczego uzurpujesz sobie prawo wypowiadania sie w imieniu
      forumowiczów - to dopiero przypomina mi "wystąpienia partyjnych dygnitarzy". A
      ja sobie nie zycze byś wypowiadał się za mnie. Czyli co forumowiczom imponuje
      twój styl ?? Pełny agresji chamstwa i grubiaństwa ? Inwektywy, których nie mało
      na forum ? Prymitywizm ? Piękną opinię nam i sobie wystawiasz Kubiusiu.
      PRZEPRASZAĆ TRZEBA UMIEĆ nie ze względu na "psucie imagu" ale szczerze ze
      skruchą a jest ku temu powód.

P.S. Storomo gdyby teoretyzując ktoś ruszył pamięć bliskiej ci osoby, zmarłej
      przedwcześnie -syn, córka -wzburzyłbys się ? Było "przepraszam" ale z komentarzem.
      • Gość: forumowicz Re: Do Kubisia, Storimy, Pragmatyka oraz innych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 10:58
        Rzeczywiścei storimo jeden z forumowiczów miał rację czy to można nazwać
        przeprosinami. Jezeli ktoś zrobił coś nietaktowanie wystarczy powiedzieć
        przepraszam bez zbytecznych komentarzy. A nie takt był olbrzymi, student
        trywializuje cóż młody człowiek i narazie tylko student. Znam osobiście osobę,
        która straciła dziecko jest to NIESAMOWITA TRAGEDIA dlatego solidaryzuję się tu
        z wybuchem słusznego oburzenia. Czasami wystarczy powiedzieć przepraszam ale
        Kubiś jako "doświadczony forumowicz" ma zakorzenione, że musi pouczać. Na
        podstawie tego postu juz można domniemywać kto jest źródłem konfliktu i pozornej
        wszechwiedzy.
        > Niewątpliwie posiadasz duży bagaż doświadczen życiowych , jednak nie są one
        > podstawą do przekonania że jesteś nieomylny i że wszystko wiesz .

w tym, miejscu wręcz wypływa bezgraniczna pycha Kubisia, Kubiś weryfikator czy
        wyrocznia ?

>W wirtualnej
        > rzeczywistości wiek nie odgrywa żadnego znaczenia . To jest inne środowisko .

a Kubiś już tak zintegrował się z tym "środowiskiem" że nierozróżnia życia od
        cyberprzestrzeni. Na czym ta inność niby polega, że wielki pan Kubiś wszystkim
        ubliżać może ?

> temu . Co do ujawnienia mojej tożsamości jeżeli dostosujesz się do zwyczajów
        > na tym forum i zaczniesz ciekawie polemizować informuję cię że są spotkania
        > Forumowiczów ściśle towarzyskie .
        wszechwładny Kubiś wówczas pozwoli. A ja obiektywnie stwierdzam, że zdecydowanie
        ciekawiej dyskutował od cibie pragmatyk, wątek o o komunie i choćby ci
        nieszczęścni górnicy twego autorstwa. Twoja dyskusja Kubisiu to hasło i zero
        faktów. Gdy pojawią się twoi adwerszarze zmieszach ich z błotem . Takie buraka
        szczekanie. Zwyczajów do forum prezentowanych prze CIEBIE TO JA WĄTPIE BY KTOS Z
        DORAŹNYCH FORUMOWICZÓW chciał wstąpić w "wasze szeregi". Ale obiektywnie
        stwierdzam, że oprócz ciebie na forum są przyzwoite osoby (cora, Ruda, storima,
        wlodek, expertum, Karol, Roman, Obywatel itd. itd.)

> Wyrazy obce imponują może dwum procentom forumowiczów .
        > To jest Forum regionalne a nie tematyczne .
        a coś ty się do wyrazów obcych przyczepił. Taki ograniczne słownictwo. To co
        innym niby imponuje i dlaczego uzurpujesz sobie prawo wypowiadania sie w imieniu
        forumowiczów - to dopiero przypomina mi "wystąpienia partyjnych dygnitarzy". A
        ja sobie nie zycze byś wypowiadał się za mnie. Czyli co forumowiczom imponuje
        twój styl ?? Pełny agresji chamstwa i grubiaństwa ? Inwektywy, których nie mało
        na forum ? Prymitywizm ? Piękną opinię nam i sobie wystawiasz Kubiusiu.
        PRZEPRASZAĆ TRZEBA UMIEĆ nie ze względu na "psucie imagu" ale szczerze ze
        skruchą a jest ku temu powód.

P.S. Storomo gdyby teoretyzując ktoś ruszył pamięć bliskiej ci osoby, zmarłej
        przedwcześnie -syn, córka -wzburzyłbys się ? Było "przepraszam" ale z komentarzem.
    • Gość: ToMNR Re: Do Pragmatyka :-) IP: *.bis / 212.244.80.* 05.08.05, 11:18
      Niestety, nie sledzilem watku na biezaco, teraz jest pociety, i wnioskuje z
      niego tyle.
      Imc Kubis walnal babola, mowiac cos o dziecku pragmatyka - ale za przeproszeniem
      - skad mial wiedziec, ze to dziecko zmarlo? W tym momencie calkiem przyjemna,
      ostra wymiana zdan zmienila sie w belkot oczerniajacy Kubisia, jaki on nieczuly itp.

Mialem okazje poznac Kubisia, i to co wypisywal na niego pragmatyk (o
      masturbacji, o tym ze nie bedzie mial zony itp) tez mozna uznac za calkiem
      brzydkie argumenty...
      No ale Kubis nie podniosl rwetesu, jaki to jest biedny. Po prostu to zaakceptowal.

Pragmatyk natomiast zajal inna taktyke - postanowil wykorzystac argument dziecka
      w walce z Kubisiem.
      Prawda taka - gdyby K. wiedzial, ze dziecko pragmatyka nie zyje, pewnie nic
      takiego by nie powiedzial. Stalo sie - przeprosil - i moim zdaniem po sprawie.

I nie strzelajcie juz tekstow, jaki to Kubis zly, alkoholik, "wariat drogowy"
      :D, bo poki nie poznacie czlowieka w swiecie realnym. Opinie o czlowieku na
      podstawie postow pisanych na forum uwazam, przynajmniej ja, za gowno warte.

I tyle ode mnie w temacie.
      Pozdro dla obu stron.

ToMNR
      • Gość: zdwiziowny ???????????? CO TO Z BZDURY ????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 14:50
        argument ZMARŁEGO dziecka w walce z Kubisiem. Facio ty ku.. rodziny nie masz
        sierota z przytułku,. choć i sierota nie byłaby taka porąbana bo ceni co
        straciła, czy z probówki ciebie wylano ???
        myslisz, że kots o zdrowych zmysłach wykorzystyał by takie argumenty ????????

DZIWNE TE ARGUMENTY ADWOKATÓW KUBISIA MIERZENIE SWOJĄ MIARKĄ OKREŚLA OSOBĘ
        GŁOSZACĄ OWĄ OPINIĘ

JEDNAK CZĘSTOCHOWA TO MIASTO PORĄBAŃCÓW, nic dziwnego, że mamy taką opinię
        • Gość: Forumowiczka Re: ???????????? CO TO Z BZDURY ????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 15:34

SĄD NAJWYŻSZY SKŁADAJĄCY SIĘ Z NAJLEPSZYCH FORUMOWICZÓW PRZEDSTAWI PRZEBIEG
          TEGO CO POWINNO NASTĄPIĆ.
          1. Anonimowy forumowicz POWÓD ustala dane anonimowego forumowicza pozwanego
          celem postawienia go przed niewirtuany sąd.
          2. Prokuratura natychmiast rozsyła list gończy po całej Najjaśniejszej oraz po
          wszystkich parafiach za bardzo niebezpiecznym bandytą.
          3. Po zatrzymaniu do czasu rozprawy pozwany spędzi czas w areszcie.
          Ze względu na to że jest bardzo grożnym bandytą.
          Będzie w celi bez światła.Bez możliwości wychodzenia na spacernik.
          4. Wyrok satysfakcjonujący Powoda oraz liczną rzeszę polskich foumowiczów to
          kara śmierci.Karę śmierci przez zatłuczenie kijami do basebala.
          Kaci będą walić tak długo aż ciało skazanego przypominać będzie miazgę.
          Powód z pełną satysfakcją dokona oględzin tego co po pozwanym zostanie.
          Powód ma prawo sam osobiście napluć na tą miazgę.

5. Sąd upomina Powoda ażeby następnym razem pisząc o osobach które odeszły
          zaznaczyć wyrażnie że oni już nie żyją.
          ............................................................................
          $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ Koniec Sprawy$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$
        • Gość: ToMNR Re: ???????????? CO TO Z BZDURY ????????????? IP: *.bis / 212.244.80.* 05.08.05, 15:49
          Tak, wiem, jestem diablem, zjadam trupy i gwalce staruszki. W koncu jestem
          kibicem Rakowa.
          Nie bede sie znizal do dyskusji z osoba mi ublizajaca.

Co do wykorzystania argumentu zmarlego dziecka, to nie takie rzeczy sie zdarzaly
          podczas mojej wirtualnej przygody.
          Po przeszlo 5 latach udzielania sie na roznych forach internetowych, swego czasu
          IRC-u, chatach, wyrobilem sobie zdanie na temat osob udzielajacych sie w internecie.

Kazda nieznana mi osoba, ktora pisze cos w internecie, a ktorej nie znam, dziele
          to przez dwa, a czasem przez cztery. Ludzie zapominaja kim sa, siadajac do
          komputera, zmieniajac swoja osobowosc. Nie wierze w takie historie o zmarlym
          dziecku (aczkolwiek moze to byc prawda, i wcale to nie ujmuje ogromu krzywdy
          jaka doznal pragmatyk). Po prostu taki jest internet. Wiecej dystansu do tego
          wszystkiego i bedzie dobrze.

Juz napisalem - koniec tematu, dla mnie nie bylo sprawy.

Nie uwazam sie za porabanca.
          Jednak widze, ze cos Ci lezy na sercu. Wal smialo do psychologa badz psychiatry.
          Moze pomoze.

ToMNR
          • storima Re: ???????????? CO TO Z BZDURY ????????????? 05.08.05, 17:37
            Tomku, watpie, aby mialo to cokolwiek wspolnego z tym, ze jestes kibicem Rakowa:)
            To raczej mnie sie czepiaja, wiec zmienilem moj podpis z "kibica" na sympatyka;)
            Pozdrawiam.

Porzucic kosci niezgody dla wscieklych psow
            a im sie cos od zycia nalezy;)

Pokoj.
          • Gość: obserwator Re: ???????????? CO TO Z BZDURY ????????????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.05, 23:01
            a poz tym wszystko w porządku ?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka