Dodaj do ulubionych

PRZETERMINOWANE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE W KŁOBUCKU

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.05, 14:12
Od jakiegoś czasu mieszkam w Kłobucku, nieprzyzwyczajaona do sprawdzania daty
ważności, bo w Czestochowie zdażają sie takie rzeczy raz na dlugi czas,
kupowalam jedzenie w tamtejszych sklepach. i co?
Nie wiem czy tu taki zwyczaj, na ktory nikt nie zwraca uwagi, czy po prostu
nikt nie ma odwagi sie za to wziaść. Na pewno nie jest to pomyłka z nieuwagi
tylko hamskie wypychanie towaru. I tak aż trudno nie wymienic calodobowego
sklepu u Strzeleckiego, gdzie nie tylko sie nie przejmuja przeterminowanym
towarem, ale spowrotem wraca na półkę. Chipsy, lody, masło, serki, a nawet
szampan dla dzieci poccolo i to nie z datą sprzed kilku dni, ale od miesiaca
do pól roku wstecz. Skandal, ktoś sie powienen za to wziąść, bo to nie
przypadek tylko jak widac juz taka polityka handlowania.

I jeszcze jedno: patrzcie na datę ważnośći za każdym razem.
Obserwuj wątek
    • Gość: () Re: PRZETERMINOWANE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE W KŁOBUCKU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.05, 11:51
      Też od niedawna mieszkam w Kłobucku i mam ten sam problem. Ja miałam kilka razy
      problem z nabiałem w 2 sklepach na Staszica.
      Właściciel jak sprzedawczyni nie wciśnie komuś przeterminowanego towaru potrąca
      jej z pensji, więc robią co mogą.
      Po co zamawiają tak dużo towaru? Jak braknie to dowiozą.
      LUDZIE UPOMINAJCIE SIĘ O SWOJE, ONI BAZUJĄ NA TYM ŻE 90% Z NAS NIE ZAREAGUJE NA
      TO, BO TO NP TYLKO SEREK.
      • Gość: Angela Re: PRZETERMINOWANE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE W KŁOBUCKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.05, 14:16
        Trzeba powiadomić Sanepid i oni już nauczą sprwdzać terminy ważności na
        opakowaniach wszystkich nieuczciwych sprzedawców.
        • Gość: Fred Re: PRZETERMINOWANE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE W KŁOBUCKU IP: *.34.pl / 80.51.236.* 22.11.05, 16:41
          Gość portalu: Angela napisał(a):

> Trzeba powiadomić Sanepid i oni już nauczą sprwdzać terminy ważności na
          > opakowaniach wszystkich nieuczciwych sprzedawców.

No właśnie.
          Ale widać, ze dla niektorych to zbyt trudne, lepiej biadolić tu na forum niż z
          tymi skur......... zrobić porządek.
      • Gość: asia Re: PRZETERMINOWANE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE W KŁOBUCKU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.11.05, 10:17
        Dobrze Wam było w Częstochowie? Trzeba było nie uciekać :)

Pozdrawiam ze Świętego Miasta!
        • Gość: Kola Re: PRZETERMINOWANE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE W KŁOBUCKU IP: *.34.pl / 80.51.236.* 26.11.05, 23:38
          Gość portalu: asia napisał(a):

> Dobrze Wam było w Częstochowie? Trzeba było nie uciekać :)
          >
          > Pozdrawiam ze Świętego Miasta!

A co ma wspólnego piernik do dupska ???
          • Gość: radek Re: PRZETERMINOWANE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE W KŁOBUCKU IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.11.05, 23:09
            ale masz prymitywny język wieśniaro z pierdołowa :P
    • Gość: mieszkałemtam Re: PRZETERMINOWANE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE W KŁOBUCKU IP: *.21.pl / *.21.pl 22.11.05, 17:50
      He, he, też się nie miałaś gdzie przeprowadzić. Co do tematu, to moim skromnym zdaniem to walka z wiatrakami, bo mentalności tamtejszych ludzi nie zmienisz, a prawdopodobnie jak to gdzieś zgłosisz, to się od Ciebie odwrócą, bo w mentalności większości (podkreślam - większości) tamtejszych ludzi leży popieranie złodziei i oszustów, wynikające pewnie z tchórzliwości przed zawiścią i z wiedzy o braku ludzkiej solidarności, a za to nadzwyczajnej solidarności wśród oszustów jeśli idzie o oszukiwanie ludzi. W większym mieście ludzie wcale nie są lepsi, ale przynajmniej mówisz co myślisz, bo nie jesteś uzależniona(skazana) od jednych i tych samych osób. Ot, po prostu typowe polskie małe miasteczko.
      • Gość: Mieszkaniec kłobuc Re: PRZETERMINOWANE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE W KŁOBUCKU IP: *.inds.pl / *.inds.pl 24.11.05, 22:13
        Często robie zakupy w "Delikatesach u Józefa" na ul. Staszica w Kłobucku i
        odkąd jest tam nowy właściciel nie zdarzyło mi się aby towar był
        przeterminowany. Jest to najczyściejszy sklep w kłobucku.
      • Gość: Przejezdny Re: PRZETERMINOWANE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE W KŁOBUCKU IP: *.inds.pl / *.inds.pl 24.11.05, 22:15
        Mieszkam we Wręczycy ale zakupy robie zawsze w "Delikatesach u Józefa" w
        Kłobucku i też uważam że jest to najlepiej zaopatrzony i bardzo czysty sklep w
        okolicy.
    • agu_30 Re: PRZETERMINOWANE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE W KŁOBUCKU 25.11.05, 09:16
      Kochana ja mieszkalam kilka lat temu w klobucku a nawet prowadzilam tam dzialalnosc.Mimo iz szlo mi
      calkiem niezle uciekalam najszybciej jak moglam-ci ludzie sa opetani.Zrujnowali mi wtedy
      zdrowie.Jeszcze nie zdazysz przetrawic a pie.... wiedza co jadlas na obiad.Powiedzenie sie sprawdzilo
      PIERDOLY Z KLOBUCKA.Od kilku lat nawet nie zagladam tam wole przejechac kilka kilometow wiecej niz
      ogladac tych debili.Dam Ci rade uciekaj Pozdrawiam Agu
      • Gość: zibi Re: PRZETERMINOWANE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE W KŁOBUCKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 10:09
        o którch dekikatesach u Józefa mówicie, o tych w dawnym żłobku? tam wydaje mi
        się że jest ok, ale po drugiej stronie kupilam kiedyś smietanke do kawy na
        obrone pracy mgr i może ona nie była przeterminowana ale źle przechowywana i
        gdy szacowni profesorowie sobie ją wlali do kawy zważyła się, myślałam wtedy że
        wejdę ze wstydu pod ławkę...
    • Gość: easy1965 Re: PRZETERMINOWANE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE W KŁOBUCKU IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.05, 21:54
      Co wy chrzanicie?Czy to jakas Klobuck-fobia,czy co?Wszedzie jest podobnie w
      malych i duzych sklepach,wciskaja czasami "kiche"i tyle.Klobuck nie jest
      wyjatkiem -negatywnym,przeciwnie,jest OK.Znacie fajna Marte J.
    • camer1 Re: PRZETERMINOWANE ARTYKUŁY SPOŻYWCZE W KŁOBUCKU 28.11.05, 09:47
      czesc tu sylwia
      daj znac w tej sprawie o przeterminowane produkty na adres
      michalw07@poczta.onet.pl
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka