Dodaj do ulubionych

Jak kupić nowe mieszkanie w Częstochowie?

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.05, 10:35
Nie mieszkałem w Czwie ok 15 lat. Chciałbym tu na stałe osiąść. Niestety w
kilku spódzielnich w których pytałem oferowane są tylko stare mieszkania do
remontu, natomiast te nowo wybudowane mają już włscicieli. Prosze o ewntualną
pomoc gdzie takie nowe mieszkanie można znaleść
Obserwuj wątek
    • inna-bajka Re: Jak kupić nowe mieszkanie w Częstochowie? 31.12.05, 12:48
      Witaj w klubie, ja też szukam mieszkania, tylko, że nigdy w życiu nie
      zamieszkam w wielkiej płycie, chcę w sarej kamienicy i koniecznie do remontu.
      Możemy się powymieniać, bo ja mam oferowane nowe dzięki agentowi nieruchomości.
      • Gość: wieżowiec Re: Jak kupić nowe mieszkanie w Częstochowie? IP: *.21.pl / *.21.pl 31.12.05, 14:13
        Wiesz co, a ja właśnie mam odwrotnie - pierwszy raz mieszkam w wieżowcu i powiem Ci szczerze, że poza 1 wadą (słychać przez ściany :) ) nie zamieniłbym go na kamienicę. Zaletami wieżowca mogą być: niski czynsz, dobre ogrzewanie, brak grzyba na ścianie, brak "zapachu" moczu na klatce, anonimowość, winda. Oczywiście to moje subiektywne odczucia i budynek budynkowi nierówny.
      • Gość: Mariusz Re: Jak kupić nowe mieszkanie w Częstochowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 07:27
        Chentnie nawiąze z tobą kontakt, ale ja nie jestem w stani ci pomóc w
        znalezieniu mieszkania w kamnienicy. Znam jednego własciciela ale, nie wiem czy
        on planuje zmieszkanie tam klientów indywidualnych. Mówsiałbym odnowic kontakt.
        Jesli znasz agenta który oferuje nowe mieszkania-wielka prośba, daj mi jakiś do
        niego kontakt.
        • inna-bajka Re: Jak kupić nowe mieszkanie w Częstochowie? 02.01.06, 10:04
          To podaj maila, bo nie będę pisać na forum.
          • Gość: Mariusz Re: Jak kupić nowe mieszkanie w Częstochowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 13:11
            Mój emil mariuszb21@wp.pl
    • Gość: nowe Re: Jak kupić nowe mieszkanie w Częstochowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.12.05, 13:07
      Nowe mieszkania buduje firma Bajda www.bajda.pl ja tez szukam ale dla mnie neistety troche za drogie i jestem zmuszona szukac na rynku wtórnym :)
      • ka-8 Re: Jak kupić nowe mieszkanie w Częstochowie? 02.01.06, 09:57
        Drogo czyli ile wołają?
        • Gość: Mariusz Re: Jak kupić nowe mieszkanie w Częstochowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 13:13
          Zorientowałem sie juz ze ceny w czwie niewiele ustepuja duzym miastom, ale bez
          przesady nie tyle co wolają.
          Masz jakąś propozycje?
          • ka-8 Re: Jak kupić nowe mieszkanie w Częstochowie? 02.01.06, 15:42
            Nie, nie mam żadnej propozycji. Po prostu pytam bo ciekaw jestem ile obecnie
            kosztuje w Częstochowie m2 nowego mieszkania.
    • aha123 Re: Jak kupić nowe mieszkanie w Częstochowie? 31.12.05, 16:00
      Spółdzielnia METALURG, albo HUTNIK - buduje nowe bloki na ul. Lipowej...
      W ofercie widziałam też blok na ul. skłodowskiej...
      O szczegóły dopytaj w agencji nieruchomości na ul. Nowowiejskiego, pomiędzy
      Focha a Sobieskiego...
      A! Buduje się też"apartamentowiec" na parkitce...- buduje go jakiś włoski
      inwestor-myślę, że lepsze biuro nieruchomości będzie wiedziało kto i co....

Powodzenia...
      • Gość: skrzat33 Re: Lechonia - nowe bloki IP: *.21.pl / *.21.pl 31.12.05, 16:15
        To co tam jest stawiane bo trudno mówic o budowaniu skoro: tynk na elewacji
        odpada a ma zaledwie 3 tygodnie, gosciowi wymieniali cała posadzke skuwanie i
        ponowna wylewka bo się pewnie wkurzył. Szczytem jest nasłocznienie w cieniu
        wieżowców no i wpaniałe balkony od północnej strony. Ale kasa się liczy.
        • Gość: Mariusz Re: Lechonia - nowe bloki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 07:31
          Dzienki za informacje, widziałem te bloki z daleka i myslałem ze tam jest
          przyzwoicie. Tam mają cos jeszcze budowac, ale rzeczywiscie miejsce jast b.
          urokliwie miedzy tymi wiezowcami. Nie zwrócilem uwagi ze te balkony sa na północ.
          Dzieki
          • Gość: qbus Re: Lechonia - nowe bloki IP: *.ids.czest.pl 02.01.06, 10:24
            ja mam do sprzedania mieszkanko na tysiacleciu. rok budowy 1991 wiec w miare
            nowe mieszkanie. jeżeli intreresuje pana to proszę amarszal@autograf.pl
          • Gość: xx Re: Lechonia - nowe bloki IP: *.icis.pcz.pl 02.01.06, 11:02
            Bajda np. buduje tuz za Politechnika - bardzo fajne miejsce, budynek nieduzy i
            wszedzie blisko. Ale nie wiem czy sa jeszcze mieszkania do sprzedazy.

Wydaje mi sie ze na 3 Maja (kolo Wielunskiej) tez mozna cos jeszcze znalezc -
            miejsce jest bardzo fajne.
            • Gość: Mariusz Re: Lechonia - nowe bloki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 13:19
              niestety pytałem w bajdzie. Nic tam juz nie mają. dzienki za info.
              • Gość: xx Re: Lechonia - nowe bloki IP: *.icis.pcz.pl 02.01.06, 13:27
                A z tymi Wlochami ? Caly czas wisi ten plakat na Slaskiej ...
                • Gość: Mariusz Re: Lechonia - nowe bloki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 13:39
                  Nie wiem. Nie mieszkam w czwie. W który miejscu wisi ten plakat.
                  • Gość: xx Re: Lechonia - nowe bloki IP: *.icis.pcz.pl 02.01.06, 13:51
                    Naprzeciwko Urzedu Miejskiego przy Slaskiej jest taki park - pomiedzy Focha i
                    Waszyngtona. I tam jest taki wysoki budynek w ktorym miescie sie Compensa -
                    towarzystwo ubezpieczeniowe. I w tym wlasnie budynku caly czas reklamowala sie
                    sprzedaz tych mieszkan wloskich.

• Gość: xx Re: Lechonia - nowe bloki IP: *.icis.pcz.pl 02.01.06, 13:54
                    Chodzilem tez ulica polozona za Klasztorem Jasnogorskim (za Domem Pielgrzyma)-
                    zawsze zapominam jej nazwy i tam tez widzialem ogloszenia o sprzedazy mieszkan -
                    miejsce super, moze co prawda drogie.
                    • Gość: Mariusz Re: Lechonia - nowe bloki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 14:22
                      Dzieki za info. Poszukam
                      Pozdrowienia
                      • Gość: xx Re: Parkitka- nowe bloki IP: *.icis.pcz.pl 02.01.06, 18:30
                        Mam informacje dotyczaca biura sprzedazy

- tel. 0 34 365 58 83

edilgi@neostrada.pl

A cena to 2300 - 2400 /m2

Mieszkania sa w trakcie budowy pzrez te wloska firme.

Pozdrawiam,
      • niusia73 Re: Jak kupić nowe mieszkanie w Częstochowie? 02.01.06, 08:26
        Może ktoś zna nazwę tej włoskiej firmy?
        Byłabym wdzięczna za odpowiedź
    • Gość: xx Re: Jak kupić nowe mieszkanie w Częstochowie? IP: *.icis.pcz.pl 02.01.06, 10:56
      Duzo buduje sie na Parkitce. M.in. buduja tam Wlosi, a mieszkania sprzedaja na
      Slaskiej - kolo Urzedu Miasta.
    • Gość: Ania Re: Jak kupić nowe mieszkanie w Częstochowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 19:01
      Polecam firmę Edilgi Cz-wa ul. Śląska 12/5 tel 3655883
      • Gość: xx Re: Jak kupić nowe mieszkanie w Częstochowie? IP: *.icis.pcz.pl 02.01.06, 19:14
        To wlasnie ta od wloskiego osiedla na Parkitce.

• Gość: Mariusz Re: Jak kupić nowe mieszkanie w Częstochowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.06, 20:06
          Wielkie dzieki.
          Pozdrawiam
    • ka-8 Re: Jak kupić nowe mieszkanie w Częstochowie? 02.01.06, 21:20
      Czy ktoś może odpowiedzieć ile obecnie kosztuje metr nowobudowanego mieszkania w
      Częstochowie?
      • Gość: xx Re: Jak kupić nowe mieszkanie w Częstochowie? IP: *.icis.pcz.pl 02.01.06, 21:33
        W tym wloskim osiedlu 2300 - 2400/m2. To wiem na pewno. Standard wydaje sie byc
        w miare wysoki.
        • ka-8 Re: Jak kupić nowe mieszkanie w Częstochowie? 02.01.06, 23:14
          Uuu... to taniutko. 1/2 cen warszawskich. Gdyby tylko jeszcze w Częstochowie
          było więcej pracy, to żyć nie umierać.

Dzięki XX za informację.
          • Gość: xx Re: Jak kupić nowe mieszkanie w Częstochowie? IP: *.icis.pcz.pl 02.01.06, 23:47
            Tez sie zdziwilem ze takie mieszkania o naprawde niezlym standarcie tyle
            kosztuja - podobno w zwyklych spoldzielniach koszty sa podobne. Takie slyszalem
            opinie. A z Warszawa oczywiscie nie ma co porownywac. Zreszta w warszawie coraz
            czesciej ponoc ludzie szukaja czegos tanszego wokol miasta. Tyle tylko ze to
            wloskie osiedle ma bardzo dobra lokalizacje.

Pozdrawiam,
            • pyskata36 Re: Jak kupić nowe mieszkanie w Częstochowie? 03.01.06, 05:16
              A czy kto moze podac strony internetowe agencji ktore obsluguja Czestochowe?

Wyszykiwarki pokazuja mi agencje ogolnopolskie a w takich ciezko cos znalezc.
              Tez chce sie zorientowac w cenach ale mnie chodzi o M4 lub M3 w srodmiesciu, 2
              lub 3 pietro z balkonem (zadne wiezowce i wylacznie 2 lub 3 pietro) i mam
              nadzieje ze sa w Czestochowie jakies agencje ze stronami www i zdjeciami swoich
              ofert?

Dziekuje za ewentualna pomoc.
              • Gość: Mariusz Re: Jak kupić nowe mieszkanie w Częstochowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.01.06, 08:16
                www.megaron.net.pl/
                To tylko przykład, da sie znaleśc wiecej linków.
                Ale moim zdaniem lepiej przejsc sie do biura, na zdjeciach jest to co chcą ci
                pokazać. Wiele biur nieruchomości nie publikuje w necie zdjęc. Jesli nie masz
                czasu to w częstochowie widziałem najwiecej biur nieruchomości w jednym miejscu
                (nie znam nazwy tej ulicy)ale to było w okolicach ratusza.Tam masz dośc duzo
                ofert uzywanych mieszkań
                • Gość: xx Re: Jak kupić nowe mieszkanie w Częstochowie? IP: *.icis.pcz.pl 03.01.06, 11:33
                  Zgadzam sie - tutaj internet moze sluzyc raczej tylko zorientowaniu sie - mam
                  na mysli mieszkania z odzysku. Najwiecej daje jesli chodzi o szczegoly i
                  zdecydowanie sie bezposrednia rozmowa w biurze i wrecz wizyta potem na miejscu.
                  • pyskata36 Re: Jak kupić nowe mieszkanie w Częstochowie? 03.01.06, 19:51
                    Dzieki ale ja nie mieszkam w Czestochowie (ani w Polsce) wiec przejsc sie
                    gdzies jest troche trudno.

Agencje ze stronami www daja troche rozeznania co do cen itd.

Jezeli ktos moze podac jeszcze jakies linki - bardzo dziekuje.
      • Gość: anka Re: Jak kupić nowe mieszkanie w Częstochowie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 18:56
        Chcecie kupic nowe mieszkanie w dobrym miejscu??? To polecam firme Edilgi, ktora
        buduje na Moscickiego (na Parkitce). Cena mieszkan jest spoko, dobra lokalizacja
        i samo osiedle juz (mimo,ze jest w trakcie budowy) wydaje sie bardzo
        interesujace!!! Trzeba przyznac,ze w Czestochowie wszsytko jest budowane na
        typowy styl Spoldzielni....juz sie chyba troche przejadlo :((( Tu bedzie cos
        nowoczesnego w koncu buduja wlosi :)))
        • Gość: xx Re: Jak kupić nowe mieszkanie w Częstochowie? IP: *.icis.pcz.pl 10.01.06, 20:57
          Ja tez o tym juz pisalem we wczesniejszych postach:))

I podzielam Twoja opinie.
    • Gość: Kolega Re: Jak kupić nowe mieszkanie w Częstochowie? IP: ipcop.ak* / *.internetdsl.tpnet.pl 12.01.06, 00:04
      Są jeszcze wolne mieszkania na Mazowieckiej 96.Dosyć fajna lokalizacja.Są nowe,
      a załatwić formalności można w biurze na dole Xemar za blokiem i o wszystko
      zapytać..
      • Gość: xx Re: Jak kupić nowe mieszkanie w Częstochowie? IP: *.icis.pcz.pl 12.01.06, 00:32
        A gdzie jest Mazowiecka ? Na Parkitce ? Kto je budowal ?
      • Gość: julka Re: Jak kupić nowe mieszkanie w Częstochowie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.01.06, 10:57
        Te mieszkania na Mazowieckiej sa na sprzedaz? Czy tylko do wynajmu?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka