Dodaj do ulubionych

zaginął pies

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.06, 20:56
26.01.2006 (czwartek) zaginął mi pies owczarek niemiecki długowłosy w
dzielnicy lisiniec dzisiaj dowiedziałam się że nocował u kogoś na ulicy
legnickiej, uczciwego znalazce prosze o kontakt, gwarantuje wysoką nagrode
tel 602-252-063 lub 502-356-034
Obserwuj wątek
    • Gość: justynaa Re: zaginął pies IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 00:51
      podciągam, bo szkoda mi psiaka. oby szybko wrócił do właściciela
      • t.sopranos Re: zaginął pies 28.01.06, 01:40
        Na drugi raz go pilnuj Jak mozna zgubic psa
        • Gość: usser Re: zaginął pies IP: *.sc.czest.pl 28.01.06, 11:44
          ano mozna, wyjdziesz z nim przed blok, spuscisz ze smyczy, zobaczy jakas fajna suczke i juz go nie ma...
          • ezechiel1 Re: zaginął pies 28.01.06, 13:21
            To albo go uczysz zeby nie uciekal albo nie puszczasz ze smyczy a juz napewno
            nie miedzy blokami gdzie moga go pogrysc inne psy Podciagam bo zal psiny
            • Gość: macko Re: zaginął pies IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 14:13
              nie zginął na lisnincu nie na spacerze tylko z podwórka, szukamy go juz 3dni i
              wiem ze przewędrował na grabówke ok Ikara, dla znalazcy oferuje naprawde b
              wysoką nagrode
            • Gość: ela Re: zaginął pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 18:53
              Myślę, że nigdy nie miałeś psa. Łatwo dawać rady, jeśli się na tym nie zna.
              Serce masz chyba dobre, bo żal Ci psa. Mnie i jego, i właścicieli.
              P.S. Pogryźć pisze się przez "źć"
              • ezechiel1 Re: zaginął pies 28.01.06, 20:17
                > Myślę, że nigdy nie miałeś psa. Łatwo dawać rady, jeśli się na tym nie zna.<<

Akuratnie zawsze mialem psa i nigdy zaden mi nie uciekal Wydaje mi sie ze to
                kwestia wychowania nauki i poswiecenia psu czasu Oczywiscie sa rasy ktore
                uciekaja np Haski ale tu chyba nie o takiego psa chodzi Fajnie ze zwrocilas
                uwage na moj blad Wielkie dzieki ale to co myslisz na moj temat zachowaj lepiej
                dla siebie
                • Gość: nenyy Re: zaginął pies IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.01.06, 21:07
                  Akuratnie ja również zawsze miałam psy i nigdy żaden mi nie uciekał. Każdemu z
                  moich psów poświęcałam wystarczająco dużo czasu dzięki czemu były dobrze
                  wychowane. Jest jeszcze coś takiego jak natura , bez względu na to jakiej rasy
                  jest pies i być może o to poszło, a być może go ktoś ukradł. W każdym razie
                  proszę abyś swoje mysli na mój temat zachował dla siebie ponieważ o nie nie
                  pytałam, prosiłam tylko o pomoc.
                  • Gość: neopeter Re: zaginął pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.01.06, 21:21
                    Ludziska z okolicy Lisińca w Częstochowie. Jeśli zauważycie tego psiaka to
                    dajcie znać. Mojego psa nie było raz przez tydzień więc wiem co to znaczy.
                    POMÓŻCIE !!!!!!!!!!!!!!!! H E L P !!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: ela1p@o2.pl Re: zaginął pies IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.06, 13:12
      Ludzie,co z Wami?
      POMÓŻCIE...
      Duży pies to nie igła w stogu siana.
      • Gość: igip Re: zaginął pies IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.06, 13:20
        Witam wszystkich poszukiwaczy.

Zdjęcie psa można zobaczyć: www.firmamaciek.pl/pies/17.jpg

Pozdrawiam
        • Gość: prezes Re: zaginął pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 14:46
          Podobno widziany go wczoraj w okolicy Grabówki.
          Może ktoś wie więcej?
          • Gość: Elżbieta Re: zaginął pies IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.06, 18:27
            Piękny pies Jak się znajdzie (a mam nadzieję) to napisz!
      • Gość: poszukiwacz Re: zaginął pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 19:09
        Podobnież w sobotę ktoś zabrał z Grabówki owczarka "do bloków".
        Czy nikt nie zauważył, że jego sąsiad ma nowego psa, takiego jak na zdjęciu?
    • Gość: Kasiaaa Re: zaginął pies IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.06, 20:37
      Śliczny pieseczek!!!Mam podobnego owczarka.Bardzo ci wspolczuje.Jak odnajdziesz
      pieska to napisz koniecznie.Trzymam kciuki.
      • Gość: neopeter Re: zaginął pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 21:21
        Psiak na pewno gdzieś tam jest. Jeśli go ktoś zauważy, a na pewno tak będzie,
        to dajcie znać właścicielom. Z góry wielkie dzięki za info. PozDro ...
    • Gość: basiak Re: zaginął pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 21:00
      Ludzie jak znacie kogoś z okolic Lisińca poproście o rozejrzenie się za
      Psiakiem. On gdzieś tam przecież jest !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: neopeter ! ! ! F O T K A P S I A K A ! ! ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 21:32
      Jeśli chcecie zobaczyć jak wygląda zguba to zdjęcie jest tu:
      www.firmamaciek.pl/pies/17.jpg
    • Gość: gość Re: zaginął pies IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.06, 22:05
      Kurcze dam ci mojego i flaszke wódki. Chłopie będziesz miał zajęcie pies
      obronny trzba go bronić przed własnym cieniem. Rodowity wilczór ino cuś
      skundlony .
      • Gość: Prezes Re: zaginął pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 22:20
        Jakie to ma znaczenie czy skundlony czy nie.Kundle są zwykle najwierniejsze.
        A właściciel dałby Ci niejedną flaszkę, gdybyś go znalazł.
    • Gość: Właściciel psa Re: zaginął pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.06, 22:31
      Śliczny piesek. ZNAJDZIECIE GO....WYTRWAŁOŚCI.Napiszcie jak się znajdzie.
    • Gość: neopeter Re: zaginął pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 08:56
      Trzeba go szukać dalej. Jeśli ktoś go widział to niech da znać.
    • Gość: neopeter Re: zaginął pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 09:25
      Ludzie proszę jeszcze raz pomóżcie !!!
    • Gość: neopeter Re: zaginął pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 12:48
      Szukamy ciągle zguby. Nie muszę chyba przypominać, że jeśli ktoś widział, to
      proszę dzwońcie do właścicielki. Z góry dzięki.
    • Gość: neopeter Re: zaginął pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 13:57
      Psiaka ciągle nie ma więc w górę...
      • Gość: kibic Re: zaginął pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 17:32
        Może poleciał za jakąś wyjątkowo piękną suczką. To ten okres. Zew krwi.
        Szukajmy....
        • Gość: Cecylia Re: zaginął pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 17:54
          Ludzie pomóżcie. CZY TO PRZYPADEK? Od trzech godzin szukam suczki - owczarka
          niemieckiego długowłosego podpalanego- wiek niecały rok. ZAGINĘŁA Z
          PODWÓRKA!!!!! Z okolic Grabówki. POMÓŻCIE!!!!!
          • Gość: alex Re: zaginął pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 19:42
            Nie widzialem ale bede szukal.
            • Gość: Cecylia Re: zaginął pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.06, 21:12
              Nie znalazłam jej... Ma obróżkę na szyi.
              • Gość: poszukiwacz Re: zaginął pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 09:08
                Czy ktoś na nie trafił???????????????
          • Gość: nenyy Re: zaginął pies IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.06, 17:43
            zaczynam się zastanawiać czy psy same uciekają. Dwa psy tej samej rasy z tej
            samej okolicy giną w ciągu trzech dni z podwórka ???? dziwne , uważajcie lepiej
            na swoje pociechy , tym bardziej ,że mam wrażenie , że zapadają się pod ziemię
            i ślad po nich zanika.
    • Gość: Fonzi Re: zaginął pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 11:03
      SZUKAMY DALEJ!!!!!!!!!!!!
    • Gość: ja Re: zaginął pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 12:19
      dołączę się na ile moge do poszukiwań - chociaż temat podciągnę.
      • r.kruger Re: zaginął pies 31.01.06, 13:02
        na wielkoborskiej w piątek błąkał się taki pies
        • Gość: K. Re: zaginął pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 15:15
          dzięki, z tego co ja słyszałam rzeczywiście tam był. Tyle, ze teraz wędruje
          gdzieś dalej. Jak tylko byście go gdzieś zauważyli, piszcie, dzwońcie. Chyba
          dobrze zmotywuje to, że właściciele obiecują wysoką nagrodę...
          • Gość: nenyy Re: zaginął pies IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.01.06, 17:46
            nadmienię jeszcze ,że psy były wyjątkowo ładne. A może powinniśmy poszukać w
            ogłoszeniach "sprzedam psa " ????
    • Gość: GOŚĆ Re: zaginął pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 20:44
      CZY KTOŚ POLUJE NA OWCZARKI?
    • Gość: Cecylia Re: zaginął pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 20:46
      Nie znalazłam mojej suczki. Chce mi się wyć.....
      • Gość: Obserwator Re: zaginął pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 22:58
        Jedni szukają, inni znajdują. Ciekawe jest tylko to, że znaleziony pies HUSKY
        znalazł się akurat w niedzielę koło giełdy. Ktoś w okolicach Lisińca- cegielni
        przed Gnaszynem szukał takiego psa. Były ogłoszenia. Czy naprawdę psy SAME
        uciekają. Może ktoś podaje im "życzliwą dłoń".....
        • Gość: Prezes Re: zaginął pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.06, 23:00
          Szukamy tych psów. POMÓŻCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: Rolka Re: zaginął pies IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 00:00
            Fajne psy macie,jeśli je kradną z własnych posesji,owczarki"kanapowce"SZukajcie
            a znajdziecie.Życze powodzenia!!
            • Gość: gościówa Re: zaginął pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 00:24
              odpowiedzi na to co mówisz jest wiele. Pierwsze, co mi się narzuca to, że z
              pewnością wolałabyś psa, któregego ulubioną rozrywką byłoby odgryzanie rąk. I w
              związku z tym przestaję się dziwić, skąd jest tyle pogryzień przez psy. Tylko
              zastanawiam się, dlaczego wtedy ma się pretensje do zwierząt, a nie do osób,
              które je na takie wychowały.
              Kolejna sprawa - trochę inne czasy mamy i niewielu z nas trzyma psy, jak
              ieszkańcy wsi z początku XX wieku, aby tylko i wyłącznie pilnowały domu. Można
              mieć np. coś takiego jak alarm..
              No nieistotne, ale jak przeczytałam tego posta, to ogarnia mnie czarna
              rozpacz.. Jeśli każdy Polak ma takie podejście do spraw i tak chętnie pomaga,
              to rzeczywiście nie ma po co w tym kraju zostawać.
              • Gość: olimpia Re: zaginął pies IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 00:30
                ostatnio (chyba w czwartek) biegał w centrum w alejach po skrzyzowaniu koło
                cinema city jakis owczarek niemiecki (bez smyczy) taki "bury"(brązowy
                podpalany). Nie wyglał na psa pod opieką własciciela - biegał miedzy
                samochodami...
                ale nie był podobny zadnego z poszukiwanych tu psów ...
                • Gość: K. Re: zaginął pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 00:34
                  Olimpia, dzięki za info. Niestety, ten poszukiwany przez nas jest na zdjęciu,
                  ale może pomogłaś komuś innemu pisząc o tym ;)
              • Gość: Rolka Re: zaginął pies IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 11:26
                Mam wrażenie, że nie do konca wiesz o czym mówisz owczarek niem.z założenia
                jest psem pracującym (obronnym,stróżujacym) i jego charakter oraz zachowania
                jakie przejawia świadczą o czystości rasy, a w perspektywie podtrzymania jej
                cech użytkowych.Nie ma zatem bezpośredniego związku to o czym mówisz,bo Tobie
                chodzi o brak panowania nad wlasnym psem, to rzeczywiscie duzy wychowawczy
                problem ludzi ktorzy chca sie dowartosciowac przez posiadanie takich ras.Jeśli
                ktoś kradnie owczarka niem. z jego wlasnego podwórka to niestety jest
                to "pseudoowczarek" i wlasnie o to chodzi,że brakuje wiedzy posiadacza rowniez
                dlatego,ze twierdza iz posiadaja psa rasowego a jest to namiastka owczarka(w
                tym przypadku)kupiona na stadionie przy olsztyńskiej.Jeśli natomiast chodzi o
                posiadanie alarmów w zamian psów to chyba tylko ze wzgledu na możliwosc
                ubezpieczenia domu.Posiadam dwa kochane i kochające całą rodzinę psy,które w
                mojej obecności nikomu nigdy nic nie zrobiły tolerują każdego,(w wypadku
                nieproszonych gosci wchodza na wlasne ryzyko )Poza tym w XX w pilnowały i teraz
                pilnują ,bo takie było i jest jedno z ich rozlicznych zadan.W przeciwienstwie
                do ras towarzyszących(Gr.IX),ktore maja inne przeznaczenie. Najwidoczniej źle
                zrozumiałas moj post, bo psy w moim domu traktowane sa b.dobrze.I łączę sie w
                smutku z ludzmi ktorzy odczuwaja strate swojego czworonoga.A wyjechac zawsze
                mozesz nikt nie mowi,ze nie!pozdr
        • Gość: K. Re: zaginął pies IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 00:27
          "Ktoś w okolicach Lisińca- cegielni
          przed Gnaszynem szukał takiego psa. Były ogłoszenia. "
          Jak to konkretnie było?
          A szukamy wszędzie, powiem tylko, ze coś pozwala mi sądzić, że znalazcy
          bardziej będzie sie opłaciło psa oddać właścicielom niż sprzedawać..
          • r.kruger jak znaleźć psa- 01.02.06, 01:08
            mój pies był kilka razy pod opieką beztroskiego członka rodziny i zaginął
            1.objechałam weterynarzy i [pkazywałam zdjęcia
            2.za drugim razem pomogło mi radio fon, były też plakaty i ogłoszenie w prasie
            3.znalazł się w schronisku(ma chip)
            teraz już nie ginie :>
            • Gość: Gość Re: jak znaleźć psa- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 09:39
              Szukamy dalej teraz już dwóch psów
            • Gość: K. Re: jak znaleźć psa- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 09:40
              Wiesz, wszystko to stopniowo realizujemy ;)
              • Gość: basia Re: jak znaleźć psa- IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 10:37
                Dalam ogłoszenie w Życiu Częstochowy że szukamy psa Owczarka Niemieckiego -
                bądżmy dobrej myśli i nie poddawajmy się.
                • Gość: igip Re: jak znaleźć psa- IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 13:23
                  Ciapol znaleziony !!!!!!!

Uwaga pies został odnaleziony.

Podziękowania dla wszystkich za pomoc

Pozdrawiam
    • Gość: igip Znaleźli - jest IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.02.06, 13:28
      Witam już podałem tą wiadomość
      ale jako re.
      Teraz do wszystkich - Ciapol się znalazł !!!

Szczeguły zostawiam do podania Właścicielce.
      Jak ochłonie to się odezwie.

Pozdrawiam i jeszcze raz dzięki wszystkim za pomoc
      • Gość: Ela Re: Znaleźli - jest IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.06, 13:34
        Nie podamy szczegółów. Powiem króko. Wśród ludzi są DUPKI,którzy żerują na
        ludzkim i psim nieszczęściu. Na szczęście są też PRAWDZIWI LUDZIE. I tym
        DZIĘKUJEMY!!!!!!!
        Kama jeszcze się nie odnalazła- to ta młoda suczka.
        POMÓŻCIE I TERAZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka