Dodaj do ulubionych

okna pcv.........

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 17:28
mamy w planach wymiane okien starałam się dowiedzieć czegoś wiecej tzn. jakie
okna czy pcv czy inne , na co zwracać uwagę przy zakupie i mam wrażenie że im
więcej dzwonie i rozmawiam tym mniej wiem i coraz bardziej jestem
skołowana .PODPOWIEDZCIE MI COŚ JAK WYBRAĆ I JAKĄ FIRMĘ narazie nie chcę wam
sugerować podpowiedzi ale mam już firmę faworyta JEDNAK CHCE BYĆ PEWNA WIEC
POTRZEBUJĘ POMOCY !!!
Obserwuj wątek
    • Gość: pomocny Re: okna pcv......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.06, 17:40
      Wybór jest trudny tak jak piszesz im wiecej się jeżdzi tym mniej wie jedno wiem
      na pewno po swoich doświadczeniach już nigdy nie kupie okien od jakiegoś
      przedstawiciela niby handlowego a tak naprawde to zwykli oszuści i
      handlaże ,pół roku temu kupiłem od takiej firmy "oszusta " DARKMONT 2 OKNA I
      PŁAKAĆ MI SIĘ CHCE PROFIL JUŻ JEST ŻOŁTY A ONI MAJĄ MNIE SERDECZNIE W D...E A
      SZEF JEST CHYBA CHORY PSYCHICZNIE BO JAK ZDWONIŁEM Z REKLAMACJĄ TO JESZCZE MI
      GROZIŁ !!! SZCZYTY !!! PRZED TAKIMI PRZESTRZEGAM
      • Gość: kuba Re: okna pcv......... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.06, 19:45
        Kupując okna plastykowe musisz pamiętać o dobrej wentylacji w pomieszczeniu.Ja
        nie pomyślałem ani nikt nie podpowiedział no i wyszedł grzybek.Powodzenia.
        • adrian535i Re: okna pcv......... 17.10.14, 16:48
          To kłania sie montaż nawiewników okiennych i po grzybku ;) wykonuje profesjonalne frezowanie i montaż nawiewników. W razie pytan pisac na maila...pozdrawiam
    • Gość: xx Re: okna pcv......... IP: 80.54.171.* 29.04.06, 20:09
      Jeżeli pomiszenie kuchenne jest większe-to wentylacja jest samoistna i grzybka
      nie będzie. Natomiast w małych pomiszczeniach może byś różnie.Ja ma plstiki i
      jestem super zadowolony./mieszkam w bloku/.
      • Gość: strudzony Re: okna pcv......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 21:31
        jestem strudzony ale zadowolony mam juz okna plastikowe z ul sabinowskiej
        z "eko-plastu" obsługa szefa jest poprostu niewiarygodnie uczciwa i korzystna
        nawet nie dla nich ale dla klienta . POLECAM
        • Gość: aga76 Re: okna pcv......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 15:50
          oj w tę uczciwość szefów to bym nie wierzyła napewno jest w tym interes !
          • Gość: A&K Re: okna pcv......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.06, 21:04
            ja kupowałem na rogu rynku na zawodziu niewiem jak ta firma się nazywa ale spoko
        • Gość: ona Re: okna pcv......... IP: *.21.pl / *.21.pl 03.08.06, 11:25
          Również polecam firme eko-plast tylko z ulicy kilińskiego.Bardzo dobra obsługa
          i niskie ceny.
      • adrian535i Re: okna pcv......... 17.10.14, 16:49
        Ojj bardzo się mylisz kolego .pozdrawiam
    • Gość: widoczna Re: okna pcv......... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.06, 23:32
      Mieszkam w małym mieszkanku w bloku. W kuchni mam cały czas mikrowentylację,a
      częstokroć w całym mieszkaniu.Jest w porządku.Okna mam 6 rok.Vidok.
    • Gość: facet Re: okna pcv......... IP: 80.51.233.* 21.05.06, 23:54
      Proponuję wejśc na stronę muratora i zapoznać się z poradami fachowców, na
      pewno Ci doradzą. Ja kiedyś miałem wielkie problemy z oknami juz po samym
      zakupie, po prostu wypaczyły się, niestety nie przejrzałem wątków o firmie z
      której miałem okna i musiałem walczyć o wymianę, udało się ale po wielu
      perypetiach, bo porducent nie chciał uznać reklamacji, chociaż była to
      ewidentnie wina produkcji. Pozdrawiam

www.murator.pl

• Gość: F. Re: okna pcv......... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.05.06, 15:23
      Na co zwracać uwagę? Przede wszystkim na rodzaj profila i okucia. Kup okna
      wykonane na znanym i renomowanym profilu takim jak Thyssen, Veka, Roplasto itp
      unikniesz wynalazków które powypaczają się za 2 lata, druga ważna rzecz to
      okucie, równiez polecam renomowanych producentów Wink Haus lub GU kupując takie
      okucie masz gwarancje ze bedzie pracowało długo i nie zatrze sie za rok.
      Kolejny wazny element w oknie to stalowe wzmocnienie które wkłada sie do
      profila z PCV, i tu jest problem bo najprostszym sposobem na obniżenie ceny
      okna jest oszukiwanie właśnie na tym, że stali wkłada sie mało i za cienkiej.
      Wzmocnienie stalowe powinno być grubości min 1,2 mm a jest super gdy jest to
      1,5 mm i o takie pytaj, niestety tego nie sprawdzisz ( no bo jak, więc po
      prostu weż jakieś okno do ręki i im bedzie cieższe tym lepiej), Poza tym
      sprawdz gdzie wykonywane sa okna które chcesz kupić, bo wiadomo że jeśli
      pojawii sie problem ( np. z okuciem bo jest elementem ruchomym i oczywiste jest
      ze wymaga regulacji co jakiś czas) to wiadomo że serwistant np. z Słupska Ci do
      niego nie przyjedzie. Najlepiej kup od producenta Częstochowskiego (regionalny
      patriotyzm :) ale na poważnie to najłatwiej bedzie poźniej z serwisem )
      No i oczywiście pamiętaj że za pół darmo nigdy nie kupisz produktu o wysokiej
      jakości. Kup raz dobre a poźniej sobie podziekujesz:)
      • Gość: a Re: okna pcv......... IP: *.man.czest.pl 02.08.06, 13:42
      • Gość: Paweł Re: okna pcv......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.13, 22:50
        Ale pierdoły wypisujesz !
    • Gość: mimi Re: okna pcv......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.06, 13:45
      proponuje Stolbud, fachowa pomoc i są solidni
      • Gość: stev Re: okna pcv......... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 13:41
        bardzo sluszna jest uwaga goscia F. ja montowalem juz wiele razy okna, u
        rodzicow w domu, u siebie w domu, mam dwa mieszkania gdzie tez musialem
        wymienic i zawsze korzystalem z firmy SKW na ulicy Warszawskiej 257. tam maja
        profil thyssen i decco. jestem bardzo zadowolony z okien i obslugi, produkcja
        jest na miejscu i mimo, że znalazlem tansze oferty to uwazam ze podjalem
        sluszna decyzje. montaz tez byl profesjonalny. musisz pamietac ze wymieniasz
        okna na lata dlatego nie ma co skapic.a poza tym tam maja tez ogromny wybor
        drzwi, gdybys byla zainteresowana. pozdrawiam
        • Gość: okniarz Re: okna pcv......... IP: *.net.pl / *.net.pl 03.08.06, 15:50
          profile DECCO czy to te produkowane i sprowadzane z CHIN ? Przecież okna na tym
          profilu są najtańsze w Polsce , ale czy dobre ? zabaczymy za kilka lat
          • Gość: babka tylko Deceuninck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 21:13
            jak dla mnie to tylko Deceuninck - profil belgijski (również z rynku na zawodziu
            - firma VIGO).
            Jest to najbielszy profil z błękitną bielą.
            Moje dekeniki mają 7 lat i są najbielszymi oknami w całym bloku. Nie były to
            okna zbyt tanie - prawdopodobnie były najdroższe.
            Balkonówkę kupiłam 4 lata temu w innym sklepie, tanie i super miały być.
            Niestety były tylko tanie. Po 3 latach w narożach "wyszły" przebarwienia. Szef
            tej firmy twierdzi, że ten typ tak ma. Żadnej reklamacji mi nie uwzględni bo
            kupiłam okna z najniższej półki - i nie była to żadna hińszczyzna.
            Powtarzam: 7 letni dec, bielszy od 4 letniego aluplasta.
            Dlatego też, tak jak to ktoś wcześniej napisał - nie kupujcie tanich okien.
            Kupujcie okna sprawdzone, znane, i co najważniejsze z certyfikatami i aprobatami
            technicznymi.
            • Gość: babka Re: tylko Deceuninck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 21:14
              sorry za "hińszczyznę"
              ma być "chińszczyzna" - to z rozbiegu
            • Gość: okniarz Re: tylko Deceuninck IP: *.net.pl / *.net.pl 04.08.06, 13:28
              babka , jak na babkę to coś za dobrze sie znasz na oknach , czy aby to nie
              kryptoreklama firmy ?
              a fe nie ładnie tak
              • Gość: do okniarza Re: tylko Deceuninck IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 21:16
                jestem księgową, nie okniarzem!!!
                z autopsji opisuję,
                zanim kupiłam okna, obeszłam większość sklepów, zebrałam mnóstwo folderó,
                posiedziałam na internecie ... i kupiłam.
      • Gość: dk12 Re: okna pcv......... IP: *.gprspla.plusgsm.pl 22.11.06, 23:24
        tylko nie stolbud, dają popalić. biorą kasę z góry, a potem robią łachę, trzeba
        ciągle przypominać, żeby skończyli zaczętą robotę (tłumaczą się nawałem
        pracy) , o poprawkach lepiej nie wspominać. zdecydowanie odradzam.
    • Gość: Andi Re: okna pcv......... tylko nie ARBE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 11:13
      Nie polecam firmy ARBE - co co przezylem zamawiajac okna w tej firmie to jakis
      prl owski koszmar, poprawiali kolo 7 razy nie słowni, nie uczciwi - NIE POLECAM
      • Gość: koles Re: okna pcv......... tylko nie ARBE IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.02.07, 14:37
        to jaka ta firma najlepsza a co powiecie o okno-plast z sabinowskiej dobrzy sa
        czy nie
        • Gość: oszukany Re: okna pcv......... tylko nie ARBE IP: 212.59.254.* 11.05.13, 13:31
          arbe to oszuści stare drewniane okna miałem lepsze od tego co oni mi zamontowali
    • Gość: Mirek Re: okna pcv......... IP: *.21.pl 07.02.07, 21:03
      Ploecam firmę obok rynku na zawodziu,róg Faradaya i Mirowskiej.Brałem u nich
      wraz z montażem i jestem zadowolony,wszystko super.
      • Gość: xyz Re: okna pcv......... IP: *.222.141-12.ip4.alfazone.pl 12.05.13, 18:23
        Witam chciałem odświeżyć temat zakupu okien. Którego z lokalnych producentów jesteście w stanie polecić ?? do wymiany mam sporo okien więc i koszt jest istotny.
        Jakie macie doświadczenia , który z producentów jest przez was sprawdzony??
    • Gość: zadowolony klient Re: okna pcv......... IP: *.play-internet.pl 12.05.13, 19:17
      POLECAM firmę Okna na świat, firma bodajże mieści się na ulicy iglasta nie pamiętam czy tak sie ta ulica nazywa ;) to jest pod biurem rachunkowym buchmacher. Profesjonalna obsługa, naprawde fajni ludzie, zostawiaja czystość przede wszystkim
      • Gość: olo Re: okna pcv......... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.13, 08:56
        POSZUKUJĘ OPINII NA TEMAT OKIEN FIRMY OKBUD Z WIELUNIA , CIĘŻKO NA TEMAT TEJ FIRMY COŚ ZNALEŻĆ Z GÓRY DZIĘKUJĘ.
        • jvghgvk Re: okna pcv......... 06.10.14, 19:45
          bardzo nie polecam firmy OKBUD, kopiłem okna w Olesnie, zamawiając okna i siatki zamawiałem usługę kompletną wraz z montażem, czego kompletnym montażem nazwać nie można... okna były tylko wprawione a nie oprawione, musiałem po nich poprawiać, minął tydzień a siatek za które zapłaciłem nie wdziałem, mają w nosie klienta, nie dajcie się zwieść handlowcom-oszustom w tej firmie
          • ja1024 Re: okna pcv......... 14.10.14, 18:55
            Dołączę się do tematu.
            Firma ANMAR z Borowna, czy z Mykanowa, już nie pamiętam.
            Montowali mi okna kilka lat temu i nawet nie miałem potrzeby dzwonić do nich.
            Wszystko działa jak trzeba i nie żółkną klamki, co często podobno się zdarza.
            Mam cały czas do nich nr telefonu, gdyby ktoś potrzebował: 660901323
        • lilla.polski Re: okna pcv......... 09.08.16, 15:02
          Ja u nich zamówiłam drzwi zewnętrzne z montażem. Przywieźli wkładki niepasujące do drzwi i w efekcie od pięciu tygodni główne drzwi wejściowe są wyłączone z użytku. Co tydzień słyszę to samo tłumaczenie "właściwe wkładki już zamówione, jak tylko dotrą, pracownicy je wstawią." Ostatecznie byli raz ze złym zestawem śrub, a najlepsze tłumaczenie usłyszałam w ubiegłym tygodniu: "Mamy tyle reklamacji, że pracownicy się nie wyrabiają!"
          Absolutnie odradzam płacenie całej kwoty za usługę zanim nie będą Państwo w 100% zadowoleni z produktu i usługi. A najlepiej od razu wybrać inną firmę i zaoszczędzić sobie nerwów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka