Dodaj do ulubionych

Remont ulicy św. Rocha

09.05.06, 19:40
z jednej strony to bardzo dobrze! bo ten odcinek Rocha jest dramatyczny! inne odcinki też, mam nadzieje, doczekają się remontu!
ale z drugiej - współczuje mieszkańcom tych małych osiedlowych ulic, którymi przebiegać będzie objazd! dobrze, że to tylko kilka dni.
B.
Obserwuj wątek
    • Gość: =R= Re: Remont ulicy św. Rocha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 20:02
      Nie wyobrażam sobie autobusów przegubowych i tirów z przyczepami na skręcie w
      Odrodzenia... no cóż, jutro biorę aparat i idę zrobić fotki. Podeślę Ulissesowi
      na stronkę ;)
    • Gość: Medalik Re: Remont ulicy św. Rocha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 20:16
      "Drogowcy zedrą asfalt aż do starego bruku i położą nowy "dywanik". Najpierw na
      jednym pasie, potem na drugim." - oto przepis na wielki remont.
      Proponuję "przy okazji" posadzić na środku Rocha (zamiast linii ciągłej lub
      przerywanej) nowe dęby lub lepiej topole, bo stare drzewa po obu stronach
      prędzej uschną ze starości niż ustąpią miejsca chodnikom i ścieżkom rowerowym.
      Chyba ,że ochrona środowiska chce z nich uczynić kolejną "atrakcję" Czewy ??
      Wcale się nie dziwię, że liczba mieszkańców ciągle maleje .....
      • Gość: xx Re: Remont ulicy św. Rocha IP: *.icis.pcz.pl 09.05.06, 20:20
        Duzy remont tez ma miec miejsce.

Ale to nie oznacza ze trzeba czekac i nic nie robic zostawiajac droge dziurawa
        jak ser szwajcarski.
        • Gość: Medalik Re: Remont ulicy św. Rocha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 20:22
          Taaak, najbardziej trwała jest prowizorka...
          • Gość: xx Re: Remont ulicy św. Rocha IP: *.icis.pcz.pl 09.05.06, 20:59
            Duzy remont wynika z koniecznosci zapewnienia dojazdu do A1.
      • Gość: =R= Re: Remont ulicy św. Rocha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 20:34
        > Chyba ,że ochrona środowiska chce z nich uczynić kolejną "atrakcję" Czewy ??

Jak na razie mają objąć ochroną brzozy przy Bialskiej. W sumie pomysł niegłupi.
        • Gość: Medalik Re: Remont ulicy św. Rocha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 20:48
          Bialska to boczna uliczka i brzozy tamtejsze nikomu nie wadzą. Rocha to jedna z
          głównych ulic wlotowych do miasta i musi mieć odpowiednią przepustowość.
          A miejsce drzew jest w parkach i lasach. Oraz tam, gdzie nie przeszkadzają, jak
          na Bialskiej
          • Gość: czest Re: Remont ulicy św. Rocha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.06, 22:11
            Gość portalu: Medalik napisał(a):

> A miejsce drzew jest w parkach i lasach. Oraz tam, gdzie nie przeszkadzają, jak
            > na Bialskiej

Pewnie a mieszkancy Rocha niech sie podusza od spalin, w alejach tez wytnijmy
            wszystkie drzewa bo po co one tam. ehh zastanow sie nastepnym razem nim cos
            takiego napiszesz
            • Gość: Medalik Re: Remont ulicy św. Rocha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 21:23
              Równie dobrze możemy zamienić wszystkie czestochowskie ulice na deptaki dla
              pieszych. Jak przyjdzie komuś iść z buta z Parkitki do huty to szybko zmieni
              zdanie na temat ulic, przydrożnych drzew, samochodów i komunikacji miejskiej...
              Człowiek ma kształtować swoje środowisko a nie byc jego niewolnikiem.
    • Gość: jb Re: Remont ulicy św. Rocha IP: 212.87.244.* 09.05.06, 21:38
      No i Cz-wa pozbędzie się najbardziej zmasakrowanej nawierzchni. Jeżeli to z
      powodu przyjazdu papieża, to niechaj przyjeżdza częściej.
    • Gość: Cycyryk Re: Remont ulicy św. Rocha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.06, 22:02
      Jak ja bede chleb rozwozil ;/
      • Gość: ktośek Re: Remont ulicy św. Rocha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.05.06, 22:17
        Masakra! Mieszkam na ul. Zakopiańskiej tuż przy ul. Wrocławskiej i już się
        cieszę! Zresztą i bez tej naprawy część kierowców chcąc ominąć korki na Rocha
        jeździ właśnie tędy, A co dopiero będzie od jutra? Już się boję tego hałasu! No
        ale cóż, w końcu ul. Rocha należało kiedyż naprawić, to fakt. Jakoś przeżyje,
        oby nie trwało to za długo. :)
    • Gość: tata Re: Remont ulicy św. Rocha IP: 80.54.169.* 09.05.06, 22:21
      a co z remontem wałów dwernickiego ? jeśli mnie pamięć nie myli remont miał być
      zakończony w .... grudniu 2005 czy jakoś tak ? tam raz się asfalt kładzie raz
      zrywa i tak trwa cudowna polka galopka. Na szczęście zbliżają się wybory
      samorządowe i magistrat sądzę podkręci tempo :)
    • Gość: Rava Re: Remont ulicy św. Rocha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 22:25
      No, to Wrona zarabia sobie u przeciętniakó częstochowskich punkty. Dzięki Bogu,
      że nie u nas!!!
    • Gość: pik Częstochowianom gratulujemy Augustyna ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.05.06, 23:54
      takie oto mamy skutki wieloletnich zaniedbań.
    • Gość: xkx Re: Remont ulicy św. Rocha IP: *.org / *.org 10.05.06, 07:41
      Po raz kolejny widać, że w naszym miesicie obwodnice są wprost niezbędne. Ich
      brak skutkuje właśnie tym, czym skutkuje, czyli tym, że tranzyt idzie środkiem
      miasta w tym i al. NMP. A efekt widać gołym okiem miasto się blokuje i jest
      coraz niebezpieczniej na ulicach. Natomiast działanie MZD są jakby nieco
      niewystarczające, bo remonty to jedno, ale tu poza remontami niestety trzeba
      postawić na budowę nowych dróg w tym tak potrzebnej obwodnicy, bo jej brak
      skutkuje właśnie tranzytem, czyli Tirami w śródmieściu Częstochowy. Co do
      Remontu to obawiam się że będzie on horrorem dla mieszkańców Grabówki i
      zastanawiam się czy może nie należało by zaproponować trnzytowca trasy
      alternatywnej przez Działoszyn do Wielunia dla jadących na Poznań.
    • Gość: Gosc Re: Remont ulicy św. Rocha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 09:47
      No tak super, to tylko kilka dni ale na grabowce drogi (ktore i tak juz nie sa
      idealne) beda rozwalone do reszty, ale wszyscy beda happy bo kawalek rocha
      bedzie "zrobiony" (ciekawe tylko na ile).
      • Gość: =R= Re: Remont ulicy św. Rocha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 13:07
        No cóż, przejeżdzałem właśnie tym odcinkiem i chciałem pogratulować tym co
        ustawiali znaki... Nie ma znaków ZAKAZ SKRĘTU, tylko nagle wjeżdża się w uliczki
        jednokierunkowe z zakazem wjazdu. Nie ma zmiany w organizacji ruchu na
        skrzyżowaniu Nowobialskiej z Wrocławską, Wrocławskiej z Bialską i Wrocławskiej z
        Zakopiańską (brak znaków STOP na drogach podporządkowanych), czyli obowiązuje
        reguła dróg równorzędnych. Znaki STOP są tylko przy Odrodzenia i Św.Pawła oraz
        Odrodzenia i Pawiej. W godzinach powrotu ludzi z pracy będzie tam niezły paraliż...
        • Gość: RR_m Re: Remont ulicy św. Rocha IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.05.06, 19:30
          tak jak ktoś napisał,fatalne oznakowanie, sam wjechałem z rana w św. Pawła,
          poprostu nie wiedziałem nic o remoncie, zamiast znaku zakaz skrętu, a taki
          powinien być postawiony, jadąc od Rocha ulicą Odrodzenia i skręcając w św. Pawła
          jest tylko "zakaz wjazdu od strony znaku", który przez wielu kierowców zostaje
          nie zauważony, tak jak przeze mnie i jedziemy wbrew prawu ;)

no cóż, każdemu się może zdarzyć :P
    • Gość: jozef proponuję nagrodę "Wielkiej Bzdury"i wręczenie jej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 10:44
      Panu Augustynowi za rozwiązania w zakresie organizacji ruchu drogowego np.
      słynne pasy i wysepki na ul. Wolności, teraz jednokierunkowy ruch! Panie
      Augustyn a przejdź się Pan chodnikiem wzdłuż ul. Pułaskiego, Kopernika, i
      (nomen omen) Augustyna i zobacz Pan jak wyglądają pobocza, krawężniki przy
      jezdni, których własciwie nie ma i sterczą niby ogryzione przez psy kości
      betonu!
    • Gość: ezii zablokować drogę! Ludzie wyjdźmy na ulicę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 10:47
      i postulujmy puszczenie ruchu koło domu Pana Augustyna!
    • Gość: wnerwiony.. taaaaa pisali petycje o remont ul rocha.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 13:24
      a kto pozniej wyremontuje ul św pawla, odrodzenia i wroclawska?? przeciez oni
      wiedza jaki asfalt jest tam polozony, asfalt jest dobrej jakosci, a po tym
      tygodniu meki bedzie z niego ser... szkoda slow.. mieszkam wlasnie na grabowce i
      nie zgodze sie na zadne mandaty...
      • Gość: =R= Re: taaaaa pisali petycje o remont ul rocha.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 19:04
        Zauważyłem, że największym problemem są auta z rejestracją SKL niestety... Jadą
        na pamięć, pod prąd poboczem Rocha i jeszcze pyskują. A wystarczy pomyśleć i
        wracać do Kłobucka albo przez Wręczycę albo Szarlejkę, ewentualnie przez Kamyk i
        Białą. Tak czy inaczej ludzie na znaki uwagi nie zwracają wcale, widać są równi
        i równiejsi ( skocz.pl/objazd1 ). Obyło się o dziwo bez incydentów i
        wypadków, ale ruch jest naprawdę niewielki. Jutro powinno być już normalniej, bo
        dziś sporo ludzi jednak o tym nie wiedziała. TIRy dzięki CB omijają objazd sobie
        tylko znanymi drogami, bo znaki są z lekka absurdalne ( skocz.pl/objazd2
        ). Jak tu jechać, żeby nie łamać przepisów? Znak o zakazie ruchu powyżej 5T
        powinien być na czas objazdu zakryty. Byłem świadkiem jak TIR pojechał w prawo w
        kierunku lasu i po kilku minutach wrócił. Skoro robi się objazdy to powinno się
        je dopracować, a nie postawić kilka znaków STOP, kilka Zakazów wjazdu i jeden
        nakaz skrętu w prawo z Zakopiańskiej w Św. Pawła.
        • Gość: Lesio Re: taaaaa pisali petycje o remont ul rocha.. IP: *.org / *.org 10.05.06, 21:14
          SKL - Słoneczna KaLifornia lub Skoczylasy :]
        • Gość: Cyku Re: taaaaa pisali petycje o remont ul rocha.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.05.06, 13:28
          A ja dzisiaj bylem swiadkiem jak suka zatrzymywala samochody jadace "pod prąd" od sw pawla w kierunku szpitala... bo mam pytanie, po kiego grzyba oni zrobili ta droge jednokierunkowa? sw pawla owszem mogli, bo jest waska, ale zeby wroclawska? Ci goscie ktorzy "mysleli" nad tym wszystkim chyba niedomagaja ;/ na szczescie sa jeszcze sprawiedliwi ludzie na tym swiecie :P ktos jeden znak zakazu przekrecil tak ze go nie widac, a drugi przewrocil :D
    • Gość: Harry_man Re: Remont ulicy św. Rocha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 13:57
      Pomysł poprowadzenia TIRów osiedlowymi uliczkami jest naprawdę debilny. Przecież
      są to głównie ciężarówki kierujące się na Wieluń. Nie można było zorganizować
      objazdu drogą na Działoszyn (491) i wypuszczenie ich na trasę 489 gdzieś na
      wysokości Lgoty? Albo lepiej - pokierowanie ich trasą 491 do samego Łobodna, a z
      Łobodna powrót na trasę 489 przez Kłobuck. Tamte drogi są przystosowane
      (przystosowane po polskiemu znaczy sie) do ruchu samochodów ciężarowych.
      Zresztą kierowcy jak będą chcieli to sami znajdą sobie lepszą drogę...
      Szkoda mi tylko tych ludzi mieszkających na Grabówce :(
      • Gość: Medalik Re: Remont ulicy św. Rocha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 21:27
        Wystarczy jeden przeładowany TIR a z osiedlowych uliczek zostanie kaszka manna...
        Taki TIR to odpowiednik nawet 100 000 aut osobowych.
        Mam nadzieję, że za remont tych uliczek zapłaci sam miejski inżynier ruchu.
        Chyba, że złapie tego TIR-a ...
        • Gość: Harry_man Re: Remont ulicy św. Rocha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 21:45
          Z tego co dzisiaj na CB słyszałem, większość TIRów jedzie dokładnie tą trasą o
          której wcześniej napisałem. Jest więc nadzieja, że asfalt z osiedlowych uliczek
          ocaleje w jako takiej formie.
    • Gość: teral Re: Remont ulicy św. Rocha IP: *.cn.com.pl / *.cn.com.pl 10.05.06, 21:40
      I znowu kolejny kwiatek p. wszystkowiedzącego-Augustyna chodzi mio brak
      kilkunastu przynajmniej znaków. Kiedy tego człowieka wyslą na zielona
      trawkę?
      • Gość: gtx Re: Remont ulicy św. Rocha IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 22:43
        nie znalazłem tu pozytywnego postu dotyczącego Augustyna. Po raz pierwszy udało
        mi sie wykorzystać forum (wczorajasza informacja o objazdach)do własnych celów -
        wracałem od Kłobucka przez Kamyk.
        Dziś przetestowałem wysepki na al.Wolności. Potwirdzam, (również swoją teze )że
        jest to debilny pomysł.
        Czy gdzieś można obejrzeć jakąś analizę - genezę tego chorego pomysłu, ilu tych
        pieszych zginęło na pasach pod centrum? Czy była to wina organizacji ruchu czy
        też wtargnięcie pijaczka? Czy jezeli coś się urodzi w chorej głowie to juz nie
        ma szans żeby to wycofać?
        Rozumiem ze nie możemy mieć wpływu na sztuczne zawężenia DK-1. Ale czy u nas, w
        mieście też musimy tolerować niedzielnego kierowcę za biurkiem w ZDM?
        • Gość: Mon.PhytonWysiada takiego cyrku nie ma nigdzie tylko w Cz-wie! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 22:54
          Kto wymyślił te wysepki na Wolności? Kto wziął pieniądze za projekt? Kto za
          realizację? Czy miasto wie komu płaci za T A K Ą P A R A N O J Ę!!!! Ludzie w
          jakim mieście skacze się z odcinka 20 metrowego na jeden pas, potem na ten sam,
          żeby za chwilę w slalomie tego popapranego pomysłu wskoczyć znowu na ten sam,
          ale z innych miast się gubią i lądują na prawoskręcie do dworca PKP!!! Co to
          k*****a jest!
    • kamil-lap Remont ulicy św. Rocha 10.05.06, 22:52
      z jednej strony to dobrze wreszcie bedzie sie jezdzic dobra droga a nie
      dziurami:) a jesli mnie pamiec nie myli to ulica waly dwernickiego od fieldorfa
      do przejazdu miala byc otwarta do konca kwietnia a tam nawet nie ma kraweznika
      i nic nie widac az mozna zadac putanie czy MZD wywyazuje sie z obietnic i
      terminowe????
      • Gość: wiktor największe nieróbstwo i marnotrastwo publicznych IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.06, 22:56
        pieniędzy to Miejski Zarząd Dróg! Kiedy ktoś prześwietli ten burdel!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka