beba3
20.05.04, 01:17
Witam!
Jak spreparowac szpinak? Jakie sa Wasze pomysly?
Prosze, krok po kroku co zrobic i jak dlugo ze swiezymi listkami.
Nizej podaje moj przepis ale szukam czegos bardziej sensownego jesli chodzi o
przygotowanie. Mam wrazenie ze to co robie z biedna roslinka jest karygodne
;-D
Cienka reklamowke sklepowa szpinaku myje na durszlaku i wkladam do garnka z
minimalna iloscia wody. Mieszam listki swieze z juz pokurczonymi i
podgotowuje.
Przeciaram porcjami przez sito do drugiego garczka. (Chodzi o rozbicie
lodyzek) i albo mecze sie nad tym bardzo dlugo i mam wtedy puree i troszke
odpadu albo i ten odpad wrzucam do garnka i podgotowuje. Teraz zapewne jest
czas na jakies przyprawy. Ja dodaje tylko zmiazdzony zabek czosnku i pol
opakowania Fety.
Rozcieram na gladka mase. Pachnie slicznie i swietnie smakuje. Jezeli jest
z 'lodyzkami' to podaje jako przystawke, jezeli puree to jako sosik. Polecam.
Pozdrawiam i czekam na Wasze propozycje