Gość: musolini Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 19:19 panowie.powiem krotko ustawiacze na pallllllllllllllllllll!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szalony lopes Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.06, 22:33 jezeli tak piszesz to sam sobie ustawiaj wszytko( awaia, problemy gumą wtryskiem i itp.) i usOwaj awarię ty nierobie jedenh zamień sie z nim na jeden dzień a odechce ci się tego . Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: do analfabety johny bravo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 07:43 Ej ty bravo, ile klas skończyłeś. Niezły z ciebie analfabeta i prostak. Dziad pisze z takimi błędami - " cośt", "zwalniniaj", dzicinada", "powataza", a może ty nowy język wymyśliłeś. Imbecyl to mało powiedziane..... . I tacy ludzie w Gommie mają coś do powiedzenia?? Boże uchowaj od takich!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pipa kam ap Re: do analfabety johny bravo IP: *.solid / 80.51.254.* 25.07.06, 09:11 ale beznadzieja, a znam takich co by się pokroić dali zeby tylko dostac tą robote. na górze oczywiście. udało mi sie kiedyś przejsc jeden z etapów selekcji do gommy ,mialo byc tak fajnie - stanowisko technologa. noga sie podwinęła i odpadłem na jakimś posranym asesmencie ! a teraz, jak to czytam - God Bless że nie dostałem sie do tej gommy. A moglibyście napisać jak wygląda sprawa finansowa ? Ile może zarabiać technolog w gommie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: kocham gomme IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 10:56 Technolog wyciąga dwujeczkę z przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zorro Re: kocham gomme IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.07.06, 13:41 Dołóż bo masz do czego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczyna Re: kocham gomme IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 07:56 Powracam do kwestii starszych panów w Gommie. Nieładnie ale zrobiłam sobie jaja, oczywiście żę wolę naszych młodych chłopachów z gommy ale pana D..ę i tak bym uszczypnęła w pupcię. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smiechu warte Re: kocham gomme IP: 80.54.168.* 26.07.06, 08:01 wam od tej gumy to sie w główkach popie.....ło wyżarła wam mózg guma dobrze ze sie z zwolniłem z tego syfu i teraz mam luzik prace i dwojke z przodu hehehe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: do "śmiechu warte" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 10:36 Tak tak dobrze, że się zwolniłeś jednego popie..ńca mniej. Tak tak całe szczęście bo nierobów nam nie potrzeba, którzy zasyfiają tylko Gommę. A, jeśli chodzi o twój mózg to napisz podanie do rzeźni może jeszcze je uwzględnią. Ha,Ha może dadzą ci wtedy trójkę z przodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: do "śmiechu warte" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 11:15 smiechu warte a moze oni ciebie zwolnili bo nie nadawałes sie do tej roboty gdyz masz ptasi móżdzek a takich nam nie potrzeba debili wiec nie kłam bo to nie warto wiem kim jestes pawencie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: do "śmiechu warte" IP: 80.54.168.* 26.07.06, 11:20 a ty pewnie jetes jednym z tych co liza dupe wsadz łeb w prase i zamknij debilu nie zwolnili mnie sam odszedlem i tam gdzie pracuje widuje ludzi z gommy ktorzy sie ciesza ze odeszli z tego syfu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: do "śmiechu warte" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 11:24 debilem to jestes ty dupe moze sam lizałes ale miałes za krótki jezyk i nie dawało to takiej przyjemnosci wiec sie odwal kolo i nie kłam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bacik Re: kocham gomme IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 11:20 pani kolezanko tobie to by pomugł zimny prysznic na ta twoja główke i sama sie uszczypnij a moze ciebie trzeba poszczypac zalezy jeszcze po czym ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczyna Re: do bacika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 12:10 Drogi "baciku" - jaką ty szkołę kńczyłeś że piszesz "pomugł" przez "u" zwykłe. Zimny prysznic na te upały nie zaszkodzi nawet tobie. Jak byś miał taką zgrabną dupcię jak Pan D..a to dziewczyny też by cię chciały po niej szczypać. Ale, że masz szeroką rozworę to nie chce cię w nią nawet krowa kopnąć. Buziaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 12:54 Przyglądam się z boku tym wszystkim wypowiedzią, stwierdzam że macie niezłe poczucie humoru. Mój facet pracuje w Gommie i również rozbawiły go co niektórych wypowiedzi. Szkoda tylko, że nie macie odwagi powiedzieć drugiej osobie tego co o niej myślicie. Czujecie się odważni pisząc na forum - w końcu tu każdy jest anonimowy i nie można dostać po "ryju". Tyle wulgaryzmu nie objął by cały poprawczak. Jeden drugiego utopił by w łyżce wody - dla zasady. Pana D... . znam osobiście i uważam że jest to człowiek o wysokiej kulturze osobistej więc nie dziwię się, że podoba się tej dziewczynie. Szpakowaty Pan nie jednej dziewczynie może zawrócić w głowie.... . Acha, na stołówce to się je śniadanko a nie opowiada fanaberie. Pozdrawiam wszystkie męskie pierdoły z Gommy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizu Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 13:28 znasz go sobiscie...no no ale wazelinka....a twój facet chowa sie za plecami tego pana, dobre... wiem teraz co to "plecaki" - a jak go już wepchnie na stołowkę to biedakowi normalni ludzie przeszkadzają bo jeść trzeba w ciszy jak w zakonie...bo wszyscy składają śluby milczenia....dobre na adwokata diabła sie nie nadajesz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: do zizu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 13:40 Wazelinka to tobie jest potrzebna jak się zatrzesz przy prasie prostaczku. Tego Pana poznałam przez przypadek nie wiedząc gdzie pracuje prostaczku. Plecak to ty jesteś, to nie plecak ? No tak to twój garb na plecach prostaku. Takich ludzi jak ty powinno się gnoić w tej Gommie. Lepiej się zwolnij i zacznij pracę w szalecie miejskim - twoje słownictwo o tym świadczy. A propo wazeliny kup sobie więcej bo przy tych upałach możesz mieć kłopoty ze swoim interesem. Pomimo wszystko pozdrawiam cię . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizu Re: do zizu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 14:39 nie pracuje w gommie do twojej wiadomości ale sie rozpędziłaś na adwokata jednak sie nie nadajesz nie rozumiem po co mieszać do tego postu swoje prywatne znajomości szczerze mam już dość tego tematu o tej firmie nawet rozmowy w stołówkach przeszkadzają to więzienie czy miejsce pracy ? współczuję im.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: do zizu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.06, 14:53 Skoro nie pracujesz w Gommie to po co zabierasz głos. Więzienie to ty masz w swojej głowie i masz bardzo ubogie wypowiedzi... Weź się wykąp i nie zapomnij o wazelinie. " szczerze mam już dość tego tematu o tej firmie " - biedaku nie rozpłacz się ... Ha ha i załozę się, że pracujesz w Gommie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizu Re: do zizu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.06, 15:00 a Ty tez tam nie pracujesz a widzę że jesteś niby to prywatnie, niby to przypadkiem poinformowana no coż współczuję, że sprawy pracy przenoszą sie na życie prywatne - nie ma z kim nie ma o czym pogadać skoro Ty i ja tam nie pracujemy - pozdrawiam. Dzięki za pouczenie widoczniebył jakiś ZAKAZ WJAZDU NA TEN POST DLA LUDZI SPOZA GOMMY ale gdzie??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: do zizu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 07:39 Ja nie ale pracuję tam, ale bliska mi osoba, więc.... chyba nie czytasz uważnie.. zresztą nie chce mi się pisać z osobą która nie ma zielonego pojęcia o tej firmie. Ale stwierdzam że jakość twoich wypowiedzi stanowczo się poprawiła. Pozdrawiam jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lelepolele Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 09:38 mam pytanie do ciebie czy ty czasami nie bedziesz wychodzic za maz za swojego meszczyzne w nie długim czasie bez urazy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 09:45 Ups, przykro mi ale nie zgadłeś. A może już wyszłam za niego? A może jeszcze nie ? Myślenie zostawiam tobie. Dobrze pomyśl, bo zostaniesz najsłabszym ogniwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizo Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.07.06, 12:09 Ale pieprzycie głupoty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 07:45 No panowie mam dzisiaj drugą zmianę!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak pomyślę o tej nagrzanej hali i gorącej prasie to mi słabo. Pozdrawiam POL 1 a szczególnie drugą zmianę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sloik miodu Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 14:32 witam serdecznie i bardzo mocno caluje "sloik miodu"kocham cie malenka papapappa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: prasa Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 14:35 hej stary w pomaranczy umawiaj sie z malareczka po pracy a sorry pare razy juz byliscie na wypadzie bo na detal trzeba dlugo czekac i na gume nie rob sobie jaj bo mi potem brakuje 465 min Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerfus Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 14:38 witam witam i odrazu pozdrawiam wszystkie czarnole z gommy a szczegulnie ta jedyna love apappapappappapappappapappapa pozdrawiam cala dyrekcje i akwarium hahahhahhahahahhah? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zz Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.07.06, 21:28 a moż kochana dyrekcja wypozyczy napis powitalny z oswięcimia i umiesci nad bramą to przyjemniej będzie chodzić do pracusi w te piękne letnie dni ??????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kol Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.07.06, 23:49 pozdrawiam całe pol2 czy wiecie cos o nowym wydziale otwieranym tam ponoc maja pracowac na nim same kobiety czyzby 2 kurnik ha ha ha kury beda a gdzie kogut Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc 34 Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.06, 16:49 jakto gdzie w POMARANCZOWEJ PODKOSZULCE He! He! ze swoją kwoką MALARECZKĄ Hi! Hi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.06, 16:20 pozdrowienia dla kol. z POL 1 męczoncych się dzisiaj na prasach .niema jak podkowa Zyc nie umierac dla chwaly CF Goma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nico Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 07:28 Witam wszystkich Gommowiczów. Mam pytanie czy ktoś się orientuje czy rzeczywiście mają być jakieś angaże!!!I na ile cholera lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ZZZ Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 13:51 TAK MAJĄ BYĆ ANGAŻE. A co najfajniejsze wyrzucić mają 50% biura. A to dobre.. Odpowiedz Link Zgłoś
gomma Re: KOCHAM GOMME 31.07.06, 14:58 A Wy naiwaniaki myslicie ze z tego powody polepszy sie na produkcji ??? Ha ha ha.. Bedziecie pracować o 50 % wiecej - nowi inwestorzy wyduszą z Was te odpowiednie normy , nie bedzie juz tego luziku i wpiswyania w karty sztucznych cyferek aby te 80% wyszło . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.06, 19:51 ale przynajmiej nie bedziemy robic na ciebie "akwarium"bo pracownicy utrzymoja cale stado fikcyjnych ludzi w akwarium Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 07:23 Racja próżniaki z akwarium pójdą w odstawkę. Ha Ha.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.06, 14:08 Trochę im się do dupci naleje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leon Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.08.06, 22:07 Tak ci się wydaje tylko , zobaczysz jak jeszcze zatesknisz za tym co było - oj zatesknisz - bedziesz teraz zasówał na 99% a nie jak do tej pory na 85 z wielkim płaczem , zobaczymy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bob Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 07:37 A może coś więcej o sprawach zatrudnienia, kontraktach i socjalnym!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.08.06, 15:28 ja bede nawet robil na 100% ale nie bede utrzymywal was nieroby w akwarium i odpadna tez wasi kumple plecaki bo nie wytrzymaja tego pozdrawiam wszystkich mocarzy z gommy bo nam i tak bedzie dobrze bo jestesmy twardzi a pseldo kierowniczki sie teraz boja o pupki hahahhahhaha gamonie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.06, 18:34 oj oj!! wstyd to czytać.teraz nie można się przyznać że się w gommie pracuje.To co wypisyjecie jeden na drugiego to same błoto.Chcecie imprez integracyjnych ale jak zamierzacie się razem bawić?CHcecie aby was szanowali a sami nie potraficie się uszanować.Dobrze się zastanówcie co piszecie bo to wizytówka was samych.Czasy koleżeństwa w pracy minęły!jedno co się w kółko mówi to jak ci się nie podoba to za bramę! duży bład firmy.Szanująca się na swiecie firma nie dopuszcza do tego by na darmo szkolić pracownika,inwestuje kasę daje motywacje i cieszy się z efektów,bo żyją w symbiozie.daleko do tagiego myślenia.ZRÓBCIE COS SAMI ,ZEBY DOBRZE SIĘ PRACOWAŁO.JEDNO TYLKO PTRAFICIE WARCZEĆ PLOTKOWAĆ.MACIE SZANSE COŚ ZMIENIĆ ZGODA BUDUJE............POZDROWIONKA DLA WSZYSTKICH CO MNIE NIE LUBIĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reżyser Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.06, 19:52 dobrze gadasz popieram Cię w 100%, a co do zmian to na pewno możemy być pewni ,że wszystkim nie będzie lekko............ pozdro...z POL2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 07:35 Co w sprawie Firmy??? Wszyscy wypisujemy bzdury a konkrety na bok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karina Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 18:09 ten kto nie pracował na produkcji w Gommie niech nie pier... li o prawach i poszanowaniu dla pracy i znalezieniu złotego środka na przywrócenie Ładu i odbudowania morale tej firmy, ta firma nigdy nie posiadała dobrego autorytetu dzięki takim ludziom jak P. Duda, P.Pamuła została zniszczona. Jak to widziałAM w kilku komentarzach na forum a sąto pewnie odpowiedzi bochomazów z biura, którzy swoją niekompetencją i brakiem doświadczenia przyczyniają się do tego że zakład stoji na skraju upadku ,,kilka działow ma być rozwiązanych. np.Ameryka. Panująca zła kondycja jest wynikiem nieudolnego zarządzania podnoszenia efektywności,złym planowaniem co miało odzwierciedłenie w ciągłych nidoborach komponentów, zwolnieniem produkcji a ostatecznie utratą czołowych kontrahentów jak toyota ,ford.A co najlepsze winną próbuje się obarczyć pracownika za jego niską efektywność.. można tu dużo powiedzieć o makaronach którzy również przyczynili się do kłęski a to brudasy!!, jak i również o klice z biura MILE spędzających czas przy kawie i papierosie ,zdesperowanych workach walczących o gomowskie umowy tylko poco? poco? jak i tak krótki żywot tego zakładu..nie chce mi się rozwodzić nad tym hłamem.. może kiedyś wam przybliże kilka historyjek o mistrzach z doświadczeniem cieciów portierowych,podam do publicznej wiadowości ilu tu majstrów ma wykształcenie wyższe biegle włada 2 językami, ilu zawdzięcza posadke dzięki związkom zawodowym które, dzielnie walczą o prawa pracowników jest troche tego .. na każdego tu przyjdzie pora .. irytuje się na samą myśl o swoim miejscu pracy ... bo to tylko bardziej mnie jątrzy ale może ta gehenna nie potrwa długo.. nie poto studiowałam żeby je... na produkcji a jakieś kutaf...y protekciaże zajmowali stanowiska w kJ .gomma to syf i malaria nawet mająć skończony HARWARD NIE ZROBISZ KARIERY W GOMMIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pracownik Re: KOCHAM GOMME IP: 212.160.86.* 28.09.06, 18:31 Dziewczyno, gdybyś studiowała, to nie robiłabyś tylu błędów. Chciałabyś awansować do biura, lecz może najpierw naucz się poprawnie wysławiać. Przede wszystkim dlatego, że zwłaszcza kobiecie nie przystoi używać tak wulgarnych słów szczególnie na szerszym forum, nie wspominając już o błędach ortograficznych i stylistycznych. WSTYD! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: młody Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.06, 12:34 a kto to plecaki i mosznolizy - jestem nie zorientowany Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 12:48 > a kto to plecaki i mosznolizy - jestem nie zorientowany - młody daj spokój ile ty masz lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :))) Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.06, 19:58 ZYCZE WSZYSTKIM UDANEGO URLOPU>>MOZE PO WAKACJACH BEDZIE LEPIEJ>>POZDROWIONKA DLA POL2<A W SZCZEGÓLNOSCI FINICJONA...I NAJLEPSZEJ ZMIANY>>>POZDRO:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abra Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.06, 14:09 mam pytanie czy słyszeliscie o jakims pikniku organizowanym przez nasza gomme jestem na urlopie ale mnie jakies słuchy doszły ze ma to byc w rudnikach na lotnisku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyrekcja Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.06, 14:17 panowie do pracy a nie pikniki ciescie sie ze dalismy wam urlopy gomma to praca a nie rodzinne spodkania pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.08.06, 14:52 ktos zapomniał że urlop to sprawa ustawowa a nie łacha może będzie go więcej!!!!!!!!co do pikników to były one organizowane w PRL-U ZAWSZE BYŁA NIEZŁA IMPRA :0).GOMMA NIE MA PONOĆ FUNDUSZU SOCJALNEGO A JAKBY MIAŁA NO CÓŻ TEŻ BY NIE DAŁA??A TAK NA MARGINESIE MOŻE SKOŃCZYCIE Z TĄ ZŁOSLIWOŚCIĄ TYLKO NA MOMENT POWIAŁO OPTYMIZMEM!!DZIĘKI ZA ŻYCZENIA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dyrekcja Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.06, 18:56 nie wiesz ze ustawa to ja i gomma ja sam ustawiam ustawy i pracownicy maja tego przestrzegac ja to panstwo w panstwie i juz ja tu ustalam warunki bo mam wladze i juz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mysia Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.06, 23:17 a wiesz co to jest mobbing? Jesteś po prostu burak i nic więcej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.06, 10:06 chciałbyś !!!!!!!! jesteś po prostu FRUSTRATEM.Na wszystkich jest haczyk nikt chyba nie jest ŚWIĘTY.Wtym "państwie" nikt już nie żyje prawdą tylko obłudą.A co do MOBINGU to czas z nim skończyć.LUBIĆ NIE LUBIĆ TO MOTTO NA BRAMIE.Sięgnęło zenitu.Oj HOMO-SAPIENS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karol Re: KOCHAM GOMME IP: *.prenet.pl 06.08.06, 12:53 czy gomma wysylam na szkolenia do francjii???????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.08.06, 07:27 Te wszystkie głupoty które wypisujecie ....brak słów, to forum nie powstało po to przecież... ogarnijcie się. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nico Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 07:57 Najlepszy mistrz na POL 1 to Tomek Olszta. Więcej takich!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: claus Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 15:22 Oj musze cię zmartwić już niedługo - nie bedzie za was obrywał gamonie zwalnia się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: finicjon(2) Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 16:15 Najlepszy mistrz w Gommie to Henio Woźniak. Niestety we wrześniu nas opuszcza, wielka szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cichy Re: KOCHAM GOMME IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 17.08.06, 19:30 teraz to moze i Olszta ale wczesniej to byl Wojtus Patocki pozdrawiam GO serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atm Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.08.06, 21:59 ku.. mac jeden lepszy od drugiego sami k......... pracusie w gommie.pi...buraki nie mozecie scierpiec jak ktos ma lepiej od was .byscie go z...li. .a jak byscie mieli okazje to jeden drugiego by spszedal buraczki jedne. mowie o produkcj. powinno sie to nazywac cholota produkcji a nie produkcja.pozdrowienia dla ludzi!!!!!!!!!!!!!!!normalnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reber Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.06, 23:05 koles łacine w szkole miałes bo ja niemiecki popusc z tonu troszeczke Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: Do debila "atm" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 07:43 Już za te debilskie słownictwo powinni cię wypieprzyć z Gommy!! Widać że niezły z ciebie prymityw. Dno dno i jeszcze raz dno. A zamiast gęby niezła dupa. OGARNIJ SIĘ IDIOTO I PANUJ NAD SŁOWNIKIEM!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reber Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 09:28 chłopie z ATM zastanów sie co ty mówisz jak sie wyrazasz na forum wielkie figo fago a w pracy cipka grochowa nie pasi to sie zwolnij droga wolna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerfus Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 19:17 panowie poco wogole zwracacie uwage na takiego buraka . pozdrawiam dziewczyny z pol 1 i ta szczegolna caluski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dora Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.06, 22:39 swieta racja szkoda palcy na pisanie o tej osobie pozdrowienia dla pol2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx ''smerf'' Re: KOCHAM GOMME IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 17.08.06, 19:34 pozdrowienia dla Smerfusia od tej szczegolnej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ATM Re: do reber IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.06, 09:25 Właśnie widać jaką jesteś pizdą!!!!! Ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj Re: do ATM IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.06, 09:53 no facet przeginasz na maxa.Tak ci się tylko zdaje że jesteś jazzy w rzeczywistości takie dubki jak ty to tchórze gdybyś miał odrobine godnośći to dawno poszukałbyś sobie innej roboty godnej twojego intelektu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dora Re: do ATM IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.06, 08:22 koles kim ty jestes co za przyjebów przyjmuja takich jak ty to odrazu powinni zwalniac albo na pol1 tam bys sie sam zolnił ha ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: nie kocham gommy IP: 80.54.168.* 11.08.06, 11:08 jak tam gumiarze zwiekszyli wam normy hehe widze ze ludzie ida po rozum do głowy i zwalniaja sie z tego syfu i tak trzymac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.06, 15:12 widze ze w tej gommie to robia same buraki i palanty a kierownictwo to chyba same zlodzieje i magistry od siedmiu bolesci trzeba powiadomic inwestorow o tym niech omijaja wasza firme bo same prostactwo tam jest pozdrawiam was wszystkich przygupow !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.06, 15:36 prostactwo wynika z tego jak góra traktuje ludzi z produkcji.a oni zamiast być mądrzejsi to odreagowywują w ten sposób.BRAK INTELIGENCJI WYCHODZI TU JAK GRZYBY PO DESZCZU.A JEŻELI CHODZI O GÓRĘ TO WIDAĆ ZE MAŁO SIĘ STARA BY FIRMA DOBRZE PROSPEROWAŁA DLATEGO MUSIMY MIEĆ NOWEGO IWESTORA MOŻE DA SZANSE LUDZIĄ KOMPETENTYM.BRAK KOMPATYBILNOŚCI DOPROWADZIŁO WŁAŚNIE DO TAKIEJ SYTUACJI.WYZWISKA TU JUŻ NIC NIE DADZĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc... Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.06, 15:39 popierwsze buraki to rosna w polu lub na działce a jesli chodzi o palanta to jest taka gra jak bys nie wiedział, człowieku zastanów sie co ty piszesz nie wszyscy sa tu debilami jak ty bo inaczej nie moge ciebie i twojego przedmówce nazwac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc... Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.06, 15:41 dotyczy to obywatela i kolo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obywatel Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.08.06, 15:54 ale tam u was prostactwo gomma to jeden chyba zaklad nierentowny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: KOCHAM GOMME IP: *.strefa.com / *.com 11.08.06, 17:15 Ty kaczy łbie co ty tu piszesz??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: king Re: KOCHAM GOMME IP: *.strefa.com / *.com 11.08.06, 17:17 masz racje niektórzy już nawet nie wiedza o co chodzi!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.08.06, 07:23 Dajcie spokój ten co tu nie pracuje to nic nie jest w stanie powiedzieć, a jednak oni mają do powiedzenia najwięcej. Dupki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FANATYK Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.06, 16:09 witam "gomowiczów", przedewszystkim nie zwracajcie uwagi na chamskie zaczepki niedorozwinietych emocjonalnie osób na tym forum, chciałem zwocic uwage tym, ktorzy mają ciągłe pretensje do ludzi pracujących na produkcji(ktorzy to ciągle narzekają), doszedłem do wniosku ze zwykły pracownik, zdaniem wiekszosci nie powinien miec nic do powiedzenia, zadnych praw, a tym bardziej jakichkolwiek ambicji czy wymagań wobec swego pracodawcy.........czy wam sie qrwa po....ło w główkach, przeciez z takim traktowaniem "nas" ludzi ktorzy za.....ją na wasze pensje, nigdy do niczego sie nie dojdzie, dlaczego tak ciezko jest okazac szacunek drugiej osobie, rowniez uwaga do naszej dyrekcji, Panowie jak wam nie jest wstyd zatrudniac osoby na kierowniczym stanowisku, ktore przedtem pracowały na portiernii, odpowiedz jest chyba prosta, te "pupilki" super donosily na innych oraz mialy znajomosci, przepraszam za ponizsze sformułowanie ale "żal mi zwieracze ściska", cale szczeście, ze ja od pewnego czasu nie musze meczyc sie w GOMMIE, dostalem inną prace, gdzie ludzi traktuje sie z szacunkiem i tego samego sie od nas wymaga, wiem tez, ze mam szanse na awans, nie blokuje mi sie drogi umozliwiającej mi podnoszenie swych kwalifikacji, tym samym nikt nie musi wydzierac "mordy" na mnie, zeby "zmobilizować" mnie do pracy, ja sam staram sie pokazac z jak najlepszej strony, wlasnie tak powinna wyglądac praca, niestety wielu moich znajomych musi pracowac w GOMMIE, gdyz sytuacja zyciowa nie daje im innego wyboru, chcialem na koniec pozdrowic i zyczyc polepszenia warunków pracy wszystkim osobom z produkcji, trzymajcie sie razem, nie schodzcie do chamskiego poziomu jaki prezentują w wiekszosci wasi przełożeni, gdyz jest to poziom ponizej ludzkiej godnosci, lepiej chodzic z podniesioną głową i byc dumnym z tego, że ma sie swoją "klase" czesc i powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fredek Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.06, 16:48 fanatyk ladnie to podsomowales panowie spalmy w koncu ta gomme z dupolizami i bedzie spokuj hahahhaha a pracy jest pelno wystarczy troszeczke ruszyc glowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 2006 Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.08.06, 16:50 a jak tam goracy romans malareczki dupeczki z pomaranczowym wozeczkiem moze pojechali razem na wczasy a co powiedzieli w domu hihihihihihihiihihihihiih pozdrawiam pol 1 pol 2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agar Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.06, 17:46 nie nie pojechali bo ten w pomarańczowym był na urlopie a malareczka pracowała.Pomarańczowy był wtedy z żoną tak mi sie wydaje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gośc Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.08.06, 17:48 Oj tylko szkoda że Mariola o tym nic nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzz Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.06, 14:36 Weźcie się za robotę a nie pilnujcie czyjejś dupy. Sami nie jesteście w porządku wobec swoich żoneczek. No może nieliczni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.06, 14:36 A może po inicjałach zróbmy listę kto ma romansidło z kim. To będzie dobre!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.06, 14:38 No no jedna para już jest :pomarańczowy i malareczka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.08.06, 14:44 druga to abc i xxx dwuch pedalow hahahahaha palanty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Taki jeden Re: KOCHAM GOMME IP: 212.160.86.* 06.09.06, 12:07 inicjały to mozesz miec na twarzy wyryte tylko sie przedstaw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mercedes Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 13:58 A możeby kolega TAKI JEDEN pierwszy się przedstawił ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j23 Re: KOCHAM GOMME IP: 212.160.86.* 12.09.06, 20:23 ..............okropne......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żona Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.06, 15:10 oj jaki się raban podniósł !!!! - pewnie się boją - a to może być ciekawy wątek!!! mnie tam interesuje ;-)skoro tępimy nieróbstwo -tępmy też romansiki!!! Kurnikowej mówię : NIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.06, 18:55 ej zona pilnuj swojego i do roboty bu.. su.. hahahaha twoj maz pewnie na bp po 40 zl no nie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pomaranczowy Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.08.06, 18:56 panowie odwalcie sie odemnie i od jo.. bo nie przywioze detalu drugim razem hahahhahh Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nico Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 08:28 Ale z was przyjeby!!! Jeden lepszy od drugiego. Nie zdajecie sobie sprawy że możecie takimi pierdołami i domysłami spie..ć komuś życie. Każdy z was ma coś na sumieniu. Każdy z was oblizuje się na widok jakiegoś paździora w Gommie. Zachowujecie się jak baby i pizdeusze. Czy któryś z was widział malareczkę i pomarańczowego, że rzeczywiście coś robili. Otóż na pewno nie, ale wy jełopy ..e nie zdajecie sobie sprawy ile złego może wyrządzić takie czcze gadanie. Zastanówcie się !!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zizo Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 08:36 Zgadzam się z tym!! Do roboty byście się wzięli. Jajwięcej pierdół na prasach, i tam właśnie najbardziej się ślinią na "kurnikowe" czy "malareczki". Na POL1 na prasach najwięcej jest romansików. Jeden z prasy wprost uwielbia panią jol... . Może weźmie i podwiezie ją do domciu swoim czarnym autkiem. haha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ssss Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 10:23 Tak myślałem sami idioci pracują w tej gommie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 14:26 a kto to jest jo.. . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: morderca do wszystkich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.06, 22:23 ciekawi mnie jedno jak by gomma upadla co wy byscie robili ..pewnie w rolnictwie bo pszeciez polowa gommy to pospolite chlopstwo.hhhhhhhhhaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoś Re: do wszystkich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.08.06, 23:01 a jo.. to malareczka, ale jaka glupia. wie ze to jest na krótką metę pani M ..zmasakruje ją jak tylko się dowie ale bedę miał ubaw... hihi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: do ktosia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 07:38 Ktosiu ty naprawdę jesteś jakimś debilem i idiotą. A może jesteś zazdrosny(a), boś paździor i dlatego próbujesz namieszać w czyimś życiu. Weź się za leczenie, proponuję Poradnię Zdrowia Psychicznego na Orkana. Powodzenia. A Pani M... była by głupia gdyby uwierzyła w te brednie o swoim mężu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zizo Re: Morderco!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 07:43 Pospolite chłopstwo to nic w porównaniu z twoim analfabetyzmem, naucz się pisać "pszecież", gdzie cię tego nauczyli, a wiesz co to jest "rz". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerfus Re kocham gomme IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 15:04 przez was polowa ludzi fajowych nie pisze juz na forum bo buractwo jeden na drugiego wyzywa jednak polowa w tej gommie to rzeczywiscie same jednak palanty pozdrawiam dziewczyny z pol 1 i ta szczegolna najbardziej a i calusy dla gumowej lali nara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gościu do kola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.08.06, 15:27 a niby czemy by Pani M..... miała nie uwierzyc przecież to prawda jak jesteś ślepy co sie dzieje to przejżyj wreszcie na oczy buraku.Napewno ktoś sie znajdzie kto powie Pani M.... o tym co wyprawia jej mąż oj nie bedzie zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sąsiad zza płota Re: do kola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 00:33 A ku ku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: do gościa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.06, 08:43 A niby co takiego robią jełopie!! Jedynie tylko twoje bezsensowne pisanie możesz zrobić wielką bujdę , która może popie..ć komuś życie. Więc się imbecylu zastanów. Ciekaw jestem czy ty w ogóle masz jaja, że zajmujesz się pierdołami jak baba. A buraki to rosną na polu jełopie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: do kola IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.08.06, 19:33 ty jestes jełop i imbecyl.Ty buraku ci ty ich tak bronisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mercedes Re: do kola IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.06, 22:06 Zastanawiam się nad tym , że skoro Kazimierz Wielki tak przebierał w ludziach, przeprowadzał rozmowy , selekcjonował. To prawda wychodzi na tym forum !!!Chłop popostu reprezentuje ten sam poziom co wieś którą przyjął do pracy . I myślę , że ile byście nie nakupowali ciuchów lub samochodów na pokaz żeby ludzie widzieli , ile chałup nastawiali ( kartoflanka i budować , budować )To prawda zawsze wyjdzie - że kto się buakiem urodził , to burakiem zdechnie . Pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nico Re: do mercedesa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.08.06, 08:47 Głupi to ty jesteś na maxa. A co do Kazika - to stary nawet jak będziesz miał 80-tkę to mu nie dorównasz!! Odpowiedni człowiek na odpowiednim stanowisku, ale niestety nie ma rentgena w oczach, żeby prześwietlić tego, że przyjmuje takiego debila jak ty. Narka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: you Re: KOCHAM GOMME IP: *.hcz.com.pl / *.hcz.com.pl 25.08.06, 14:36 wiec pracownicy ktorzy wypowiadaja sie o smiesznych planistach i niby kierownictwu maja sluszna racje!!!panuje tam mobing ponizanie pracownika chodz by przez samego niby,podkreslam niby kierownika g.p...a ktory niszczy swoim mysleniem ludzi i zaklad pracy.jest to nie udacznik,matol oprocz tego powinien sie leczyc u psychologa,smisza mnie rownnnniez wupowiedzi derektora,tak derektora k.d..a. ktory zwalnia ludzi bez podstawnie i jeszcze kretynsko smiejac sie mowi:no to kogo dzis spuszczamy?"to jest dyrektor i to jeszcze od spraw ludzkich????ludzie on ten kolo nie powinien nawet zajmowac sie szczurami czy tez zzadnym innym zwierzeciem!!!!!kto mu dal takie stanowisko???brak pytan!!!ludzie tam pracuja i chca pracowac tylko sytuacja,relacje jakie wpowadza kierownictwo jest nie do przyjecia.maszyny pamietaja stalina a nawet hitlera.zdazaja sie wypadki ktore sa utajniane itd.mam nadzieje ze kiedys kolo pa..k i kolo d..a zaplaca za to ja pamietam i nie zapomne pracowalem tam kiedys mialem do czynienia z tym czyms pozdrawiam wszystkich pracownikow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FANATYK Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.06, 14:50 niestety ale musze potwierdzic w całości opinie wygloszona przez poprzednika naprawde bardzo ciezko jest pracowac w warunkach ktore ujmuja godnosci ludziom, kazdy z nas dawał z siebie ile mogł do momentu gdy wredne i chamskie zagrania naszych przłożonych przeszłych wszelkie granice człowieczeństwa, wiec zwracam sie do forumowiczów, ktorzy piszą o jakis romansach innych pracowników, moi drodzy co was to qrwa obchodzi, że ten czy ta kocha sie w kimś, zostawcie ich w spokoju bo kiedys mozecie rowniez znalesc sie w takiej sytuacji, skupcie sie na tym co sie dzieje w GOMMIE, przeciez jeszcze miesiąc gora dwa a panowie z akwarium beda musieli stanąć na produkcji i sami zapier....ć, bo w kazdym tygodniu coraz wiecej pracownikow sie zwalnia, i bardzo dobrze moze w koncu "cała ta zgraja Panów" doceni to co miała i co straciła tylko ze juz wtedy bedzie za pozno.............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyzwiązek Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.06, 07:42 co racja to racja ale podziękujmy naszym zaje....m związką wszystko podpisują co im dyrekcja pod nos podpycha....k....mać......a oni walczyli żeby utrzymaći tak ch...warte porozumienie. Ludzie jeżeli będziecie mieli okazje poczytajcie a zobaczycie jak nas zwiazki ustawiły Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zico Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.06, 07:57 Macie rację! Ale co to da! Jesteśmy białymi murzynami i tak zostanie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sms Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.08.06, 07:40 A mnie się dobrze pracuje. Jeszcze tylko wyrwę paluszka panu P.....i i ok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: laleczka Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.08.06, 14:07 A ja i tak kocham gommę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mercedes Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.08.06, 09:57 Panu P..... przydałoby się wyrwać łeb . Gość boi się własnego cienia !!!!!!!!!!!!A czy on w ogóle umie samodzielnie podejmować decyzje ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.08.06, 10:05 Myślę ,że w niedługim czasie zgłoszę sprawę do PIH-u o mobbing który stosuje pan Pa..k. Gość za dużo sobie pozwala. Kuwa to niech mówi do swojej kobity, kurdupel jeden. Mamy z chłopakami już trochę podpisów na niego. Chyba w krótce koniec kariery tego imbecyla. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczyna Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.09.06, 10:13 Zgadzam się i podpisuję pod tym!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A w ogóle czy Pan D..a jako dyr Personalny nie wie, że w zakładzie Pan Pa.ek stosuje mobbing.!!!!!! Może jest mu tak po prostu wygodnie. Jak można do dziewczyny powiedzieć żeby zapi.....ała po detal!!!!!!! Jak on musi się zwracać w takim razie do swojej żony czy dzieci. A może w domu po prostu jest zwykłym pantoflarzem a tu furiatem i aroganckim chamem. Kazimierzu Wielki co z twoimi oczami, jak można tego nie widzieć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FANATYK Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.06, 17:02 pamietajcie o jednym, ze aby zrobic porzadek z kolesiem wystarczy nagrac przykładową rozmowe z P....iem w ktorej to on sie wyraza do was w sposób wulgarny, takie nagranie w sądownictwie polskim jest uznawane jako dowód winy wiec nic sie niebac tylko nagrywac, nie dajcie soba pomiatać gomowicze czesc Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mecedes Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 14:07 Drogi wszechwiedzący Fanatyku zadziwiające jest to , że ty masz lekarstwo na wszystko. Twoje są rady niezwykle cenne . Lecz mam pewne zastrzeżenia , niby dlaczego sam nie zrobisz porządku z pewnymi ludźmi . Powinieneś sam nagrywać rozmowy i rozstawić wszystkich po kątach. A skoro tego nie robisz to nie pisz pustych słów , bo co one są wate ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mega Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.06, 17:00 Zarowno pan P.. jak i D..,,sa niczego nie...,,traktuja ludzi jak śmieci,,zarabiaja kupe kasy,a ludzi którzy naprawde musza na to pracowac za te pare groszy maja gdzies,,tak wlasnie Polak traktuje Polaka..!!!!Przeciez pan D..przyjmowal ludzi na najnizszej stawce,,i dla niego nie jest wazne czy ktos ta stawke bedzie mial przez rok czy 10lat,,przeciez dla niego nic sie nie zmienia,,i zycie nie idzie w góre.PO prostu według niego wszystko stoi w miejscu,,az dziwne ze to jakis wyksztalcony czlowiek,..Panie D... niech sie pan obudzi i zobaczy co sie dzieje>Niech pan zobaczy jak ludzie na troszke wyzszym stolku traktuja innych..Ja siedze w biurze a nawet tutaj to widze,,tylko ze nie wszyscy wola na to nie patrzec..Ja widze!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FANATYK Re: KOCHAM GOMME do mecedes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.09.06, 17:36 sam juz niestety nie zrobie zadnego porządku z tymi chamami bo juz nie pracuje w gommie, a pisze o tych nagraniach, bo wiem ze to forum czytają ludzie bedący na wyzszych stanowiskach, zwroc uwage na to ze przykładowy pan P...k zanim bedzie chciał kogos ponizyc to zastanowi sie dwa razy nad tym czy jego ofiara nie nagrywa jego wyzwisk i wulgaryzmów, wiec mamy tu do czynienia z pewną profilaktyką, kazdy przełożony w GOMMIE zanim bedzie chciał ponizyc swego pracownika bedzie musiał wziasc pod uwagę fakt, ze moze skonczyc swą kariere w Sadzie, gdyz udowodniony mobbing jest czynem karalnym, i moze zrujnować kariere takiego "dorobkiewicza", osobiscie jest mi bardzo przykro wiedząc jaka sytuacja panuje w Gommie, mam tam wielu znajomych i wiem jak jest im cieżko i jak ciężko było mi słuchać głupot mistrzów, którym mógłbym dawać koropetycje, bo co do wiekszości mam lepsze wykształcenie niż oni, takich jak ja było wielu, każdy z nas miał marzenia aby po jakims czasie przepracowanym na produkcji, mieć mozliwość awansu na wyzsze stanowisko, bo taka procedura powinna obowiązywać w każdym zakładzie, najpierw najnizszy szczebel i stopniowo iśc do góry, niestety nie w GOMMIE, tu wystarczy miec znajomosci i juz sie robi w "akwarium" to przykre ale prawdziwe, to realia naszego życia, pozdrawiam wszystkich gommowiczów "niech guma bedzie z wami".... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: meduza Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 08:55 Niestety pan D... czy P... już się nie zmienią, w robocie robią z siebie bosów a w domu pantoflarze. Hi hi. Wstyd panowie wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin601 Re: KOCHAM GOMME 06.09.06, 19:37 kazimierz wielki zaczynał pracę w naszym zakładzie jako - cieć - czytaj pracownik ochrony Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mercedes Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 21:35 Kurde toż to przecież amerykański sen - " Od pucybuta do milionera " . Pewnie koledze marcinowi601 żal dupe ściska . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: macho Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.06, 08:33 tobie nie mniej ściska!! Odpowiedz Link Zgłoś
marcin601 Re: KOCHAM GOMME 07.09.06, 16:42 nie żal dupę ściska tylko chcialem powiedziec że ten facet nie ma pojęcia o prowadzeniu polityki kadrowej , wg mnie wypełniał i dalej wypełnia polecenia włoszków mimo iż zakład jest od 28 czerwca własnością SILWER POINT a siedzi tylko dlatego na swoim stołku bo karol jest vice prezesem , francuzi dawno by go wyrzucili ... za malo wiecie , wiec nie piszci pierduł bo jestem tu po raz piewszy i miałem nadzieje na poważną dyskusję i wymianę opini o naszym zakładzie , nie wiem jak długo tu popracuję jeszcze ale wyznaję zasadę że nie sr. się we własne gniazdo bo przecież spędzamy tu 1/3 swego czasu , szanujmy się nawzajem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: żaba Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.06, 21:14 Panie Glowacz uwazaj Pan bo nieszczescia chodzą po ludziach a wszystko moze sie zdazyc wiec Pan nie podskakuj bo na takich sa sposoby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 22:46 racja pracował za komuny w pokoiku nie było go widać tyle było dymu a teraz goni ludzi za fajki ale spoko za ten egoizm beknie krzywda ludzka nie zostaje bez echa.A nowy inwestor chyba ma rozum i nie zostawi kierownictwa przecież się nie sprawdzili.jeszcze troche to nie będzie ludzi chetnych do tej pracy.Może są to ludzie wykształceni ale bez kultury i z czego mają być dumni z tego że nikt nie ma dla takich szacunku a ich język kojarzy się z błotem.a trw się bawiło stać jest ich na wszystko na pensje na zabawę na parking przed zakładem itp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 07:14 Święte słowa. I wreszcie prawda!!! Pokłon dla was!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudolf Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 09:32 cóż to PAN GŁOWACZ juz szaleje na pol 1 ojoj tak narzekacie na pana G.PANKA jescze bedzie go chwalic jaki by nie był powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OJ Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.09.06, 13:12 CHŁOPIE KOGO TY BRONISZ I ZA CO.LUDZIE PRACUJĄ ZA 500 ZŁ TO JEST W PORZO.POT SIE CZŁOWIEKOWI LEJE PO DUPIE A ZA TO MORDA .A CZYM BEZ PRODUKCJI BYLABY DYREKCJA .JAK SIE KTOS Z INWESTORÓW NIE OBUDZI TO PLAJTA NA CAŁEJ LINI DŁUGO TEN ZAKŁAD NIE POCIĄGNIE KTO BĘDZIE KUPOWAŁ TE AUTKA ZA TE MARNE GROSZE.NIC SIE NIE BEDZIE KRĘCIŁO GDZIE LOGIKA. NIKT NIE SZANUJE TEJ ROBOTY BO NIE SZANUJĄ TYCH KTÓRYCH POWINNI SZANOWAĆ.ZACZYNA BRAKOWAĆ RĄK DO PRACY RAK UCZCIWYCH ALE TO NIE DZIWI ZA TE MARNE GROSZE I TĄ TYRANIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gośc Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.06, 13:23 Przestańcie się w końcu kłucić i zachowajcie 5 min ciszy dla naszych zjajomych z POL2 którzy niestety nie będą już z nami. Pokój ich duszom...... Odpowiedz Link Zgłoś
marcin601 Re: KOCHAM GOMME 08.09.06, 17:24 znałem tych ludzi którzy zgineli tragicznie , może czas na refleksje , dajcie spokój głowaczowi , ten chłop ma tyle problemów ze swoją b..ą i teściową że mi go żal , jest konsekwentny ale nie chamski jak DUPEK PANEK , ZNAM GO PARĘ LAT Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pol2 Re: KOCHAM GOMME IP: *.flatpla.net 10.09.06, 23:46 Bedziemy z wami wszystko to twraz Bare Thomas Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 12:03 kiedy będzie coś wiadomo o naszych warunkach?czy ten zakład będzie firmą o której nareszcie będzie się mówić w samych superlatywach czy dalej będziemy wegetować i patrzeć końca/ kto potrafi odpowiedzieć bez aluzji.bo jak do tej pory to nic się nie zmieniło znowu zaczyna się problem z robotą !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Elwis Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 15:09 Jeśli myślisz że coś się zmieni to jesteś w wielkim błędzie aby mogły nastąpić jakieś pozytywne zmiany to musiała by nastąpić jakaś wymiana na stołkach dyrektorskich i kierowniczych bo ta kadra rodem z PRL-u nie jest w stanie wprowadzić pozytywnych zmian Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: KOCHAM GOMME IP: 80.54.168.* 12.09.06, 17:18 żal mi was bardzo mi was żal narzekacie że tak zle i wogóle tam jest ale jakbyscie sie postawili wszyscy to warunki pracy by wam sie poprawiły tak mi sie wydaje teraz nie żałuje że sie zwolnilem z tego syfu bo wy ich nie wykonczycie tylko oni was juz jeden sie powiesil co zapomnieliscie po zmianie pracy zycie zmienilo sie dla mnie o 360 stopni zycze i wam tego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: facet Re: KOCHAM GOMME IP: 212.160.86.* 12.09.06, 21:27 skoro zycie teraz po rzuceniu Gommy zmienilo ci sie o 360 stopni, to tylko wspolczuc mozna:)) zachęcam do zajrzenia do podstaw geometrii;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: KOCHAM GOMME IP: 212.160.86.* 13.09.06, 17:03 kolego nie o 360stopni tylko o 180stopni pomyśl zanim coś napiszesz Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mercedes Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 21:23 Kolega Fanatyk gdzieś zaginął . A to przecież jego temat na tym forum . Fanatyku wracaj do nas !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mercedes Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 17:23 Kadra z PRLu jest spoko . Problemy zaczęły się kiedy śpiki z mlekiem pod nosem dochrapały się stołków . Podnieśli normy co by ich góra chwaliła . Co by się podlizać komu się da nie zważając na jakość , bo liczy się efektywność.Więc produkcja bubli szła pełną parą ,a Kazik na papierku miał to co chciał. I teraz mamy to co mamy.No i trzeba wspomnieć o milionach braków których nie wolno rozpisywać , ciekawe gdzie ten komponent co leży w koszu jak to wygląda po inwentaryzacjach.Rozpłynął się ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: OI Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 19:22 MĄDRZE PISZESZ.JA TEGO ZEGARKA ZA TE NORMY TO POSTAWIŁBYM PRZY MASZYNIE NIECH SIĘ WYRABIA.TAK RZĄDZIŁ WYKROMETEM ,ŻE GO WYWIEŻLI.ROBOTĄ SIĘ NIE SKALAŁ TYLKO LUDZI UPIE..Ł.BRAKÓW TO POSZŁO MILIONY NA ŚMIETNIK NIE ROZUMIEM TEJ POLITYKI.ALE TO NIE NASZ PROBLEM SKORO NIE CHCĄ WIDZIEĆ BRAKÓW TO ICH NIE MA.I TAK WSZYSTKO IDZIE NA PRODUKCJE.PROBLEM W TYM .ZE .ZEBY DOBRZE ROBIĆ TO CZAS POWINIEN BYĆ NA DRUGIM MIEJSCU.MOŻE DYREKCJA POKAŻE JAK TO SIĘ ROBI.BO NIE WIERZĘ ŻE DADZĄ SOBIE RADĘ Z TĄ POPRZECZKĄ JAKĄ POSTAWILI LUDZIĄ.CZASY SĄ WZIĘTE Z KOSMOSU!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 09:33 Twarzyczki naszych dyrektorów też są dośc kosmiczne. ha ha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.09.06, 15:26 gomma to jedno wielkie bagno przygupow za rok ten zaklad padnie na 100%tam nie ma przyszlosci do najwiekszy burdel w cz-wie a kierownictwo o boze szkoda pisac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karas Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.09.06, 23:10 zgadzam sie zero polityki .padnie na 100%ale ja i tak sie zwalniam za nie dluugo. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin601 Re: KOCHAM GOMME 13.09.06, 23:25 padnie atm w ciągu 1 roku / rico engle stare erki mapelki /, ameryka do końca roku , pozostanie atb / 2 cobry , 4 wytłaczarki , rozbudowany finicjon / silwer point bedzie inwestował 80 % środków we francję a my dostaniemy niedochodowe maszyny / zbytki /jednak nie będzie tak źle , bylem w kilku podobnych zkładach gdzie wszyscy mają stare maszyny z zachodu , mają te same problemy co my ale tak nie narzekają , wszędzie jest dobrze tam gdzie nas nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ....... Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.06, 08:09 No niezłe debile z was jak pisze takie teksty na swój zakład pracy. Za dużo w dupie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mercedes Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 09:38 Trochę się koledze zdanie źle zbudowało. A o innych pisze że debile . Moj Boże jak to ludzie się przeceniają . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ....... Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.06, 12:25 Zdanie dobrze imbecylu zbudowałem, zjadłem natomiast dwie litery, a wiesz co to znaczy? Chyba nie bo jesteś debilem z gumy!!! ha ha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polak to ja Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 12:30 zgadzam sie atm chypa padnie bo to niedochodowy dzial.chyba procz maszyn francuskich no imoze niemiecka faba.pozdrawiam wszystkich!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??????????? Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 13:49 w dupie to ty gościu masz chyba za dużo.bo produkcja zarabia śmieszne pieniądze to wstyd żeby chłop przyniósł kobicie takie grosiki!!!!!!!!!a ludzie powini się wreszcie obudzić i postawić się razem.to nie oto chyba idzie by szukać nowej roboty a stworzyć warunki do pracy godne człowiekowi. a pracodawcy dość mocno się zapomnieli bo to nie zakład karny!!!!!!!!!!! a czerpiecie z nas kolosalne zyski.Tylko kto wam będzie kupował te auta jak ludzią nie zapłacicie.więc nie pieprz głupot i nie zabieraj więcej głosu jak masz dobrą pensje to sobie chwalisz.nie musisz tego czytać ,ludzie w ten sposób odreagowują tą psychoze.acha jeszcze jedno nie ubliżaj facet jak ći tak dobrze to zpier......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .................. Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.09.06, 14:42 Stary co ty podstawówkę kończyłeś ? Co to za słowa : ći, zpier... . Muszę poprosić Kazia Wielkiego żeby dał kasę na dofinansowanie dla ?????????. Stary tragedia. A i jeszcze na terapie przeciw "psychozie". Mam nadzieję, e nie będziesz płakał z tego powodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mercedes Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 15:02 Nie dawaj nikomu lekcji pisowni. I nie pisz ,że powinien się douczyć skoro sam zeżarłeś znowu litere .Zresztą jesteśmy pracownikami fizycznymi i nie musimy być wykształceni . I naucz się kultury chamie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mercedes Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 15:21 Myślę , że Kazik powinien zainwestować w książki " ABC dobrego wychowania " dla biura . A dopiero potem łożyć na edukacje pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: //???????? Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 15:41 ale cię ruszyło widać twoją kulturę osobistą.udajesz twardziela .pokazujesz jakie z ciebie panisko a w rzeczywistości marnocina.nawet mi ciebie nie żal,i nie chce mi się z tobą gadac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ????????? Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.09.06, 15:53 a i jeszczo jedno widac ze twoja inteligencja jest zbyt płytka by zrozumieć wiele spraw napisanych na tym forum inaczej nie czepiałbys sie wykształcenia ludzi.nie zawsze ludzie wyszkoleni są ludzmi.nie musisz tego czytać.myślisz że jak poklniesz to jestes kimś.pomyśl nad swoją edukacją rozumu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.09.06, 07:41 ble chyba się rozpłaczę... ale jesteście wzruszający.... . Poproszę o chusteczkę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mercedes Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.06, 08:36 Ależ proszę bardzo . I nie płacz . Pogodź się z tym , że kto się dupkiem urodził to dupkiem zdechnie . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: shrek Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.09.06, 18:30 eee zamknac sie dubki jakie z was twardziele na forum a w pracy troszke postrasza i na sniadanko nie idzie bo ze dwa cykle trzeba wiecej zrobic pipi grochowe za brama was trzeba napi......c bo same dubki z was cze!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zlewajacy Re: KOCHAM GOMME IP: 80.54.172.* 19.09.06, 13:41 pracuje w tym Auschwitz i powiem wam ze mam ich w d... chodze kiedy chce na fajke jadam kiedy mi sie podoba i leje na nich czy mi czasu braknie czy wyrobie norme ...poprostu mi to wisi ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 20:28 tez tam pracuje i tez powoli mam to gdzies,kiedys sie starałam,ale tylu falszywych ludzi w jednym miejscu jeszcze nie spotkałam.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jeden z was Re: KOCHAM GOMME IP: 212.160.86.* 19.09.06, 21:54 Nie spotkałaś tylu fałszywych ludzi? Sądzisz, że tylko w tym jednym miejscu są wszyscy fałszywi ludzie z całego regionu? Mylisz się, to wszystko zależy od mentalności ludzkiej. Fałszywi ludzie są wszędzie tam, gdzie chodzi o pieniądze i to bez względu na to o jaką kwotę chodzi. Zadajesz sobie może pytanie od czego zależą pozytywne i negatywne relacje między pracownikami? Otóż od Was samych, to Wy tworzycie tą firme, jakakolwiek by ona nie była. Nie potraficie sprawić by między Wami pracowało się lepiej, w milszej atmosferze, w dobrych relacjach to nie narzekajcie, albo zmieńcie to sami w sobie. Przestańcie się wzajemnie oszukiwać a wszystkim będzie lepiej. Każdy z nas jest zatrudniony tutaj w jakimś określonym celu i każdy z nas powinien wykonywac swoją pracę najlepiej jak potrafi. Oszukujemy wspólnie "biuro", oni odgrywają się czasem na "produkcji", ale nikt z Was nie pomyśli, że "biuro" nie ma większego wpływu (a powiedziałbym nawet, że wpływ macie właśnie Wy) na wysokość Waszych pensji. "Biurowi" też mają przerąbane i to z dwóch stron, raz, że musza czasem "użerać" się z nieuczciwymi ludźmi na produkcji a z drugiej strony szefami, którzy ganią ich właśnie za Was. Koło się zamyka a i tak wszyscy jedziecie na wspólnym wózku. Powinniście zatem wzajemnie sobie pomagać i sprawiać, by wszystkim pracowało się lepiej. Sądzicie, że wzajemnymi oskarżeniami i pomówieniami coś wskóracie? Sądzicie, że "szefostwo" będzie szanować ludzi, którzy sami siebie wzajemnie nie szanują? Jeśli tak to jesteście w przerażającym błędzie! Oni doskonale się Wam przygladają i śmieją się z Was, że nie potraficie razem współpracować i szanować jeden drugiego! Więc nie gadajcie głupot, tylko zastanówcie się nad samymi sobą. Szanujcie prace swoją i tych, którzy się starają, bo dzięki niej jakoś żyjecie, możecie posłać dziecko do szkoły, kupić synkowi wymarzony samochód czy czasem wyskoczyć na piwo z przyjaciółmi. Trzeba wierzyć, że będzie lepiej, bo taka sytuacja musi się zmienić, ale na to musicie sami też zapracować, a nie widać byście to robili, z pewnością nie wszyscy! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CB Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 08:58 a jak mamy pracować dobrze jak sami musimy się martwić by mieć co robić? mamy zrobic norme po kilka tysięcy sztuk.A z klaw schodzi dla może dwóch osób.do pracy powinieneś przyjść i robota czeka na ciebie a nie latasz i szukasz.Produkcja ma roboty po same uszy i musi myśleć za planiste mistrza no i jeszcze o kierownictwie by się na ciebie nie darli delikatnie mówiąc,jak się nie wyrobisz bo nie miałeś z czego.masz racje relacje zależą od nas samych i było by super gdybyś miał zapewnioną robotę na osiem godzin ale dyrekcji na tym nie zleży bo oni się nawet cieszą jak jest rozłam prowadzą celowe działania w tym kierunku i chyba rozumiesz co mam na myśli.Ajeżeli chodzi o to by się starać być dobrym pracownikiem-pytam po co? Nie ma żadnej motywacji samemu się przekonał z nas nie jeden ,że najwięksi leserzy i obiboki mają luzik a te osoby,ktore się starały wyrabiały to są poniewierani.pomyśl sam o czym to świadczy jak jakiś dział pada to kierownik awansuje a ludzie są zwalniani.to jest chyba nie normalne.jesteśmy wszyscy ludzmi i należy nam się godne traktowanie a nie straszenie i ubliżanie.w tak dużej firmie jest rzeczą niemożliwą by wszyscy się lubili.i zapewniam was wszystkich że całe to chamstwo by zniknęło gdyby dyrekcja w sposób sensowny załatwiła problem czasu!!!!!!!! pensje też się nam należą wyższe wszysto poszło w górę tylko nasze zarobki stoją w miejscu.nigdy poza kilkoma grosikami inflacyjnego w tej firmie nie było podwyzki.A biuuro ma przerąbane zapytaj ich czy się z tobą z amienią .wyśmiewają się z nas bo śmierdzimy i jesteśmy brudni a jak niby mamy pracować na produkcji i być czyści.A jak ptrzebujesz jakiś papierek to dopiero problem.A kto oszukuje firme to tylko dyrekcja zaniżając koszty chcąc się utrzymać na konkurencyjnym rynku.gdybyśmy mieli naprawde dobrą jakość nie musieli by się martwić o zbyt.teraz liczy się nie cena aale naprawdę dobry towar , którego brakuje bo zalewa nas chińszczyzna tylko co ona jest warta.Mam nadzieje,że doczekam się czasów,że wszyscy będą pracować na zasadzie partnerstwa a nie szyderstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FANATYK Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 20:34 i tak trzymaj CB, widze ze na produkcji ciagle sa ludzie znacznie mądrzejsci niz plecaki na górze, jestem juz w nowej firmie nie napisze jakiej bo to nie wazne, ale chce zwrócic uwage na różnice traktowania, jestem po wyzszych studiach technicznych, po niecałym miesiacu pracy na produkcji kierownik ma zamiar wysłać mnie na szkolenia zebym dalej mogł podnosic swe kwalifikacje, jemu zalezy aby na danym stanowisku byly odpowiednie osoby, a w gommie byłem zwykłym popychadłem nieuków, ktorzy dostali sie na mistrzów nie mając wczesniej jakiejkolwiek styczności z produkcją, dla mnie GOMMA to poprostu burdel na kólkach gdzie jak zwykle ludzie w akwarium uważaja ze zapie..ją najwięcej ze wszystkich a tak naprawde to zwykła banda nieudaczników(no Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mexes Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 17:08 Wypraszam sobie kasztanie jeden - zmieniłes otoczenie, ale nawyki z gommy zostały , zobaczymy jak po szkoleniu będziesz gadał jak po dupie dostaniesz wspominisz wtedu stara poczciwa goma gomma - coz ........nigdzie nie będzie lepiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: // Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.06, 22:06 a co to Gomma to jedyny zakład na świecie facet nie przesadzaj !!!!!!!!! pod względem szkoleń kwalifikacyjnych to było tylko jedno na wózkowego bo nie mieli innego wyjścia!!!!!!!! huta to sponsoruje nawet studia a tu co jest szkolenie ale jak stać się egoistą i chmskim mistrzem dla ludzi.I co ty na to nie prawda.mało koleś wiesz.albo bronisz siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.06, 15:14 ale jestes prostak ty dalej nic nie rozumiezmexes Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karolina Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.06, 19:57 kuta.... jesteś a zamiast mózgu masz beton Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: byle kto Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 22:12 .... wszelkie zmiany powinny nastąpić w dyrekcji, a potem nirzej, przez kierownictwo, planistów, mistrzów, i zakończyć sie na załodze , najpierw trzeba okroić biurokracje, a nie tworzyć co rusz to jakiś nowy etat, komurki itp... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bączuś Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 22:14 sr.. na tę jeb..ą gomme jeszcze troche i nie bedzie miał kto tam robić.... prrrrruuuuuuuuuuuuuuuuuukkkkkkkk!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja. Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.06, 20:53 Prawda jet taka ze zeby było dobrze musza sie starac dwie strony..Znam ludzi ktorzy temu zakladowi poswiecili wiele czasu i zdrowia i mieli wiare ze moze bedzie lepiej,.Wielu pracowników poprostu juz ta wiare straciło albo powoli traci i dlatego przestaja sie starac,.Zmienilismy wlasciciela i nic nie zapowiada zmian na lepsze,Podwyzek tez nie ma,od czasu jak tam pracuje a pracuje 6lat nie doczekałem sie zadnej podwyzki nie liczac te pare groszy inflacyjnej..Ja tez trace wiare..Rozumiem ze ludzie z biura tez nie maja łatwo,,i tez maja ciagle problemy,,ale ogólnie dobrze wszyscy wiemy jaki tam jest bałagan.Prawda jest taka ze wiecznie czegos brakuje,a to komponentów,gumy gdzie sa ci planisci czy oni nie umieja zamówic czegos na czas..Nas pracowników produkcji traktuje sie jak śmieci,,wiecznie gonia nas za czas ale powiedzcie skad go mamy wziaść jeżeli nie ma detalu i nie ma co robić???Nie ma pieniedzy ani na podwyzki dla nas,ani na komponenty i sa wieczne problemy..Jedyne na co jest to na przyjmowanie nowych ludzi do biura,w naszym zakładzie roi sie od asystentów-asystenta itd.A taki jeden pan P..siedzi i mysli jak by tu jeszcze bardziej"umilic" nam życie..To wszystko jest śmieszne.Wiem ze mamy zagranicznych wlascicieli,ale to nasi dyrektorzy,zwiazki i inni wazni..powinni starac sie o lepsze warunki dla nas,walczyc o to.Wlaśnie wtedy poprawily by sie stosunki miedzy ludzmi..Ludzie maja naprawde cieżko,wielu napewno rozumie jak to jest jak po miesiacu zanosi sie żonie 1200zl,,po odliczeniu opłat i wszystkich rachunków,zakupu ksiazek dla dzieci,opłat szkolnych itp. ledwo starcza na zycie do konca miesiaca..A gdzie tyu pieniadze "na zabawki dla dzieci",,jak to napisał pewien pan`z biura,,chyba biuro na to stac..Nam szarym pracownikom trzeba jeszcze zabrac..Co do tego ze dla biura smierdzimy,,niech popatrza na siebie,wiekszosc z nich nie umie sie nawet wysłowic,,a takich ladnych dziewczyn jak u nas na produkcji,w biurze nie znajdziemy,,.Wszystkie panie od nas z biura to wielkie damy i chodza takie naburmuszone jakby złapaly "Pana Boga za nogi"...Jak lubią grac damy to moze niech sie nad aktorstwem zastanowią..moze tam sie sprawdzą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: CB Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.06, 21:40 związki to niudacznicy i nic dla nas nie zrobią bo boją się o własną dupę.ZwiAzki powinny mieć prawnika co się zna na rzeczy.gdyby raz się postawili mieliby poparcie całej produkcji a tak są tylko przedmiotem kpin.taki człowiek który zgadza się zostać przedstawicielem całej produkcji powinien pokazć ,ze jest silny a nie ma mokro w majtkach przy pierwszym spotkaniu z dyrem.jak do tej pory to same mięczaki.Fanatyk masz racje ludzie z kompetencjami harują na produkcji a ci z fikcyjnymi do tego nieskończonymi studiami lądują w akwarium.mnie nie jest żal,że haruje ale niech to będzie uczciwa praca a nie na wariackich papierach i za godziwą zapłatę.ale jeszcze chwila i doznają olśnienia że nie będzie chętnych tak jak mają ten problem wszystie markety.To nie żart i było by sprawiedliwe wymienić tych krzykaczy którzy liczą na emeryturkę ale wątpie w to aby się doczekali los ich potraktuje sprawiedliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartus Re: KOCHAM GOMME IP: 193.120.73.* 06.12.06, 20:30 shrek dobrze ze ty taki choirak dzieki tobie i trzem innym twoim kolegom dziekuje bardzo za utrate jedynego zrodla utrzymania teraz wluczyc sie po swiecie czlowiek musie Barany,Gamonie od mistrzow do samej gory.trzym sie cwaniaku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek dawno tu niezaglądałem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.12.06, 20:49 ale widze ze dalej sami odważni tu piszą, a w pracy cichutcy jak nie wiem co jakoś tam nic sie nie odezwiecie.aha pszestancie sobie wrzucac głupote na tym forum i piszcie do żeczy.wszystko wam pszeszkadza a tak jak powiedzialem w pracy robicie tak jak wam kaza i jest dobrze.odważniacy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ....... Re: do mercedesa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 09:30 Nie chciałem ci ubliżać, ale sam się przyznałeś że jesteś dupkiem no i nie zdychaj jeszcze. Ble!!!! Głupi jesteś że piszesz o sobie dupek !!! ha ha. Idiota!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin Re: do mercedesa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.09.06, 22:00 biuro to wysłał bym do szkoly,,niech sie troche doksztalci,,niektorzy na produkcji maja wysze wyksztalcenie a juz na pewno kulture,,dobrze ze nie wszyscy sa tacy,,niektórzy potrafia byc zgrani wiec to czasami czlowiekowi humor poprawia,,no i dziewczyny mamy fajne...jedyne plusy,,,ale dalej tak nie moze byc cos musi sie zmienic...tylko czy zmieni sie na lepsze...Pozdro dla wszystkich dziewczyn z pol2,,szczegolnie z finicjona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SLONECZKO Re: do mercedesa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.09.06, 11:59 POZDROWIENIA DLA MOJEGO PRZYJACIELA Z POL 1 BUZIACZKI I CALUSKI JA TEZ TESKNIE Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niunia do niunka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 11:21 nie obrazaj sie wiecej na mnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: do niunka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.09.06, 11:34 Pokłon dla ostatnich wpisowiczów. Rozmowa na właściwym poziomie. Tak trzymać. A co do biura to ..... nie ma sobie co nerwów psuć. Pan P...k kiedyś się doigra. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: do niunka IP: 80.54.168.* 22.09.06, 13:21 kazdy obiecuje ze pan p dostanie za swoje w gommie robilem 1.5 roku i nic a w nowej firmie po 3 miesiacach zastalem zastepca brygadzisty a wiecie dlaczego bo widza ze sie staram wykazuje i ze chce mi sie pracowac. W gommie tez sie staralem ale nikt tego nie zauwazal liczyl sie tylko czas jaki przynioslem majstrowi i czy sie wyrobilem a reszta byla nie wazna, w koncu dalem sobie spokoj mialem wszystko w dupie gleboko lałem sikiem prostym na nich zwolnili mnie nie zaluje tego w zadnym stopniu. spotkalem juz pana P... kilka razy w sklepie poznal mnie spojrzal szyderczym spojrzeniem na mnie a ja przechodzac splunołem mu pod nogi i to samo zrobie jak zobacze witusia buraka. Jak zaczna inaczej traktowac ludzi w gommie to sytuacja zmieni sie w 100% pozdro dla chlopakow z pol 1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niuniek Re: sloneczko IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.09.06, 15:22 nie gniewam sie sloneczko bo bardzo cie ktc pozdrawiam cie cieplutko dozobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klakier cf gomma heeeeeeeeeeeee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 10:05 jeszcze z rok i tutaj wtym zakladzie beda pracowac same dupki, nieudaczniki,podstawowka ludzie bez ambicji i ci ktorzy pokonczyli szkole i niemoga sie odnalesc no i buraki z okolicznych wiosek min z redzin.ci ktorzy logicznie mysla to sie zwolnia namawiam as do tego spie..jcie z tej ..ej firmy niech padnie .zarabiamy po 1200 zl wfrancji 7000zl aplaty mamy takie same.ludzie jak myslicie to spie..jcie za grnice na pewno na tym nie stracicie. te slowa kieruje do mlodych ludzi bo tych starszych ptrafie zrozumiec ze nie wyjerzdzaja.pozdrawiam wszystkich ktorzy chca zerwac z tym pie..ietym zakladem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karas do klakiera IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.06, 10:10 stary masz racje.widze ze nietylko ja tak mysle.ja jeszcze tszy miesiace i jade do kazika.po swiadectwo pracy.pozdrawiam wszystkich ktorzy mysla tak jak klakier ileja na wszystko !!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marcin601 Re: do klakiera 24.09.06, 10:47 do młodych nie należę ale popieram , ja też czekam co zrobi nowy wlaściciel i jeśli w krótkim czasie nic się nie zmieni to też się zwolnię a pracy nie brakuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.09.06, 14:26 popieram ale musimy sie zmowic aby odejsc wszyscy razem to akwarium sie zesra hahahhahahhahahhahahahhah ten zaklad to zakala cz-wy niech przyjmoja ludzi z zoltymi papierami juz to praktycznie robia pozdrawiam paapap Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nikt Re: KOCHAM GOMME IP: 212.160.86.* 24.09.06, 16:03 ktos kilka postow nizej wspomnial o witusiu z klobucka.dobry to typ jak ch..,troszke idiota nie ogarniety nie obyty ale ogolnie switaowiec uczy sie na zmianie nocnej angielskiego byl w niemczech.strasznie wyrozumialy.zreszta kto z nim robi na zmianie wie o co chodzi.szczegolne ku.. sa w tej robocie ktorzy ucza takich jak witus ze zpracownikami moze wszystko(mamy takiego kolege na zmianie gdzie witus rzadzi kolega elvis,swoja droga tez ciekaw postac boi sie isc do mistrza witollda po karte pracy, koles ma 26 lat).ogolnie co przychodze tam widze jak kilku kolesi jest na..ych ale na to sie przymyka oczy.szczegolnie to drazni i wku..a jak czlowiek widzi ustawiacza na..ego a przeciez to on odpowiada za maszyny.i jak sie nie zwolnic.no ale jak sie ma 50 lat i rodzine na utrzymaniu to trza sie tylko modlic o to by nic sie nie stalo.pozdrawiam kolegow ze zmiany ktorzy sa bardzo serdeczni dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gumka do klakiera IP: *.man.czest.pl 24.09.06, 16:47 Tak, oczywiście, niech wszyscy wyjadą. Zabierajmy żony i dzieci. To my, cwaniaczki z tak zajebistym wykształceniem, ze z otwartymi rękami przyjmą nas do podcierania dup Angolom!A co! Byle za funty!jedź i pracuj na dobrą opinię Polaczków do czarnej roboty. Myślisz palancie, że tam na ciebie czekają? Już zakupili chleb i sól na powitanie cwaniaczka z Częstochowy!Pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczor80 Re: do klakiera IP: 80.50.253.* 24.09.06, 21:14 siema ... kliknijcie ten adres i zgadnijcie kto to www.kaczor80.sympatia.pl .... pozdro 600 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaczor80 Re: do klakiera IP: 80.50.253.* 24.09.06, 21:14 siema ... kliknijcie ten adres i zgadnijcie kto to www.kaczor80.sympatia.pl .... pozdro 600 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: do klakiera IP: 80.50.253.* 24.09.06, 21:21 przyczajcie i zgadnijcie kto to .... www.kaczor80.sympatia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haha Re: do klakiera IP: 80.50.253.* 24.09.06, 21:21 przyczajcie i zgadnijcie kto to .... www.kaczor80.sympatia.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milan Pan portier IP: 80.54.173.* 25.09.06, 07:11 Pan portier tam jest z pol2 - fajny chłop ogólnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POl1 Re: Pan portier IP: 212.160.86.* 26.09.06, 20:45 Czersniak z Akwarium,a nie fajny chłop Odpowiedz Link Zgłoś
lolek03 Re: Pan portier 28.09.06, 17:24 Fajny chlop???chyba nie masz zadnego pojecia o pol 2.Portier totalnie sie miota,nie majac zielonego pojecia o majstrowaniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POL1 Re: do klakiera IP: 212.160.86.* 26.09.06, 20:32 to Czereśniak z Akwarium, Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ?? Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 00:14 chwilkę poczekamy zobaczymy nowe rządy.no i na co stać nowe związki co wynegocjują dla nas.a potem trzeba się będzie rozejrzeć za pracą..bo na temat tego nie wiadomo czego można książke napisać.jedni mogą chlać i jest ok a innym to nawet piernąć nie wolno.jedni przychodzą na produkcje i mówią że tu długo nie zabawią i moment awansik.cholera tylko za co ? a to zagadka? ale czasem świat jest bardzo mały no cóz!!!!!!!! i wiemy dużo więcej niżby się komuś zdawało..ty cwaniaczek nie ciekawi mnie kim jesteś. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin601 Re: KOCHAM GOMME 25.09.06, 17:21 a któż to pije w zakladzie znam tylko jednego umysła i 3 pozostałych ,awanse sa niestety zależne od znajomości i na to nic nie poradzimy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mercedes Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.09.06, 19:11 Niewiedzieć czemu następny wypadek na Hytlerach nie został zgłoszony .Krasnal Chałabała posrany ze strachu nawet nie zawiózł chłopaka do szpitala . No panie Bł.....cki pana rządy na dobre ludziom nie wychodzą . Czy panu to na rękę żeby nic nie widzieć , bo jest pan zwykłym tchórzem . Czy wie pan , że ci ludzie mogli dostać odszkodowanie ? No i jeszcze jedno pytanko czy chłopak będzie jeszcze pacował po zwolnieniu ? Wydaje mi się , że nie !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: YO Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.09.06, 09:51 Tez wlasnie,co najlepsze to chopaka nawet nie zawieziono na pogotowie,,kazano mu jechac do domu,.A stało sie to na nocce...Mistrz nie patrzac na to ze chłopak naprawde ma bardzo rozcietą reke i mieszka daleko,,odprowadził go do bramy i kazał jechac do domu..Co by bylo gdyby sie cos stało w drodze do domu????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.09.06, 10:49 a na co liczył przecież to jest zakład w którym nie dochodzi do wypadków a jak juz sie coś stanie to tylko z winy pracownika.ale że to wszystko wynika z pośpiechu to każdy to zlewa.A w końcu jesteśmy ubezpieczeni i nie ważne czy to roztargnienie czy z winy maszyny ,wszystko ma prawo się zdarzyć bo nie siedzimy tylko zapieprzamy tylko ten co nic nie robi nic nie spieprzy ludzie nie ma ideałów.A mistrz cóz miał pełne gacie bo gdzie wtedy był siedział w najlepsze i popychał pierdoły z drugim bo co on ma do roboty.dać zjebke komuś i na tym jego myślenie się kończy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 26.09.06, 16:50 a kiedy to było dokładnie ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: c.c.c. Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 08:31 A czy o całej tej sprawie wie Kazior.!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 27.09.06, 17:39 wszystko zostało dokładnie utajnione nagle wszyscy dostali zbiorowej amnezji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: komar do wózkowego płytkarza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 19:07 Jak ci nie wstyd ty obwiesiu jeżdzić na tyn wózku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klos Re: do wózkowego płytkarza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 19:10 wystarczy dupsko lizać a awans sam wpadnie tak było w jego przypadku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rotus Re: do wózkowego płytkarza IP: *.trustnet.pl 27.09.06, 19:22 cholewcia , zeby tak zrooooooooooooooooobic uprawnienia w ciągu jednego dnia ? no....no !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mks Re: do wózkowego płytkarza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 19:31 jak byś kładł ka.......wi płytki to byś jeżdził na wózeczku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jojo Re: do wózkowego płytkarza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 19:39 żona z męza jest dumna i zadowolona bo awansował z śmierdziela z pras na wózkowego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dziewczyna Re: do wózkowego płytkarza IP: *.man.czest.pl 27.09.06, 23:11 A ja i tak Was wszystkich kocham:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: do wszystkich IP: 212.87.241.* 28.09.06, 18:31 no i mamy 2 w jednym , pozostało ATB i reszta świata , ciekawe jak podzieli sie góra , w przyszłym tygodniu przyjeżdża kadrowy z Francji , dupek duduś chyba pozostanie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HUMAN Re: do wszystkich IP: 212.87.241.* 28.09.06, 19:32 Ludzie przestańcie pi.....olic takie glupoty na forum, lepiej podsuncie pomysły dzieki którym latwiej i bezpieczniej byloby pracowac, jak zadowolić tych u gory aby oni mieli spokoj od tych jeszcze wyzej a wy bedziecie mieli spokoj u tych nad wami. Nikt nie wie co bedzie dalej z zakladami a chcac utrzymac prace musimy wszyscy starac sie lepiej pracować A NIE NAPIE......LAC NA INNYCH Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chomik Re: do wszystkich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 23:00 Jakie głupoty HUMAN??!! Prawda w oczy kole?? Niektórzy dobrze piszą. Czemu nie mówić o tym co nas boli co jest nie tak?? Skoro większość narzeka znaczy, coś w tym musi być. Nie każdy ma taką mozliwość by odejść do innej-lepszej pracy. Nie każdy ma odwage wyjechać z kraju i zaczynać od zera. Czemu szukać nowego skoro poprostu wystarczy zmienic kilka rzeczy u nasz samych, w całym zarządzie Gommy, w niektórych firmach pomocniczych. Czemu nie powoływać sie na inne firmy np TRW. Wiemy wszyscy, ze tam jest rygor; ale w parze z rygorem ida pieniądze i warunki pracy. Ten kto szczerze do pracy podchodzi i swoje robi nie bedzie nażekał. Do pracy przychodzi sie po to by pracować a nie: STAĆ Z PLASTIKOWYM KUBKIEM W 1 RECE I FAJĄ W 2 NA PALARNI I GADAĆ O DUPIE MARYNIE. NIE CHODZIĆ PO HALI I DOPIERD...AĆ SIE DO PAPIERKA NA ZIEMI NIE ŁAZIĆ BEZ CELU I PATRZEC LUDZIOM NA RECE NIE POSIADAĆ STANOWISKA DYREKTORA ds KADR W CELU BRANIA ŁAPÓWEK ZA PRZYJECIA DO ROBOTY NIE PIASTOWAC FUNKCJI ZWIĄZKOWCA TYLKO PO TO BY CO PODSUNA TO PODPISYWAC NIE SIEDZIEC W TECHNOLOGII I PASJANSA UKŁADAĆ NIE SIEDZIEC W MISTRZÓWKACH I SPAC BĄDŹ PORNOLE OGLĄDAĆ NIE WPISYWAĆ 2000 KIEDY SIE TAK NAPRAWDĘ ZROBILO 1900 Poprostu podchodzić do wykonywanej pracy jak przystało na dorosłego i inteligentnego człowieka. Tutaj niech sie zmieni i o tym piszmy a moze ktoś to przeczyta i da temu komuś do myślenia. Pracuje na Autoklawach i wiem ze na POL! Pracy tez nie jest łatwo. Pomyślcie tylko jak czują sie wszyscy ci którzy bądź co bądź wykonują najcięższa chyba prace w CF-Gomma robiąc na 4 brygady przychodzą w niedzielę za 100PLN a kolo z REP-ów za ten sam dzięn weźmie 150PLN. Uwieżcie ze jest ZAPIE..NA AUTOKLAWACH. Nie nażekam ale co szkodzi "kierownictwu - dyrektorom" dać te pare złoty więcej osobom, którzy sie sprawdzili i można na nich polegać na każdym detalu i w każdej sytuacji na AUTOKLAWACH!!! Raz Jeszcze Szacuneczek dla AOTOKLAW I PRAS NA POL1 STRZAŁKOWSKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: do wszystkich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.06, 07:58 Święta słowa. Pokłon dla Chomika i Humana!!! Ludzie na poziomie!! Zamiast zająć się sprawami dotyczącymi nas, szukamy wokół siebie pierdół, które nas nie dotyczą. Skończcie w końcu z napie..niem na innych!!! Ci co wypisują na innych są zwykłymi tchórzami , którzy nie potrafią powiedzieć danej osobie tego w twarz. Zgorzkniali debile i niestety tacy psują opinię naszego zakładu. Weźcie się za swoje dupy, wiejskie dupy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nico Re: do wszystkich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.06, 14:21 Chamstwo i jeszcze raz chamstwo, obczernanie ludzi to specjalność niektórych z was. Łby zakute, co was obchodzą jakieś romanse, co was obchodzi żelu. W rzeczywistości niektórzy z was w ogóle nie znają tych ludzi a wypisują o nich niestworzone brednie!!!!! Co wy wyprawiacie, czy nie macie w domu zajęcia!!! O 23.00 to się śpi!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: do wszystkich IP: 212.160.86.* 30.10.06, 21:18 o 23-ej to spia tylko Ci ktorzy pracuja na jedna 1-sza zmiane i 5 dni w tygodniu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haker Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.06, 14:23 no cipki nie dlugo beda dane ludzi z forum ale sie zdziwia i wystrasza zobaczymy tych twardzieli a jeden to ma odrazu w morde odemnie hahhaaha gora za miesiac bedzie wszystko wiadomo pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Haha Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.06, 14:44 Nie strasz,nie strasz bo sie zesrasz pseudohakerze;] Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qpa Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.06, 14:52 Nieźli jesteście !! Dobry tekst - Haha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: haker Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.06, 15:55 o i ty masz pierwszy w ryj szczuplutki buraku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq Re: do wózkowego płytkarza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.09.06, 19:22 a komu kładzie te płytki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wódz Re: do zazdrośników IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 10:18 Następnego kozła ofiarnego sobie znaleźliście!!! Mniej gadania więcej roboty! Z tego chamstwa w dupach wam się poprzewracało. Chłopak zapie.. na wózku a wy się dopie..cie. Ale cóż można powiedzieć o takich prostakach ze wsi jak wy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !!!!!!!!! Re: bolek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 10:37 Dobrze że nie pracuję w tej gommie bo widzę że tu same debile, psychole i skurczysyny pracują. Jestem na bieżąco z czytaniem waszego forum. Najpierw napie..li...e na jakiś romans, później z oskarka zrobiliściecw..a a teraz jakiś wózkowy. Oj pojeb..i to wy jesteście. I widać że te wpisy na forum robi jedna osoba podająca się za inne. Koleś ładny z ciebie idiota. I właśnie przez takich idiotów jak ty ten wasz zakładzik ma złą opinię. Ciekawe jak teraz się nazwiesz!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !! Re: bolek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 10:40 Komar, klos, rotus, mks, jojo, i jak się jeszcze nazwiesz!!!! Jesteś kolego mało inteligentny i chyba pochodzisz z Kościelca !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: bolek IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 10:49 Ktory to ten SHREK na klawach?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: !! Re: do cwaniaka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 11:00 Czemu nie pójdziesz na klawy stara cio..o i nie powiesz gościowi tego prosto w oczy, boisz się !!!!!!! Bo ci z klawów mają cięte rączki !!!!! I mógłby ci pusk spuchnąć co??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: do cwaniaków z gommy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 12:05 Czy to forum miało służyć obrażaniu ludzi? Czy po to było zakładane!!!! Wydaje mi się że nie. Ludzie opamiętajcie się !!!!! A może napiszcie coś o sobie!!! Ci co wypisują takie rzeczy są największymi lizusami i pi..mi w gommie a na forum chcą zaistnieć. Co niektórym pasowało by aby małżeństwo mojego kolegii się rozwaliło, ale niestety jego żona Ma.... z pol II nie wierzy w te brednie. Pozdrawiam kolesi z pol I i POL II. A propo mam kolesia który pracuje w TP i powiedział że bardzo chętnie wskaże mi namiary na tych cwaniaczków co to wszystko wypisują. Ale będzie śmiesznie jak te nazwiska zobaczymy na FORUM!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: do cwaniaków z gommy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 14:29 Ja akurat znam tego kolesia. Guma na czas wszystko w porząsiu. Zawsze znajdzie się jakaś wsza bez oblicza, która bezzasadnie obraża ludzi. A może idioto bezmózgowy wykaż się czymś to i ty zostaniesz wózkowym!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chomik Re: do cwaniaków z gommy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 16:11 Maja racje że niektórzy przesadzają z tym opierd....em innych. Tych, którzy dostali lepsze posadki. Większości faktycznie "żal d... sciska" ze to ktoś inny a nie oni sami.Przyznam jednak ze duża większość (choć są wyjątki), dziobała i nic nie robiła, w ch...a cięła, podpierd....li aż doczłapali sie stołków. Część miała "wujków", część poprostu nie zasługuje na te stanowiska co maja. Wracając jednak do mojej wcześniejszej myśli to: fakt jest jednak taki, że nie każdemu mozna prosto w oczy powiedzieć co sie o nim myśli; bo albo mozna sobie bardziej zaszkodzić niż to jest warte, albo poprostu ten ktoś i tak tego nie zrozumie i jak wszystko inne tak i tą prawdę bedzie mioał w d...ie. Oba te przypadki to np: Schrek i Ryjek - Ryjek moze zaszkodzić - Schrek ma to wszystko w d... . Taki sie poprostu urodził i taki chyba zd...ie Strzałkowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cwaniak Re: do cwaniaków z gommy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 17:20 .... święte slowa, i przez takich k.....w nie bedzie lepiej , tylko gorzej, czasami warto wysłuchac ludzi z produkcji, bo co niektorzy maja i wykształcenie i praktyke a nie wpie.....ją snikersy i popijaja colą... a co do ryjka ..... szkoda pisać .... pozdrowionka strzałkowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cwaniak Re: do cwaniaków z gommy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 17:34 ryjek powinien zająć się szkoleniem nowych pracowników , a nie opowiadać im o "żabkach" o tym jaki to on dobry był, że braków nie robił, jak jechał do roboty to uśmiechem na twarzy, "myślał" o robocie , że jest motorem całego atb , jeżeli chodzi o moje zdanie to jest jak wrzód na dupie ,..... a nie wspomne o "specjaliście" od autoklawów , to dopiero zawodnik "żelowy chłopak" to chyba jedyne co umie zrobić roztwór żelu z woda 50/50???? .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin601 Re: do abc IP: 212.87.241.* 28.09.06, 18:41 rzeczywiście musisz poznać zasady abc ochrony tajemnicy danych bo piszesz takie pirdoły o podaniu nazwisk jesteś wprost żenujący a twój kolega chyba wypił za dużo albo tam sprząta Odpowiedz Link Zgłoś
marcin601 Re: do abc 28.09.06, 18:50 jeśli masz takiego kolegę w tp to napisz na mój e mail zobaczymy jakie opowiadasz gupoty czekam 3 dni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j23 Re: do wózkowego płytkarza IP: 212.160.86.* 11.10.06, 15:53 cos wiecej o tym płytkarzu wiesz ? potrzebny mi dobry fachowiec .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fachowiec Re: do wózkowego płytkarza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.10.06, 18:38 501154330 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chomik Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.06, 23:26 co do wypadków i odszkodowań. o czym wy w ogóle mażycie. Co maja powiedziec kolesie z Autoklav. Spytajcie tylko który z nich nie chorował. Kto nie nabawił sie w wieku 20kilku lat zwyrodnienia kręgosłupa, naciągnięć mięśni, scięgien, o poparzeniach juz nie wspomnę. Czy płaca aby napewno jest adekwatna do rodzaju pracy?? I tak często jest tak ze to my musimy decydować za K.J. sami produkcję planować za Planistów. Sami niektóre awarie usówać za U.R. Czy kilka złociszy więcej dla nas o tak wiele?? Myślę ze nikt by nam tego nie zazdrościł, bo każdy jak tylko usłyszy ze na autoklawy go dają to tak portkami trzesie o mało sie nie pos...a., kombinuje, dupe lize i łazi zeby go tam nie dali. Z czym wam tak źle!! Malo wam kasy?? Co my mamy powiedzieć. Jeszcze nas o chorobowe ścigają bo absencja chorobowa wzrośnie!!! Przyjdźcie do nas, zobaczcie, spróbujcie, dopiero ewentualnie nażekajcie. Co wy Qrwa (przepraszam za zwrot, ale sie uniosłem) wiecie o robocie. Więc do jasnej qr....a cholery nie nazekajcie i nie napierd.......ajcie 1 na 2 ze ten to taki, ten to zrobił, ten temu d....e lizał. Co można to można, ale jak tak was słucham to uwieżcie ze nie dziwie sie czemu jest jak jest - chcieli byście - chyba sami nie wiecie czego, nic wam nie pasuje. Powiedziałem!! Przyjdźcie, spróbujcie, dopiero ewentualnie nażekajcie. Niech każdy będzie w porządku dopiero na 2 niech napier....ala Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin601 Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 30.09.06, 21:58 macie tyle urlopów płatnych albo bezplatnych bo nie ma pary i ta praca podoba sie tobie ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wowo Re: KOCHAM GOMME IP: *.flatpla.net 30.10.06, 11:56 i panie bł...ki sąd roztrzygnie pare spraw nareszcie sie moze zrobi porządek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: osobistość Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.06, 14:55 Dać wam medal za debilizm!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HUMAN Re: KOCHAM GOMME IP: 212.87.241.* 29.09.06, 16:47 no i wyszlo szydlo z worka, chwila przemyslenia (chomik) i znowu klotnie i jakies zale jeden do drugiego, pamietajcie ze kazdy z biura wie o forum i oni tez to czytaja, a czytajac sie smieja sie z takich debili jak wy. Pojdzie po rozum do glowy, postarajcie sie napisac ze boli mnie np. to ze jestem wysylany na urlop bo nie ma komponentu, jak poprawic proces, a dopiero pozniej mozna mowic o kasie czy o podwyzkach. I jestem tego zdania co chomik ludzie na czterech brygadach powinni zarobic wiecej poniewaz na czterech brygadach nie ma zycia prywatnego, nie ma kiedy isc z kumplami do baru na piwo, nie mozna zaplanowac weekendu poniewaz najbliszy wypadnie mi za miesia, piszczie o takich rzechach Odpowiedz Link Zgłoś
marcin601 Re: do HUMANA 29.09.06, 17:35 masz rację wszyscy tylko na siebie narzekają znam dużo osób z atb czytając wszystkie posty możnaby pomyśleć że pracują tam same deb ..e ale to bzdura to normalni ludzie jak na każdym innym wydziale nie dziwmy sie że jest tam taka rotacja ciężka praca za marne pieniądze niestety to wina włochów zobaczymy co zrobią francuzi w innych zakładach nie jest tak różowo jak wam inni opowiadają wszędzie jest tak samo dlaczego nie możemy być dla siebie uprzejmi przecież nikt za nas tego nie zrobi a ci z akwarium sa nieuleczalni i na układy nie ma rady uśmiechnij sie ty też to potrafisz nawet w gommie tu tez pracują normalni ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: do HUMANA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.06, 18:18 ludzie dajmy juz sobie spokoj i tak wszyscy maja nas gdzies ,,najwyzej zaczniemy sie zwalniac,,moze znajda drugich takich głupich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chomik Re: do HUMANA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.06, 18:28 Human!!! Czemu Debile?? Co do 4 brygad to nie chodzi tutaj o to ze do baru nie mozna z kumplami wyskoczyć! Chodzi o to ze pracujesz tak jak inni w niedziele za połowę mniej a wykonujesz 2-3 razy cięższą pracę. Nam nie chodzi tylko o "podwyżkę" to nie to jest najważniejsze. Chodzi o to, że mamy cięzką robotę a nikt tego nie doocenia. mamy wszyscy podobne stawki od 8,95 do prawie 10 a teraz odpowiedzcie sami; gdyby u nas na Autoklawach stawki były o 2-3 PLN wyższe który z was by chciał z nami robić?? Co by sie zmieniło?? Przestalibyście nagle portkami ze strachu przed Autoklawami trząść?? Wtedy by sie nagle "{zachciało roboty"??!! sami odpowiedzcie. Czy jest w tym coś złego i niesprawiedliwego?? Czemu pan Du....a o tym nie pomyśli aby zatrzymać rotację pracowników na tym dziale?? Tacy mądrzy i bystrzy wszyscy byli jak myśleli nad wprowadzeniem 4 brygad a nad tym nie pomyślą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chomik Re: do HUMANA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.06, 18:56 Z resztą co wam będę mówił. W d....e zeście byli i Ryjka widzieli!!! ;-) Co większość z was wie o cięzkiej robocie??!! Co wy wiecie o atmosferze w pracy, co wy wiecie o ludziach pracujących na innych działach niż wy. Nie nażekajcie na innych bo pewnie sami jesteście tacy sami. Powiem wam coś: - Czy ktokolwiek z was zrobił kiedyś więcej czasu od drugiego na tym samym stanowisku i oddał mu "to więcej" z czystym sumieniem?? - Czy ktokolwiek z was musiał na środku hali jeść na stojąco i w pośpiechu śniadanie przy upier.....m od oparów żelu stole i z gwiżdżacym za plecami autoklawem, ze własnych myśli nie słychać i aż bębenki w uszach nieomal pękną. - Kto z was musi robić więcej niż 465 min bo trzeba jeszcze czas dla gościa, który wam detal spiera zrobić?? - Który z was potrafiłby pracować w teamie tak jak u nas i jeden na drugiego czas musiał robić, nawet jezeli ten drógi ma dziś gorszy dzień i jest słabszy i wolniejszy (bo akurat mniał wczoraj wieczorem huczne imieniny)?? - Wstawał któryś z was w nocy bo go ręce tak bolały(sam już nawet nie wiem, w którym miejscu najbardziej), że zasnąć nie dało rady?? - Czy ktokolwiek z was rano nie mógł szklanki w dłoni utrzymać z przepracowania i nadwyręzenia scięgien i stawów?? - Czy ktokolwiek miał takie dłonie jak "ludzie z kamieniołomu"?? - Kto z was musi ubranie co 4 dni prac bo jest tak uwalone, ze aż cięzkie od żelu i tak czuć, ze az nos wykręca?? - KTO Z WAS NIE TRZĘSIE PORAMI NA MYŚL O PRZYDZIALE NA AUTOKLAWY?? ....no właśnie!!! A my za taką samą stawke jak wy pracujemy; a dodam, że wielu z nas ma inż, mgr. Nas jakoś nie słychać było na Forum! Dopiero ostatnio. Słuchać już nie mogłem tych bredni. Ludzie!! Wszędzie dobrze gdzie nas nie ma. WIĘC PO JAKLĄ CHOLERĘ NAŻEKACIE PALANTY!! Szkoda gadać STRAŁKOWSKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hehe Re: do HUMANA IP: 80.54.168.* 30.09.06, 16:51 jak tak ci zle to sie debilu zwolnij Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .......... Re: do HUMANA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 18:30 takie rady chłopie to zostaw dla siebie.Nikt się nie będzie zwalniał bo nie o to idzie.dyrekcja bierze grube miliony i śmieją się z nas w bezczelny sposó.wszyscy chcemy godnie żyć a za nasze zdrowie które tu tracimy bo wszystko jest szkodliwe to należy nam się godna pensja.nie będe ci ubliżać i zniżac się do twojego poziomu ale ty chłopie poszukaj sobie bardziej inteligentniejszego zajęcia bo wtej pracy wszyscy będziemy się trzymać razem i wywalczymy to co nam się słusznie nalęzy.Nasze żadania nie są z marsa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FANATYK Re: do HUMANA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 20:52 i to jest QRWA piekne ze jesli tylko sie chce to mozna naprawde cos zdziałać, chłopaki wiem ze mi jest łatwo pisac bo juz nie jestem pracownikiem Gommy, ale to co staram sie wam przekazać miało naprawde miejsce, do Bergera nikt nowy nie chcial przychodzic, a jesli juz sie jakis znalazl to konczyl po tygodniu góra dwóch(bardzo niskie zarobki, dlatego chłopaki zastrajkowali bo wiedzieli ze tylko oni są w stanie utrzymac produkcje w Bergerze i swoje wywalczyli, a robota w zaden sposób nie moze sie równac z tą na autoklawach czy prasach, najwazniejsze to jest to abyscie mieli naprawde mocne zwiazki zawodowe, te co są teraz to wiemy wszyscy, ze nic nie zdzialaja, ja jestem w firmie gdzie związki zawodowe mają wlasnych doradców i adwokata, ci ludzie wywalczyli juz nie jedna batalie o dobro pracowników i na pochwałach nie zamierzaja poprzestac, zycze wam tego samego czesc i pozdrowienia dla slicznych panienek z kurnika............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POL 1 Re: do HUMANA IP: 212.160.86.* 30.10.06, 21:27 Masz racje z tym praniem ubrania i to za te 20 zł co miesiac.Moze panowie z biura czyscili by swoje garniturki tele samo razy co wy ubrania robocze za te marne 20 zł.Ciekawe na ile pran by im starczylo???Szacunek dla ciezkij pracy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerfetka do smerfusia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.06, 16:53 caluski duzo caluskow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HUMAN Re: do smerfusia IP: 212.87.241.* 29.09.06, 20:19 Na klawach akurat nie robilem ale widzę jak tam jest, robota ciężka smierdzaca w wodzie i zelu i zgadzam sie z podwyzkami dla was. Swego czasu ale to byly poczatki klawow mieliscie dostac wiecej kasy niz ludzie na prasach jednak z tego co wiem to nic Z TEGO nie wyszlo, ale zgadzam sie z tym ze KLAWY POWINNY MIEC PODWYZKE ZA PRACE KTORA WYKONUJA . Brawo dla chomika ma w 100 % racje wyzej wymieniony tekst chcialbym skierowac do kierownictwa oraz wszystkich tam na gorze aby zrozumieli poswiecenie i zaangazowanie tych ludzi nie sa to ttylko klawy ale rowniez inne dzialy ale prosze zrozumiec i posluchac chomika on ma racje NA KLAWACH POWINNI ZARABIAC NAJWIECEJ BRAWO DLA CHOMIKA PO RAZ DRUGI I WLASNIE O TO CHODZI TAKIE POWINNO BYC FORUM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: atm do klawiarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 20:47 nalezy wam sie jak najbardziej ja bym wam jak bym mogl nawet 14 zl na h ale nie patszcie na prasy ze my mamy lekko no moze paelini np. mappelki czy ricco ale reszta to tez zapie..rownajcie siebie bardziej z finnicjjonem hytrel b0 czy pszewody lub ameryka tam ku.. powinny kobity robic a nie chlopy jak deby.pozdrawienia dla atb-klawy.macie naprawde ciezko robote i nich tu krwa do cenia te tluki u gory z biora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: widz do klawiarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 20:29 pracuje na pol 2 nie bede mowil gdzie ale ja i wiekszosc moich kolegow mysli podobnie do mnie wam pwinna sie nalezec podwyzka conajmniej z 13 zl n h .wykonujesie ciezka prace .i wiemy ze was to wku..a ze macie tyle samo co inni a zapieoszacie w pocie czola gdy napszyklad koles z b0 czyamerki cos pszyciska i tylko stoji i matyle samo lub kobieta w korniku stara ropucha ze wstepnej pracuje efektywnie 2 godziny siedzac na swojwjwielkiej dupie i ma tyle co wy . szcunek dla was .pozdrowionka dla klawow.postawcie sie wreszcie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ......... Re: do klawiarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.06, 20:53 słuchaj stary owszem zgadzam się z Tobą ze klawy zapier..ją ale bez urazy ta stara pracuje w tym zkładzie dużo dłużej niż ty i ma dokładnie taki sam żołądek więc przestań pieprzyć że ma lepiej powinna by cchyba jakas kolejność w awansach czy lżejszej pracy a Ty pracujesz kilka miesięcy i już chcesz mic wszystko i lekką robótke zważ na to że to jest kobieta ogarnij się bo znieczulica przestaje być trendy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: do klawiarzy IP: 195.116.81.* 07.10.06, 21:43 gosciu jak nie podoba ci sie praca to z niej zrezygnuj ta kobieta ze wstepnej zapieprza wiecej niz ty sobie nawet jestes w stanie wyobrazic umie wiecej niz ty przyjdz na kurnik i popracuj troche to zobaczysz jak tam jest lekko czy dasz rade zrobic norme nastepnym razem zastanow sie co piszesz bo obrazac jest latwo jak nie ma sie pojecia co kto robi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: at? Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.06, 20:56 robilem na klawach i wiem co znaczy zapierd...ać i nalezy im sie podwyzszka jak najbardziej ale ja bym tam nawet za 15/h nie wrocil !!! pozdro dla ATB Autoclave Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.06, 22:12 Tez pracowalem na Autoklawach,wytrzymalem 2 tygodnie ,moze jestem cienki ,nie wiem,wiem ze nie moglem ruszac rekami ,lapska spuchniete ,sciegna nadwyrezone. Szacunek dla tych co tam wytrzymuja . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FANATYK Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 00:18 witam starych GOMMOWICZÓW i tych nowych tez, na poczatku pozdrowienia dla chłopaków z pras i oczywiscie terminatorów z autoklaw, szkoda ze nic sie nie zmieniło w tym zadupiu na lepsze, tym bardziej ze w GOMMIE pracuje naprawde wielu wartościowych ludzi, ktorzy za swój wysiłek i trud nie otrzymuja nic, na początku zanim załozylem to forum, zrobilem jeszcze jedno tez o gommie, gdzie stawiałem uwage na aspekty bardziej prawne (mobbing i inne sytuacje panoszące sie w zakładzie), tamto forum wycofano choc do tej pory nie wiem czemu, na szczescie to trwa dalej(to bardzo dobrze), dlatego apeluje jeszcze raz do Was drodzy nie zwracajcie uwagi na chamskie zaczepki niektorych debilów, ktorzy wypisuja obrazliwe teksty, to osoby ktore praktycznie tylko w ten sposób moga zaistniec, gdyz w rzeczywistości sa to zakompleksieni chłopcy(plecaki)ktorzy zamiast spotykac sie z dziewczynami i dobrze sie bawic, ładują co noc swoje mikroskopijne przyrodzenie miedzy żeberka kaloryferów ciesząc sie jakie to z nich ogiery(to tak toche na wesoło), a co do wiekszych pensji dla chłopaków z autoklaw macie ciekawe wyjscie zajrzyjcie na forum o firmie BERGER, tam ostatnio kolesie zrobili strajk i wynegocjowali wieksze zarobki, znając reputacje w Czestochowie ciezkiej pracy na autoklawach(nikt nowy praktycznie juz tam nie chce robic)robiąc wszyscy podobny strajk macie olbrzymie szanse na to aby uzyskac lepsze zarobki, tylko pamietajcie o tym aby wasze postulaty czy rzadania były sprawdzone przez osobe czy osoby majace pewne doswiadczene w aspektach prawnych (głownie chodzi tu o kodeks pracy) wszystko zależy od was i szczerze zycze wam abyscie w koncu otrzymali to na co zasługujecie nalezy sie wam to jak rowniez innym pracownikom tego ZADUPIA GOMMY.... pozdrowienia i trzymajcie sie razem a dacie rade Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik STOP AUTOCL. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.06, 12:27 I dzieki wam za to. Widzicie??!! Nie tylko mozna sie błotem obrzucać sie błotem. Może jakieś "mądre głowy" z biura coś zrozumieją w końcu, gdy produkcja na ATB sie zatrzyma na pewien czas. Ciekaw jestem co będzie bardziej korzystne; czy ppodwyżka na 14 PLN czy stop produkcja na jakiś czas a co za tym idzie perspektywa straty klienta. Kto popiera wizję prawdziwego "STOP AUTOCLAV"?? Piszcie drodzy Państwo ze Związkow Zawodowych czy można na was w ogóle liczyć, na jakies ewentualne poparcie czy "coś". Ludzie sie zwalniają, zaczyna sie wszystko walić, rotacja nowych pracownikow na sile przybiera, została garstka tych; dzięki którym ATB stoi jak stoi: - garstka tych, co żeczywiście potrafią szkolić nowych. - garstka tych, którzy serjo na swojej robocie sie znają - garstka tych, którzy nadal swoje wykonyją swoją prace zupełnie niezależnie od sutuacji jaka w zakładzie panuje (ciekaw jestem tylko jak długo jeszcze?? ;-) - garstka tych, którzy powoli już nie wytrzymują. W końcu coś pęknie i dojdzie do tego co nieuniknione - "STOP AUTOCLAV" Pozdrowionka dla biura!! Panowie i Panie z Biura!!! Pomyślcie na tym co tutaj piszemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: at? Re: STOP AUTOCL. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.06, 12:40 i to jest kolego dobra myśl ale nie licz na zwiazki bo to banda patałachów podpisują co im podsuną nawet tego nie czytają ale taka pauza to by się przydała może wtedy zrozumieją że wszystko zależy od fizycznych. Pozdro dla wszystkich chłopaków z autoclav Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: STOP AUTOCL. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.06, 13:55 ludzie nie szantażujcie nikogo w rządzie są negocjacje spróbujcie najpierw postawić konkretnie swoje postulaty.Zaprosić dyrekcje na klawy dać im gume do łapy i niech ją na trzpienie założą może oni nie wiedzą że to nie takie proste i wymaga wysiłku fizycznego za który należy się adekwatna zapłata.innym też się należy podwyżka.finicion też nie ma lekko.nie jeden tu się pogubił i nie dał sobie rady poza tym klawy bez finicionu nic nie znaczą to musi być symbioza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Chochlik Re: STOP AUTOCL. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.06, 14:12 Tutaj nie da sie negocjować. Negocjowaliśmy i nic nie robiliśmy od 2-3 lat obiecywali nam podwyżke jak wiecej cykli bedziemy robić a na początku robiliśmy 12 potem 13 teraz 14 i do tego dochodzi "praca na wariata" o ile wiecie o czym mówię. Detalu przybywa, ludzi do szkolenia także a nam zamiast ułatwiać to cały czas utrudniaja. Jak nie było podwyżki tak nie ma. Uwieżcie, to nie zaden szantaż czy sabotaż, to poprostu głos jednego z wielu tak samo jak ja myślących i gotowych na wszystko pracowników Autocl. Przez ponad 2 lata nam w głowach mącą i obiecuja gruszki na wieżbie. Nic z tego nie wyniikło. Był czas i pisma i postulaty do zarządu. Nie dało to efktu więc czekamy tylko na to co wniesie nowego "nowy Inwestor". Jeżeli nic i nadal będzie tak samo, to mam nadzieję ze rteszta zakładu stanie po naszej stronie i że naś poprzecie. Pozdrowionka Strzałkowski Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: at? Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.09.06, 16:00 żaden z nich nie da sie namówic na to by zalożyć choć jedną gumę a co do obietnic jak bedziecie robic wiecej... teraz chociaż wiedzą że da się zrobic wiecej cykli niż wcześniej to bylo dobre podejście z ich strony i złe z waszej że daliście się w to wciągnąć ale kto mógł przewidziec taki obrót sprawy pozostaje tylko jedno zebrac wszystkie brygady z autoclav i STOP PRODUKCJA jak wszyscy staną to zrozumieja co sie dzieje a wszystkich nie zwolnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klakier do wszystkich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 06:45 wreszcie jakias konkretna rozmowa .oby tak dalej szacunek dla klawow .pozdro pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bzik24 Re: do wszystkich IP: *.centertel.pl 01.10.06, 13:12 Czesc.Co wy piszecie o strajku,zatrzymaniu produkcji?Przecież nikt nie stanie. Ludzie maja rodziny do utrzymania .A na takie teksty o tym,że nie zwolnią wszystkich może pozwolic sobie jedynie kawaler. Bo kazdy który ma dom, żone na utrzymaniu nie pójdzie za garstką krzykaczy ,któży i tak zobaczą kierownika to nic nie zrobią! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J23 Re: do wszystkich IP: 212.160.86.* 01.10.06, 16:59 ........TWOJA WIARA JEST SLABA ...CHLOPCZE...PRZYJDZIE DZIEN ZAPLATY ZA WSZYSTKO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WDZIECZNY Re: do wszystkich IP: 212.160.86.* 01.10.06, 17:24 ...czy ktos moze przyblizyc sylwetke ministra GAWRONA ? POMOGE ROZSZYFROWAC CO NIECO SWIETE KROWY...Z ....DALEJ TROCHE POZNIEJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bzik24 Re: do wszystkich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 20:12 Nie mów do mnie kolego CHlopcze bo mam pewnie więcej lat od ciebie, a na klawach też pracowałem i wiem jaki tam panuje zapal do rozmów z kierownictwem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klakier do bzika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 20:40 wlasnie fajfusie pszez takich ludzi jest zle w tym zakladzie co nie maja wlasnego zdania .nie chron sie dziecmi starcze i rodzinna po prostu jestes dupa nie facet.masz leb i h.. to kombinuj.zycie na gommie sie nie konczy.ciekawy jestem czy naprawdw robiles na klawach.na pewno nie skoro mowisz ze jestes stry to se pewnie gnido pszeniesienie zalatwiles.i juz wiadom jak z ciebie dupa baranie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cage Re: do bzika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.06, 21:54 prawda jest taka ze kierownictwo sie nas boi. zgrywaja takich twardych i waznych bo wiedza ze jesli sie zjednoczymy i powiemy dosc to co zrobi kierownik czy dyrektor. zwolni cala ekipe np. z klawów? buhaha. z paniki narobili by w gacie. klawy róznia sie troche od innych lini. tam nie da sie postawic goscia przy maszynie powiedziec mu jaki ma nacisnac guzik i juz jest przeszkolony do pracy, tam nie da sie dobrze wyszkolic operatora w miesiac a co dopiero z dnia na dzien. a poza tym musi miec kto ich szkolic. "gora" dobrze wie ze korzysci plyna tylko i wylacznie z produkcji bo za to ze oni sadzaja swoje tluste dupska na fotelach w biurze nikt im nie zaplaci. i powiedzcie mi do czego jest ich tam potrzebnych tak duzo??? planisci to chyba planuja produkcje za pomoca wyliczanek. w gommie wiecznie czegos brakuje, a to nie ma komponentu a to czesci do maszyn, nigdy nie ma tam nic na czas a pozniej oczywiscie wszystkiemu winien jest kto? oczywiscie ze operator bo nie wyrobil czasu. a jak ma to zrobic skoro nie ma z czego??? zastanów cie sie buraki tam na górze co robicie bo nasza cierpliwosc tez sie kiedys skonczy i chyba bedziecie musieli zamienic te swojke czarne plaszczyki na niebieskie ogrodniczki i gesiego zapieprzac na produkcje... jak ja bym chcial zobaczyc jacy byscie wtedy byli twardzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bzik 24 Re: do bzika IP: *.centertel.pl 01.10.06, 23:14 Chces domnie pisac to sie przedstaw a ja zrobie to samo . i nie ubliżaj nikomu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek gomma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.10.06, 23:13 dobrze to kolego ujaoles wypowiadjcie sie wszyscy na temat co mozna zmienic moze ktoscos pszekaze dalej ze cos tu piszemy. ja moge dodacodsiebie ze dla mnie praktycznie goma w kazdym elemencie i kazdym stopniu i kazdej dziedzinie kuleje .praktycznie wszysto nalezy do poprawki aby ten zaklad zaczol normalnie funkcjonowac.praktycznie na kazdym szczeblu nie ma samodyscypliny ale jak ma ona byc jak ludzie robia za 4.50 w kurniku i to z work serwic ale tosie tyczy kazdego szczebla za malo kasy nam placa.!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: autoclav Re: gomma IP: 87.192.210.* 04.10.06, 01:50 obserwuje poczynania pol2 od poczatkow jej istnienia,co moge stwierdzic?totalne dno ktore jeszcze w dodatku kuleje,czemu Bog pokaral nas takimi przelozonymi ktorzy tak naprawde nic nie robia,ja w dodatku do roboty zagonilbym jeszcze ciecia jednego z drugim,a nie ubierze sie w garnitur z matury i on bedzie kierownika strugal. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: gomma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 19:12 TAK WŁAŚNIE SIĘ DZIEJE BO KOMPETENTNI PRACOWNICY NIE MAJĄ NIC DO POWIEDZENIA.nIE MAJĄ PRAWA GŁOSU I MUSZĄ CICHO SIEDZIEĆ.ZA TO UMYSŁOWI Z NUDÓW WYMYŚLAJĄ RÓŻNE DZIWNE KARTECZKI KTÓRE Z GÓRY SKAZANE SĄ NA PORAŻKE .BO POLAK JEDNO CO POTRAFI TO TAK ZAKRĘCI ZEBY BYŁO JAK NAJTRUDNIEJ WTEDY SIĘ CIESZY ŻE ZROBIŁ KAWAŁ DOBREJ NIKOMU NIEPOTRZEBNEJ ROBOTY.ALE JEDNO JEST PEWNE WIELU JESZCZE STĄD ODEJDZIE. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bzik 24 Re: do wszystkich IP: *.centertel.pl 01.10.06, 23:07 Chcesz koleg to się przedstaw to porozmawiamy .Bo chyba tam nie4 pracujesz od samego początku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zico Re: do wszystkich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.06, 13:07 Czy słyszeliście coś o przeniesieniu włoskich maszyn z Pol 2 na Pol 1. Czyżby jakieś ruchy !! Chba szykuje się podział hal??? Wiecie coś o tym?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: at? Re: do wszystkich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.10.06, 13:37 kolego chale to sa podzielone od momentu przejecia przez nowego inwestora POL1 to produkcja tylko wloska POL2 to francja a w dodatku POL2 zmienia nazwe pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ola Re: do wszystkich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 09:25 ale te zmiany maja byc dopiero po nowym roku tak wiec jesli ktos chce zmienic hale to niech teraz to sobie zalatwi bo pozniej to dupa blada bedziemy dwoma roznymi halami pozdrawiam pol 2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: REFORMA - GOMMA Czytajcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.10.06, 12:56 Słuchajcie!!! Jakie zmiany są potrzebne w zakładzie, mowa o Pol 2?? Tylko nie piszcie o tym kto z jakiego stołka ma spaść, kto na jaki stołwk sie wdrapać. Napiszcie co mozna zzmienić by poprawić warunki pracy, płacy. Co was boli, co dla was jest krzywdzące. Jaki dział i jakie żądania. - Wiemy o ATB -Autoclav i sytuacji tam panującej w kwestyii warunków pracy i nieadekwatnej do niej płacy.. - Wiemy o "4-brygadach" i ich krzywdzących warunkach dla pracowników. - Wiemy o szkodliwości naszego zakładu. - Wiemy o "zbyt wysokiej biurokratyzacji". Co was jeszcze boli. Co wam przeszkadza i godzi w wasz byt, godne warukni płacy i godne i równe traktowanie w pracy kobiet i mężczyzn. Piszci! Zaufajcie, coś moze w końcu zacznie sie zmieniać. Nowy inwestor, nowe inicjatywy społeczne. Musimy wiedzieć co was boli by móc jakiekolwiek działania i postulaty wysunąć w ewentualnych rozmowach z zarządem!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mailha Re: Czytajcie 03.10.06, 14:16 - cztery brygady to porazka dla mlodych ludzi a trzeba dodac, ze sa tacy co jeszcze studiuja zaocznie i co wtedy? urlop czy L4 zwlaszcza za te pieniadze, podwyzka to podstawa aby poprawic atmosfere w gommie, jestescie malo konkurencyjni w porownaniu do trw zwlaszcza teraz kiedy maja wybudowac nowa chale i zatrudnic okolo 1000 os. tam maja 1700zl miesiecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muniek Re: ...??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 06:56 Skąd wiadomość o przyjęciach do TRW?????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ihbuyvu Re: ...??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.06, 10:54 a są takowe prztyjęcia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: broda Ameryka IP: 80.54.173.* 05.10.06, 11:08 Pozdrowionka dla wszystkich którzy robili , robią na Ameryce - ale były imprezki na polach. Szkoda tych wiórów w palcach. Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
ewaderda Re: Ameryka 09.12.07, 11:19 czesc pozdrowionka dla wszystkich z ameryki ze zmiany mistrza mariusz Odpowiedz Link Zgłoś
marcin601 Re: Czytajcie 05.10.06, 16:30 wg mnie najważniejsze jest aby sama góra wymieniła pamułę i kilku innych gdyż dopóki ci ludzie będą dalej zarządzać tym zakładem nic nie pomoże , czy wiecie o najlepszym pomyśle pamuły ? / oczywiscie wg niego /on najchętniej widziałby nas wszystkich / fizycznych / jako pracownikow najemnych z Work Service .Nic dodać nic ująć , pozostawiam to bez komentarza .System 4 brygad nie zniknie z ATB , ONI TRAKTUJĄ NAS JAKO NIEWOLNIKÓW , nie miejcie złudzeń . Jeśli wystąpimy z rządaniami podwyżki płac to usłyszymy - jak sie nie podoba to sie zwolnij , nawet jeśli odchodzą bardzo wartosciowi ludzie dla zakładu nikt nie probuje ich zatrzymać , lepiej utrzymywać firmy zewnętrzne / skorumpowane z górą / niż dać podwyżkę . Pomysł o spojrzeniu na siebie i wokół siebie jest bardzo dobry , napewno coś może zmienić na lepsze ale nie nasze finanse. Odpowiedz Link Zgłoś
mailha Re: Czytajcie 05.10.06, 18:58 trw dostalo ok 20 milionow zl na budowe nowej hali na rolniczej jak ja postawia to beda przyjecia co do hasła gommy ze ,,jak ci sie nie podoba to sie zwolnij,, i to ze ,,nie ma ludzi niezastapionych,, to juz powoli zaczyna zanikac bo jest coraz mniej chetnych do pracy atb jest dzialem ktory przynosi najwieksze zyski wiec musza sie z nami liczyc zobaczymy co wymysli nowy zarzad a z tego co wiem to francuzom cztery brygady raczej sie nie podobaja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pan Re: Czytajcie IP: 212.160.86.* 05.10.06, 20:09 chyba sie nieco pomysliłeś podział zysków jest mniej wiecej taki: AAV - 50% ATM - 15% ATB - 15% APF - 10% ATF - 10% A co do lizcenia to wszyscy sa takamo liczeni ani ;epiej ani gorzej w tej kwestii pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smyk Re: Czytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 23:50 poki co to mzna cos zrobic aby bylo dobrze ale musza wszyscy sie ogarnac z nierobstwa!!!!!!!!!!!!!!!i zaczac powtarzam wszyscy bioro rowniez pracowac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MISIEK Re: Czytajcie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 11:26 WITAM WSZYSTKICH ZGROMADZONYCH, OGŁASZAM ZE NADCHODZI NOWA ERA , "SIERPIEŃ 80" TO ZWIĄZKI KTORE STWORZYLI AUTOKLAVIŚCI....... POZDRAWIAM AUTOKLAWY , CALE ATB I CAŁĄ GOMME. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomek Nowe Związki Zawodowe?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 15:24 Nowa ERA?? Ciekaw jestem czy może w końcu sie coś zmieni. Jeśli chłopaki nie dadzą sie zaciągnąć do kieszeni naszej Dyrekcji i być pod ich hdyktando; tak ja te, które istnieją dotychczas!!! Może coś dla nas zrobią??!! Gdzie mozna otrzymać jakiekolwiek Informacje w sprawie ich postulatów i ich działalności ewentualnego wstąpienia w ich szeregi?? Bo jak dotąd nie widziałem narazie zadnej tablicy Informacyjnej w.w. Związku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marek Re: Nowe Związki Zawodowe?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 15:30 Zgłoś sie na ATB chyba na Autoclavy, tam ci wszystko powiedzą.Narazie nie ma tablicy informacyjnej bo niedawno powstały i jeszcze nie została ona im przydzielona. Idź tam to sie wszystkiego dowiesz. A tak w ogóle to zgadzam sie z tobą! Jeśli nie dadzą sie przekupić to moze coś z tego wyjdzie. Słyszałem w ogóle ze ostatnio chyba to właśnie te same Związki w jakiejś kopalni wynegocjowały całkiem niezłe warunki dla górników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ......... Re: Nowe Związki Zawodowe?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 16:39 spiłeś się gomma czy jak tam zwał to nie kopalnia!!!!!!!tu robią ogry.A tam ludzie o niezwykłej odwadze i bez nich ani rusz.........Zmieni się będzie większe skarżenie jak w podstawówce nie widzicie kto komu włazi do czterech liter.Na szczęście Częstochowa ma śię doczekać jeszcze kilku poważnych zakładów koło Radomska też ma powstać także ludzie z okolicznych wiosek też będą mieli szanse dostać lepszą bardziej płatną robótkę.życzę wam pomyślnych negocjacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przyjaciel Re: Nowe Związki Zawodowe?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 18:18 Własnie przez podobne myślenie mamy w Gommie jak mamy. Co szkodzi wam spróbować. Skąd wiecie, że nie mamy lub mieć nie będziemy siły przebicia, poparcia, czy też odwagi?? Nic o nas nie wiesz skoro tak sądzisz. Masz do tego prawo, ale nie osądzaj nikogo; zanim sie co do niego nie przekonasz. Tyle czasu był spokój i cisza w zakładzie. Związki były i nic nie robiły. Moze w końcu przyszedł czas na jakąkolwiek inicjatywę ze strony pracowników. Kto kwestionuje i nie przestrzega poszanowania prawa co do godnych warunków pracy i płacy powinien liczyć sie z młodymi ludźmi, ludźmi, którzy znają sie na robocie i naprawdę chcą coś zmienić, zmienić na lepsze. Dotychczasowe Związki do tej pory właściwie niewiele zrobiły w celu poprawy warunków płacy i płacy w zakładzie. Tylko podpisywali wszelkie świstki przedstawiane im przez nasz zarząd.Poza tym nic. Bedzie dobrz!!! Sami sie przekonacie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .... Re: Nowe Związki Zawodowe?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.06, 20:16 Będziecie walczyc tylko o jeden dział czy o całośc?BO JAK DOTĄD TO SIŁĘ PRZEBICIA I PRZEKONYWUJĄCE SŁOWA MIAŁ JEDEN CZŁOWIEK.KIEDY MACIE ZAMIAR OGŁOSIĆ DYREKCJI NASZE OCZEKIWANIA.NIE ZNAM LUDZI Z NOWYCH ZWIĄZKÓW ALE TEŻ MAŁO SŁYCHAC NA HALI O ICH ROZMOWACH CZY JUŻ TAKIE BYŁY Z NOWYM INWESTOREM.DAM WAM RADĘ TO MUSI BYĆ STRATEGIA DLATEGO NA TYM FORUM NIE POWINNO SIĘ ODKRYWAĆ KART.BO CZYTA JE CAŁA .........DO ROBOTY NALEŻY SIĘ WRESZCIE SZACUNEK A NIE TRAKTOWANIE JAK W OBOZACH PRACY. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przyjaciel Re: Nowe Związki Zawodowe?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 20:54 Nie stoimy tylko za 1 działem. Z 1 działu powstaliśmy ale reprezentować pragniemy cały zakład. i wszystkich pracowników bez względu na pozycje i poglądy.nie było jeszcze takowych rozmów ze względu na fakt iż jest nas jeszcze za mało bo dopiero dziś została dyrekcja powiadomiona o zawiązaniu WZZ Sierpień 80 Od dzis jesteśmy Legalną organizacja związkową i nabyliśmy pełnię praw związkowych. Gdy w naszych szeregach bedzie min 50 osób co licze ze szybko nastąpi uwieżcie ze o nas usłyszycie. Dopiero wtedy zaczniemy Twardo nasze postulaty stawiac i dopiero wtedy bedą stawiane warunki Piszcie narazie jakie macie żadania wobec Pracodawcy naszego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przyjaciel Nowe Związki Zawodowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 15:21 Wszystkich, których interesyje poprawa naszej sytuacji w CF-Gomma Poland nakłaniamy do przemyślenia ewentualnego członkowstwa w nowo powstałych związków zawodowych na dziale ATB "WZZ SIERPIĘŃ 80". Pragniemy przełamać wreszcie "zmowę milczenia" i walczyć o godne warunki pracy i płacy w naszej firmie. Nie dysponujemy jeszcze Tablicą Informacyjną i dlatego narazie w ten własnie sposób zawiadamiamy o powstaniu w.w. Wolnych Związków Zawodowych. Wszelkie informacje dotyczące naszych postulatów, naszej działalności i ewentualnego członkowstwa w takowych WZZ otrzymacie u pracowników działu ATB Autoclav. W najbliższym czasie do publicznej informacji podane bedą nr tel. kontaktowych członków zarządu związków - udzielą oni wszelkich infortmacji dotyczących działalnoście związków. W późniejszym terminie jest planowane zebranie wszystkich członków "WZZ Sierpień 80" w celu przedyskutowania wszelakich kwestji nurtujących załogę CF-Gomma Poland i uzgodnienia priorytetów wspólnego działania. Pozdrawiamy i życzywmy owocnej współpracy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przyjaciel Re: Nowe Związki Zawodowe IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 15:30 Zapraczamy również do wspólnego dialogu przedstawicieli istniejących i dotychczas działających Związów Zawodowych. Połączmy nasze działania, ustalmy wspólną strategię działania w celu poprawy bytu naszych pracowników. Mamy pomysły i zaplecze do tego by nasza inicjatywa przyniosła oczekiwany cel. Siła tkwi we współdziałaniu i kompromisach więc zapraszamy do rozmów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banan Re: Nowe Związki Zawodowe?? IP: 212.160.86.* 07.10.06, 21:49 nowe zwiąski a co to wogule jest wsadzcie sobie te nowe zwiaski wiecie gdzie ja do takiego gó..a się nie zapisze . Panowie z tych zwiąsków myśla o włsnej dupie .Jak mogą być nowe zwiąski jak zwiąskowcy są starzy te same mordy do wyrzywienia,paru nowych gamoni zwerbowali i zasypują nas tymi gazetkami w szatni i po całej chalita makulatura leży.Postawić to wy możecie łacha, a nat wardo to możecie zrobić kupe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: at? Re: Nowe Związki Zawodowe?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.06, 07:37 BANAN ty cymbale kim ty jestes chyba jakims plecakiem bo normalny gosc z produkcji tak sie nie odzywa do swoich jak nie masz ochoty to sie nie zapisuj ja sie nie zapisalem i sie nie zapisze ale jestem za tym co robia a nie kryja za tym swojego dupska tylko chca cos wniesc innego niz te przekupione (...) DEBIL!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: .. Re: Nowe Związki Zawodowe?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 09:29 nie wszyscy muszą się zgadzać ze wszystkimi i to jest jak najbardziej normalne ale nie musisz zaraz bananie innym ubliżać.Bo i tak gdybyś miał najlepszą efektywność i miałbyś skończony OXFORD i byłbyś COOL to i tak będziesz śmieciem bo pracujesz na produkcji.bo ten który nie ma zielonego pojęcia nic się nieodzywa i jest fałszywy dostaje posadke no i jeszcze ma kolesia troszke wyżej.Jesli chcesz dalej być tak taktowany to badż tylko nie przeszkadzaj innym aby mogli godnie pracować.PRODUKCJA TO NIE WYROK I ZAWSZE MOŻNA POWIEDZIEĆ KOMUŚ POCAŁUJ MNIE D............. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: banan Re: Nowe Związki Zawodowe?? IP: 212.160.86.* 08.10.06, 14:17 a co ten wasz sierpień 80 zrobił bo narazie to chyba nic , ato co tutaj próbują zrobić to nagonke na ten jeden procent z wypłty no bo z czego się utrzymujecie.To zróbcie to bezinteresownie a dopiero wtedy pogadamy .Bo to co tu piszecie to narazie jest paplanina. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Nowe Związki Zawodowe?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.06, 14:45 kolego bananie , te związki dopiero stworzyliśmy, a nie jest to nagonka na ten " 1%" , nie myślimy o własnej dupie , jeżeli chodzi o werbowanie to żeby być reprezentatywni musimy miec min 50 osob, i to my dupy nastawiamy ,a jezeli chodzi o zwiazki to poczytaj troche3 a pozniej sie wypowiadaj , o "sierpniu 80" jest glosno na ślasku , ............... poczytaj ........... a potem pisz wzz sierpien80 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przyjaciel Re: Nowe Związki Zawodowe?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.10.06, 15:54 Co do wysokości składek. Człowieku ten 1% ja sobie nbie wymyśliłem. To jest rególowane przez ustawę. Weż najpierw liczydło do reki i policz sobie ile rocznie odprowadzisz. Popytaj inne Związki Zawodowe co sie dzieje z tymi pieniędzmi czy może np. Kobiety na "dzień kobiet " coś z nich dostają, czy może np. każdy członek na święta dostaje jakąś sumkę. LUDZIE!!! Najpierw pomyślcie zanim cokolwiek powiecie, bo moze sie zdażyć tak, że wasza wypowiedź może kogoś krzywdzic lub zrazic do czegoś co moze dla was samych jest obce. Co do tego ze cału czas to "jedne i te same stare mordy w zarządzie" również najpierw popytaj zorientuj sie i dopiero później wyraź swoje zdanie na tn temat. Założycielami sa chłopaki z ATB-Autoclav i kilku z ameryki i gościu z ATM. Nie pasuje ci ta inicjatywa więc nie komentuj i nie przeszkadzaj innym. Poza tym pewnie i tak jesteś jak juz z resztą wczesniej pisano osobą, która z takim własnie myśleniem i podejściem do wszystkich problemów nurtujących załoge nie przyda sie w naszych szeregach. Pracuj dalej i zyczymy powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: Nowe Związki Zawodowe?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.10.06, 19:50 wiecie co pieniądze będą miały tu bardzo małe znaczenie jeżeli tylko związki się wykażą aczkolwiek osobiście uważam,że te składki powinny być wykorzystywane wyłcznie na pomoc prawniczą a nie jak dotej pory zabawa w SKO czyli cały rok oszczędzasz a potem wypłacasz.Powinny być wypłacane dla osób ,które w danej chwili są w potrzebie taka pomoc socjalna.Powinny to być związki które nie boją się utracić pracy.Na klawach pracuje dużo młodych i nowych pracowników więc dajmy im szansę niech wezmą inicjatywe w swoje ręce i nie krytykujcie ich za nim coś będą mieli okazje wywalczyć dla nas dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mercedes Re: Nowe Związki Zawodowe?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.06, 19:09 Pytanie pierwsze: -dlaczego nagle wszystkich olśniło , że na autoklawach jest ciężko jak dział istnieje już dość długo ? Pytanie drugie : - czemu "sierpień 80" powstał teraz ,a nie rok temu skoro wtedy tak samo płacili jak teraz i warunki pracy też nie były inne ? Pytanie trzecie : - w imię czego ludzie mają nadstawiać dupy jeśli większość z was była przyjęta przez vork więc przez rok podnosiliście normy ludziom z gommy żeby dostać umowy (oczywiście nie dotyczy to wszystkich ).A teraz praca jest be ? I pawda jest taka , że zakłady się podzieliły , a to nie jest dobry moment na próby wynegocjowania podwyżek , bo nawet nie wiecie u kogo pracujecie . Więc z kim będziecie rozmawiać . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reżyser Re: Nowe Związki Zawodowe?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.06, 22:54 cytat:"przez vork więc przez rok podnosiliście normy ludziom z gommy żeby dostać umowy"co gościu opowiadasz normy na klawach się nie zmianiają czasy były takie same przed workowcami jak i teraz respect for pracujących na klawach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Nowe Związki Zawodowe?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.10.06, 02:55 czemu nie rok temu??? od roku byly w planach , a nie zaklada sie ich przez tygodnie tylko w ciagu jednego dnia, .... a czemu??? spytaj sie taty , mamy . JEZELI MACIE PYTANIA, PEWNE PROPOZYCJE CO MOZNA BY BYLO ZMIENIC , O CO WALCZYC ZAPRASZAMY !!!!!!!!!!!!!!! WZZ"SIERPIEN 80" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wulkanizerrrrrrrrr Re: Nowe Związki Zawodowe?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.06, 23:11 zwiaki sierpin 80 odrazu do was wstapilem ja i moich 15 kolegow z atm.wierze panowie w was .poniewz nie jestescie skalani zadnym innym zwiazkiem wtym zakladzie.po drugie znam was zalozycieli tego zwiazku i ta sa ludzie ktorzy nie maja zadnych ukladow i maja juz dosc tej brydzy ktora uanas panuje ,ja wiem ze jest kryzys w zakaldzie ale ledwie zaklad powstal ajuz paljtuje po czterech latach inwestowania .kazdy zyl nadzieja ze ten zaklad wreszcie da ludzia szanse godnej pracy i placy jak juz sie rozwinie na dobre. po tszecie zaden zwiazek nie angazowal sie dotat w swoja promcje jak sierpien 80 gazetki ,ulotki,itp.po czwarte nie sa to starzy gommiarze bo oni wiadomo co podpisywali w swoich zwiazkach 4 brygady no bynajmniej wszystko co zle nawet mydlo nam zabrali,takie tozwiazki starych gommiarzy.panowie i panie zaryzykujcie i pszystapcie do nich .niech wam nie bedzie zal tego 1%zawsze szansa jest aby cos porawic i tszeba zaryzykowac !!!!!!!pozrowionka dla wszystkich. tak tszymaj luis(palka)i mlody c. a na marginesie dobry artkul w gazetce zwiazkowej na temat gommy. tak tszymac pozdro!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amigo Re: Nowe Związki Zawodowe?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 22:01 Tak własnie powinna myśleć większość z nas. Tak jak "wulkanizer", co wam szkodzi spróbować, zaufać. Co do "starych gomiarzy" w zupełności sie zgadzam!!! To są ludzie pod dyktando całego zarządu naszej firmy. Nic doraźnego dla nas nie załatwili. Co zarząd chciał to miał - wszystko co mieli podpisać to podpisali. Nic dla nas nie zrobili i pewnie nie zrobią. Mieli szanse!! Powiecie drodzy panowie związkowcy, że chcieliście dobrze ale nie dało sie pewnych kwestii przeforsować. Że nie mieliście możliwości działania by coś zmienić na naszą kożyść. Wierze!!! Powiem wam dlaczego!!! Spartaczyliście szansę i samą ideę związków!!! Wstąpiliście do nich tylko dla własnych kożyści o których nie będę pisał bo nie warto się powtarzać i na darmo strzępić języka!! Nie przyznacie sie do tego choć cały zakład o tym wie i mówi!!! Nie umieliście wzbudzić u nich szacunku i zdobyć zaufania ludzi. Nie potrafiliście za nimi stanąć gdy zachodziła taka potrzeba. Wszyscy sie na was zawiedli, łącznie ze mną i założycielami "WZZ Sierpień 80"!!! Liczyliśmy na was ale spartaczyliście i straciliście resztki szacunku w naszych oczach!!! Koniec panowie. W ludziach - pracownikach CF-Gomma jest siła!!! To z nimi sie zarząd firmy liczy, a nie z kilkoma goścmi z zarządu związków. Oni są tylko mediatorami pom zarządem firmy a pracownikami. Gdybyście o tym wiedzieli nie było by teraz w zakładzie takiej frustracji i zdesperowania!!! Wszystkim wam szczęki opadną gdy sie okarze, że młodzi ludzie będą potrafili coś zdziałać. Bynajmniej będziemy próbować!!! P.S. Pozdrowionka dla tych co sie zapisali i dla tych co planują takowy krok!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polonistka BANAN IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.06, 11:11 jakis ty madry banan szkoda tylko ze z ortografia u Ciebie tak kiepsko "zwiazki hali" tak piszemy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robson Re: Nowe Związki Zawodowe?? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.10.06, 22:22 Jestem za ,i sam chyba pierwszy z ATM pójdę w poniedzialek wstąpić w szeregi Śierpień 80, bo swoje już w życiu przeżyłem, ale takiego syfu jak u nas w zakładzie mało gdzie jest!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marcin601 Re: misiek 06.10.06, 16:23 jak się sprzedacie to .... wszystko ma krótkie nogi , ci z solidarności sprzedali się za 30 srebrników / ta waluta juz nie istnieje / oni chcą coś zrobić ale nie mają siły przebicia , zapamiętajcie raz na zawsze TYLKO DUŻY ZWIĄZEK ZAWODOWY ma racje bytu , małe jest piękne ale nie skuteczne Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neonek Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.06, 13:33 Zgadzam się z Tobą, wszyscy muszą wziaść się do pracy a nie tylo myśleć jak tu wypić, jak przemycić gorzołkę, odpi... swoją robotę byle jak,żeby tylko jakoś dniówka zleciała nie zwarzając na braki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: broda Wypłata IP: 80.54.173.* 07.10.06, 08:43 Szybka wypłatka ( marna bardzo ) w tym miesiącu (6.10) , co by nie mówić jest to jedno z pozytywnych rzeczy w tym zakładzie , od tylu lat się nie spóźniają a nie jednokrotnie jest wcześniej. Pozdrawiam . Odpowiedz Link Zgłoś
robek59 Do Związków zSolidarności!!! 01.11.06, 20:30 Panowie nie kombinujcie na boku z Kazikiem ,czemu nie chcecie aby cała załoga z zakladu była informowana o problemach Gommy,czemu Ściągacie z tablicy najświeższe wiadomości wydane przez Sierpień 80!dlaczego nie chcecie rozmów wspólnych z nowymi zwiąkami!to tylko świadczy o waszej determinacji, czujecie już koniec końca,zapamiętajcie!!! nadchodzi nowe!Jest wśód was wielu napewno zawiedzionych działalnością dotychczasowych zwiąków,śmiało wstępujcie w szeregi Sierpnia 80! pozdrowienia dla Pol-1 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin601 Re: Czytajcie IP: 212.87.241.* 07.10.06, 09:53 zyski POL1 od początku roku to niewiele ponad 18 % , 50 % było na poczatku roku, najwieksze ma ATB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anonim Re: Czytajcie IP: 87.192.210.* 07.10.06, 15:45 a ja odszedlem z zakladu i tago nie zaluje bo zarabiam grubo wiecej,wszystkich gommowcow serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ....... Re: Czytajcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.10.06, 21:28 dlatego będziemy walczyć by też zarabiać i godnie żyć nieodchodząc z zakładu myslę że to i tak duże poświęcenie z naszej strony w stronę inwestorów i naszej dyrekcji więc może nas wysłuchają i znajdą konsensus tej sprawy a jak nie to większość też z nas odejdzie.Bo nie jest to sprawiedliwy układ za cztery brygady no cóż związki pokazały na co ich stać czyli na nic.nowe związki mogą wiele zyskać wiele bo jak pokażą się w lepszym świetle wiele ludzi wstąpi w ich szeregi.Pracuje tu teraz dużo nowych bardzo fajnych ludzi którzy rozumieją problem ale mają wiele nowych propozycji pracy więc z nich korzystają troszke popracują i odchodzą taki przepływ to same straty dla zakładu no ale cóz strategia tego zakładu zawsze była niudolna bo jakby była to zakład by nie miał żadnych problemów ciekawe........!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: norbi Re: do wszystkich IP: 212.160.86.* 11.10.06, 16:06 BZIKU.......!!!!!! gdzie się podziewasz? daj znać o sobie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rob Re: KOCHAM GOMME IP: 80.51.57.* 07.10.06, 21:33 jak przeczytalem wasze wypowiedzi to naprawde usmiechnac sie do putina o jakas babke na to kierownictwo.malo tego o GOMMIE wiem od 5 lat i nic sie niezmienia.niezmieni sie.dlaczego?znajomosci.itp.kierownictwo chce sie wykazac.czym?pracownikami.zalosne.nawet POLAK POLAKA nieuszanuje.sam bylem pracownikiem fizycznym i wiem jak mozna go wykorzystac.chlopak od wszystkiego.potwierdzam ze w GOMMIE pracownikow sie poprostu opier....pracowal tam moj ...... z tad wim i pracuje kolega.niemam slow aby to opisac. tym ktorym jest dobrze zawsze beda bronic GOMMY.dupowla....inaczej nazwac ich nie mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cypisek Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 08:17 jakie maszyny przenoszą na POL1, co zostawia sobie Francuz na POL2???? Cholera kiedy to się w końcu wyklaruje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerfus Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.06, 15:37 serdeczne pozdrowienia i moc caluskow dla mojej dobrej znajomej........ dla gumowej lali nie ma pozdrowien hahhahahahahhahahahahha trala trala trala bec!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smerfetka do smerfusia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.06, 12:46 ale z ciebie zartownis hahaha ,gumowej..... bedzie przykro ,ale ja dziekuje za pozdrowienia smerfusiu i rowniez pozdrawiam i caluje papapapapapa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: DZEMIK MIODEK IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.06, 11:57 Pytasz kim jestes dla mnie? To proste....Jestes bliska mi osoba promykiem w mym sercu sloneczkiem na niebie ,jestes kims o kim niezapomne nigdy Ja to dobrze wiem i mocno czuje, wiem tez ze bardzo CIE potrzebuje MOJ TY PRZYJACIELU!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vulgar Re: MIODEK IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.06, 13:36 Ale sie tu pozmieniało no no no Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sloik miodu Re: gomma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.10.06, 15:08 przepraszam cie i dziekuje za wszystkie milutkie dni z toba duzo szczescia w zyciu ci zycze z calego serducha pa..........................................! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalek Re: gomma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.06, 07:56 No chyba pomyliłem forum?? To kącik dla zakochanych, czy forum o Gommie? Idioci ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przyjaciel KONIEC ZABAWY!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.06, 10:56 Słuchajcie wszyscy Gomiarze!!! Oto prawda o Zarządzie CF-Gomma!!! Nasz Zakład Pracy nie chce nam "WZZ SIERPIEŃ 80" udzielic informacji w kwestji daty odbycia sie rozmów z dotychczas istniejącymi Związkami Zawodowymi i ewentualnego podpisania Wewnątrzzakładowego Zbiorowego Układu Pracy!!!! Twierdzą, że nic takiego nie ma miejsca i nikogo nie zapraszali na takowe spotkanie!!! Czy aż tak bardzo jesteśmy im nie na rękę??!! Czy aż tak bardzo boją sie zmian, że nas o tym nie informują??!! Czy to jest zgodne z prawem??!! Czy tak własnie ma wyglądać współpraca ze związkami zawodowymi??!! Otóż powiem wam tak!! Skończyłą sie "ERA Solidarności" i "Era Milczenia i niewiedzy pracowników o sprawach ich dotyczących". Skoro nie udzielą nam takowej informacji i wstępu na to zebrani rozpocznie sie inny etap naszej działalności. Bo nie jesteśmy tak jak Solidarność czy Branżowe związkami sami sobie wewnątrz zakładu. Mamy ogromne zaplecze kompetentnych ludzi w Katowicach, którzy za nami mórem staną. Czas nasz zarząd ma do środy by takową informacje nam udzielić. Jeśli tego nie zrobią; ZACZNIEMY WALKĘ. Ciekaw jestem tylko kto na tym więcej straci. Czy my...?? Czy może nasz zakład gdy o takim procederze dowie sie Gazeta Wyborcza a co za tym idzie Cała Polska. KONIEC ZABAWY W KOTKA I MYSZKĘ Z PRACOWNIKAMI NASZEJ FIRMY!!!! \P.S. Sami widzicie jak jest. Przystępujcie w nasze szeregi by zmienic to w jaki sposób nas traktują nic nam nie mówiąc o sprawach naszej firmy, a ewentualne szanse na poprawę warunków pracy i płacy nam odbierają, pozostawiająć w tajemnicy przed wszystkimi termin takiego spotkania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AMIGO Kontakt do WZZ Sierpień 80!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.06, 14:16 Dokładnie!! Tyle tylko, że ciągle jest nas za mało i mogą sie z nami nie liczyć trak jak powinni. Potrzebujemy min 10% załogi. Narazie mamy 7 - 8% więc drodzy pracownicy pomyślcie i przyjdźcie zapytać i ewentualnie sie zapisać.Serdecznie zapraszamy, co będzie możliwe to postaramy sie zmienić!!! Pomóżcie nam coś na lepsze zmienić!!! Tel. Kontaktowe do zarządu "WZZ SIERPIEŃ 80": 662764491 - przewodniczący - Zadora Norbert (Pałka; ATB- Autoclav bryg. A) 501154330 - w-ce przewodniczący - Popczyk Bartek (Misiek; ATB- Autoclav bryg. C) 607536152 - sekretarz - Cofór Marcin (Amigo; ATB- Autoclav bryg. C) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AMIGO Kontakt do - WZZ Sierpień 80 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.06, 14:18 Dokładnie!! Tyle tylko, że ciągle jest nas za mało i mogą sie z nami nie liczyć trak jak powinni. Potrzebujemy min 10% załogi. Narazie mamy 7 - 8% więc drodzy pracownicy pomyślcie i przyjdźcie zapytać i ewentualnie sie zapisać.Serdecznie zapraszamy, co będzie możliwe to postaramy sie zmienić!!! Pomóżcie nam coś na lepsze zmienić!!! Tel. Kontaktowe do zarządu "WZZ SIERPIEŃ 80": 662764491 - przewodniczący - Zadora Norbert (Pałka; ATB- Autoclav bryg. A) 501154330 - w-ce przewodniczący - Popczyk Bartek (Misiek; ATB- Autoclav bryg. C) 607536152 - sekretarz - Cofór Marcin (Amigo; ATB- Autoclav bryg. C) Odpowiedz Link Zgłoś
marcin601 Re: Kontakt do - WZZ Sierpień 80 16.10.06, 16:51 waszym największym wrogiem jest duda kazimierz , on zatrząsnął gaciami kiedy o was usłyszał , bo co na to powie karol ten wielki włoski bóg który finansowo rozłożył nasz zakład , nie macie sie czego bać , nie napisałem kogoś bo to nie są ludzie , to są skarbonki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J23 Re: Kontakt do - WZZ Sierpień 80 IP: 212.160.86.* 18.10.06, 15:48 ....SZANUJ SZEFA SWEGO BO MOZESZ MIEĆ GORSZEGO ...I CO GLUPIO CI ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Kontakt do - WZZ Sierpień 80 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.10.06, 17:23 ta wasza gazetka na pewno nikogo nie zacheci do waszego związku. nawet nazwa firmy jest błędna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ryjek zarządzenie pameli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.06, 20:26 " Przypominam, że żaden pracownik nie może opuścić stanowiska pracy bez poinformowania przełożonego - dotyczy również potrzeb fizjologicznych. " Wszyscy dostali do przeczytania i muszą się dostosować. Paranoja, zeby się odlać trzeba mistrza szukac po całej chali, czy może czekac ze ściśnietymi nogami aż przyjdzie, a jak śpi na nocy to pewnie nie przyjdzie dłuuuuuugo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAłA TYLKO NIE TO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.06, 10:16 CZY TO PRAWDA ZE KURNIK MA PRZEJSC NA POL1 A CO Z PRZEWODAMI ???????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: TYLKO NIE TO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.06, 11:18 Prawda, ale nie tylko kurnik. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieki Re: TYLKO NIE TO IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.06, 17:02 pszewody tez powinny sama banda nierobow i plotkarek!!!!!!!!!!!!!!heeeeeeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kjfhfjkfsjfhdfks Re: TYLKO NIE TO IP: 212.87.241.* 18.10.06, 23:39 pszewody debil Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAłA Re: TYLKO NIE TO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.10.06, 08:42 NO TO FAJNIE MAJA NA TYCH PRZEWODACH WIDAC ZE TAM LUZY JAK MAJA CZAS NA PLOTECZKI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: TYLKO NIE TO IP: 212.87.241.* 19.10.06, 19:35 tam mistrzami ciecie to musi być spoko zobaczymy kiedy bedzie nastepna wypłata nie wiem czy wiecie ale nowi własciciele - mafia giełdowa - nie dali nam ani grosza gomma francja też czeka , jest super nie wesoło , wiem ??? tu potrzeba spokoju , jakoś nikt z super kieowników , głwacz , panek ,pamela , co nie mają swojego pomysłu na uzdrowienie zakładu to znaczy ze jest dobrze /??/karol chyba już sprzedał swoją brykę ,wszyscy dostali amnezji a kadrowiec - duduś powinien iśc leczyć soją schizofremie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: karamba Re: TYLKO NIE TO IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.06, 23:28 luz nie luz jesli ktos jest sprytny to wszedzie znajdzie sie chwilana ploteczki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gumma Re: KOCHAM GOMME IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.06, 23:38 Dostaliście podwyżki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pantaloni sierpien 80 moze cos z tego byc ale...... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 20:28 do n.zadory kolego nie kombinuj i nie sciemniaj ludzi to wyedy te zwiazki zaczna dzialac i ludzie sie zapisza.zaduzo kombinujesz!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: sierpien 80 moze cos z tego byc ale...... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.06, 16:47 oni zawsze kombinuja pieknie to pisza co zrobia bo szukaja ludzi to jest jak polityka duzo gadac ludzi w chu.. a robic pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robson Re: sierpien 80 moze cos z tego byc ale...... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.06, 21:07 Ty cwaniaku ile robisz w Gommie abyś cokolwiek wiedział !!!!nasze stare związki tzn Solidarność pokazały przynajmniej przez te 4 lata co zapieprzam przez ten okres!! że nic nie zrobiły dla pracowników...to jest moja opinia i wiem że nowy związek coś dobrego wniesie w naszym<Podobno Zakładzie-Nowym> Pozdrowienia dla wszystkich którzy nie boją sie Dyrekcji przemyślą nasz ogólny problem tzn CF.Gommma,i dołączą do nas czyli Sierpnia 80!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wulkanizerrrrrrrrr komunikat do atb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.06, 22:49 panowie z atb .w waszej sprawie podwyzek zaczela sie interesowac dyrekcja i dzisiaj rozwiesili komunikat ze dadza wam 360 bruuto jednorazowej premi.mam nadzieje ze nie dacie sie omamic bo dostaniecie i pszyjmiecie te pieniadze .tak was chca uciszyc to zagrywka taktyczna.panowie z sierpnia nie dajcie soba manipulowac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: komunikat do atb IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.10.06, 10:10 takie pieniadze powinny dochodzic co miesiac w calym zakladzie dla karzdego tekie jednorazowe piieee , dlatego proponuje wejsc w szeregi wzz sierpien 80 bo im bedzie wiecej czlonkow to mozna wiecej zdzielac ......... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: T-REX Re: komunikat do atb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.06, 19:09 360 zł brutto........ to wychodzi 30 zł na miesiąc........ zakładając że pracujesz 20 dni w miesiącu (160 godz.) to daje mniej niż 2 gr. brutto tzw "podwyżki" ............ ŻAŁOSNE KPINY Z NAPRAWDĘ CIĘŻKO PRACUJĄCYCH LUDZI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obojętny Re: komunikat do atb IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 09:45 Panowie a może podwyżka dla wszystkich a nie tylko dla was!!! W końcu zauważcie kto jest w tych związkach!! Nie dajcie się omamić ... Przewodniczący, zastępca, członek to pracownicy autoklawów. A może by tak panowie ktoś z prasy albo innego działu. Widzę że niezłe cwaniaki z was są. He he. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mala Re: komunikat do atb IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 10:05 zgadzam sie z obojetnym ''PODWYZKI DLA CALEJ GOMMY''bez wyjatkow cwaniaczki pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaraz zaraz Re: komunikat do atb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 10:30 sluchajcie jakie cwaniaczki nikt jeszcze z nikim nie rozmawial sama dyrekcja podjela taka decyzje w zwiazku z ta premia zwiazki beda walczyc ow szystkich.ale jak byscie mogli to najpierw moze byscie do nich wstapili a nie krytykowali co!!!!!.napewno pojawi sie jakies sprostowanie od zwiazkow ze to nie chodzi tylko o sam dzial atb lecz o reszte zakladu w tym atm itd .zreszta im i tak sie nalezy podwyzka uzasadniona wysilkiem i ciezka praca nikt nie powinien tego kwestionowac.zreszta nie powinno byc takze ze ludzie tylko umia narzekac a duzo jest takich co tylko to umieja a sami boja sie cokolwiek powiedzie konkretnego dlaczego jeden z drugim sie nie pszylaczycie tylko narzekacie .pozdrawiam wszystkich sierpien 80 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: znajomy z atb Re: komunikat do atb IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.06, 23:27 posłuchaj -mała- nie wiesz bo jesteś tylko kobietą (czyli słabsza płeć) na autoklawach podwyzki najpierw się nalężą i to od bardzo dawna ,a nie jednorazowo jak to ma miejsce a dopiero reszta a nawiązując do tematu kiedyś pracowałem na tym dziale i wiem jak wygląda praca (poczytaj może wcześniejsze posty to trochę więcej dowiesz się o tej pracy ) a jak nie widziałaś to zapraszam - zawsze jest inaczej jak się tylko przygląda z daleka i wydaje się ("aaa zdejmują sobie tylko gumeczki") pozdro dla autoklawistów.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wulkanizerrrrrr Re: komunikat do atb IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 22:36 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaska Re: KOCHAM GOMME IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 10:35 Czytam te wasze posty i stwierdzam ze jestescie beznadziejni ludzie dlaczego sie tak obrazacie jeden na drugiego takie wiazanki wulgaryzmu pisze ze brak mi slow pracujecie w jednej firmie to sie szanujcie ,a nie pomysleliscie ze moze obrazacie wojego dobrego kumpla w koncu jestescie wszyscy anonimowi pomyslcie o tym pozdrawiam wszystkich gommowiczow pamietajcie wiecej szacunku a bedzie nam wszystkim duzo przyjemniej. Zegnam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wujek zgadzam sie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 22:47 zgadzam sie z toba obojetny.jest tamtylko pare osob w tych zwiazkach z autoklaw w tym tszech z tego dzialu w glonym zarzadzie maja jakas tam jeszcze komisje gdzie znow 3 osoby w tym 2 z ameryki gdzie z tego dzialu w samym zwiazku sa dwie osoby wlasnie te co sa w komisji taki wlasnie zwiazek wlasnie sie dzis o tym dowiedzialem ze wczoraj jakies niby wybory mieli(hhheeeh)a juz sie mialem zapisac jeden gosc z pras mnie pytal pare dni temu i sie zastanawialem od nich z dzialu jest w zwiazkach ze 20 osob a nie maja nikogo chyba ten zarzad cos bardzo kreci i sie nie zapisuje .a ten kolega z prass jak mnie mowil jak zaczna cos bardziej krecic to wszyscy odnichtez sieszybko wypisza.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mis do wszystkich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.10.06, 23:19 panowie i panie w gadaniu to widze duzo was a żeby cos zrobic , dupe narażac to nie ma nikogo. krytykować wszyscy potrafią. jak wam sie nie podoba to sie nie wpisujcie a ta niby podwyzka na papierku bez jakiej kolwiek parawki?????????? to jak narazie zwykły swistek papieru. a walczyc chcemy o caly zaklad a nie tylko o klawy, a zeby walczyc musi byc nas duzo. pozdrawiam sierpień 80 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: op Re: do wszystkich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.06, 23:28 Wsadzić łeb za prase potrafi każdy,żeby go nie bylo widać. Ale jeśli się ktoś wyłamie i chce coś zrobić to trzeba go zbluzgać. Najlepiej schować kite pod dupsko, niech inni za mnie się wykłucają, ale nie daj Boże żeby dostali coś więcej niż ja, zaraz ich obsmaruje na forum. Najlepiej się nie wychylać, tylko żądać i mieć o wszystko pretensje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j23 Re: do wszystkich IP: 212.160.86.* 26.10.06, 19:11 i co taka cisza na forum ? brak tematow ? coś podrzucic ? ...........brak organizacji na forum ? pozdrowienia dla .....wszystkich ktOrzy dorze sie bawią... ....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bzik 24 Re: do wszystkich IP: *.centertel.pl 26.10.06, 21:42 Podobno bzisiaj zwiazki iały prowadzic rozmowy z Panem Dudą skoro cisza to chyba guwno załatwiły.Za przeproszeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zico Re: do wszystkich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.06, 08:18 Normalne, związki tylko krzyczą do ludzi a jak idą do Kazia to paczka wazeliny idzie na jeden raz!! Dajcie spokój punkciarze!! Każdy wie jak to w rzeczywistości wygląda, udajecie cwaniaków przy ludziach z hali a tak naprawdę........ . A pieniążki dodatkowe lecą do waszej kieszonki od naiwnych. Ha ha śmiechu warte. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: do zico IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.06, 10:54 jezeli masz na to dowod to go przedstaw , a po reszta wlasnie podejscie takich ludzi jak ty jest gowno warte , a jak nie wiesz co sie dzieje to morde w kubel ....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AMIGO Spotkanie z dyrektorem naczelnym - Nikolino IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.06, 12:20 26-X-2006r o godz 15.00 odbyło sie spotkanie przedstawicieli załogi z dyrektorem naczelnym CF-Gomma p. Nikolino. Podział zakładu: Ustalono, że do 31 stycznia mamy sie podzielić na 2 autonomiczne zakłady. Paguring i Przewody mają być przeniesione na POL 1. REP-y zostają dla Fr5ancuzów, ATM ma zostać na POL 2 do czasu wybudowania przez włochów nowej hali przy POL 1 (narazie mają dzierżawić od francji) B-0 Ameryka i ATB zostają na POL 2. System 4-zmianowy: Wydział AAV - antywibranty: nie jest planowane wycofanie tego systemu pracy - wiele zamówień i jest to dział o bardzo dużych dochodach więć ma sie dalej rozwijać. wszystkie inne działy zarówno na POL 1 jak i na POL 2 na których istnieje system 4-zmianowy: do końca 2007 r ma być wycofany system 4-zmianowy, ATB ok połowy roku. Stan techniczny maszyn: Nowy Inwestor zamierza zainwestrować ok 560 000 E na zakup nowych (8 pras na zarówno na POL 1 jak i POL 2), modernizację oraz naprawy istniejących maszyn. Planowana jest modernizacja stanowisk do ładowania akumulatorów wuzków widłowych i zakup na POL 1 - 2nowych a na POL 1 - 1 nowego wózka widłowego Przeprowadzony ma by7ć przegląd generalny suwnic i wyciągów na prasach na POL 1 i na POL 2. Parking: Firma oczekuje na oferty w sprawie zagpospodarowania i utworzenia przed zakładem na POL 2. Urząd miasta zarządał 70 000 PLN za teren pod parking. Liczymy, że do końca roku lub w najbliższym półroczu sprawa ta będzie już załatwiona. Podwyżki płac: Prwemia przyznana Autoclav'om została ustalona bez jakiejkolwiek wiedzy i zgody związków zawodowych; był to gest ze strony zakłady pracy. Związek zawodowy "Sierpień 80" nie wiąże tego faktu z własną działalnością!!! Planowane są podwyżki płac w naszym zakładzie lecz jakiekolwiek decyzje i rozmowy na ten temat, odbędą sie niestety dopiero w lutym. Dopiero w lutym gdyż obecne stawki i system płac w zakładzie oraz rodzaje umów są ustalone i regulowane przez aktualnie obowiązujący Wewnątrz-zakładowy Zbiorowy Układ Pracy, który wygasa z końcem roku a podpisanie nowego będzie miało miejsce w okolicach lutego. W najbliższym czasie bedzie udostępniony do wglądu Zbiorowy Układ Pracy. Gdzie sie bedzie znajdował "WZZ Sierpień 80" poinformuje pracowników w postaci ogłoszenia na tablicy informacyjnej przy czytniku obok ATM Wszystkie pytania prosimy kjierować do zarządu "WZZ Sierpień 80". Pozdrawiam AMIGO - sekretarz "WZZ Sierpień 80". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: POL 1 Re: Spotkanie z dyrektorem naczelnym - Nikolino IP: 212.160.86.* 30.10.06, 21:49 PROPONUJE ABY ZWIAZKI PRACOWNICZE I INNE JAKIE ISTNIEJA W NASZEJ GOMMIE POSTAWILY ULTIMATUM NASZEJ DYREKCJI ZE JESLI NE BEDZIE PODWYZEK TO BEDZIE STRAJK GENERALNY.DOSYC JUZ PONIZANIA NAS ZWYKLYCH PRACOWNIKOW ZA TE MARNE GROSZE I TEN SYSTEM CZTEROBRYGADOWY KTORY JEST JAWNYM WYZYSKIEM.MYSLE ZE TO JEST ODPOWIEDNIA PORA NA TO ZEBY DOSTAC PODWYZKE.BO CO BARDZIEJ BEDZIE SIE OPLACAC CZY DAC PODWYZKE CZY ZAPLACIC KARE ZA PRZESTOJ ZAKLADU NP.W NIEMCZECH CZY FRANCJI.Dlaczego sie tworzy nowe miejsca pracy w biurze(biura pekaja w szwach) jesli opoznienia sa w produkcj a nie tam?A co do porozumienia wewnatrzzakladowego to do kazdej umowy mozna dopisac aneks.Pozostawiam do przemyslenia.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amigo Moze w tym sposób IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 07:36 PROPONUJE ABY ZWIAZKI PRACOWNICZE I INNE JAKIE ISTNIEJA W NASZEJ GOMMIE POSTAWILY ULTIMATUM NASZEJ DYREKCJI ZE JESLI NE BEDZIE PODWYZEK TO BEDZIE STRAJK GENERALNY.DOSYC JUZ PONIZANIA NAS ZWYKLYCH PRACOWNIKOW ZA TE MARNE GROSZE I TEN SYSTEM CZTEROBRYGADOWY KTORY JEST JAWNYM WYZYSKIEM.MYSLE ZE TO JEST ODPOWIEDNIA PORA NA TO ZEBY DOSTAC PODWYZKE.BO CO BARDZIEJ BEDZIE SIE OPLACAC CZY DAC PODWYZKE CZY ZAPLACIC KARE ZA PRZESTOJ ZAKLADU Myśle ze to jest też sposób ale osobiście uważam , że jeszcze ciut za wcześnie. Wywalczmy coś dla pracowników by mogli sie do nas przekonać. AMIGO "Sierpień 80" Pozdro dla ZZP Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amigo ;) Spotkanie przy kawie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.07, 16:48 Po ostatnim spotkaniu z dyr ds, zasobów ludzkich 19 - 01 - 2007r. okazało sie ze Solidarność i Branżowe miały 16 - 01 - 2007r. o godz 14.00 prywatne spotkanie przy kawie, na które niestety nie zaproszono Sierpień '80 bo z nimi nie można sie "dogadywać poza plecami załogi". Ale to dobrze bo w końcu ludzie zaczą zaóważać co są warte inne zwiążki poza Sierpniem '80 Pozdro dla pana D...y Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takitam powiem krotko IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.01.07, 23:59 1200 zeta to kur...wa za mało zeby jakis j...ny majster mnie wku....wiał ,mną pomiatał jeden juz ma wpi...al ma na bank z resztą w pi....żdzie ta gomme maam szukam innej roboty a wam radze tez sobie szukajcie bo polak polak nie bede konczyl dopiszcie sami>>>>>>>>>>>>>!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amigo do wszystkich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.06, 12:41 W kwestii sprostowania i wyjaśnienia. Nażekać qr...a potraficie!!! Kto z was choć pomyślał i coś zrobił by zmienić cokolwiek dla naszej sytuacji w zakładzie. Kto nie wie niech nie komentuje i ocenia osób z "Sierpnia 80", znacie ich?? Nie wiecie czemu tak zostało to rezegrane - wybory. Dyrektor Kaz....erz D....a nie chciał nas uznać jako pełnoprawny Związek Zawodowy, który moze być członkiem zebrań z zarządem więc należało przyspieszyć pewne procedury. Wszystko wytłumaczą wam członkowie zarządu Sierpnia. Nie myślcie w ten spocąb, że zbieramy ludzi i sie do nichj odwracamy!!! Poprostu D...a nam wszystko od samego początku utrudniał więc należało mu pokazać, że myty też potrafimy "być takimi samymi cwaniakami" i również znależć rozwiązanie na jego "podkładane kłody pod nogi " naszej działalnośći. Poza tym w naszych szeregach są również członkowie z innych działów od których obiecuję ze sie nie odwróciliśmy ani tego nie zrobimy. Panowie obecny na zebraniu był także kolega z ATM-u wiec zapytajcie go jak wyglądało spotkanie. Kto najwięcej trudnych dla zarządu pytań zadawał i kto chciał najwiecej wyciągnąć by móc załodze przekazać informacje z przebiegu zebrania. Czy którykolwiek istniejący związek poinformował swoich członków o przebiegu spotkania?? NIE Będzie lepiej panowie i panie. Zaufajcie nam wreszcie i zrozumcie ze tak naprawdę tylko kolesie Autoclav i 3 innych gości miało jaja i odwagę by zawiązać związek zawodowy, zaryzykować własne dupy i swoje pozycje w zakładzie - i rozpocząć "poprawę naszej sytuacji" Pozwólcie nam teraz działać i wstępujcie do nas a sami sie o tym zaczniecie przekonywać, że mozę warto nam zaufać a dająć nam wasze członkowstwo bedziecie mogli wreszcie pomoc nam w osiągnięciu tego co planujemy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pozdro dla ATM-u i niesłusznie rozczarowanych gości. AMIGO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ktoS Re: do wszystkich IP: *.trustnet.pl 27.10.06, 15:52 jesli,jestescie tak dynamicznie rozwijajacym sie zwiazkiem, to czemu nie widac Was na POL1 tylko rozwieszacie jakies chore karkti ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sierpien 80 Re: do wszystkich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.06, 15:58 na razie nie mamy tam wstepu( stalej przepustki), ale jezeli tylko bedzie tam pare osob ktore chca sie wpisac do tego mzwiazku to mozemy sie umowic , i spotkac nawet sms pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sąsiad Re: do wszystkich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.06, 21:32 Amigo, cienki bolek jesteś. Uszu nie myjesz, to i nie słyszysz, co do Ciebie ludzie mówią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek -atm do amigo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.06, 00:00 tak tszymaj marcin tez mam nadzieje ze bedzie dobrze.konkretny z ciebie koles.narazie nic nie moge zarzucic zwiazkowi same superlatywy wszystko poukladane jest na tip top i oto chodzijezeli chodzio to spotkanie z nikolino sam wyslalem sam do was goscia z atm-u bo sam chcialem jechac ale dziecko mnie zabrali do szpitala i niestety nie moglem.swirek dobrze was ocenil wiec tak jest itak tszymac .jezeli chodzi o prezydium to faktycznie by sie pszydal tam ktos od nas bo tak nie moze sie nawet wypowiedziec bo nie jest objety ochrona .ale ogolnie spoko jak mowisz tszeba bylo dzialac szybko widocznie tak musialo byc.pozdrowionka chlopaki z sierpnia 80 oby tak dalej. atm-tomek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pepe strajk IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 18:18 syszałem że był szykowany strajk w Brembo podobno dostali podwyżki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: obserwator Re: do wszystkich puście to w obieg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.01.07, 18:57 Trafił wreszcie h..na h...i się będzie na pol1 bujał, kierownikom jadał z ręki niech więc teraz przejdzie męki,kawkę,wódę z nimi pijał myślał swym kontaktom sprzyjam lecz śmietanka widać cała hałabały też nie chciała,bo za cienki gość jest w uszach i śmietanki to nie rusza.Wystawili delegacje i tu przyznam mieli rację,bo gość luzu nie miał wcale i zarządzał doskonale - "tak się jemu wydawało",zawsze źle było i mało.Lecz skończyła się sielanka trafisz teraz w łapy 'Panka',gwarantuję ci to dzisiaj już za tydzień będziesz wisiał a jak jeszcze coś zawalisz to cię może i wywali bo tam nie ma kolesiostwa tylko zwykła jazda ostra.Rzecz jest dla mnie doskonała tak się kończy hałabała,czy też Shaza czy jak chcecie tak poprostu kończą ś.....e.Zastanawia rzecz mnie taka? kto ustrzelił tego ptaka,widać koleś "nasz" równiacha i należy mu się flacha, chciałbym poznać kierownika co go pięknie tak wypykał bo choć czekać długo kazał posunięciem się wykazał.To ruch bardzo postępowy najgorszego mamy z głowy cała reszta pozostał już się podporzadkowała i nie będzie się rzucała jak nasz krasnal hałabała.Oby tylko w tej radości tyfus jakiś nie zagościł by zmnienika nie rzucili żeby życie nam umilił,nam wystarczą pozostali dla nas są już doskonali robią swoje a my swoje nie potrzebni inni gnoje. Jeszcze raz dziękuję szczerze i z radościa serca wieżę że w tym nadchodzącym roku będzie więcej takich kroków,no a tobie hałabało jedno powiem ŻEGNAJ pało..!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: do wszystkich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.06, 20:43 zapraszam jutro tj 28.X.2006 r. na nasz slub Danuty Wieczorek i Bartosza POpczyka (misiek) na ulicy okrzei w Sanktuarium sw Jozefa w cz-wie o godzinie 15:30 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: do wszystkich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.06, 14:14 Powodzenia nowożeńcy !!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korzen Re: do wszystkich IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.06, 16:18 smieszne zeczy tu piszecie boki zrywac hahahahahhahahahhahahahhahahah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: do wszystkich IP: 212.87.241.* 31.10.06, 17:15 już pijesz czy dopiero zacząłeś debilu ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek co sadzicie o solidarnosci u nas w zakladzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 11:22 co przez tyle lat zrobili dla zalogi?a mozetylkowas sprzedawali za korzysci dla siebie.piszcie swoje opinie .bo ja nie pamietam aby cos dla pracownikow zrobili dobrego.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: co sadzicie o solidarnosci u nas w zakladzie IP: 212.87.241.* 01.11.06, 17:36 korzyści finansowych ani innych materialnych nie mieli , są na to za głupi , wydaje im się że mogą coś zdziałać ale to prości ludzie , jeśli tacy są w nowym związku to dajcie sobie spokój z działajnością związkową , jeśli popiera was związek ze Śląska to powiedzcie prawdę , bądźcie szczerzy , kłamstwo zawsze wyjdzie na jaw .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bzik Re: co sadzicie o solidarnosci u nas w zakladzie IP: 212.160.86.* 01.11.06, 19:06 ...no to pogadamy sobie może o cwaniaczkach w" czerwonych mundurkach" ? .kto to jest w zakładzie / i co moze ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :D Re: co sadzicie o solidarnosci u nas w zakladzie IP: 212.160.86.* 01.11.06, 19:15 no to bziku nadawaj ... czekamy na forum ..koledzy z ferajny Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: co sadzicie o solidarnosci u nas w zakladzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 19:22 co nic nie piszecie na temat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do luisa Re: co sadzicie o solidarnosci u nas w zakladzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 19:30 moje gg 3718779 Odpowiedz Link Zgłoś
robek59 Re: co sadzicie o solidarnosci u nas w zakladzie 01.11.06, 20:32 Panowie nie kombinujcie na boku z Kazikiem ,czemu nie chcecie aby cała załoga z zakladu była informowana o problemach Gommy,czemu Ściągacie z tablicy najświeższe wiadomości wydane przez Sierpień 80!dlaczego nie chcecie rozmów wspólnych z nowymi zwiąkami!to tylko świadczy o waszej determinacji, czujecie już koniec końca,zapamiętajcie!!! nadchodzi nowe!Jest wśód was wielu napewno zawiedzionych działalnością dotychczasowych zwiąków,śmiało wstępujcie w szeregi Sierpnia 80! pozdrowienia dla Pol-1 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: poli 1 Re: co sadzicie o solidarnosci u nas w zakladzie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.06, 21:08 ja moge dodac od siebie dzieki starym zwiakom mamy miedzy innymi 4 brygady.pszeciez wszyscy tego chcieli.heeeeeeeeee.to dla nas podpisali.dobrzy znich koledzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j23 Re: co sadzicie o solidarnosci u nas w zakladzie IP: 212.160.86.* 02.11.06, 10:07 popieram co napisałes... nowe związki dla wszystkich nie dla wybranców Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: stary pracownik Re: co sadzicie o solidarnosci u nas w zakladzie IP: 212.87.241.* 02.11.06, 16:59 związki związkami kiedyś dawno dawno temu popierałem solidarność teraz widzę waszą bezsilność może tak zamiast tego krzyku coś konkretnie soldarnść to plagiat idźcie do domciu spać nawet nie potraficie nie psuć maszyn nie jestem DUDA KAZIMIERZ to eunuch Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: broda Dziwne IP: 80.54.173.* 02.11.06, 18:12 IP 212.160.86.* nicki : Bzik , :D , j23 ... dziwne trochu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzzzzzzz Re: Dziwne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 09:05 A skąd debilu wiesz że Kaziu jest eunuchem. Jeszcze byś się zdziwił, przyślij twoją kobitę. Ja jestem zadowolona!!! Pa zazdrosny . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re:zebranie kzwzz sierpień 80 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 11:37 Zebranie członkó wzz "sierpień80" 06.11. 2006 o godzinie 19:30 w biurze na ul. jaracza4 pok.127 (parter), zapraszamy wszyskich zainteresowanych . KZ.WZZ "SIERPIEŃ 80" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MISIEK Re:prawda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 11:42 ....."nie skacz , bo sie szybko sparzysz"... zdanie wykrzyczane przez przewodniczacego nzz solidarnosc do przewodniczacego kzwzz sierpien 80 , ...... po zadanym pytaniu " o czym byly rozmowy z dyrektorem D...." Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek prawda IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 11:45 ..."to nie wasza sprawa , niech was to nie obchodzi o czym ja rozmawiam z solidarnoscia.." - fragment wypowiedzi dyrektora do spraw zasobow ludzkich K.D do przewodniczacego KZ.WZZ SIERPIEŃ 80 NORBERTA ZADORY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek o solidarnosci IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 11:47 ... 31 pazdziernika tego roku zwiazki zawodowe solidarnosc mialy potajemne spotkanie z dyrektorem D.... pewnie w celu sprzedania zalogi tak jak i ponad rok temu .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ups Re:do miśka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.11.06, 14:30 Chłopie weź ty się do roboty!!! Z twoją głową nie jest wszystko w porządku!!! A może Hadułę Bambułę zapiszcie do związków ten też lubi pieprzyć głupoty, dziadyga jeden. Do roboty nieroby.. Jak idę do roboty i patrzę na wasze gęby to mi sraka idzie!!! Pieprzycie od rzeczy, za dużo filmów amerykańskich naoglądaliście się!! Pracuję rok a zdążyłem was poznać - nienormalni ludzie z wiecznymi problemami. Ja pracuję na at i nie narzekam, cieszę się że mam robotę. Pozdrawiam całe POL 2. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re:do miśka IP: 212.87.241.* 03.11.06, 17:49 a może R212 TAM ROBI SIĘ RAKOTWÓRCZE EKSPERYMENTY OD ADOLFKÓW , CO MASZ PRACE , TY JAKIS KRETYN CZY SAMOBÓJCA "?:NA GALWANIZERI MAJĄLEPIEJ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomcio Re: o solidarnosci IP: 212.160.86.* 03.11.06, 23:47 ludzie czy wy nie widzicie reklamy tej firmy? po co te ponad 700 postow!!!?? tylko po to aby firma byla znana!! przestancie te brednie ipsac bo to nudne jest, to forum jest od rozmow o miescie a nie o jakis biurokratach zasranych!! pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zzzzzzzzz Re: Dziwne IP: 212.87.241.* 03.11.06, 17:45 czy ty to ta co daje dupy cieciom na stołówce , to witaj wielka dupo ,żeczywiście dajesz dudzie bo cię jeszcze nie zwolnił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek do ups IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 18:25 ty palancie a gdzie tyrobisz pracusiu jeden na jakim dziale ze sie madrzysz!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj Re: do ups IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.06, 22:30 no panowie i panie znowu szambo.co was to obchodzi czyjeś zycie erotyczne dajcie spokój i miejcie troche godności bo kazdy z was to robi niestety to natura i nikt z was nie jest lepszy zazdrośc przez was przemawia.a temu co tak dobrze się pracuje ok my właśnie dązymy zeby też nam się tak pracowało i nie musisz ubliżac innym.nikt cię nie zmusz do stania w jednych szerega z ludzmi którzy walczą o swoją godność.skoro tak dobrze zarabiasz to pewnie stać cię na ferie zimowe na wakacje i jeszcze starcza aby coś odłożyc albo biegasz od kumpla do kumpla iżebrasz o fajke bo dwa dni po wypłacie już masz pustke w kieszeni no gratuluje takiej fajności.wiesz takie bajki to możesz opowiadać ufoludką bo i tak cię nie zrozumieją.sierpniu nie daj się sprowokowac.jak do teraz mając na względzie swoje dobro możecie wiele dobrego zrobić dla innych.to się nazywa związek.pokazcie że macie odwagę i nie jestescie chorąiewką na wietrze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: do ups IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.06, 11:03 nic dodac nic ujac taki gosc jak ty ktory wypisuje takie zeczy zemu jest dobrze musibyc chyba jakims egoistom skoro tak mowi.bo jemu jest dobrze a reszta ktorzy cos chca poprawic i cos robia nie jest do smichu.chca poprawic sytuacje dla kazdeg dla ciebie rownierz nie mysla tylko o sobie. pozdrawiam wszystkich ktorym nie jest obojetna poprawa bytu pracownikow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mercedes Re: do ups IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.06, 23:24 Jedno taktyczne posunięcie Pana Kazimierza -jednym dać , a innym nie ropętało piekło i już po "sierpniu 80 ". Koledzy nie popierają , funfle nie stoją ramię w ramię .Za złotówkę jeden drugiego utopiłby w łyżce wody . Jesteście tak pazerni , że z gówna byście nie zleźli. W żadnym wypadku nie popieram sierpnia 80 chociażby z tego względu ,że na pytanie zadane (w stylu kazikowym) jakiś czas temu w odpowiedzi jakiś baran napisał brednie . Więc nie rozumiem z czym panowie poszli do zarządu , pewnie tylko z uśmiechem na ustach potem szczęki opadły do ziemi i zapał ostygł .Maży wam się wojenka to pograjcie sobie chłopaki w strzelanke na komputerze . Bo Duda jak będzie chciał wam coś dać to da ,a jak nie to dostaniecie od niego wała. Tak było i tak będzie . Albo da wam po premi , a zawiść ludzka nie ma umiaru . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amigo Do Mercedsa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 07:33 Słuchaj facet. Czy będzie podwyżka czy nie to napewno nie od Kazika zależy. Nie wiesz pewnie, że nasz Kazik na szybkiego uczył sie włoskiego zeby ssie tyl;ko w robocie utrzymac. No i mu sie udało. Ale nikt nie powiedział ze musi tam zostac. A ty Mercedesie czy jak ci tam nie komentyuj jak nie wiesz. Dajcie chwile ludziom dajcie nam czas zebrać opinie i zdanbia ludzi z innych działów by móć do działania przystąpić. Co do wypowiedzi Dudy do N.Zadory to w zupełności sie zgdadzam a po całej rozmowie zucił słuchawką Pozdro dla ATM i ATB Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona Re: gommowicze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 08:09 Czemu tak się czepiacie tego Kazika. Nie ma gorszych typów w Gommie np. szlachetny Grzesiu!!! To dopiero !!! I na dodatek jeszcze taki brzydki !!! Ble. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mercedes Re: gommowicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 10:15 A zresztą o co tu walczyć ? O całe to " Trójmiasto - Rędziny , Rudniki , Kościelec " i okolice. Buraków których interesuje tylko kto ? Gdzie ? Kiedy ? Z kim ? Ile razy ? .Bo łun mo , a jo ni . Kto jakim samochodem jeździ . W co się ubiera . Bo ja muszę mieć żeby ludzie widzieli .Zazdrość i zawiść to też grzech więc niech wieś nie zapomni się wyspowiadać , bo przy konfesjonale pewnie o tym nie pamiętają . A w kościołach siedzą co niedziele żeby sąsiedzi nie wzieli ich za antychrystów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amigo Spotkanie z Dudą 06-11-2006r o 14.00 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 10:29 Zainteresowanych zapraszamy na POL 1 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: do mercedesa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 12:13 Brawo mercedes!! Święta racja za wsioków nie ma co się wstawiać. Wystarczy popatrzeć na jadalniach jak wpieprzają jak świnie, a w kiblu wody po sobie nie spuszczają!!! Dno z Kościelca i innych wsi. Paroby!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek do sss i mercedes IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 17:52 obydwaj jestescie cykorami i tylko głupoty umiecie pisac a zeby cos poprawic .to myslicie niech zrobia to inni.nie siejcie na tym forum głupot tylko zacznijcie cos pisac konkretnego a nie takich dziecinnych wypowiedzi z ktorych nic nie wynika a wogole wszystko wam przeszkadz wy sobie pewnie tez.pozdrowionka dla sierpnia 80.............................................................................. ...............tomek wiecie k...ry Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wies Re: do mercedesa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 12:26 Mercedes i inni podobni co macie do koscielca i innych wsi???Uwazajcie troche bo jest nas w goomie duzo wiecej wiec przez przypadek mozecie oberwac za brama od tych niby"wiesniaków"z Koscielca...Co wiecej ci "wiesniacy" sa w wiekszosci bardziej wychowani od takich jak ty mercedes.....Moze zazdroscisz co niektórym co???KOSCIELEC GÓRĄ!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mały Re: do mercedesa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 12:34 Ja tam nie mam nic do wsi,,nawet im zazdroszcze.Pozatym znam dużo ludzi z Kościelca i sa naprawde spoko ludzie..Jeden za drugim idzie,..A w dodatku sa tam fajne dziewczyny..Pozdro dla Koscielca.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszczuch Re: do WIES IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.11.06, 23:33 Ty WIES , pisząc "oberwac za brama od tych niby"wiesniaków"z Koscielca..." to widze typowo wiejskie a wrecz buraczane podejscie do zycia , takie zdrowe :P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sekretarz Re: Spotkanie z Dudą 06-11-2006r o 14.00 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 18:38 Zgodnie z wypowiedziią K D...y za 11 listopada zgodnie z art 130&2 K.P. i art.58 pkt 2 ZUP przysługuje dzień wolny. Zakład pracy ustalił dzień 17 listopada bedzie dniem wolnym od pracu. Jeżeli ktoś wyrazi cheć przyjścia do pracy a bedzie taka potrzeba w dzień ten przysługuje wynagrodzenie jak za godziny nadliczbowe. Z powarzaniem: Sekretaż KZ WZZ Sierpien 80 Cofór Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MALA Re: Spotkanie z Dudą 06-11-2006r o 14.00 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 19:30 a o czym jeszcze rozmawialiscie na spotkaniu z Duda tylko o 11listopada ?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Spotkanie z Dudą 06-11-2006r o 14.00 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.06, 20:41 Nie ma co tu siedzieć to gada jedna i ta sama osoba . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: Spotkanie z Dudą 06-11-2006r o 14.00 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 11:35 ...oj mylisz sie .... Odpowiedz Link Zgłoś
gomma Re: Spotkanie z Dudą 06-11-2006r o 14.00 07.11.06, 14:52 Po prostu żenada , powaRZny sekretaŻ ten Marcin C. Fajnego wybraliście przedstawiciela Swojej załogi , co nawet prostej ortografii nie zna . Nie , no gratulacje !! Ale cóż , jak to mówią , jaki pan taki kram , najwyraźniej nie było z czego wybierać . Gość portalu: Sekretarz napisał(a): (...) > Z powarzaniem: > Sekretaż KZ WZZ Sierpien 80 > Cofór Marcin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Związki Re: Spotkanie z Dudą 06-11-2006r o 14.00 IP: *.flatpla.net 26.12.06, 14:57 Co do związków to i tak zostały w zasadzie 2. sierpień i solidarność. 3 Związek Pracowników CF Gomma to po prostu hmmm lepiej nie dokańczać ale to co chce powiedzieć tyczy sie wszystkich. Proszę państwa jestesmy praktycznie rozdzieleni co widać nawet po ścianie na stołówce nowej na pol2a, i myślę że jeżeli wy jako związki nie wywalczycie podwyżki przynajmniej 70 % netto to jak szybko powstaliście tak szybko sie zwiniecie. Ludzie mają dość, a wy w rozmowach z dyrekcją to nie wim przyklepujecie wszystko czy co. I tak wiadomo że pewne osoby dostały podwyżke, a reszta gdzie!!!!! No i najważniejsze siła związków to tez liczba osób do nich zapisanych, a jak nie ma kasy to zapewniam 30 do 40% załogi odejdzie. Może trzebaby było sprawe posatwić jasno wymagania+jakość=kasa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sierpien 80 Re: Spotkanie z Dudą 06-11-2006r o 14.00 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.12.06, 20:14 dokladnie , tak jak piszesz dlatego pracownicy gommy wpisujcie sie do zwiazku SIERPIEN 80 im nas wiecej tym mamy wieksze mozliwosci wywalczyc podwyzki, dlatego apeluje do bedacych czlonkow sierpien 80 rozmawiajcie z kolegami , kolezankami z pracy by do nas sie przylaczyli. poto powstaly te zwiazki w zakladzie , by walczyc ale potrzebni sa czlonkowie . ZAPRASZAM W NASZE SZEREGI KZ.WZZ SIERPIEN 80 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przewod. PałKa Re: gommowicze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 12:19 mercedes dlaczego tak jedziesz na ludzi ze wsi ?czy nie wiesz ze walka klasowa opiera sie przede wszystkim na sojuszu robotniczo-chłopskim.Jeeli tak bardzo wku..a CIE że pracują w GOMMIE ludzie ze wsi to twój problem-nie nasz!!!!to co piszesz uwłacza godności ludzkiej.Mógłbym Cię zrozumieć gdybyś był obywatelem Kambodży pod panowaniem POL-POTA i został wysiedlony na wieś za to tylko że jesteś z miasta.Miemam więc że twój pogląd na temat ludzi z poza Częstochowy jest wynikiem głębokiej frustrtacji spowodowanej niskimi zarobkami w firmie należącej do kapitalistów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amigo Re: gommowicze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 13:14 I za to cie PAŁKA lubie!! Do zobaczenia na spotkaniu z Dudą. Weź Pałę bo dziś trza bedzie dać komuś w ............. HIHIHIHI pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: do Amigo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 14:05 Ty dupku a może jak jesteś taki cwany to pokarz swoją zawszoną gębę Kazikowi na żywo i zobaczymy kto wtedy będzie miał obitą!!! Jesteś zwykłym idiotą i nierobem. Hi hi .... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Amigo Re: do Amigo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.11.06, 18:30 Słuchaj sss jak masz coś do mnie to zapraszam na Autoclavy albo jeżeli tylko chcesz to poza zakład. Z miła chęcią wyjasnie ci "pewne kwestie". Co do tego zebym sie Kazikowi pokazał to powiem ci iż na każdyym zebraniu na mnie patrzy i jakoś mi nic nie robi. Po raz kolejny jak masz coś do mnie to zapraszam na "prywatne spotkanie poza bramą". Tylko jak znam życie to wymiękniesz jak każdy. Tylkoo w gębie dobrzy jesteście a jak co do czego przyjdzie to ogon w dół i do mamusi. Liczę tylko ze jeszcze są w Gommie ludzie z którymi da sie coś osiągnąć, ludzie wartościowiu z którymi mozna wiele zdziałać i którym na robocie i poprawie sytuacji w zakładzie zależy. POZDRO DLA AUTOCLAV'ów i ATM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: do Amigo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 11:34 Stary nie strasz nie strasz bo się zesrasz !!! Jesteś zwykłym dupkiem!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: becoł Re: do Amigo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.11.06, 13:40 Myślę że sss ma rację dużo mówicie mało robicie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: do was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.06, 16:21 a wy nic nie mowicie a jak mowicie to narzekacie i nic nierobicie bo sie poprostu bojicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: do was IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.11.06, 20:24 to forum zrobilo sie nudne szkoda czasu aby tu zagladac same bzdury wyzwiska w kolko to samo poprostu lipa dobra rada zlikwidujcie to forum bo i tak rzadko kto tu wpada wystarczy popatrzec na daty pozdrawiam wszystkich:( Odpowiedz Link Zgłoś
kureczka27 Re: do was 08.11.06, 23:49 Taaaaaaaaaa...Dzisiaj to chyba będzie moje forum i ja będę szaleć i odpisywać sobie na głębokie przemyślenia(zresztą własne).Chyba wpadnę kiedy indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pała amigo iśwista Re: do was IP: 212.160.86.* 08.11.06, 20:32 jak to mówiom że na ten roku budrzet w Gommie zamknięty a mistrzowie i biuro podwyszki dostało to jak dla jednych jest a dla drugich niema.Byle do wiosny jak bezrobocie w kraju spada na jesień to tym bardziej będzie spadało na wiosne.Sądze że zacznie się masowy odpływ pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niesmiertelny h....j mnie stszela IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 15:19 ciekawe za co by mili dostac mistszowie ta podwyzke chyba za siedzenie moze im jakis akord wprowadza bo maja tyle obowiazkow ze w sumie to moze z godzine cos robią w przez 8 h.dyrekcjo za co!!!!!!!!!!!!! proponuje ale obnizke dla tych panow!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzesiek Re: do was IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.11.06, 17:10 Nie wierzcie w bzdury jakie co niektórzy piszą, PAŁA , od razu widać jakie głupoty piszesz! Nie jesteś u źródła to się wypowiadaj bo niepotrzebnie podnosisz temperaturę. Przede wszystkim to na ten rok budżet został zamknięty w tamtym roku a przyszły rok żaden budżet w Gommie nie jest zamknięty bo dopiero jest projektowany. Tak wiec jak pierdół słuchasz to dobrze ucho nadstaw bo jak na razie to w głuchy telefon się bawisz. Poza tym żadnych podwyżek w biurze nie było( przynajmniej na POL2), też nie słyszałem aby mistrzowie dostali ale jak nie wierzysz to zapytaj ludzi w biurze,jeśli masz oczywiście odwagę - anonimowo to każdy mądralę tu struga. Pozdrawiam załogę Gommy. ... "pała amigo iśwista" napisał : jak to mówiom że na ten roku budrzet w Gommie zamknięty a mistrzowie i biuro podwyszki dostało to jak dla jednych jest a dla drugich niema.Byle do wiosny jak bezrobocie w kraju spada na jesień to tym bardziej będzie spadało na wiosne.Sądze że zacznie się masowy odpływ pracowników. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smiechun wrte Re: do was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 23:34 nie podpisuj sie grzesiek bo wiem akurat kim jesteś .i nadejdzie twoja godzina!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: y Re: do was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.06, 23:37 ha !! ha !! ha !! ha !! ]:-> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ten Re: do was IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.06, 16:39 Po ostatnim spotkaniu z Duda, jeden ciec mi mowił, ze Zadora z tym drugim z Sierpien 80 dostali podwyzke, a od stycznia maja przejsc na profile. Wie, bo kserował protokół. Teraz Kazik ma ich w kieszeni, a oni ATB w d...ie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: j23 Re: do was IP: 212.160.86.* 12.11.06, 16:57 ...a skąd my to znamy wszystko bylo juz przerabiane ...wreszcie zalatwili cos dla wszystkich !!!!!!!!! he he Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm Re: do was IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.11.06, 18:44 Luis sprzedal atb?? Niemozliwe... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Luis Re: do was IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 09:58 Luis nie sprzedał ATB, bo nie załatwia swojej prywaty kosztem załogi. Wiem,że minione lata przyzwyczaiły Was do tego,że być związkowcem to w 100% czerpać korzyści tylko dla siebie.Ale nie po to powstał Sierpień80 żeby na plecach załogi wyślizgać sobie podwyżke i awans.Jestem pewien,że ta energia z którą tak ostro wchodzicie na forum po nowym roku przerodzi się w wole walki o poprawe warunków socjalno-bytowych,bo chyba po to istniejemy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pałka Re: do was IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.11.06, 09:53 Pajacu jeżeli uzywasz mojego nazwiska to pisz o tym co faktycznie miała miejsce przyprowadź tego pazia który widział jakieś protokoły i jak macie coś do mnie i do reszty sierpnia80 to miejcie odwage i powiedzcie mi to prosto w oczy. Przestańcie wypisywać na forum pierdoły o podwyżkach dla biura i nnych działów. Jak narazie to z panem D. nie było rozmowy na temat podwyżek bo stwierdził ON,że na to mamy czas na przełomie stycznia i lutego.Tak więc Kochany nie siej zamętu bo nadaprawde pleciesz trzy po trzy.Z socjalistycznym pozdrowieniem PAŁA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sss Re: do was IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.11.06, 10:02 Wyjdźcie na górkę przeprośną i dajcie sobie po tych głupich zawszonych ryjach ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzikheeeee pszestancie siac ploty i glupoty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 11:31 bo wprowadzacie zamet w tym wszystkim .ludzie chce cos osiagnac to sie pszylaczcie .pozdro sierpniowcy 80 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: gomma IP: 217.153.246.* 14.11.06, 17:07 e kierowniku gl...cz nie gadaj tyle przez telefon bo gomma zbankrutuje gadaj w domu a w sumie w domu to ty jestes 5 godz na dobe i to sam hahahhaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: big brother Re: gomma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.06, 18:38 Mistrzu Mizera Na Boga, nie siedź tyle czasu w kiblu (non stop)Innym też się chce Dziś o mało się nie zesrałem jak okupowałeś kibel. Co ty tam robisz? Prostatę, hemoroidy i problemy seksualne da się leczyć NAPRAWDĘ!!!!! GŁUPOTA NIESTETY NIE JEST ULECZANA.................................. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: temida Re: gomma IP: 212.160.86.* 16.11.06, 16:35 1)LENIN 2)STALIN 3)PAŁA 4)GOMUŁKA -co tych panów łączy 1)ZSRR 2)NRD 3)SIERPIEŃ 80 Pała walcz z caratem niech czerwona chorągiew niesie cię do boju. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek Re: gomma IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.06, 01:02 oj temida co ty wiesz o zyciu??? jezeli to co klonowane jest ok to.....? a sierpien 80 zostaw w spokoju ...... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mistrz Re: gomma IP: 212.160.86.* 17.11.06, 12:26 ,,,porozmawiamy na lini,to się zesrasz naprawdę -------id---o Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bebe Re: gomma IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 10:32 Te Big Brother odwal się od naszego mistrza Przemka M. z ATM-u. My jesteśmy naprawdę dumni, że mamy tak bystrego i błyskotliwego przełożonego któremu można pokazując wyświetlacz temperatury powiedzieć, że to jest ilość cykli...UWIERZYŁ...POCHWALIŁ NAWET....no comment. A co do przesiadywania w kibelku, to siedź sobie tam Przemek do woli, nawet 8h. Nam nie jesteś do niczego potrzebny, świetnie dajemy sobie radę bez Ciebie. A tym czcigodnym biurowcom (w tym Big Brotherowi) niech dupy porozrywa. Bo Oni nie zniżą się do tego żeby iść do kibelka pracowniczego...to takie niehigieniczne, nieetyczne... a fuj..... Tak więc Przemek blokuj im kibel na maxa, dla nas jesteś cool i the best Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bartus Re: gommowicze IP: 193.120.73.* 19.11.06, 19:26 palka moj serdeczny przyjacielu z gommy po imieniu pewnie poznajesz kim jestem ty mamlasie.jestem jak dobrze ci wiadomo w irlandii.mieszka nie jako na jednej z irlandzkich wiosek i popieram to co uwazasz o ludziach ktorzy wspolpracuja z wami w jednej firmie pod jednym dachem.powiniscie jednak dojsc do jakiegos porozumienia miedzy soba i nie obrazac ludzi z tego powodu ze sa ze wsi czy z miasta.pozdrawiam socjalistycznie moich wszystkich bylych wspolpracownikow C.F.GOMMA POLAND;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: gommowicze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.11.06, 10:52 Oj gumawam nie służy na rozumki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolo Re: gommowicze IP: 80.54.168.* 21.11.06, 12:44 Guma wam zezarla mozgi chyba kazdy sie kloci bo kazdy chce cos dla siebie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izza Re: gommowicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.06, 12:32 jacy ludzie w tej Gommie pracuja, kto was tam zatrudnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PRACOWNIK Re: gommowicze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.06, 18:07 dyrektor D..a . K nas zatrudnia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oj Re: gommowicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.06, 19:17 nic już was nie wyleczy z tej podłości.Wychodzi jakim słabym psychologiem jest ten kto was zatrudnia no a będzie jeszcze lepiej bo wymienią was wszystkich na cyborgi bo i tak nie macie żadnych uczuć jesteście puści zamiast przeciwstawiać się temu co złe to sami się niszczycie na wzajem.ogarnijcie sie wreszcie bo jestescie śmieszni .Opuściła was inteligencja to jest tragiczne zapózno na refleksje.NADYMANE BALONY Z WAS ALE BALON SZYBKO PĘKA TAK JAK WY WSZYSCY.NO KOLEJ NA RIPOSTE DALEJ ULŻYJCIE SOBIE FRUSTACI........... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: gommowicze IP: 212.87.241.* 25.11.06, 01:20 a kim że ty jesteś aby innych oceniać , zacznij od siebie , nie wiem gdzie pracujesz , ile lat ale z twojej wypowiedzi wynika że jesteś młodym pracownikiem , masz jakiś żal , powiedz to na forum ,być może Ci pomogę , ja pracuję od początku 2002 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: o Re: gommowicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.06, 09:32 co z tego że młodym.tylko nie wiem jak to zrobisz oddasz połowę swojej pensji.zniesiesz work.pomagaj zrób cos pożytecznego.żale mają tu wszyscy do wszystkich i zawsze z jednego powodu a czasami nie wiadomo z jakiego .przykrość spotkała ciebie napewno też.ale pomagaj jeśli potafisz .a i jeszcze ja nie osądzm by komuś ubliżyc tylko własnie żeby do wszystkich do0tarło że wypisywanie takich bzdur zle świadczy o całym zakładzie bez wyjątków.konkrety mogą pomóc takie bzdury zaszkodzić to świadczy o rozłmie wśród pracowników nie ma spójności ato zawsze korzystne jest tylko dla dyrekcji więc pomyśl zanim napiszesz coś na drugą osobę .przez chciwośc tych co mają zgineli ludzie.tacy jak my więc pomagaj a nie pisz że możesz pomóc? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: gommowicze IP: 212.87.241.* 25.11.06, 13:20 z racji swojej funkcji i stanowiska pomagam/y/ wszystkim jak możemy abyście mieli na czym pracować , czytając wypowiedzi na forum myślę czasami że piszą to nie obecni ale byli pracownicy Gommy , wielu moich kolegów pracuje w dużych zakładach w Częstochowie i nie tylko , tam jest podobna atmosfera , NIGDZIE NIE TRAKTUJĄ PRACOWNIKÓW JAK LUDZI ale są takie firmy - Japońskie ,Koreańskie gdzie człowiek jest ważniejszy od maszyny, nie tak jak u nas gdzie ważniejsza jest maszyna od człowieka , jeśli chodzi o pomaganie to zacznijmy od wzajemnego poszanowania i trochę skromności bo wszyscy czują się najważniejsi i najlepsi - inni są gorsi , tylko ja jestem super , tak myśli większość ale nie tędy droga , kierowników , mistrzów nie da się zmienić , jedynym wyściem jest zmiana pracy , zawsze tak robiłem i wychodziło mi to na dobre / nie polecam tego wszystkim , to nie jest cudowne lekarstwo / Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J23 Re: gommowicze IP: 212.160.86.* 26.11.06, 20:04 ..DZIEKI ZA ZLOTE MYSLI...??? POZDRAWIAM...NIEDLUGO TEZ ODCHODZE Z ZAKLADU NA DOBRE.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m Re: gommowicze-gomowniczki!!!! IP: 212.244.68.* 27.11.06, 19:58 ciągle gadamy o tych ważnych sprawach ale zapominamy o tych przyjemnościach!!!!! gdzie nasze piękne dziewczyny ( pol2) ,przeciez jest ich tu coraz więcej i jest na czym oko zawiesić ........może troszkę wyluzujemy się i zmieniemy temat na nieco milszy a pozniej wrócimy na forum do waznych spraw????? pozdrawiam całe POL 2 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kolega z firmy Re: gommowicze-gomowniczki!!!! IP: 212.160.86.* 28.11.06, 14:36 A mnie podoba sie w was to, ze pomimo wielu problemow i klopotow, pomimo sytuacji jaka jest, ciagle jestescie (jestesmy razem), co z tego, ze narzekamy (Polak juz ma taki charakter, ze narzekac bedzie), zloscimy sie jeden na drugiego, ciagle nam cos nie pasuje, ale wlasnie mimo to, ciagle jestesmy razem. Raz sie klocimy, obrzucamy oskarzeniami a innym razem godzimy i idziemy na piwo. Jednak jestesmy spolecznoscia i tego powinnismy sie trzymac, by razem ze soba zyc, by samemu zadbac o ta mila atmosfere. Wiadomo, ze czasem ktos wybuchnie na drugiego, ze cos zle zrobi, cos glupiego powie, ale przeciez kazdy ma prawo sie pomylic, jestesmy tylko ludzmi, ktorzy czasami popelniaja glupstwa. Szanujmy jeden drugiego a nie obrzucajmy sie blotem, a bedzie nam sie milej i razniej pracowac pomimo naszych wspolnych problemow, jedziemy przeciez na tym samym wozku Gommowicze i Gommowiczki! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 009 Re: gommowicze-gomowniczki!!!! IP: 212.160.86.* 28.11.06, 18:56 ,,,dupek pogadamy o twojej kobitce ...;;; i co zatkalo kakao ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: gommowicze IP: 212.87.241.* 26.11.06, 10:38 lepiej zamknąć to forum , zjedzcie sie nawzajem , opuszczam to na zawsze Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: abc Re: gommowicze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.11.06, 07:46 Racja !! Co wy tu wypisujecie!!! Jeden na drugiego!!! Forum było zakładane dla takich idioctw???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ble.. Re: gommowicze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.06, 19:14 Pracuje w goommie kupe lat,,i zrobił sie tu całkowity syf,,Biuro wali nam sie na głowe,,chociaz nikt tam tak naprawde nie potrafi nic porzadnie załatwic,,ciagle kaza wiecej,,szybciej,,a potem placza dlaczego tyle reklamacji..Ludzie zastanówcie sie!!Wiecie dobrze jak to jest u nas,,nie ma detalu,,komponentów i innych rzeczy,,a wyrobic sie trzeba,,czy my mamy ten detal stworzyc?Pilne wysyłki to tez smieszne akcje..Wazne zeby tylko pojechalo,,zeby wyszło z magazynu,,a to jakie to jest to jest na jakims dalszym miejscu,,a potem kolejna reklamacja,,co wam daje takie pospieszanie ludzi,,,przeciez to nie nasza wina ze wiecznie czegos brakuje i potem sie trzeba spieszyc zeby zeszło tyle ile sobie góra zarzyczy..Te wasze pospieszanie to tylko straty dla naszego zakładu..Kierownictwo niech sie moze zastanowi jak planuja ci nasi planisci ze wiecznie czegos brakuje lub jest za malo.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bzik24 Re: gommowicze IP: *.centertel.pl 03.12.06, 10:33 Popieram siedzi 2 planistów Mariusz i Jacek a jeden sobie a drugi sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mexes Re: gommowicze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.06, 14:06 Bosko moze chcesz sie zamienic i spróbujesz uratować sytuacje jezeli oczywiscie odwazysz sie tego podjac ( planowania produkcji ) - przeciez nie jest po fabryka ''pinesek ''jak tobie sie wydaje i na pstrykniecie palcem wszytko jest gotowe - jak widzisz dochodzi do podziału na dwa odrębne zakłady i sytuacja jak widać szybko sie nie zmieni bo na podział potrzeba czasu - a ty przesatń narzekac tylko zajmij sie robota bo to teraz jest najwazniejsze - komentrze zostaw sbie w przedblokowej pogawedce Odpowiedz Link Zgłoś