Dodaj do ulubionych

badziewne buty Nike

01.06.06, 10:32
Czy ktoś wie gdzie powinienem sie odwołać od reklamacji?
Kupiłem buty w Nike'u przy kinie Wolność po pół roku mi pękły.
Złożyłem reklamację do sklepu, w uzasadnieniu napisano, że źle je użytkowałem.
Może powinienem był kupić sobie ochraniacze na palce żeby buty nie zginały
sie w tym miejscu...
Generalnie jedno wilekie oszustwo.
Nie kupujcie butów w Niku przy Kościuszki, na reklamacje nie macie co liczyć.
Obserwuj wątek
    • Gość: Menel Re: badziewne buty Nike IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.06, 10:53
      To moze skontaktuj sie z Rzecznikiem Praw Konsumentow na Cz-wa, troszke szkoda
      kaski zeby im uszlo
    • Gość: asd Re: badziewne buty Nike IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 11:45
      Teraz butu tej firmy sa produkowane w Chinach i efekty widać.
      • Gość: panna migotka Re: badziewne buty Nike IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 14:14
        Niestety mam takie samo zdanie na ten temat. Kiedyś jak kupiłam klapki to
        chodziłam w nich przez kilka sezonów i jeszcze służyły w domu. Ok. 1 miesiąca
        temu kupiłam w tym samym miejscu co Ty klapki Nike i już po miesiący podeszwa
        całkowicie się zapadła do tego stopnia, że nadwyrężył mi się mięsień
        czworogłowy uda. Ból jak jasna ch.... i tyle w klapkach pochodziłam. Nie wiem
        dla kogo oni to robią dla anorektyków, bo nie sądzę że dużo ważę 170cm wzrostu
        i niecałe 50 kg wagi. Jak dla mnie klapa totalna. Pozdrawiam
    • Gość: Mistral Re: badziewne buty Nike IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 01.06.06, 14:31
      Kiedys mialem podobny przypadek rownez z butami firmy NIKE tyle ze nie bylo to w
      Polsce ,poszedlem do sklepu a oni odeslali mnie do glownej siedziby NIKE (w
      kraju zamieszkania)gdzie byl "oddzial" zajmujacy sie tego typu przypadkami .Po
      kilku tygodniach poczta otrzymalem nowe buty tej samej klasy (poniewaz tamten
      model nie byl juz produkowany).Jesli wiec obuwie bylo orginalne kupione w
      autoryzowanym sklepie to sugeruje skontaktowanie sie z glowna siedziba NIKE w
      Polsce i porazmawianie z kims kompetentnym, powinni Ci pomoc.Powodzenia.
      • aduspr Re: badziewne buty Nike 01.06.06, 16:00
        a znasz namiary na przedstawiciela?
        szukałem w necie ale jest tylko info o ubraniach.
        Niestety słowa o dystrybutorze.
        • Gość: morning calm Re: badziewne buty Nike IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 01.06.06, 18:01
          Po pierwsze zanim zaczniesz szukac glownej siedziby, zglos sie do Rzecznika Praw
          Konsumenta w Czestochowie. Zazwyczaj to pomaga.

Pzdr.
    • Gość: domino Re: badziewne buty Nike IP: *.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.06.06, 19:02
      Zgadzam się. Rzecznik praw konsumenta Ci pomoże. Zazwyczaj 90% reklamacji jest
      odrzucanych przez takie sklepy.
      Pozdrawiam
    • spoldzielca Re: badziewne buty Nike 01.06.06, 21:13
      Myślę, że już samo odrzucenie reklamacji po pół roku to skandal.
      Federacja konsumentów ma prawo w imieniu konsumenta napisać pozew można napisać
      go samemu, w sądzie są gotowe formularze koszty to chyba 30 zł wygrywając
      sprawę co tutaj jest pewne można zażądać, by sklep pokrył koszty dojazdów, i
      inne takie sprawy są rozpatrywane w trybie przyspieszonym.
      Możemy korzystać z praw rękojmi lub gwarancji w 1 przypadku mamy 2 lata w 2
      tyle ile producent daje na towar.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka