Dodaj do ulubionych

Prezydent miasta z forum

08.06.06, 16:52
Zbliżają się wybory samorządowe. Zastanawiam się czy bywalcy forum byliby w
stanie zgłosić swojego kandydata na urząd prezydenta miasta.Oczami wyobraźni
widzę kampanię wyborczą w necie. Czy musi to być koniecznie pierwszy garnitur
jakiejś partii?
Obserwuj wątek
    • Gość: kapitan kloss Re: Prezydent miasta z forum IP: *.v.pppool.de 08.06.06, 17:20
      raczej sołtysa sobie wybierajcie wieśniaki.
      • njurek7 Re: Prezydent miasta z forum 08.06.06, 17:39
        Pilnuj wyborów do waszego rathausa.
      • Gość: ! Re: Prezydent miasta z forum IP: *.man.czest.pl 23.06.06, 22:10
        A GRZECZNIEJ NIE MOZNA?????????????????????????????KLOSS
    • Gość: inny Re: Prezydent miasta z forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 17:51
      Pomysł maże i dobry ale nie mający szans powodzenia. Z prostej przyczyny tylko mała część elektoratu korzysta z Internetu. A nawet ci którzy korzystają są tak podzieleni że nie byli by w stanie wyłonić wspólnego kandydata. Niestety.
      • njurek7 Re: Prezydent miasta z forum 08.06.06, 17:56
        Może jednak warto spróbować.
        • Gość: inny Re: Prezydent miasta z forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 17:59
          A kogo byś proponował?
          • Gość: Hmm Re: Prezydent miasta z forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 18:13
            Wlodka ,ewentualnie Storime :D
            • Gość: morning calm Re: Prezydent miasta z forum IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 08.06.06, 21:01
              Na radnego z pewnoscia nadawaje sie ulissess_czwa. Nie dosc, ze ma odpowiednie
              do stanowiska wyksztalcenie to jeszcze jest czlowiekiem, ktoremu zalezy na tym,
              zeby cos robic dla ludzi i Czestochowy.
              Ot, taka moja drobna dygresja.

Pzdr.
              • ulisses_czwa Re: Prezydent miasta z forum 08.06.06, 21:16
                Dzięki morning calm za te ciepłe słowa :) Powiem, że prawdopodobnie wystartuję w wyborach samorządowych - już wczesniej pisałem na forum, że się nad tym zastanawiam (niektórzy forumowicze też mi sugerowali start i poparcie)... Na chwilę obecną nie moge jednak tego potwierdzić na 100%... Niebawem się okaże...

Pozdrawiam :)
                • Gość: Natalia Re: Prezydent miasta z forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 10:42
                  Jesli wystartujesz to masz moj głos i mojego męża. Jestem za :)
                  • Gość: ! Re: Prezydent miasta z forum IP: *.man.czest.pl 23.06.06, 22:12
                    GLOS TAK ALE MEZA BYM NIE ODDALA
                • Gość: beer Re: Prezydent miasta z forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 15:45
                  ulisses_czwa napisał:

> Dzięki morning calm za te ciepłe słowa :) Powiem, że prawdopodobnie
                  wystartuję
                  > w wyborach samorządowych -

wystartujesz jako ulisses?
                  • ulisses_czwa Podjąłem decyzję... 20.06.06, 16:37
                    Mogę już powiedzieć, że podjąłem decyzję o starcie w wyborach samorządowych... Biorę w nich udział na 100%... Więcej szczegółów niebawem... Póki co przedstawiłem swoje stanowisko w tej sprawie...

> wystartujesz jako ulisses?

Ulisses to nick, którym posługuje się w internecie... Oczywiście na liście nie będe podpisany tak, tylko z imienia i nazwiska... Wszystko przedstawię w swoim czasie... Jest za wczesnie, aby mówić o szczegółach...
                    Pozdrawiam
                • Gość: Irek Re: Prezydent miasta z forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 21:00
                  Co Sołtys weźmie cie na liste za to że dowalasz czerwonym? Gratuluje naiwniaku dostaniesz zaszczytnie 15 miejsce na 10 możliwych. HAHAHA
                • Gość: Kontra_ulisses_czw Re: Prezydent miasta z forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 21:21
                  Dużo będzie śmiechu jak mały gnom dostanie 15 głosów.
                  • ulisses_czwa Re: 20.06.06, 22:43
                    Ten się śmieje, kto się śmieje ostatni...
                    Pozdrawiam
                    • Gość: minty maxx Re: Uli zejdź na ziemię IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 23:30
                      Wybacz stary ale jesteś megalomanem. Zejdź na ziemię i myśl realnie.
                      • ulisses_czwa Re: Uli zejdź na ziemię 20.06.06, 23:38
                        Najlepiej krytykować, a później płakać, że miasto upada... Już wystarczy nam uchwał o szczekaniu i innych bzdur... W Radzie Miasta zasiadają "specjaliści", którzy skupiają się na własnych interesach... Do tego są to ludzie, którzy nie mają pojęcia o tym co dzieje się w mieście... zyją jeszcze w odległej epoce... srednia wieku radnych to 52 lata... Dziesieciu jest powyżej 60 lat, a dwóch powyżej 70 lat... Uważam, że to musi być dośc młody, zgrany zespół osób... Obecna Rada Miasta przypomina przechowalnię emerytów... Niczym rada seniorów ze starożytnej Sparty... Podjałem decyzję o starcie i się z tego nie wycofuje... Jestem konsekwentny i wszystko doskonale przemyślałem...
                        Pozdrawiam
                        • Gość: bek-a do:ulisses_czwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 00:03
                          Drogi Ulisses-sie chciałam sie tylko zapytać jak możesz wyrażać swoje opinie
                          oraz poglądy jednoczesnie posługując się słowami kogoś innego?Jak chcesz
                          startować w wyborach, powinieneś sie wykazać własną inicjatywą oraz
                          kreatywnością, ponieważ nie jest sztuką słuchać poglądów kolegów a potem podawć
                          je jako swoje.Kiedyś cię to zgubi gdyż nie będziesz miał własnych
                          mysli.Przemyśl to sobie jak masz zamiar piastować w przyszłości tak
                          odpowiedzialne stanowisko.Pozdrawiam.
                          • ulisses_czwa Re: do:ulisses_czwa 21.06.06, 00:09
                            Przepraszam bardzo, ale wszystkie wyrażone opinie, poglądy (na różne sprawy) pod zalogowanym nickiem "ulisses_czwa" na tym forum należą do mnie. Nie opieram się o niczyje poglądy... Mam swój rozum i potrafię przeanalizować w sposób realny rózne sprawy... Jestem ostrożny w tym co mówię...
                            Pozdrawiam
                            • Gość: michal Re: do:ulisses_czwa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.06.06, 01:26
                              To ciekawe bo w temacie o miejskiej sieci komputerowej,
                              forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=43691266
                              Autor: dock2 ☺
                              Data: 16.06.06, 22:18 napisał:
                              "...Bo jak wytłumaczyć człowiekowi w wieku emerytalnym( mamy w radzie 10 osób,
                              które przekroczyły wiek 60 lat), że młodym ludziom w Częstochowie jest to
                              potrzebne i że dzięki temu miasto zyska na atrakcyjności i promocji skoro on
                              zatrzymał się na etapie magnetowidu a o internecie słyszał tylko od wnuczków.
                              Dla lepszego zobrazowania tej sytuacji pokusiłem się o wyliczenie średniej
                              wieku częstochowskich radnych. Wynik jest conajmniej niepokojący (średnia wieku
                              to prawie 52 lata)."

co pokrywa się znacznie z tym co ty piszesz 4 dni później:

Autor: ulisses_czwa ☺
                              Data: 20.06.06, 23:38
                              "Do tego są to ludzie, którzy nie mają pojęcia o tym co dzieje się w mieście...
                              zyją jeszcze w odległej epoce... srednia wieku radnych to 52 lata... Dziesieciu
                              jest powyżej 60 lat"

To może jednak nie wszystko co mówisz jest twojego autorstwa? A może piszesz
                              pod drugim nickiem(za namową ulissesa)??

• ulisses_czwa Re: do:ulisses_czwa 21.06.06, 11:23
                                Akurat znam się dobrze z dockiem2 i wiem o tych średnich. Często razem dyskutujemy i mamy podobne zdanie w wielu sprawach. Obliczenia średniej wieku radnych to był nawet mój pomysł, tylko nie miałem ostatnio czasu tego zrobić. Wklejonego postu nawet nie czytałem. To jest żaden argument. Potwierdza tylko, że to co obaj piszemy jest prawdą.
                                Pozdrawiam
                                • Gość: 53-latka Re: do:ulisses_czwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 21:24
                                  Nie wiem ile masz lat ale zycze Ci abys w wieku 52 lat byl uwazany za zbednego
                                  emeryta . Ja na ciebie glosowac nie bede, na dock2 tez nie
                                  pozdrawiam
                                  • ulisses_czwa Re: do:ulisses_czwa 25.06.06, 11:32
                                    Mylisz się, gdyż mam pełen szacunek do osób starszych. Nigdzie nie napisałem, że emerytów uważam za zbędne osoby. Wręcz przeciwnie - te osoby pracując całe życie zasłużyły na lepsze traktowanie niż to, które "zapewnia" im państwo. Myślę jednak, że nie zrozumiałaś czytelnego przekazu, który przedstawiłem. Są miejsca/stanowiska które osoby starsze powinny sobie już darować i to chciałem wyraźnie zaznaczyć. Jesli dalej nie rozumiesz o czym pisze, to zapraszam na najbliższą sesję rady miasta. Więcej w tym temacie nie zamierzam wyjaśniać. Zrobisz jak uważasz.
                                    Pozdrawiam
                                    • Gość: 53 latka Re: do:ulisses_czwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.06.06, 14:25
                                      zyją jeszcze w odległej epoce... srednia wieku radnych to 52 lata...
                                      Dziesieciu jest powyżej 60 lat, a
                                      dwóch powyżej 70 lat... Uważam, że to musi być dośc młody, zgrany zespół
                                      osób... Obecna Rada Miasta przypomina przechowalnię
                                      emerytów..
                                      a nowa, mloda bedzie poligonem ćwiczebnym
                                      Ja czytam ze zrozumieniem mimo 53 lat i wiem co chciales powiedzies
                                      Pozdrawiam
              • Gość: Buto Ulisses nadaje sie na nawóz pod kwiatki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 20:57
                Oprócz głupiego paplania nic nie robi.
    • Gość: bila Kandydat jest jeden i słuszny. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.06.06, 21:08
      Tak ma być.
      • njurek7 Re: Kandydat jest jeden i słuszny. 08.06.06, 21:19
        A co sądzicie o xx z P.Cz.?
        Co prawda nikt nie pytał profesora o zgodę.
        • Gość: patrzący z boku Re: Kandydat jest jeden i słuszny. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.06.06, 22:36
          ...STRATEGIA zaczyna przynosić rezultaty!

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=55&w=42280799&a=42348444
          • Gość: Rava Re: Kandydat jest jeden i słuszny. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.06.06, 19:52
            Stworzył obecny "gabinecik" idealne warunki w środkach masowego przekazu. Coś mi
            to przypomina ?....Może Kubę, albo Białoruś... Poziom demokracji częstochowskiej
            jest żenujący-żaden! Kto jak nie Wrona znów tu gniazdko uwije. Może Bozia będzie
            dla nas litościwszy ? Kto wie, kto wie???
    • Gość: Elżbieta Re: Prezydent miasta z forum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.06.06, 20:09
      Pomysł fajny.
      Myślę , że równiez na forum powinniśmy poznać punkt widzenia naszych kandydatów
      na istotne problemy naszego miasta. Jak to sobie zredagujemy czas pokaże ale
      zanim oddam swój głos to chcę wiedzieć czego się po kandydacie spodziewać
      Jakie są jego priorytety, na czym się zna, w jaki spsób zamierza wydatkować
      publiczne pieniadze, jaki jest stosunek do szkolnictwa,MPK w obecnym kształcie
      i do innych pewnie poruszanych przez forumowiczów spraw .Startujcie
      młodzi ,pełni wiary że człowiek wiele może. Ja juz coraz częściej wątpię
      Ale do odważnych świat należy!
      • Gość: jot Re: Prezydent miasta z forum IP: 195.116.81.* 11.06.06, 12:08
        up
        • Gość: ja2 Re: Prezydent miasta z forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 16:35
          Na radnego to ja mógłbym startować a nie należe do żadnej parti.Tylko żeby startować na radnego trzeba założyć komitet i zebrać podpisy.
    • Gość: :D Re: Prezydent miasta z forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 20:17
      proponuje Włodek na prezydenta
      • Gość: kaczynski Re: Prezydent miasta z forum IP: *.proxy.aol.com / *.proxy.aol.com 20.06.06, 21:00
        co za qrwa wlodek ???
    • Gość: y Re: Absolwent od porządku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 21:08
      Na wiceprezydenta zajmującego się Strażą Miejską i porządkiem (sprzątanie
      chodników, odśnieżanie, ścieżki rowerowe itd) proponuję gościa o nicku
      Absolwent, który na forum wytrwale i upierdliwie drąży te tematy. Widać mu
      zależy. Pogoni wreszcie do roboty te wydziały
    • Gość: J.K. Głosujmy Na T. Wrone IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.06.06, 21:18
      Na tym forum nie ma nikogo kto by sie lepiej nadawał do rządzenia miastem nawet wszyscy razem z tego forum nie dorastacie obecnemu Prezydentowi do pięt.
      • Gość: y Re: A odśnieżać Wrona umie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.06.06, 21:20
        Bo zimą zazwyczaj pada śnieg
    • Gość: Żaba Re: Prezydent miasta z forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.06, 09:21
      Absolwent na prezydenta!!!!!!!!!
      • Gość: jot Re: Prezydent miasta z forum IP: 195.116.81.* 22.06.06, 20:28
        No forumowicze.
    • Gość: ZIS-5 Re: Prezydent miasta z forum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.06.06, 19:31
      Porażająca jest ta miłość do starszych ludzi.Rozumiem, że najlepiej gdyby
      pojawił się kandydat jakiś młody (najlepiej bardzo młody) mający jakie takie
      doświadczenie w zmianie pieluch z umiejętnością posługiwania się średnio
      skomplikowanym pilotem magnetowidu, wieży i telewizora i pisaniu w internecie
      obraźliwych, (za to uporczywie niegramatycznych wywodów).
      Taki kandydat byłby najlepszy.I na radnego i na Prezydenta.A jego miłość do
      emerytów (patrz, w niedalekiej przyszłości zapewne i jego rodziców) rychło
      przyniosą albo zezwolenie na eutanazję albo specjalne koszary dla starych
      ludzi.Bo tam jest ich miejsce.Getto !!! to jest dobry dla nich (emerytów
      wszelkiej maści) pomysł.Boże coś Polskę przez tak długie wieki .....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka