Dodaj do ulubionych

Zalew w Ostrowach

14.07.06, 17:59
Jak tam dojechać z Częstochowy??
Słyszałam, że jest fajnie
Wiem, że w Miedźnie trzeba skręcić w prawo i jak dalej jechać???
Obserwuj wątek
    • Gość: szcz Re: Zalew w Ostrowach IP: *.czestochowa.agora.pl 14.07.06, 18:11
      W zasadzie są dwie drogi. Zależy, czy chcesz od strony wsi Ostrowy czy zapory i
      plaży, która jest w Borowej. W obu przypadkach jedziesz do Miedźna (droga na
      Działoszyn) i tam skręcach w prawo na skrzyżowaniu przy kościele. Nastepnie:
      1. Albo około pół kilometra prosto i w lewo (jest drogowskaz Borowa) na
      rozjeździe przy kapliczce. Jedziesz 4 km i przed kościołem w Borowej w prawo.
      Wyjeżdżasz niemal dokładnie na zaporę.
      2. Jeżeli chcesz dojechać z Miedźna od Ostrów to nie skręcasz w lewo przy
      opisanej kalpiczce, tylko jedziesz prosto 5 km i dopiero w Ostrowach skręcasz w
      lewo. Nad zalew dojedziesz drogą obok kościoła w Ostrowach.
    • Gość: szcz Re: Zalew w Ostrowach IP: *.czestochowa.agora.pl 14.07.06, 18:14
      Zapomniałem wspomnieć, że jest też trzecia droga. Nie dojeźdżasz do Miedźna,
      ale już w Łobodnie skręcasz w prawo - na pas startowy i po ok. 5 km dojeżdżasz
      do skrzyżowania w Ostrowach i tam skręcasz w stronę kościoła. Tam samo jak w
      opisanym poprzednio wariancie drugim. Jednak polecam okolice zapory w Borowej.
      • utunia Re: Zalew w Ostrowach 14.07.06, 18:15
        dzięki!
        Jak będzie ładnie to się w niedzielę wybiorę!
        • Gość: marcin_r Re: Zalew w Ostrowach IP: *.21.pl / *.21.pl 14.07.06, 18:38
          Jedyne co tam można porobić to pograć fajnie w siatę. W ostatnią niedzielę byłem
          z bratem i znalazło się dużo chętnych do grania. Woda to zupa, nie polecam, ale
          zawsze poopalać natrualnie się można :)
      • Gość: bywalec ależ panie Jacku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.06, 00:05
        pierwsza, podstawowa i najkrótsza droga prowadzi przez Czarny Las, Nową Wieś,
        do Ostrów. Droga prowadzi przez las i jest krótsza niż przez lotnisko o 5 km.
        Problem w tym, że władze starostwa kłobuckiego nie dbają o te drogę powiatową i
        droga przez las, choć najładniejsza i teraz najchłodniejsza, ma najwiecej w
        swiecie łat. wiosną jest tam rekordowa na świecie ilość dziur na metr
        kwadratowy.
        Dodam tylko że po drodze powstała tam stacja benzynowa 24 h. po drodze jest tez
        skrzyzowanie z Borownem, gdzie odbijając w lewo znajduje sie Conssoni - lokal
        jakiego nie ma w Czestochowie - wybudowany ze srodków europejskich. nieco
        dalej, juz w kamyku jest dworek z dobrym obiadem domowej roboty. W Czarnym
        Lesie hoduja truskawki, a teraz sprzedaja przy drodze ekologiczne warzywa i
        jajca.:-))))))
        • Gość: ? Re: ależ panie Jacku IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 21.07.06, 00:25
          Hmm ta stacja znajduje sie w Kuznicy Kiedrzynskiej po drodze miedzy Czarnym
          Lasem i Nowa Wsia. Consoni (HQ firmy) sa na Borowiance (choc niektorzy twierdza,
          ze to Kamyk - ale diabli wiedza bo ze znakow wynika, ze Borowianka), a nie w
          Borownie. Machles sie bagatela o kilkadziesiat km ;-) Do Consoni skreca sie w
          Kuznicy Kiedrzynskiej w lewo (jadac od Cz-wy) na pierwszym skrzyzowaniu za
          stacja benzynowa. Notabene gaz jest tam 7 gr. drozszy niz na Orlenie w Cz-wie, i
          11 gr niz na mniejszych stacjach. Paliwo drogie i przecietne, idzie go
          1litr/100km wiecej niz Orlenu, a auto slabsze :/
          • Gość: jacek Re: ależ panie Jacku IP: *.czestochowa.agora.pl 21.07.06, 11:09
            Consonni jest w Kamyku na granicy z miejscowością Borowianka. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka