unsatisfied6 15.02.03, 11:35 Czemu słuzy nasze prawo - uczciwym obywatelom ? Kogo chroni ? Łapowników , złodziei i bandytów , czy uczciwych ludzi ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gosc Re: Sondaż!TO PRAWO JEST UNII EUROPEJSKIEJ !! IP: 203.36.162.* 15.02.03, 12:43 **To prawo jest takie samo jak w UNII EUROPEJSKIEJ!! --gosc- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TOM SPRAWIEDLIWOŚĆ IP: *.mim.pcz.czest.pl 15.02.03, 14:40 Jestem przekonany ze nasze prawo jest fatalne. NIe jestem prawnikiem więc nie przezedłem własciwego dla tego srodowiska prania mózgu, ale dzięki czemu zachowałem właściwy umiar i rezerwę do problemu. Społecznie prawo-sądy rozumiemy jako podmioty do których moglibysmy się odwoływac w celu szukania normalnej powszechnie rozumianej ludzkiej sprawiedliwości. Któż z Nas odwołując sie z pełnym zaufaniem do sądu/prawa ją znalazł , z małymi wyjątkami nikt. Natomiast to prawo i sądu doskonale pozwalają spekulować przekręciarzom, z powszechnie znanym udziałem adwokatów, sędziów i prokuratorów. Mieliśmy w Polsce kilka znanych i pewnie jeszcze więcej krytych (nieupublicznionych) tzw, afer która doczekala sie właściwego końca, rzadna dokładnie rzadna. Ryba sie psuje od głowy, bez nacisku i kontroli rzekłbym "cywilnej" nad tym środowiskiem nic się nie zmieni. Dodatkowo hermetyczność tego srodowiska pogłebia obecna sytuację. Konieczny byłby wręcz urząd antymonopolowy z dziedziny prawa. Generalnie mam bardzo złe zdanie o tym środowisku. TOM Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: SPRAWIEDLIWOŚĆ 15.02.03, 18:15 Przykład jakich wiele www.zw.com.pl/apps//tekst.jsp?place=zw_list_articles&news_id=9192 Odpowiedz Link Zgłoś
unsatisfied6 Re: SPRAWIEDLIWOŚĆ 17.02.03, 19:53 Na potwierdzenie artykulik z "Wprost" www.wprost.pl/ar/?O=39494 Odpowiedz Link Zgłoś