IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 10:41
Okulista przepisał mi okulary do chodzenia. Czy ktoś z Was mółby mi polecić
jakiegoś dobrego optyka, który nie byłby zbyt drogi. Ceny się wahają a nie
chciałabym przepłacać. Często się zdarza, że w różnych miejscach za tą samą
usługę liczą sobie o wiele drożej.
Obserwuj wątek
    • Gość: Magda Re: okulary IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.07, 11:57
      Mnie przepisał optyk okulary i ponieważ nie mam teraz kasy /200-300 zł/ kupiłam
      w Aptece 12 zł i powiem, że całkiem niezłe oprawki. Warunek oczywiście jest
      taki, że muszą być jednakowe /prawe i lewe/
      • Gość: aga Re: okulary IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.07, 12:12
        na starym rynku jest optyk dobry i tani polecam
        • Gość: Kasia Re: okulary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 12:25
          Aga, a możesz mi powiedzieć gdzie dokładnie?
      • Gość: Kasia Re: okulary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 12:23
        Mnie zależy na takich okularach, które są indeksowane, tzn. jak najcieńsze, bo
        mam dużą moc w okularach, a takie trochę kosztują. Jestem w stanie wydać do
        300zł, ale nie więcej. Jakby ktoś mi powiedział, gdzie w Częstochowie jest duży
        wybór oprawek i ceny za szkła w miarę przystępne to byłabym wdzięczna.
        • amelka110 Re: okulary 17.01.07, 13:05
          ja kupuje na biznes centrum myśle ze znajdziesz cos w tej cenie a i miał
          obsługa tez jest
        • agaf11 Re: okulary 17.01.07, 13:09
          Ja ostanio robiłam sobie okularki i szkła wprawiałam plastic firmy seiko 75zł
          za szkło z antyrefleksem w III Al.obok PAWO,może też tam jakaś odprawka Ci się
          spodoba bo było trochę i w przystępnej cenie!Optyk za Mc.Donaldem jest bardzo
          drogi nie polecam,orientowałam się w cenach oprawek,tą samą oprawkę co tam
          widziałam kupiłam 40zł taniej w optyku obok allegro jak się idzie na ryneczek!
          Ceny się kosmicznie różnią,warto poszukać!Optyk na Starym Rynku również polecam
          znajduje się po lewej str.!
      • Gość: kea Re: okulary IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.07, 15:37
        super optyk jest w II Alei przed Wałami Dwernickiego, za pizzerią
        dawniej "Soczek", przystępne ceny, miła młoda Pani tam sprzedaje i doradza,
        kupuje tam od lat, polecam, ceny są różne, każdy znajdzie tam coś dla siebie
    • altu Re: okulary 17.01.07, 13:52
      kiedyś też robiłam na Nowowiejskiego.
      teraz, bardziej z lenistwa na Dekabrystów.

ja w wakacje robiłam nowe okulary. w przyszłym miesiącu też zamierzam (lubię
      mieć kilka sztuk, każde inne oprawki).
      robię na dole w przychodni na Dekabrystów.
      fajny optyk, duzy wybór oprawek.
      szkła + usługa to ok. 60 zł. oprawki - w zależności.
      polecam.
      • Gość: aga Re: okulary IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.07, 19:59
        juz mowie Kasiu - wysiadajac z autobusu 24 tuz pod puchatkiem kierujesz sie w
        strone apteki -obok apteki jest przejscie na stary rybek i nim sobie
        przechodzisz, i idziesz caly czas prosto, po Twojej lewej najpierw bedzie jakas
        hurtownia odziezy, rajstop, pozniej jakis sklep wedkarski i salon sukien
        slubnych ktory znajduje sie na rogu ulicy w ktora skrecasz w lewo, i tam jakies
        10 moze 15 metrow po lewej stronie masz opytka, jest szyld wiec napewno
        trafisz, jest ogromny wybor oprawek, ceny sa przystepne i co najwazniejsze
        fachowo - kupisz okularki dostaniesz rachunek - w razie jak by sie cos z nimi
        stalo uszkodzily czy cos masz zagwarantowana naprawe, naprawde polecam od wielu
        lat zapoatruje sie tam w okularki ja i cala moja rodzina :)
    • Gość: Kasia Re: okulary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.07, 21:34
      Dziękuję Wam za pomoc, mam nadzieje, że wybiorę coś konkretnego i będę
      zadowolona :)
    • Gość: anonim Re: okulary IP: 213.76.167.* 17.01.07, 22:01
      Jestem takiego zdania, że jakbym miał kupować okulary do noszenia cały czas to
      wolałbym odłożyć pieniędzy i kupić sobie w lepszych oprawkach. Nie mam na myśli
      oprawek typu druciki, tylko jakieś markowe, które dodają uroku twarzy...
    • Gość: Anka Re: okulary IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.01.07, 22:12
      Moje okulary kupiłam na Dekabrystów ,w przychodni na dole ,przystępne
      ceny,spory wybór oprawek no i bardzo miła i profesjonalna obsługa.Polecam.
    • 1ypsilon Re: okulary 02.08.13, 10:14
      Hej, też poszukuję dobrego salonu optycznego w Częstochowie, zależy mi przede wszystkim na dobrej jakości i dużym wyborze oprawek, nie muszą być markowej firmy, ale żeby były solidne, wytrzymałe i eleganckie.
      • Gość: wędkarz Re: okulary IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.13, 12:14
        "...nie muszą być markowej firmy, ale żeby były solidne, wytrzymałe i eleganckie."

Czyli jednak muszą być "markowe" :)
        Przy czym wydaje mi się, że przyzwoite jakościowo oprawki można już kupić w cenie od 150-200 zł. W tych, z jednym zerem więcej płacimy już dodatkowo za logo, ew. nazwisko projektanta.
        Jest w Cze-wie, olbrzymia ilość punktów optycznych. Niestety jedyna właściwa droga to, wizyta przynajmniej w kilku z nich i wybranie sobie tych najładniej pasujących modeli (oczywiście w pewnej interesującej nas grupie cenowej). Potem czas na szkła - tu niestety też zasada, że co lepsze (bardziej komfortowe) to droższe.
        Wydaje mi się, że ceny oprawek i szkieł, dla danego modelu danej marki, "w zwykłym" punkcie optycznym na mieście, będą w większości podobne. Ale dlatego ważne jest rozpoznanie tematu samemu, bo nie wierzę w ten jeden jedyny, najtańszy i najlepszy sklep.
      • melancholia88 Re: okulary 05.08.13, 09:27
        Ja swoje okularki kupowałam w salonie Fielmanna po uprzednim obejściu większości optyków w mieście. Tam skusił mnie głównie duży wybór oprawek, poprzymierzałam, powybrzydzałam jak to ja J ale z pomocą pracującej tej pani udało mi się wybrać najlepiej pasujące do mnie oprawki, z których jestem do tej pory zadowolona.
      • michal.inaaaa Re: okulary 07.08.13, 12:30
        Racja, w Fielmannie mają duży wybór oprawek, i ceny przyzwoite. W cenie dają też gwarancję na okulary, mi się na razie nie przydała, ale w sumie warto mieć jakby co.
        • Gość: Kasia Re: okulary IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.10.13, 15:17
          Ja za to mogę polecić Promed na NMP mają stosunkowo niskie ceny i bardzo pomocny personel co w przypadku optyka jest bardzo ważne. Byłam u nich na wizycie u okulisty i u optometrysty, więc mam pewność, że dobrze dobrali mi szkła. Jedyny mankament jaki widzę to długie terminy realizacji, ja musiałam czekać prawie tydzień, mają taki nawał pracy, że się nie wyrabiają.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka