Dodaj do ulubionych

Strój służbowy

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 13:23

Czy urzędniczka państwowa może mieć w pracy dekolt do pasa , czy policjanta
może chodzić w szortach , czy nauczycielka może mieć prześwitującą sukienkę i
bluzke i chodzić bez stanika .??
Gdzie są granice przyzwoitości .
Obserwuj wątek
    • Gość: Teresa Maria W. Re: Strój służbowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.07, 13:34
      W głowie.
      • persona10 Re: Strój służbowy 24.05.07, 13:44
        Piszesz, że granice przyzwoitości są w głowie. Ale nie chodzi o głowę angrusza,
        prawda?
    • yamaneko Re: Strój służbowy 24.05.07, 13:52
      a co ci to przeszkadza ?!
      nie chcesz to nie patrz ! głodnemu zawsze chleb na myśli !

jak ci to tak przeszkadza to przeprowadź się gdzieś do krajów islamskich!
    • Gość: Wietnamski kucharz Re: Strój służbowy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 24.05.07, 15:00
      Moim skromnym zdaniem nawet powinna. Jeśli oczywiście ma co pokazać. Coś by
      człowiekowi zrekompensowało tą mordęgę tułaczki po zakamarkach różnych urzędów.
    • Gość: agent KGB Re: Strój służbowy IP: 212.87.241.* 24.05.07, 15:06
      angrusz jest gotów wszystkich w stroje służbowe ubrać.
      • Gość: mrzezyno252 Re: Strój służbowy IP: 83.2.123.* 24.05.07, 16:30
        Też jestem za, jak kobiety mają co pokazać to niech pokazują. Piękno zawsze
        mile pooglądać. Pozdrawiam.
      • Gość: agra Re: Strój służbowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 17:54
        To nie angrusz wszystkich ubiera, takie są zasady. W urzędach i policji już
        noszą mundurki, nauczycielki też w najbliższym czasie będą nosić(p.Roman im to
        zapewni). To nad czym się tu zastanawiać?
    • Gość: urzędniczka Re: Strój służbowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.07, 18:06
      Granice... owszem są........ ALE... moim miejscem pracy jest zapyziały,
      blaszany budyneczek (eh.. nie ma jak stanowisko urzędnika i odpowiadające temu
      warunki pracy....), który w takie dni jak dziś nagrzewa się do temperatury
      wrzenia, albo i lepiej. Brak klimatyzacji oczywiście, brak wentylatora, a na
      dodatek śmierdzi zgnilizną i grzybem, które "orzywają" w takich temperaturach.
      Piorąc pod uwagę powyższe....wybieraj: czy wolisz urzędniczkę w
      rajstopach/podkolankach (w/g norm gołe i odkryte stopy są naganne), buciki
      pełne, bluzeczka zapięta pod szyjkę, wskazana marynareczka i do tego SPOCONĄ
      jak jasny gwint..... wydzielającą mało przyjemne zapachy z kroplami potu na
      czole, fukającą i puchającą gorącą parą???? CZY.. taką wydekoltowaną ale bądź
      co bądź pachnącą, uprzejmą i uśmiechnietą.???????
    • Gość: angrusz Re: Strój służbowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.07, 21:39
      W poniedziałek garnitur i krawat spodnie trzeba odprasowac .
      A ty?
      • Gość: Michał K Re: Strój służbowy IP: *.dip0.t-ipconnect.de 28.05.07, 10:32
        Angrusz, dyskusja jak najbadziej słuszna na temat zasad ubierania w miejscach
        pracy. Moim zdaniem wszystko w granicach dobrego smaku. Obecnie pracuje w
        niemczech (pół na pół z Polską) czsami czuje się naprawdę zdeprymowany gdy
        rozmawiam z koleżanką, która nie nosi stanika i do tego jeszcze ma dekolt
        prawide do pepka. Na dodatek żada ode mnie bym jej w ten dekolt nie zaglądam
        jak się pochyla w moją stronę, to jest ponad moje siły.
        Natomiast muszę cię rozczarować, "dresing code" powoli odchodzi do lamusa, tak
        samo jak odeszły cylindry i chusty wiązane pod szyją przez panów. W chicago
        trudno w biurze uświadczyć kogoś w garniturze, jeansy i t-shirt króluje. W
        Australii pracodawcy zrezygnowali z DC na rzecz ograniczenia użykowania
        klimatyzacji. Osobiście jestem za, bo nie znoszę chodzenia w garniturze.
        • Gość: angrusz Re: Strój służbowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 16:17

Do Michała K;
          No cóż Europa schodzi na psy z wszystkim . To iasady przyzwoitego ubiory są im
          obce .
          Ja zawsze chodze do pracy w garniturze , bo tak wypada bo mi wygodnie , duzo
          kieszeni na tlf , kalkulator dokumenty itd .A i tusze mam taką , że nie jest
          miza gorąco ( rzadko )
    • Gość: angrusz Re: Strój służbowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 07:29

Ot skutek luzu wychowawczego z lat 90-tych :
      Godz. 13. niedziela cmentarz na Kulach idzie facet ok 30 lat prowadzi rower ,
      krótkie spodenki i bez koszuli . Ot gorąco mu .
      • Gość: dn Re: Strój służbowy IP: 217.153.246.* 28.05.07, 12:39
        nikt już nie wie co to kindersztuba
        • Gość: kaja Re: Strój służbowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 13:44
          szata zdobi człowieka, ale o nim nie świadczy. Równie łatwo można spotkać
          chamskiego urzędnika w garniturze, jak i super uczynnego w t-szercie. Zgadzam
          się jednak, że charakter pracy wymaga odpowiedniego stroju, ale prywatnie po
          pracy to jest tylko i wyłącznie "moja sprawa". I wara od tego jak się wtedy
          ubieram ubieram.
          • Gość: angrusz Re: Strój służbowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.07, 16:20

Do Kai :

Wara to wtedy , kiedy jesteś u siebie za ogrodzeniem . Jesli jesteś w
            publicznym miejscu to juz takiej swobody nie masz a na cmentarzu też wypada być
            stosownie ubranym i nie z gołym torsem i w krótkich spodenkach z rowerem .
            A tak wczoraj widziałem takiego gościa na Kulach
            • Gość: a Re: Strój służbowy IP: 212.87.241.* 29.05.07, 12:06
              na cmentarzu, drogi angruszu, wypada lezec w pudelku? a jezeli juz smiesz sie
              obnosic w tym miejscu z faktem, ze zyjesz, to jaki stroj obowiazuje?
              czerń i koniecznie rajstopy?
              czy wysoki obcas bedzie tam zbyt wyzywajacy?
              bo teraz naprawde zaczelam sie zastanawiac...
              • Gość: a Re: Strój służbowy IP: 212.87.241.* 29.05.07, 12:09
                no tak, a juz najstraszniejszy ten rower!
                masz racje, na cmentarz nie powinno sie jezdzic rowerem.
                karawanem?
    • Gość: nauczyciel Re: Strój służbowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 06:22
      w szkole wystawianie stopni , upał no i dziewczyny zaczynają wpływać "
      niemerytorycznie " na swoje stopnie
      • Gość: kochanek Re: Strój służbowy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.05.07, 07:20
        ciekawe gdzie klimatyzacja jest na to lato, aby miec stroj sluzbowy
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka