Gość: polla IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.07, 20:13 czy ktos z Was zlozyl papiery na ten kierunek? Ja tak. Ciekawa jestem jak duzo osob sie zglosilo Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: magda Re: filozofia ajd IP: *.streamcn.pl 20.07.07, 21:37 a ja jestem ciekawa ile osob zlozylo na pedagogike bo slyszalam ze duzo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polla Re: filozofia ajd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.07.07, 10:54 Na pedagogike zawsze jest najwiecej chetnych. Trzeba miec naprawde dobra srednia zeby zostac przyjetym. Ale oplaca sie bo pedagogika to bardzo ciekawy przedmiot Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilka Re: filozofia ajd IP: *.org 22.07.07, 10:57 Jeśli chce się dołączyć do grona bezrobotnych, to jest nawet bardzo ciekawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Absolwent Re: filozofia ajd IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.07.07, 18:31 po pedagogice w ubiegłym roku prace w zawodzie zdobyło 1% absolwentów.Powinni to zamknąć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polla Re: filozofia ajd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 23:26 Jesli kazdy sugerowalby sie tylko tym to zamkneliby co drugi kierunek. A co musze skonczyc by znalezc prace? Masz jakas recepte??? smieszne... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominik Re: filozofia ajd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 23:33 nie ważne co skończysz - pracę znajdziesz i tak po znajomości:-) przecież nie jest ważne co co potrafisz tylko czy masz znajomości.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominik Re: filozofia ajd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 23:38 bezrobotni są po każdym kierunku - najśmieśniejsze jest to że teoretycznie po filozofii z założenia się jest bezrobotnym ale nie widziałem filozofa który by nim był - zawsze skubańce znajdują prestiżowe prace - podobno wręcz szukają w różnych firmach właśnie filozofów za ich niekonwencjonalny sposób myślenia... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominik Re: filozofia ajd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 23:35 pedagogika to nie przedmiot tylko kierunek - a czy ciekawy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominik Re: filozofia ajd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 23:34 Jak byłem składać papiery to byłem 39-ty Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polla Re: filozofia ajd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 23:51 A na co skaladales papiery? fILOZOFIA? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominik Re: filozofia ajd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 09:39 Na filozofię oczywiście - tego dotyczyło pytanie główne (temat) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polla Re: filozofia ajd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 23:54 przykro mi ze nie jestem tak blyskotliwa i spostrzegawcza jak Ty i nie odrozniam kierunku od przedmiotu....... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: floyd_the_barber Re: filozofia ajd IP: 87.102.57.* 24.07.07, 07:46 studiuje historie, kierunek filozoficzno-religioznawczy, wiec nie musze dodawac ze filozofia i pokrewne to 60% moich zajec. Zastanow sie bardzo dobrze czy chcesz studiowac filozofie na AJD, bo jesli to Twoje hobby i lubisz czytac i doksztalcac sie we wlasnym kierunku to ok. MUsze CIe jednak uprzedzic ze ten kierunek nie ma zadnych perspektyw a nauczanie jego stoi na bardzo niskim poziomie. Zajecia sa po prostu niezrozumiale i nudne dla 99% studentow, nawet tych ktorzy jak ja filozofia sie pasjonuja...pozdrwaiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominik Re: filozofia ajd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 09:48 tak to jest jak uczeniem filozofii zajmują się nie filozofowie - na historii jedyny filozof który uczy na tym kierunku (filozoficzno-religioznawczy) to dr Wozniczka a on jest rewelacyjny ... i nieźle zakręcony :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dominik Re: filozofia ajd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 09:41 nie obrażaj się - zawsze taki upierdliwy byłem Odpowiedz Link Zgłoś
gwiazdka57 Re: filozofia ajd 24.07.07, 15:00 Miałam składać na filozofię ale w końcu rozmysliłam sie, moze w przyszłym roku... Studiuje juz pedagogike na tej uczelni i miałam przyjemność mieć etyke z dr Woźniczką, który bardzo ciekwie przeprowadza zajecia . Takze zgadzam sie z moim przedmówcą. Pozdro!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwq Re: filozofia ajd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 16:09 Zgadza się jedno - dr Woźniczka, uważa się za filozofa,ale nim nie jest. Do tego miana mógłby może pretendować jedynie prof. Zalewski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania2k Re: filozofia ajd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 23:22 Miałam zajęcia z prof Zalewskim i powiem Ci że chyba żartujesz..... pretendować? to on chyba już nie musi jest profesorem ale to chyba nie o to chodzi - zajęcia mają być ciekawe i interesujące a nie że się wogóle odbywają :- ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: filozofia ajd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 23:16 też studiuję na pedagogice i z paroma filozofami miałem zajęcia z Woźniczką i wspomnianym Zalewskim nic nie miałem to nie mogę nic na ten temat powiedzieć ale etykę z Popowskim (ciekawy człowiek ale dość wymagający) filozofię z Olechem (trochę nas facet przybił) logikę z Dąbkiem (rewelacyjny) o reszcie słyszałem tylko plotki.... ale pewnie są jak wszędzie ludzie i ludziska.... Ogólnie pozytywnie to oceniam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akmonika Re: filozofia ajd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.07.07, 23:24 A znacie może ludzi którzy prowadzą zajęcia z filozofii na AJD? Może jakieś opinie, ploteczki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwq Re: filozofia ajd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 00:27 Filozofem jest osoba która tworzy swoją filozofię- odsyłam do książki prof. Zalewskiego (jest fenomenologiem), o Zalewskiego możecie spytać również Woźniczkę - rozpływa się nad nim....... Dr Woźniczka, prof. Mikołajczyk, dr Olech etc.... są historykami filozofii, logikami, filozofami kultury........ A kryterium ciekawości zajęć proszę wybaczyć ale jest wielce niewystarczające. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: filozofia ajd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 13:45 Trochę mnie drażnią takie stwierdzenia...... historyk filozofii to nie filozof? Jeśli filozofem jest tylko ten co tworzy coś nowego ....to jest ich pewnie niewielu.... a i Doda to pewnie też filozof w myśl twierdzenia qwq co? to śmieszne..... zakochany jesteś w Zalewskim czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qwq Re: filozofia ajd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 14:47 Oj - Właśnie tak jak powiedziałem filozofem jest tylko ten co tworzy a nie odtwarza - Zresztą to nie moje stwierdzenie. To że Mikołajczyk jest wybitnym kantystą i neokantystą to nie znaczy że jest filozofem jest tylko, albo, aż historykiem filozofii. Podobnie Woźniczka. Odsyłam do jakiejkolwiek historii filozofii albo do słownika języka polskiego. Powinno rozwiać to Twoje wątpliwości. Powinno rozwiać to twoje wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
floyd_the_barber Re: filozofia ajd 25.07.07, 02:20 Witam ponownie, to ze prof. Zalewski jest profesorem nie czyni jeszcze z niego doskonalego wykladowcy. Jego zajecia sa po prostu nudne a nawiazywanie do seksu w kazdej chwili dosyc podejrzane:) dr.Olech - przesympatyczny czlowiek, zyjacy w swoim siwecie, niestety mowi bardzo cicho, monotonnie i czasami niezroumiale. dr. Wozniczka, wesoly czlowiek, pasjonat, czasami nie potrafiacy zapanowac nad prowadzeniem zajec, jego kolokwia to legenda ( najpierw 15 min starasz sie zrozumiec pytanie:) ), dr Anna Chmielowska-Zasun (od religioznastwa) to moja guru, fantastycznie przygotowana, zajecia arcyciekawe, do tego pieknie sie usmiecha natomiast prof. Stawinksi wyklady prowadzi bardzo intereujaco, cwiczen z nim niestety nie doswiadczylem. pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polla Re: filozofia ajd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.07.07, 16:24 no i jestem studentka filozofii. Super! a Ty Dominik jak tam? Cieszysz sie bo na bank tez sie dostales. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: filozof? Re: filozofia ajd IP: *.radiojasnagora.pl 25.07.07, 16:58 filozofem jest każdy, kto stawia sobie pytania o cel i sens istnienia, wszystkiemu się dziwi i potrafi stawiać pytania. Nie trzeba kończyć filozofii, żeby filozofem być. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polla Re: filozofia ajd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 18:21 Bardzo madra odpowiedz Panie Filozofie. Jednak trzeba filozofie skonczyc zeby moc na przyklad jej nauczac... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: radek Re: filozofia ajd IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.07, 21:14 Polla ma rację - wtedy chociaż z wykształcenia jesteś filozofem No i trzeba odróżnić rozumienie słowa filozof np. filozof targowy :-)) słyszałem kiedyś na targowisku taki tekścik do faceta który się targował ze sprzedawcą (osobiście mnie rozwalił) ..... nie filozofuj pan, już taniej nie sprzedam.... :-) Odpowiedz Link Zgłoś