IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 23:04
jest w Częstochowie jakiś hodowca kanarków który rozmnaża te ptaki? Planuję
mieć kanarka a za bardzo nie ma się gdzie dowiedzieć.
Obserwuj wątek
    • Gość: monia Re: Kanarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 23:14
      tak ja kupowałam kanarka od goscia który hoduje kanarki i miał nawet kilka-
      nascie medali ptaków mieszka na przeciwko zajezdni tramwajowej
      • Gość: ..::Gość::.. Re: Kanarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 23:16
        A wiesz coś więcej o tym hodowcy? Jakie są u niego ceny?
        • Gość: monia Re: Kanarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 23:20
          mam od niego kanarka on wystawia ptaki na konkursach cene dokladnie nie
          pamietam ale cos okolo 40 zł
          • Gość: ..::Gość::.. Re: Kanarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 23:50
            A zna się ktoś na kanarkach? Nie wiem jeszcze wielu rzeczy a chciałbym wiedzieć
            jak najwięcej przed zakupem ptaka.
            • Gość: monia Re: Kanarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 00:01
              to pytaj ja mam kanarka prawie od zawsze??
              • Gość: ..::Gość::.. Re: Kanarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 00:13
                No to trochę pytań będzie:
                1. Basenik może być w klatce cały czas czy tylko na czas kąpieli?
                2. Nie będę miał typowej klatki z zoologa tylko robioną, czy drewno które będzie
                szkieletem klatki może zaszkodzić ptakowi?
                3. Czy zmiany temperatury takie jak teraz, czyli raz 30 stopni a następnego dnia
                27 nie zaszkodzą kanarkowi?
                4. Co ile trzeba wymieniać piasek i czy musi być na całej podstawce klatki?
                5. Narazie brak jak będę miał to zapytam ;)
                • Gość: monia Re: Kanarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 00:37
                  1.na czas kąpieli bo ptaki tez choruja jak ludzie na reumatyzm moze smieszne
                  ale prawdziwe pózniej im bardzo nozki wykreca i nie moga stac na patyczkach
                  2.nie
                  3.jak bedziesz trzymac w wewnatrz pomieszczenia to nic mu sie nie stanie ja od
                  czasu do czasu wystawiałam klatke na balkon w cien
                  4.logiczne zalezy jak zabrudzi a co do rozsypania to lepiejna calej powierzchni
                  bo odchody zostawiaja slady niszcza powierzchnie moj kanarek ma klatke z
                  zoologa i jest w niej plastikowy spod
                  5.no to narazie pa
                  • Gość: Kierownik Re: Kanarek IP: 212.87.241.* 23.07.07, 16:05
                    a co ładniej śpiewa ? kanarek samiec czy kanarkowa samiczka? jakie są różnice w chodowli biorąc pod uwagę płeć ptaszka..??
                    • Gość: monia Re: Kanarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 16:30
                      samczyki ładniej śpiewaja, a tak to nie ma żadnej różnicy w hodowli
                      • Gość: anna Re: Kanarek IP: 83.2.141.* 23.07.07, 17:30
                        Ja miałam swojego kanarka prawie 11 lat. Ślicznie śpiewał praktycznie do końca,
                        a był tak niesamowity, że zaczynał swoje "trele" dopiero jak usłyszał, że
                        wstałam (a czasami lubiłam sobie pospać :)Początkowo był w klatce, a potem sam
                        latał i wracał kiedy chciał. Co do jedzenia to polecam pokarm "Maciuś",
                        dostawał także niewielkie ilości gotowanej marchwi i gotowanego jajka, witaminy,
                        jabłko. Klatka musi być odpowiednia, do tego wanienka z letnią wodą (umie raz w
                        tygodniu) no i wapno. Można go wystawiać na balkon, ale nie w upał i dobrze
                        zastawić od słońca. Samce śpiewają, ja potem dokupiłam samiczkę, ale nie doszli
                        do porozumienia:), potem też chorowała. Kanarki są świetne, ale początkowo
                        trzeba włożyć sporo pracy, by je oswoić.Życzę powodzenia w hodowli.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka