Gość: ..::Gość::.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 23:04 jest w Częstochowie jakiś hodowca kanarków który rozmnaża te ptaki? Planuję mieć kanarka a za bardzo nie ma się gdzie dowiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: monia Re: Kanarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 23:14 tak ja kupowałam kanarka od goscia który hoduje kanarki i miał nawet kilka- nascie medali ptaków mieszka na przeciwko zajezdni tramwajowej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..::Gość::.. Re: Kanarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 23:16 A wiesz coś więcej o tym hodowcy? Jakie są u niego ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Kanarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 23:20 mam od niego kanarka on wystawia ptaki na konkursach cene dokladnie nie pamietam ale cos okolo 40 zł Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..::Gość::.. Re: Kanarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.07.07, 23:50 A zna się ktoś na kanarkach? Nie wiem jeszcze wielu rzeczy a chciałbym wiedzieć jak najwięcej przed zakupem ptaka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Kanarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 00:01 to pytaj ja mam kanarka prawie od zawsze?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..::Gość::.. Re: Kanarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 00:13 No to trochę pytań będzie: 1. Basenik może być w klatce cały czas czy tylko na czas kąpieli? 2. Nie będę miał typowej klatki z zoologa tylko robioną, czy drewno które będzie szkieletem klatki może zaszkodzić ptakowi? 3. Czy zmiany temperatury takie jak teraz, czyli raz 30 stopni a następnego dnia 27 nie zaszkodzą kanarkowi? 4. Co ile trzeba wymieniać piasek i czy musi być na całej podstawce klatki? 5. Narazie brak jak będę miał to zapytam ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Kanarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 00:37 1.na czas kąpieli bo ptaki tez choruja jak ludzie na reumatyzm moze smieszne ale prawdziwe pózniej im bardzo nozki wykreca i nie moga stac na patyczkach 2.nie 3.jak bedziesz trzymac w wewnatrz pomieszczenia to nic mu sie nie stanie ja od czasu do czasu wystawiałam klatke na balkon w cien 4.logiczne zalezy jak zabrudzi a co do rozsypania to lepiejna calej powierzchni bo odchody zostawiaja slady niszcza powierzchnie moj kanarek ma klatke z zoologa i jest w niej plastikowy spod 5.no to narazie pa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kierownik Re: Kanarek IP: 212.87.241.* 23.07.07, 16:05 a co ładniej śpiewa ? kanarek samiec czy kanarkowa samiczka? jakie są różnice w chodowli biorąc pod uwagę płeć ptaszka..?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: monia Re: Kanarek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.07, 16:30 samczyki ładniej śpiewaja, a tak to nie ma żadnej różnicy w hodowli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Kanarek IP: 83.2.141.* 23.07.07, 17:30 Ja miałam swojego kanarka prawie 11 lat. Ślicznie śpiewał praktycznie do końca, a był tak niesamowity, że zaczynał swoje "trele" dopiero jak usłyszał, że wstałam (a czasami lubiłam sobie pospać :)Początkowo był w klatce, a potem sam latał i wracał kiedy chciał. Co do jedzenia to polecam pokarm "Maciuś", dostawał także niewielkie ilości gotowanej marchwi i gotowanego jajka, witaminy, jabłko. Klatka musi być odpowiednia, do tego wanienka z letnią wodą (umie raz w tygodniu) no i wapno. Można go wystawiać na balkon, ale nie w upał i dobrze zastawić od słońca. Samce śpiewają, ja potem dokupiłam samiczkę, ale nie doszli do porozumienia:), potem też chorowała. Kanarki są świetne, ale początkowo trzeba włożyć sporo pracy, by je oswoić.Życzę powodzenia w hodowli. Odpowiedz Link Zgłoś