Gość: kinoman IP: *.org 29.07.07, 22:42 i żadnej konkurencji w związku z tym. Czekam na Inland Empire, film Lyncha, festiwalowy, z kilkoma polskimi aktorami i co? I lipa. Nie ma niestety. W innych miastach jest. A tu wiocha. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: częstochowianin Czyżby ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 23:19 W Cz-wie działają 2 kina. Jest też OKF i tam też obejrzysz film Lyncha, jak również inne ambitne filmy, a nie Cinema-City, gdzie puszczają masówki typu Harry Potter czy Shrek. W OKF jest też klima, za to nie ma tłumu komentującego i wcinającego w czasie seansu popcorn. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kiciaczek I Ty się podpisujesz "kinoman" ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 23:22 No, jeśli "kinoman" nie wie co to OKF czy sieć kin studyjnych, to raczej powinien... przynajmniej zmienić nicka... www.okf.czest.pl Lynch w sierpniu - od 3 do 16. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinoman Re: I Ty się podpisujesz "kinoman" ? IP: *.org 30.07.07, 00:05 Nie tak ostro. Porównuję w tym wypadku repertuar Cinema City z różnych miast. Lubię wygodne, nowe kina. A OKF odwiedzam również, już od lat, ponieważ niejeden ciekawy, wart obejrzenia film jest nieobecny na ekranach CC. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość tylko OKF IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.07, 08:26 nowe kina, piszesz ? Owszem, wygodne i nic poza tym. Zero atmosfery, brak jakiegoś powinowactwa dusz, bo publiczność całkiem przypadkowa, mlaskająca i głośno komentująca...I ta konsumpcja...To nie jest klimat dla kinomanów. Może doczekam się w OKF wygodnych foteli ? Dusza szczęśliwa, a ciało cierpi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xkx Re: tylko OKF IP: *.152.bloklan.org 30.07.07, 10:40 Tak na marginesie to faktycznie OKF - owi przydał by sie delikatny remont albo po prostu przyzwoita lokalizacja. bo narazie owszem repertuał owszem ambitny ale warunki do ogladania takie sobie. Wiadomo sala nie był budowana z mysilą o kinie wie niema co narzekać. Z tym iz jestem zdani iż napewno coś by sie dało zrobic tyle tylko iż trzeba chcec a miasto traktuje OKF jakby nieco po macoszemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rudaruda Re: tylko OKF IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.07, 13:48 Święta prawda. Remontu to tam chyba nigdy nie było. O ile sobie przypominam, to miasto dało tylko stare fotele po radnych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spinka Re: tylko OKF IP: 80.48.49.* 30.07.07, 13:59 Ja też chodzę praktycznie tylko i wyłacznie do OKFu :)właśnie ze wzgledu na atmosfere i repertuar :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mała mi Re: tylko OKF IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 20:38 OKF nie zarabia na siebie. Nie oczekujcie remontu bo z czego. Zacznijcie tam chodzić - wtedy bedzie szansa. Tak wiem chodzicie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olek Re: :((( Tylko jedno kino... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 22:06 Cinema to 8 sal kinowych, plus okf i dkf - umiesz tylko narzekac a w domu pewnie tylko smazysz cebulę i oglądaszdvd. skąd ja znam ten sposób pisania i malkontenctwa... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 007 ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.07, 08:12 No właśnie. Wybór jest. Trzeba tylko się ruszyć z domu. W sumie w trzech miejscach można obcować z filmem, w tym codziennie w CC i OKF. Tytułów też jest sporo, kilka w CC, a w OKF naczęściej dwa albo trzy. I wcale się nie dublują, dla każdego co innego. O co zatem chodzi ? Nawet ceny są różne. Naprawdę nie można narzekać, no chyba że w CC na popcorn a w OKF na niewygodne fotele. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tom Re: ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.07, 08:26 W CC - na repertuar, bloki reklamowe jak w Polsacie (dobrze że filmów nie przerywają, poziom dźwięku taki że dzieci uszy zatykają. Nie pamiętam kiedy grali tam jakiś dobry film. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: I.LEŚNIKOWSKI Niewygodne fotele???????? IP: *.um.gov.pl 31.07.07, 17:18 Fotele w OKF pochodzą z sali sesyjnej Urzędu Miasta. Dziennikarze wspominają je z nostalgią, bowiem można było w nich wytrzymać wiele godzin, czego nie można powiedzieć po fotelach zainstalowanych w ramach "poprawy" i remontu przez poprzednia ekipę, na początku XXI wieku... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tak, tak Re: Niewygodne fotele???????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 10:13 Tak, tak fotele w OKF sa NIEWYGODNE. Chyba Pan rzecznik dawno nie byl w OKF, zachecam, np.Inlad Empire - trwa prawie 200 minut. Ide o zaklad,ze bedzie trudno wysiedziec. Fotele maja wysiedziane siedziska, czlowiek siedzi wrecz w dole, tapicerka sie zapada. Moze i byly wygodne, ale wieki temu. W sali sesyjnej pewnie byly mniej eksploatowane niz w OKF. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spinka Re: Niewygodne fotele???????? TAK IP: 80.48.49.* 06.08.07, 22:15 I co ? Kiedy pan rzecznik był ostatnio w OKF ? Jakie wrażenia odnośnie foteli ? Naprawdę nie trzeba się katować na długich filmach jak "Inland Empire" czy "Wielka cisza", wystarczy film o przeciętnej długości ok. 2 godzin aby wyjść połamanym. Poproszę o relację :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinoman Re: :((( Tylko jedno kino... IP: *.org 31.07.07, 16:58 Szwankuje czytanie ze zrozumieniem. Chodzi mi w tej chwili tylko o ten jeden film, powtarzam: "Inland Empire" i już. W innych miastach Cinema City ma go w repertuarze a nasze nie. Oczywiście do OKF-u pójdę. Tylko co do tego wszystkiego ma cebula...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bogdan " Placu Zbawiciela" też nie było w CC IP: 80.48.49.* 31.07.07, 20:05 na moje pytanie o w/w film odpowiedziano że jest wyświetlany tylko w większych?? ośrodkach ( np. w Toruniu !!! sic!), zdaje się że menedżerowie z naszego CC mają słabą siłę przebicia i Cz-ewa jest traktowana jak miasto "drugiego rzutu" zwłaszcza jeśli chodzi o nieco ambitniejsze tytuły. Oj przydałaby się konkurencja.... A " Plac.." obejrzałem w OKF-ie, polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kinomaniaczka Re: " Placu Zbawiciela" też nie było w CC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.07, 00:45 O tym czy kopia trafi do danego kina decyduje dystrybutor a nie managerowie kina. Kino nie ma bezpośredniego kontaktu z dystrybutorem. Więc nie chodzi u to "siłę przebicia" bo głową muru nie przebijesz. Rozumiem, że Panu trudno to pojąć ale tak działa ten system. Serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: V Re: :((( Tylko jedno kino... IP: *.icm.edu.pl 01.08.07, 09:55 Widzialam plakaty tego filmu na OKF-ie ... Juz tam leci albo bedzie lecial ... W kazdym razie obejrzysz go w Czestochowie w OKF-ie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: :((( Tylko jedno kino... IP: 80.48.49.* 01.08.07, 12:24 fakt fotele nie sa najwygodniejsze, nie da sie na nich długo wysiedzieć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akuku Re: :((( Tylko jedno kino... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.07, 08:16 Panie rzeczniku, został Pan wywołany do tablicy i co ? Przetestował Pan fotele w OKF ? Proszę się podzielić wrażeniami. Moje są nie najlepsze, to wielkie poświęcenie i samoumartwianie się dla sztuki :- ((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MYLISZ SIE Re: :((( Tylko jedno kino... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 09:21 Zajrzyj kolgo do OKF....tam w sierpniu leci ten film,wiec nie narzekaj ze nie ma filmów.No chyba ze dla ciebie kino to tylko popcorn i cinema city:):)pozdro ps.na marginesie to fajny repertuar ma OKF na sierpien Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: spinka Tylko OKF :-) IP: 80.48.49.* 09.08.07, 17:00 A we wrześniu jeszcze lepszy :-)))- Bergman,Bollywood,Teo Van Gogh,"Zakochany Molier","W świecie kobiet" i chyba też świetna "Whisky". Bomba ! A ja mam tyle zajęć we wrześniu po południu, serce krwawi... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nostalgia Re: Tylko OKF :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.07, 12:47 a Antonioni ? Kiedy? Może wiecie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: niky77 Re: Tylko OKF :-) IP: 80.51.222.* 10.08.07, 14:44 zwracam uwagę na konkurencyjne ceny biletów w OKF 10,- i 12 zł. Odpowiedz Link Zgłoś