Dodaj do ulubionych

:((( Tylko jedno kino...

IP: *.org 29.07.07, 22:42
i żadnej konkurencji w związku z tym. Czekam na Inland Empire, film Lyncha,
festiwalowy, z kilkoma polskimi aktorami i co? I lipa. Nie ma niestety. W
innych miastach jest. A tu wiocha.
Obserwuj wątek
    • Gość: częstochowianin Czyżby ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 23:19
      W Cz-wie działają 2 kina. Jest też OKF i tam też obejrzysz film Lyncha, jak
      również inne ambitne filmy, a nie Cinema-City, gdzie puszczają masówki typu
      Harry Potter czy Shrek.

W OKF jest też klima, za to nie ma tłumu komentującego i wcinającego w czasie
      seansu popcorn.
    • Gość: Kiciaczek I Ty się podpisujesz "kinoman" ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.07.07, 23:22
      No, jeśli "kinoman" nie wie co to OKF czy sieć kin studyjnych, to raczej
      powinien... przynajmniej zmienić nicka...

www.okf.czest.pl

Lynch w sierpniu - od 3 do 16.
      • Gość: kinoman Re: I Ty się podpisujesz "kinoman" ? IP: *.org 30.07.07, 00:05
        Nie tak ostro. Porównuję w tym wypadku repertuar Cinema City z różnych miast.
        Lubię wygodne, nowe kina. A OKF odwiedzam również, już od lat, ponieważ niejeden
        ciekawy, wart obejrzenia film jest nieobecny na ekranach CC.
        • Gość: gość tylko OKF IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.07, 08:26
          nowe kina, piszesz ? Owszem, wygodne i nic poza tym. Zero atmosfery, brak
          jakiegoś powinowactwa dusz, bo publiczność całkiem przypadkowa, mlaskająca i
          głośno komentująca...I ta konsumpcja...To nie jest klimat dla kinomanów.
          Może doczekam się w OKF wygodnych foteli ? Dusza szczęśliwa, a ciało cierpi.
          • Gość: xkx Re: tylko OKF IP: *.152.bloklan.org 30.07.07, 10:40
            Tak na marginesie to faktycznie OKF - owi przydał by sie delikatny remont albo
            po prostu przyzwoita lokalizacja. bo narazie owszem repertuał owszem ambitny
            ale warunki do ogladania takie sobie. Wiadomo sala nie był budowana z mysilą o
            kinie wie niema co narzekać. Z tym iz jestem zdani iż napewno coś by sie dało
            zrobic tyle tylko iż trzeba chcec a miasto traktuje OKF jakby nieco po
            macoszemu.
            • Gość: rudaruda Re: tylko OKF IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.07.07, 13:48
              Święta prawda. Remontu to tam chyba nigdy nie było. O ile sobie przypominam, to
              miasto dało tylko stare fotele po radnych.
              • Gość: spinka Re: tylko OKF IP: 80.48.49.* 30.07.07, 13:59
                Ja też chodzę praktycznie tylko i wyłacznie do OKFu :)właśnie ze wzgledu na
                atmosfere i repertuar :)
            • Gość: mała mi Re: tylko OKF IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 20:38
              OKF nie zarabia na siebie. Nie oczekujcie remontu bo z czego. Zacznijcie tam chodzić - wtedy bedzie szansa. Tak wiem chodzicie.
    • Gość: Olek Re: :((( Tylko jedno kino... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.07.07, 22:06
      Cinema to 8 sal kinowych, plus okf i dkf - umiesz tylko narzekac a w domu
      pewnie tylko smazysz cebulę i oglądaszdvd. skąd ja znam ten sposób pisania i
      malkontenctwa...
      • Gość: 007 ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.07, 08:12
        No właśnie. Wybór jest. Trzeba tylko się ruszyć z domu. W sumie w trzech
        miejscach można obcować z filmem, w tym codziennie w CC i OKF. Tytułów też jest
        sporo, kilka w CC, a w OKF naczęściej dwa albo trzy. I wcale się nie dublują,
        dla każdego co innego. O co zatem chodzi ? Nawet ceny są różne. Naprawdę nie
        można narzekać, no chyba że w CC na popcorn a w OKF na niewygodne fotele.
        • Gość: Tom Re: ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.07, 08:26
          W CC - na repertuar, bloki reklamowe jak w Polsacie (dobrze że filmów nie
          przerywają, poziom dźwięku taki że dzieci uszy zatykają.
          Nie pamiętam kiedy grali tam jakiś dobry film.
        • Gość: I.LEŚNIKOWSKI Niewygodne fotele???????? IP: *.um.gov.pl 31.07.07, 17:18
          Fotele w OKF pochodzą z sali sesyjnej Urzędu Miasta. Dziennikarze wspominają
          je z nostalgią, bowiem można było w nich wytrzymać wiele godzin, czego nie
          można powiedzieć po fotelach zainstalowanych w ramach "poprawy" i remontu przez
          poprzednia ekipę, na początku XXI wieku...
          • Gość: tak, tak Re: Niewygodne fotele???????? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 01.08.07, 10:13
            Tak, tak fotele w OKF sa NIEWYGODNE. Chyba Pan rzecznik dawno nie byl w OKF,
            zachecam, np.Inlad Empire - trwa prawie 200 minut. Ide o zaklad,ze bedzie
            trudno wysiedziec. Fotele maja wysiedziane siedziska, czlowiek siedzi wrecz w
            dole, tapicerka sie zapada. Moze i byly wygodne, ale wieki temu. W sali
            sesyjnej pewnie byly mniej eksploatowane niz w OKF.
            • Gość: spinka Re: Niewygodne fotele???????? TAK IP: 80.48.49.* 06.08.07, 22:15
              I co ? Kiedy pan rzecznik był ostatnio w OKF ? Jakie wrażenia
              odnośnie foteli ? Naprawdę nie trzeba się katować na długich filmach
              jak "Inland Empire" czy "Wielka cisza", wystarczy film o przeciętnej
              długości ok. 2 godzin aby wyjść połamanym. Poproszę o relację :-)
    • Gość: kinoman Re: :((( Tylko jedno kino... IP: *.org 31.07.07, 16:58
      Szwankuje czytanie ze zrozumieniem. Chodzi mi w tej chwili tylko o ten jeden
      film, powtarzam: "Inland Empire" i już. W innych miastach Cinema City ma go w
      repertuarze a nasze nie. Oczywiście do OKF-u pójdę. Tylko co do tego wszystkiego
      ma cebula...?
      • Gość: Bogdan " Placu Zbawiciela" też nie było w CC IP: 80.48.49.* 31.07.07, 20:05
        na moje pytanie o w/w film odpowiedziano że jest wyświetlany tylko w większych??
        ośrodkach ( np. w Toruniu !!! sic!), zdaje się że menedżerowie z naszego CC mają
        słabą siłę przebicia i Cz-ewa jest traktowana jak miasto "drugiego rzutu"
        zwłaszcza jeśli chodzi o nieco ambitniejsze tytuły.
        Oj przydałaby się konkurencja....
        A " Plac.." obejrzałem w OKF-ie, polecam.
        • Gość: Kinomaniaczka Re: " Placu Zbawiciela" też nie było w CC IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.08.07, 00:45
          O tym czy kopia trafi do danego kina decyduje dystrybutor a nie managerowie
          kina. Kino nie ma bezpośredniego kontaktu z dystrybutorem. Więc nie chodzi u
          to "siłę przebicia" bo głową muru nie przebijesz.
          Rozumiem, że Panu trudno to pojąć ale tak działa ten system.

Serdecznie pozdrawiam
      • Gość: V Re: :((( Tylko jedno kino... IP: *.icm.edu.pl 01.08.07, 09:55
        Widzialam plakaty tego filmu na OKF-ie ... Juz tam leci albo bedzie lecial ...
        W kazdym razie obejrzysz go w Czestochowie w OKF-ie.
        • Gość: ppp Re: :((( Tylko jedno kino... IP: 80.48.49.* 01.08.07, 12:24
          fakt fotele nie sa najwygodniejsze, nie da sie na nich długo wysiedzieć
          • Gość: akuku Re: :((( Tylko jedno kino... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.08.07, 08:16
            Panie rzeczniku, został Pan wywołany do tablicy i co ? Przetestował
            Pan fotele w OKF ? Proszę się podzielić wrażeniami. Moje są nie
            najlepsze, to wielkie poświęcenie i samoumartwianie się dla sztuki :-
            (((
    • Gość: MYLISZ SIE Re: :((( Tylko jedno kino... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.08.07, 09:21
      Zajrzyj kolgo do OKF....tam w sierpniu leci ten film,wiec nie
      narzekaj ze nie ma filmów.No chyba ze dla ciebie kino to tylko
      popcorn i cinema city:):)pozdro
      ps.na marginesie to fajny repertuar ma OKF na sierpien
      • Gość: spinka Tylko OKF :-) IP: 80.48.49.* 09.08.07, 17:00
        A we wrześniu jeszcze lepszy :-)))- Bergman,Bollywood,Teo Van
        Gogh,"Zakochany Molier","W świecie kobiet" i chyba też
        świetna "Whisky". Bomba ! A ja mam tyle zajęć we wrześniu po
        południu, serce krwawi...
        • Gość: nostalgia Re: Tylko OKF :-) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.08.07, 12:47
          a Antonioni ? Kiedy? Może wiecie?
          • Gość: niky77 Re: Tylko OKF :-) IP: 80.51.222.* 10.08.07, 14:44
            zwracam uwagę na konkurencyjne ceny biletów w OKF 10,- i 12 zł.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka