Dodaj do ulubionych

Neste/Shell/BP/Tesco?? Jest jakas roznica w ON??

IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.07, 15:36
j.w
Obserwuj wątek
    • Gość: hmmm Re: Neste/Shell/BP/Tesco?? Jest jakas roznica w O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.07, 16:30
      na tesco litr kosztuje 3,54 ja tam tankuje i jest OK :))
      obok na orlenie 3,86!! to pond 30gr !!:D
    • Gość: u Re: Neste/Shell/BP/Tesco?? Jest jakas roznica w O IP: 80.48.49.* 06.09.07, 16:38
      auchan jest the best
      • Gość: asdf Re: Neste/Shell/BP/Tesco?? Jest jakas roznica w O IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.07, 16:48
        z auchana bardzo szybko znika paliwko (malo wydajne)
        • Gość: Akagi Re: Neste/Shell/BP/Tesco?? Jest jakas roznica w O IP: *.masterkom.pl 06.09.07, 22:02
          Możecie sobie pisac co chcecie a ja wiem jedno.Podczas siarczystych mrozów rok i
          2 lata temu,w mojej firmie odpalały tylko samochody tankowane na Shellu.paliwo z
          BP było znacznie gorsze a te tankowane w Tesco i Auchan były zawozone lawetami
          do Polaczka
          na czyszczenie układu paliwowego.
          teraz wprawdzie nie mamy jeszcze mrozów ale to chyba swiadczy o jakości paliwa.

pozdrawiam
    • Gość: wacek Re: Neste/Shell/BP/Tesco?? Jest jakas roznica w O IP: 80.48.49.* 06.09.07, 22:25
      w auchan jest to samo paliwko co na orlen, chociaż na orlenach
      czasami troche ochrzczą te ch..e.

generalnie chyba tylko shell v-power jest importowany, reszta paliw
      jest z tego samego zródełka - petrochemia płock albo gdańsk. więc
      zawsze kupujesz to samo gó.., ale za różną kaske. na auchan czy
      tesco na pewno nie chrzczą wachy.
      • Gość: Akagi Re: Neste/Shell/BP/Tesco?? Jest jakas roznica w O IP: *.masterkom.pl 06.09.07, 22:35
        masz racje i jej nie masz.
        Paliwo wprawdzie produkuje ten sam producent ale robi to zgodnie ze specyfikacja
        zamówienia.
        czyli zamawiający okresla skład i normy zamówionego paliwa,dodatki, liczby
        cetanowa i oktanowa, kalorycznośc i całą kupe innych pierdół.
        O ile paliwo z kazdej z tych stacji miesci sie w PN , to ich jakość to już inna
        bajka.Auchan,Tesco ma najgorsze,najtańsze badziewie, choc jak napisałem
        wczesniej, mieści się w normach/tyle ,ze spełnia minimalne wymagania PN/
        • Gość: asik Re: Neste/Shell/BP/Tesco?? Jest jakas roznica w O IP: 217.153.246.* 07.09.07, 11:05
          A tajemnica poliszynela jest który ajęt kupuje co jakis czas cysterne z
          calkowitym badziewiem i wlewa to do zbiornikow a jak zapytasz o swiadectwo
          jakosci to pokarze to najlepsze.
          Jak szef jest skąpcem oszczędza na wszystkim pracownikom placi 800 zl to jak
          mafia zaproponuje mu paliwo po 2 zl to sami pomyslcie czy sie nie skusi
          • Gość: michal Re: Neste/Shell/BP/Tesco?? Jest jakas roznica w O IP: *.gprspla.plusgsm.pl 07.09.07, 11:14
            Przewaznie tankowalem na BP przy trojkacie ostatnio zatankowalem na Tesco i wedlog mnie auto jest sprawniejsze pozatym 8 zl oszczednosci na zbiorniku :)
            • Gość: dizel a mnie ropa z Shella zamarła po 10 km IP: 212.244.68.* 07.09.07, 12:35
              Ciekawe,kto tak reklamje tego shella,
              miałem kiedyś sytuację , ze po zatankowaniu ropy ZIOMOWEJ w shellu na
              Jagielonskiej dojechałem do pętli tramwajowej na północy i ani metra dalej.
              Dopiero wizyta w ciepłym garażu i dolaniu porządnego paliwa rozwiązała problem ,
              wiec nie pisz mi tu ze na shellu jest super bo tak nie jest.
              • Gość: Akagi Re: do dizel IP: *.masterkom.pl 07.09.07, 17:25
                Głupoty, to ty możesz wciskać jakims przedszkolakom, od 8 lat tankuje co 2,max 3
                dni diesla własnie na Jagielońskiej / sporadycznie tylko na innych stacjach/ i
                nikt mi nie wmówi,że sprzedali cały zbiornik w czasie krótszym niż 2-4 dni.Mam
                Ecoteca i gdyby z paliwem coś było nie tak, to stanąłby po 300 metrach.
                tak więc gratuluje wyobrażni

Choć po sprawiedliwości, jak zatankowałem w Łodzi na Shellu, to silnik pracował
                jak w traktorze i komputer zaczął wariowac

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka