angrusz1 14.04.08, 06:10 ma poparcie red. naczelnego Niedzieli ks. I.Skubisia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ! ! unieważnić konkordat ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.08, 07:37 www.gazetawyborcza.pl/1,75248,5112442.html.W pełni popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: prof. Jerzy Robert Nowak IP: *.vf.shawcable.net 14.04.08, 14:24 angrusz1 napisał: > > ma poparcie red. naczelnego Niedzieli ks. I.Skubisia I co z tego? Czy to ze jeden debil popiera drugiego wynika cos innego, niz para debili popartych przez trzeciego pt angrusz? A swoja droga to interesujace, ze poparciem kleru cieszy sie komunistyczny kapus. Widac "ksieza patrioci" nie wymarli jak dinozaury. Ich potomstwo ma sie dzis calkiem dobrze:))0 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do W Re: prof. Jerzy Robert Nowak IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.08, 16:38 Ty zdrajco jeden, sam jesteś debi.em i kapusiem. Śmierdzi ci z gęby na kilomerty, won z tego forum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: prof. Jerzy Robert Nowak IP: *.dip.t-dialin.net 14.04.08, 20:51 Gość portalu: do W napisał(a): > Ty zdrajco jeden, sam jesteś debi.em i kapusiem. Śmierdzi ci z gęby na > kilomerty, won z tego forum A ty co? To ty zmykaj menelu z tego forum. Czlowieku opanuje sie i wykaz troche taktu Do momentu kiedy nikt nie uzywa brzydkich slow ma prawo do wlasnego zdania.Jeden moze kochac Nowaka i Skubisza a inny nie musi. Czytalem mnostwo ciekawych esejow profesora Nowaka ale to nie znaczy ze musze sie z nim do konca zgadzac.Uwazam,ze ma duzo racji ale takze ze jej nie ma. Dla mnie profesor Nowak niestety nie jest prounijny chociaz o Zydach pisze i mowi ciekawie,czyli nie jst nowoczesny Profesor Nowak to zaden guru,to juz predzej wole renomowanego europejskiego historyka Waldemara Lysiaka i S.P. profesora Lojka i relatywnie komercyjnego Woloszanskiego,ktory zasluzyl sie dla historii Polski ukrywanej przez komunistow w PRL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: no to jesteś Re: prof. Jerzy Robert Nowak IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.08, 23:39 pojebańc.m i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: co?? Re: prof. Jerzy Robert Nowak IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.08, 23:41 Woloszanskiego? Zdrajcę i kapusia ? No, proszę Cz-wa przodem w polityce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm... Re: prof. Jerzy Robert Nowak IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.08, 00:05 ale przecież sam byłeś w tej PZPR !? Już przechrzciłeś się ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: do angrusz Re: prof. Jerzy Robert Nowak IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.08, 20:51 angrusz 1 ty jesteś czy angrusz już sie gubie Odpowiedz Link Zgłoś
angrusz1 Re: prof. Jerzy Robert Nowak 14.04.08, 17:24 Do W : Oczywiście jeżeli jeden debil popiera drugiego debila to malo wynika . W tym problem kto jest debilem . Widzisz W co DO W ci odpowiedział .Więc sam się zastanów . Bo być może to jednak ty jesteś tym debilem a nie prof. Nowak czy red. naczelny Niedzieli . Dla wielu ludzi , owszem ,wierzących są to autorytety . A ty? Ty jesteś forumowym opluwaczem . I tylko tym . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: prof. Jerzy Robert Nowak IP: *.vf.shawcable.net 14.04.08, 19:33 Angruszu! Czyzby IPN zlikwidowal akta personalne JRNowaka z detalami odnosnie kapowania wspolobywateli do komunistycznych sluzb specjalnych i to od wczesnych lat 60-tych?? > Dla wielu ludzi , owszem ,wierzących są to autorytety . - Dla ciebie tez, w koncu i stan wojenny tez ci sie podobal, bo porzadek byl. A autorytety? niejaki Wielgus tez do dzis jest autorytetem dla wielu. Ten autoryetet dla wielu wierzacych z Poznania na "P" do dzis sie sni coniektorym klerykom i ministrantom jako "autorytet", choc niekoniecznie w sprawach wiary. Ponoc z jego podobizna wystepuja Niemcy w Berlinie na sexparadach specjalnych:))) A ten "ojciec" Hejmo, czy podobnie, co kapowal na Papieza Polaka do SB w rzymie to tez autorytety? Chyba tak, bo skoro nie brzydzicie sie J R Nowakiem, to pewnie i tamte "autorytety" wam nie przeszkadzaja... przecie dla niejednego do dzis JUDASZ jest autorytetem. > A ty? > Ty jesteś forumowym opluwaczem . A ja ? Ja nie lubie przefarbowanych na pseudopatriotow dawnych szpicli. I tych, ktorym te szpicle nie przeszkadzaja, chocby nosili tiare i purpure. Kapus purpuratowy i sutannowy, to zupelnie obrzydliwa odmiana kapusia. A ze Skubis jest z Niedzieli to co z tego? Czy Niedziela ma przez to jakies nadprzyrodzone wlasciwosci? Ryszka jakos jasnosci rozuma nie doznal w tej Niedzieli? A oba niewiele sie roznia od Sierakowskiego. Chyba wzory czerpali z redaktorstwa Ploweckiego. A co opluwania, to jakos was bardzo boli "opluwanie " prawda po oczach:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: własnie "W" Re: prof. Jerzy Robert Nowak IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.08, 23:43 jednak wszystko wskazuje na to, że ty jesteś debilem - współczuję ci Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: netia Re: prof. Jerzy Robert Nowak IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.08, 15:48 Gość portalu: własnie "W" napisał(a): > jednak wszystko wskazuje na to, że ty jesteś debilem - współczuję ci Przestań spamować. I nie podpisuj się za każdym razem innym nickiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ateistka Prof. ma też moje poparcie IP: *.realestate.net.pl 14.04.08, 15:18 Prof. ma też moje poparcie- gratuluję Profesorze!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: Prof. ma też moje poparcie IP: *.dip.t-dialin.net 14.04.08, 20:42 Co, zapomnieliscie o netykiecie? Po pierwsze to stwierdzam,ze Angrusz,Wlodek i jakis forumowicz "do W" zachowuja sie niekulturalnie po raz ktorys.Najbardziej zlamal netykiete "do W". Argument,ze dal sie sprowokowac Wlodkowi mnie nie przekonuje. Ja sie nigdy nie dalem Wlodkowi sprowokowac.Jestem zawsze mily i taktowny.To tyle a wracajac do tematu,to juz kiedys pisalem,ze i profesor Nowak ma racje i Gross ma racje itd.Ludzie litosci-przeciez to dwoch teoretykow nie majacych pojecia o rzeczywistosci. A swoja droga to nie sadzilem,ze naczelny Niedzieli popelni taki blad.Na jego miejscu dbalbym o reputacje tego czasopisma a nie zabawe w polityke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: przepraszam Re: Prof. ma też moje poparcie IP: *.adsl.inetia.pl 14.04.08, 23:45 ale w dup. widziałem tę waszą etykietę, jak nic z tego nie wynika Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stern Re: prof. Jerzy Robert Nowak IP: 212.87.244.* 15.04.08, 00:54 A coż to za autorytet ten Skubiś?! Ta szmatława gazeta,która mieni się katolicką,jest taka samo denna jak sam infułat,polityczny Rydzyk Częstochowy... To takie cyniczne,politycznie zaangażowani,stawiający się na piedestale,tylko dlatego,że noszą sutanne... "Co boskie Bogu,cesarskie cesarzowi",Skubiś niejednokrotnie udowadniał jaki jest stronniczy,udowadnia to każdej "niedzieli" w każdym wydaniu tej gazety. Senator Ryszka,reprezentant jednej opcji politycznej "przemyca" jakby treści polityczne w tej gazecie,która już właściwie w latach 30tych była taką plujką na jak to ujęto wtedy "na szerzące się w handlu żydostwo..". Oczywiście gazeta miała też swoje ewnagelizujące momenty.. Dziś po latach,osoby takie jak Skubiś,stają w jednym froncie,z tymi,którzy bawili się w teczki,kapusiem Wielgusem czy sekciarzem Rydzykiem... Ten pan w sutannie nie zasługuje na żadną formę bycia autorytetem. Ten pan powinien się wstydzić,że popiera antysemityzm Nowaka,byłego agenta bezpieki komunistycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz Re: prof. Jerzy Robert Nowak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.08, 05:43 Do sterna : To twoje zdanie , wolno ci je mieć . Ale nakład wskazuje , że Niedziela ma wielu zwolenników . Zapewne nie wszyscy się zgadzają we wszystkim co się tam drukuje ale jednak ogólnie są zwolennikami tej linii pisma a więc i redakcji w tym redaktora naczelnego . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: prof. Jerzy Robert Nowak IP: *.pools.arcor-ip.net 15.04.08, 08:33 Wszystko ok.Tylko w dzisiejszych czasach trzeba myslec o marketingu i starac sie jako czasopismo katolickie wykazywac neutralnosc polityczna.Pomysl,ze Skubisz swoja postawa wzbudzil antypatie wsrod zydowskiego lobby,ktore co by nie powiedziec ma bardzo duzo do powiedzenia jesli chodzi m.in o pozycje Polski w Uni Europejskiej. Profesor Nowak i Skubisz definiuja sie swoimi pogladami jako staromodni i zasciankowi ludkowie.Obecnie sa wskazane postawy prounijne a nie dyskusje kto Zyd a kto nie Zyd. Jezeli kolega Skubisz jest redaktorem naczelnym nawet takiej Niedzieli(nie wiem czy to tak zwany gniot grafomanski,gdyz nie czytam) to jego zadaniem jest dbanie o reputacje tego czasopisma. Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Re: "prof." Jerzy Robert Nowak 15.04.08, 11:31 Hm ciekawe. PS Pan Jurek Robert Nowak ma niezwykle semicki wygląd. Zresztą żydłaczy mówiąc, a w przerwach kazań pogryza macę. A przecież wszyscy wiemy czego używa się do produkcji macy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: "prof." Jerzy Robert Nowak IP: *.vf.shawcable.net 15.04.08, 11:57 Mnie jest wszystko jedno jaki on ma wyglad. Dla mnie moze wygladac jak Indira Ghandi skrzyzowana z Muhamadem Ali. Istotne jest to, ze byl kapusiem na uslugach SB z kilkudziesiecioletnim stazem. Milosc SBeckiego kapusia i rydzykowoniedzielnego towarzycha jest wymowna. Moze wspolnota zyciorysow ma z tym cos wspolnego, bo stosunek do tego co publikwal ks Zalewski na podstawie papierow z IPN-u jest conajmniej zastanawiajaca. JRNowak po publikacjach ze kapus zapowiadal jakies akcje sadowe na przeczyszczenie, ale jakos wolno mu to idzie:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ..... Re: prof. Jerzy Robert Nowak IP: 89.174.23.* 15.04.08, 12:31 "..Ale nakład wskazuje , że Niedziela ma wielu zwolenników ..." - gdyby kazdy polski "kleryk" kupił choc jeden egzemplarz to pobiła by chyba wszelkie rekordy sprzedawalnosci, odpuść sobie takie argumenty bo mają sie nijak do rzeczywistość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stern Re: do Angrusza IP: 212.87.244.* 15.04.08, 14:15 > Ale nakład wskazuje , że Niedziela ma wielu zwolenników . > Zapewne nie wszyscy się zgadzają we wszystkim co się tam drukuje ale > jednak ogólnie są zwolennikami tej linii pisma a więc i redakcji w > tym redaktora naczelnego Nawet nie wiesz ile jest zwrotów tego pisma.... "Nasz Dziennik" sobie lepiej kupuj....tyle,że tam kaczorów już nie lubią...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nauczyciel Re: do Angrusza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 15.04.08, 15:25 Miałem okazję rozmawić z prof. Jerzym Nowakiem. Muszę stwierdzić, że to człowiek o wielkiej erudycji i intelekcie. Takich uczonych dzisiaj nam brakuje. Kim są wszyscy profesorowie humaniści częstochowskich uczelni? Śmieszne są ich nazwiska w skali kraju. Napisali jedną lub dwie książki o tematyce regionalnej.Nikt oprócz Myszkowa, Radomska i Kłobucka o nich nie słyszał.Profesor Nowak napisał do tej pory 22 pozycje. Niektóre czytałem, może są kontrowersyjene, ale w nauce przecież o to chodzi.Lepiej się to czyta niż o samorządzie Radomska w dwudziestoleciu międzywojennym byłego rektora AJD. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stern Re: do Angrusza IP: 212.87.244.* 15.04.08, 16:43 Hitler mógł się poszczycić o wiele większym nakładem "Mein Kamfu",talentem erystycznym,przemawiania do tłumów,żeby wierzyli w każde jego słowo. Opanował tą sztukę do perfekcji. W takim stopniu,że z jego refleksji wypłynęła zbrodnia w liczbie kilku milonów istnień ludzkich. Nie ważna zatem liczba,lecz jakość,treść tego co się mówi,pisze. W przypadku Nowaka,byłego agenta,widzimy kogoś,kto pracował dla komunistycznego aparatu bezpieczeństwa,zatem nauczył się tak kłamać i zaprzeczać oczywistym faktom,żeby wyglądało,że to prawda. Były pogromy,marzec 1968,kto tego nie dostrzega,jest ślepy na historię.. Nowak opanował sztukę mamienia motłochu do perfekcji,może wyssał swój antysemityzm z mlekiem matki? Daleki jestem od takich spiskowych teorii dziejów,ale jakim trzeba być zajadłym antysemitom,żeby budować sobie poparcie na krzywdzie ludzkiej i kłamstwie,kłamstwie prawie oświęcimskim. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: do ??? IP: *.vf.shawcable.net 15.04.08, 19:42 Gość portalu: Nauczyciel napisał(a): > Miałem okazję rozmawić z prof. Jerzym Nowakiem. Muszę stwierdzić, że to człowiek o wielkiej erudycji i intelekcie. Takich uczonych > dzisiaj nam brakuje. Fakt. Dzis juz trudno znalezc usluznego kapusia o wielkiej erudycji w pocie czola donoszacego do komunistycznej SB. A komu ich brakuje? Nie wiem, moze niektorym nauczycielom, bo sporo z tego srodowiska mialo bliskie kontakty z "trojkatem". Wiec jakos mnie ten zachwyt nauczyciela dla kapusia Nowaka nie dziwi. Tylko po co sie podniecac "intelektem" scierki skoro mozna od razu podziwiac talenty w tej dziedzinie niejakiego MOCZARA, czy innego Bermana. Skoro szmata ktora wycierali sobie buty prominenci bezpieki byla o tak porazajacej NAUCZYCIELA erudycji i wielkiej inteligencji, to mocodawcy musieli byc jeszcze wiekszymi erudytami o megainteligencji, bo przeciez ktos musial czytac i korzystac z ubeckich publikacji "erudyty i inteligenta" JRNowaka, a przeciez nie byl to chyba byle stojkowy z kraweznika na Malej???? >...Kim są wszyscy profesorowie humaniści częstochowskich uczelni? Śmieszne są ich nazwiska w skali kraju. - Stoi u mnie na polce calkiem ciekawa publikacja z miedzynarodowego sympozjum historycznego w Cz-wie sprzed kilku lat. Wsrod miedzynarodowych prelegentow i czestochowskie nazwiska. Nie sadze, zeby mieli o czym z JRNowakiem rozmawiac. Pewnie tez mieliby problem z wymiana kurtuazyjnych gestow z "erudyta i inteligentem" radiomaryjcem z patentem na kapowanie kolezenstwa. > Napisali jedną lub dwie książki o tematyce regionalnej.Nikt oprócz > Myszkowa, Radomska i Kłobucka o nich nie słyszał. I co z tego? Gdyby nie zamilowanie do kapowania i zydozerstwo JRNowaka tez nikt o nim by nie slyszal. Profesor Nowak > napisał do tej pory 22 pozycje. - Jak jeszcze troche pocwiczy, to moze Kraszewskiego przebic... Niektóre czytałem, może są kontrowersyjene, ale w nauce przecież o to chodzi. - Nowa wesja "per aspera ad astra w specwydaniu" teraz sie ma to tlumaczyc, ze "Przez KAPOWANIE i ZYDOZERSTWO do gwiazd"?? Lepiej się to > czyta niż o samorządzie Radomska w dwudziestoleciu międzywojennym > byłego rektora AJD. Nauczycielu! Na drugi sie nie zameczaj duperelami. Wez swierczyki do ogladania. Latwiej, lepiej i przyjemniej. I nie trza sie wysilac na odcyfrowywanie tytulow naukowych. Trza se ulatwiac zycie, bo krotkie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xx Re: do Angrusza IP: *.icis.pcz.pl 15.04.08, 20:27 Wiecej jest pozytku z solidnej publikacji na temat naszego regionu, w ktorym zyjemy, niz z wynurzen Pana prof. Jerzego Nowaka. Hitler i Lenin byli znani w skali swiata, a ich ksiazki publikowane byly w milinowych nakladach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm... Re: do Angrusza IP: *.adsl.inetia.pl 15.04.08, 23:52 przepraszam, ale jakiego naszego regionu - Śląskiego ? Widzę 2-3 publikacje o Częstochowie i okolicach, które żadnej wartości nie posiadają, nie wspomnę już o języku, napisane w stylu lat 60-ch, "Moje dni Częstochowy" niejakiego p. Jan......go - to bełkot i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: do Angrusza IP: *.dip.t-dialin.net 15.04.08, 23:56 Demokracja polega na tym,ze mozna taktownie krytykowac nawet Zydow albo ich chwalic.Co kto sobie zyczy w zaleznosci od pogladow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hmm... Re: do Angrusza IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.08, 00:02 no i mam cię, p. Jan.....ki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nauczyciel Re: do Angrusza IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.04.08, 13:26 Chcę odpowiedzieć gościowi w. Piszę specjalnie z małej litery, bo na szacunek człowieku nie zasługujesz.Obrażasz ludzi,kierujesz się jadem, a z kimś takim nie warto prowadzić dyskusji..Radzę ci przeczytać choć jedną książkę prof.Nowaka.Może coś zrozumiesz, ale sądząc po stylu pisania i nienawiści - nic z tego nie będzie. Być może ciebie ukształtował "trójkąt" i twój sposób myślenia, a nie tych co tak strasznie obrażasz i pomawiasz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: W Re: do Angrusza IP: *.vf.shawcable.net 16.04.08, 14:33 Gość portalu: Nauczyciel napisał(a): > Chcę odpowiedzieć gościowi w. Piszę specjalnie z małej litery, bo na szacunek człowieku nie zasługujesz. No to ja musze tez to "nauczycielu" przez male "n" odpowiedziedziec, bo na duze nie zaslugujesz jesli parasz sie tym fachem. >>>Obrażasz ludzi,kierujesz się jadem, a z kimś takim nie warto prowadzić dyskusji.. Nie wiem jak to jest u ciebie, ale moim zdaniem nie mozna obrazic kogos, kto byl komunistycznym kapusiem. Zwyczajnie nie da sie. Taka kategoria osobnicza nie nadaje do tego co kiedys napisal Boziewicz o postepowaniu honorowym. Kapus to kapus. I to wszystko. O czym wiec chcesz dyskutowac? O sposobach kapowania, czy o tym czy kapowanie na jednego jest ladniejsze, a na drugiego mniej? JRNowak byl bardziej szkodliwym egzemplarzem w komunistycznym rezymie niz funkcjonariusz z trojkata, bo on dostarczal temu drugiemu materialu do obrobki. Dzialal w takich miejscach, ze mogl uchodzic za niechetnego ustrojowi. Podobnie jak jego kumpel spod radia nazwiskiem Bender. Przesledz kariery obu tych typow i dokonaj oceny naukowej:)))) Radzę ci przeczytać choć jedną książkę prof.Nowaka.Może coś zrozumiesz, ale sądząc po stylu pisania i nienawiści - nic z tego nie będzie. Dobrze sadzisz. Pocieszycielka kierowcow TIRow skladajaca rymy to dalej bedzie tylko TIRowka. Tylko bardziej czysta moralnie. > może ciebie ukształtował "trójkąt" i twój sposób myślenia, a nie > tych co tak strasznie obrażasz i pomawiasz. --Pewnie i trojkat i Slaska... Trafiali w oba miejsca tacy, ktorych znalem. Za przyczyna takich m.in specjalistow jak JRNowak. tez ich ktos kapowal jako wrogow ludu. I na zakonczenie. nauczycielu [o ile nim jestes] czego uczysz uczniow i jakie postawy obywatelskie im przekazujesz skoro komunistyczny kapus jest twoim idolem i toczysz prozne boje o wyczyszczenie jego zyciorysu skoro on sam nie moze? Czy moze tylko z tego powodu, ze JRNowak zajal sie "naukowym" zydozerstwem i radiomaryjstwem? Ja wiem, ze to czyta sie latwiej i przyjemniej niz pierdoly lokalnych historykow o radach miejskich w takim Myszkowie, czy innym Radomsku. Ale to drugie wymaga pewnego wysilku umyslowego i analizy historycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
lot_nad_gniazdem_tawro Re: do Angrusza 16.04.08, 18:19 Sprawa jednak w tym, że tzw. "W" ma wszystkich w du..e. To jest głupi Żyd. Odpowiedz Link Zgłoś
lech.niedzielski Ależ ten Profesor JRNowak jest ubogacony !!! 16.04.08, 20:38 Brawo, brawo ! Bis !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
n.i.p.69 Re: Hmm!...jednym zdaniem !!! 17.04.08, 09:30 .......potwierdzileś słuszność racji "W"!!!(...sam odpowiedz sobie, czy jestes tak błyskotliwy! czy tak głupi!) Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz572 Re: prof. Jerzy Robert Nowak 16.04.08, 21:11 "Współczesny europejski antysemityzm ma dwa oblicza. Pierwsze to drobnomieszczański kołtun, obwiniający tradycyjnie Żydów za swoje życiowe niepowodzenia, sfrustrowany brakiem pracy i niezadowolony z władz. Ma ogolony łeb i paraduje w Niemczech w marszach neonazistowskich. Jest nieodrodnym dzieckiem swoich rodziców, którzy od małego wpajają mu nienawiść do Żydów. Patronami tego antysemickiego kołtuna są tacy politycy, jak przywódca skrajnej prawicy w Austrii Jarg Haider czy Le Pen we Francji. Druga twarz antysemity to twarz lewaka, który pod płaszczykiem walki o pokój, sprawiedliwość i wolność demonstruje nienawiść do Żydów... ...W Polsce także mamy swego kołtuna, który utrzymuje, że wszystkiemu winni są Żydzi. Czai się on w miasteczkach i eleganckich apartamentowcach, zagnieździł się w nielicznych na szczęście mediach.” Antysemici zastępczy "Wprost", Nr 1179 (10 lipca 2005) JRN to właśnie taki życiowy frustrat . Do tego dochodzi jeszcze skrajna nienawiść do tych ,którzy osiągnęli sukces : „ Czytamy tam m. in.: „Kiedy spojrzy się na CV Owsiaka – z trudem zrobiona matura i trzy nieudane podejścia na ASP i psychologię – trudno wyobrazić sobie, by był idealnym kandydatem na szefa wielkiej fundacji, przez którą do tego roku przepłynęło już ok. 45 milionów dolarów, czy też na idola tłumów. Jego biografia wraz z epizodem pobytu w szpitalu psychiatrycznym i symulowaną schizofrenią w celu uniknięcia wojska jest typowa dla środowisk alternatywnych, ale raczej nie dla ludzi sukcesu”. Według M. Narbutt: „(...) trudno nie zauważyć, że Owsiak raczej nie przepada za Kościołem. – Bzdury mówisz, to nie ma nic do rzeczy – denerwuje się Owsiak, gdy sugeruję, że jego dom rodzinny zaszczepił w nim, oględnie mówiąc, sporą rezerwę wobec Kościoła. Deklarujący się jako «niechodzący do kościoła katolik», wychował się w ateistycznym środowisku – partyjny ojciec był wysoko postawionym milicjantem, niepartyjna matka była osobą niewierzącą (...) sporo osób, które miały zawodowe kontakty z Owsiakiem, za jego piętę achillesową uznaje brak tolerancji na krytykę”. Autor : Jerzy Robert Nowak wiadomosci.onet.pl/1150521,720,kioskart.html Z audycji Jana Roberta Nowaka z 9 lipca 2001 roku w RM: Słuchaczka: "Niech będzie pochwalony Jezus Chrystus i Maryja zawsze dziewica. (...) Gorąco dziękuję za wspaniałą, długo oczekiwaną audycję. (...) Wielka szkoda, że Hitler nie zniszczył tych krwiopijców Żydów do ostatniego, nikogo nie oszczędzając. Ani kobiet, ani dzieci. Do ostatniego". Jerzy Robert Nowak: "Cóż, po owocach ich poznacie". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: prof. Jerzy Robert Nowak IP: *.dip.t-dialin.net 16.04.08, 22:26 mateusz572 napisał: > "Współczesny europejski antysemityzm ma dwa oblicza..... > Antysemici zastępczy > "Wprost", Nr 1179 (10 lipca 2005) A co to za filozofia wkleic artykulik z Wprost. Mateusz dla jednego opiniotworcza jest Niedziela a dla innego obywatela Wprost a jeszcze dla innego zadne czasopismo. Jest sobie Gross jest sobie Nowak.Demokracja umozliwia takie postawy i zachowania.Tolerancja to umiejetnosc rozumienia pozycji,pogladow itd,takich,ktore nam nawet nie pasuja.Nie musimy ich akceptowac ale przynajmniej tolerowac.Ja to tak rozumiem-nie podoba mi sie to co glosi profesor Nowak i nie podba mi sie to co glosi profesor Gross,ale rozumiem,ze maja takie anie inne poglady.Podaja argumenty,sa cierpliwi i publikuja.Sa kulturalni i mili.Nie podzielam ich postaw politycznych ale nie odmawiam im prawa do takich anie innych pogladow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: właśnie Re: prof. Jerzy Robert Nowak IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.08, 23:36 i to się nazywa "Żydo-masoństwo" liberalne bez jakiegokolwiek charakteru i wuzji, gratuluję degradacji Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: właśnie Re: prof. Jerzy Robert Nowak IP: *.adsl.inetia.pl 16.04.08, 23:37 -wizji, miało być Odpowiedz Link Zgłoś
mateusz572 Re: prof. Jerzy Robert Nowak 17.04.08, 21:39 Gość portalu: driver napisał(a): > A co to za filozofia wkleic artykulik z Wprost. > Mateusz dla jednego opiniotworcza jest Niedziela a dla innego > obywatela Wprost a jeszcze dla innego zadne czasopismo. Wkleiłem bo w pełni podzielam tą opinię.:)) Po co więc powtarzać się. Driver! Pan JRN ma przebogaty życiorys. To typ człowieka,który chce na siebie zwrócić uwagę ,wykreować się. Niezaspokojone ambicje (dlaczego ? -przeczytaj życiorys) wywołują u niego silną frustrację. Szukanie wrogów jest celem w samym sobie ,bo tym sposobem znajduje winnych odpowiedzialnych za swoje niepowodzenia życiowe. W innym czasie i w innym miejscu ,taki typ zawsze znalazłby sobie temat do rozważań,aby mile połechtać swój egocentryzm. Krótko i po polsku mówiąc : pan JRN z igły robi widły pod publikę.:)) P.S.W epoce "Złotego Wieku" Rzeczypospolitej Jagiellonów król Zygmunt August przemówił do przedstawicieli narodu w te słowa :"nie jestem królem Waszego sumienia i wyznania " Pan JRN na zlecenie taty z Torunia takim władcą naszych sumień chciałby się mienić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: driver Re: prof. Jerzy Robert Nowak IP: *.dip.t-dialin.net 18.04.08, 10:38 mateusz572 napisał: > Wkleiłem bo w pełni podzielam tą opinię.:)) Po co więc powtarzać się. OK to sa argumenty. Ale jakbys poczytal zyciorysy ludkow z "Wprost" to natkniesz sie tam takze na exkomuchow > Pan JRN ma przebogaty życiorys. Fakt.Nie wiedzialem.Kiedys Wlodek dal mi na to namiar i okazalo sie ze profesor Nowak ma przeszlosc i kariere komunistyczna.Reklamowal system komunistyczny. Jak juz pisalem,mnie jego poglady nie odpowiadaja,gdyz moim zdaniem nie sluza porozumieniu polsko-zydowskiemu. Bledem jest jego segregacja narodowa Zydow w kontekscie zbrodni komunistycznych. Natomiast to za co go cenie,to fakt,ze nierobi z Izarela i Zydow tematu tabu i nazywa "po imieniu" to co uwaza za wskazane. Ciekawe aczkolwiek kontrowersyjne sa jego publikacje.Jest nonkonfromista i za to go cenie jako czlowieka podeszylym wieku. Ale nie jest prounijny i nie mysli nowoczesnie dlatego nie sympatyzuje z nim,gdyz jego arachaizm polityczny mnie dystansuje. Nowak bladzi i ma nietypowy sposb myslenia;na jego miejscu bardziej obawialbym sie Swiata Fundamentalizmu islamskiego,ktory chce zniszczyc nasza Cywilizacje a nie Zydowskiego,ktory jest jej czescia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: strachy Re: prof. Jerzy Robert Nowak IP: *.adsl.inetia.pl 19.04.08, 02:36 strachy, strachy ect Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: angrusz logika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.08, 08:50 Z felietonu Stanisława Michalkiewicza : Skrytykował( prezydent Kaczyński w Izraelu ) , ma się rozumieć, „antysemityzm”, ale co z tego, kiedy jednocześnie wypowiedział takie oto zastanawiające słowa: „Mieć dobre relacje z Izraelem, to mieć dobre relacje w krajem, który ma wielki wpływ na światowy układ sił”. No proszę – „ma wielki wpływ na światowy układ sił”! Czyż to nie powtórzenie podstawowej tezy antysemitów, według których Żydzi „rządzą światem”? A to ci dopiero historia! Czyżby jednak antysemici mieli rację? . Odpowiedz Link Zgłoś